baktular buradan kimse nutella almiyor.. yanlis yere reklam verdiklerini anladılar...
valla süper olmuş nuhan abla karpuzuda çok severim sen yaparsında ben beğenmemmibitanem, hepiniz donlarini size özel tasariliyorum...çilekli özel satişla gitti sana karbuzlu yaptim begenirmisin?
Eki Görüntüle 630179
teşekkür ederim bilgi için ceco abla tamam bende varım gerçi bu aralar bebem hasta biraz belki yazamayabilirim ama gelecek haftadan itibaren kesin başlarımCanım Cuma yarışmalarının yapıldığı gruplarda kurallar çok katı oluyor ya Nuhancığımda o gruplardan birindeydi ama bizim gibi şeker olmadıkları içino gruptan vazgeçtiğini söyledi ve tek iyi yanının işte o katı kurallar olduğunu söyleyince şöyle birşey mi yapsak dedi ;
Yediklerimizi içtiğimiz suya kadar paylaşalım ama kaçamakları kırmızı yazalım ki gözden kaçmasın
nuhanda her gün kim ne kaçamak yaptıysa onları bir yandan takip edip Cuma günleri diğer listelerin haricinde hem obur tombiki ilan edecekhatta ufak cezalarda verilebilecek tabi onları cumaya kadar belirleyip cumadan sonra start vereceğiz
Listeyede kim girmek istiyorsa o girecek yani ille herkes yapacak diye bir zorunluluk yok
yenacım çok sağol tşk ederim umarım barış'ta daha iyidirGününüz aydın olsun hatun kısmısı.
emineciğim,yeni yaşın sana hayalini kurduklarını gerçekleştiren bir yıl olsun..
nursena,teşekkür ederim verdiğin link için eşimi arayıp haber ettim baksın diye yine yoğunum dedi.
Masa gündeme geldiğinden beri hep yoğun...
Umarım bitmeden bakalabiliriz..
menüler paylaşılmaya başlanmış ne güzel..Ben de vakit buldukça yazacağım ham yaptıklarımı..
günün sonun da tüm günün yendikleri paylaşılsa daha iyi olur gibi..
Ha bir de ufak bir öneri, öyle ukala bir şekil de yorum yapmayalım arkadaşlar..sonuçta burda ki herkes belli bir birikime sahip sadece uygulamada zorluk çekiliyor..
sonra bu güzel atmosfer bozulmasın faydalı olacağız diye :)
Aynurcuğum hoş döndün yuvana..
efeeeem,geçmiş olsun canım...
canım hoşgeldinselam fıstıklaarıımm
ben geldimm , canım çok sıkkın , yeni okulumda herşey (afedersiniz) bok gibi , sinirim tepemdeeeeee ,çook mutsuzummm
eve geldim şimdi , öğlen 1 de toplantı varrr !!!!!!
canım çok sevindim ne güzel tadını çıkar şimdi en güzel zamanların iyice hareketlerini hissedersin rabbi bi avazda doğurmanı nasip etsin inşallahslm zayıııf hatunlaar
biz kızçemle çok iyiz umarım sizlerde öylesinizdir
24. haftaya girdik 7. aya girmeye 1 hafta kaldı heyecan bastı yaaaafff doğuma çok az kaldıı
uzun zamandır giremiyorum geçen hafta dr. gittim bu dr. da kıza benzio dedi artık benziyo falan demelerinden çok sıkıldım kesin olarak konuşmuyolar ki(
ama ben hazırlıklara başladım bile hastane çıkışında bi tuafiyeye giridim bi dünya ip aldım babanneyle
çok güzel ciciler yaptık fotoları atarım bi ara
artık bu saatten sonra değişirde pipi gösterirrse kız cicilerini giydiririm kusura bakmasın bananee
göbeğimiz baya büyüdü birden bire çıktı şimdiye kadar bişey yoktu..
94ü gördüm tartıda
Kıslar, kuralları asağidaki sizeden edindiğim izlenimlere göre yeniden düzenledim... Simdi nasil olmus. Bu hali le herkez katilmak istermi? yada hangi maddeyi değistirelim?
Kaçamak Yarışması
1- İsteyen üye, bütün gün boyunca yediği, içtiği herşeyi liste halinde yada fotoğraf çekerek topikte yayınlayabilir.
2- Diğer üyeler yayınlanan liste hakkında ukala, kırıcı olmayan, yapıcı, yardımcı yorumlar yapabilir.
3- Abartılı ekonomik koşulları zorlacak, imrendirecek, yemek fotoğraflarının paylaşılması yaktır.
4- Üye yemek listesini yayınlamasa bile, gün içinde yaptığı kaçamağı kırmızı renk olarak topikte yayınlar.
5- Yeni gelen üye kaçamak yarışmasına 2 hafta sonra katılabilir. İlk günden itibaren yemek listesini isterse paylaşabilir.
6- Misafir, nişan, düğün, doğum günü, kutlama vs. gibi bütün durumlarda yapıan kaçakmaların affı yoktur. Kaçamak kaçamaktır.
7- Hastalık dışında kaçamak yapmanın mazereti kabul edilmez..
8- Her hafta cuma günü yapılan kaçamaklar sayılır.
En çok kaçamak yapan: Kaçamak Şikosu
İkinci sırada kaçamak yapan: Kaçamak Donbilisi
Üçünücü sırada kaçamak yapan: Kaçamak Tombulu
Haftanın en çok kilo veren birincisi: Kaçamak şişkosuna
Haftanın en çok kilo veren ikinicisi: Kaçamak dombilisine
Haftanın en çok kilo veren ücüncüsü : Kaçamak tonbuluna
Topikte yazarak yapabiliceği hakarete girmeyen, incitici olamayan espirili bir ceza verir.
aleyküm selam canım sende selam söylersin
selam tatlım,sınavlar bitti bizi de bitirdi inşallah iyi sonuçlar alırız
hadi bakalım hızlıca 70 leri de görürsün inşallah
çocuk için kimsenin dediğini takma canım Rabbim onun saatini zamanını ayarlamıştır,cahil insanlar işte hiç moralini bozma
benim erkek kardeşiminde 4 yıl çocukları olmadı sonra aniden hamile kaldı bıcırığımız 1 yaşında şimdi
aman peş peşe doğursunlar iyi işte, senin bebişin geldiğinde onlarınki büyümüş olur, papuçlarını dama atar
Allah en kısa zamanda sana ve tüm topikimdeki isteyen arkadaşlarıma evlatlarını sağlıklı bir şekilde kucaklarına almayı nasip etsin inşallah aminnn
inşallah canım rabbim acil şifalar versin.aminn
ayy hiç aklıma gelmemişti bikini mayo reklamı falan Allah iyiliğini versin hemi
canım benim ilk gün olduğu için öyledir inşallah
sen orayada neşe getirirsin eminim takma alışınca güzel gelir
hoşgeldin canım Allah sağlıkla bebişini kucağına almayı nasip etsin inşallah.aminn
topikimizdeki diğer şekerlerimede nasip etsinnnn inşallah.aminn
bende yediklerimi unutmadan yazayım. bgnkuler
sabah kahvaltı yok.
ara sekerli çay. o da yarım kaldı. ben pek çaya duskun değilimdir. uykum açılsın diye içiyorum.
öğlen nohut ve bir dilim kepekli ekmek.
kalanı da kaşama toptam yazarım. bgn işyerinde boşluk oldu. ne guzel böyle yazabildim.
efeeeemciğim. kuzucuğuna çok geçmiş olsun. benim de ilk bebişte aklım çıkardı. şimdi 2. bebişte o kadar olmuyor. Allah şifa versin en yakın zamanda. öptüm canım benim.
bu arada şu yandaki nutellalara çok güldüm yaaa. markette hep ağzımın suyu akar o reyonda. hep bi alıyımmı diye bi gelgit yaşarım.
Asu ablam benimde evde eltim annesinden getirmiş kuru biberler var ama dolmalık biber onlarıda o şekilde kavursam olurmu ki ben mormalde biber soteyi çok severim özellikle kahvaltıda, yımırtalıeminecim sanırım ben karışık anlatıyorum çok basit aslında ister sadece biber istersen patlıcanla karışık da yapabilirsin canım
Malzemeler:
kurutulmuş biber
1 küçük kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 kase süzme yoğurt
zeytinyağ
Yapılışı:
Kurutulmuş biberleri kaynayan suda 15 dakika kadar haşlayıp süzgece alalım
biberler çok iri ise küçültelim
kuru soğanı minik doğrayıp zeytinyağında kavuralım,biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim
biberleri servis tabağına alıp üstüne sarımsaklı yoğurdumuzu dökelim
afiyet olsun çıtır ekmekle de güzel yenir ama sen bir dilim tam buğdayla ye canım
canım çok geçmiş olsun yavruna..üzülme inşallah iyi olacak bebekler yüksek ateşe erişkinlerden daha dayanıklı bildiğim kadarıyla 40 dereceye kadar tolere edebiliyorlar...canlarım tşk ederim geçmiş olsun dilekleriniz için işallah buğün daha iyi olur
Nursena yeniden taşınmak ne zor olur ya..Allah kolaylık versin...nem kışın benim yatak odamın duvarındada oluyor biraz astım olucaz diyorum eşime sürekli havalandırıyorum ama illa çilleniyor duvarlar...günayy dınnn kızlarrr büyük kızımızı yolladımm küçükle halamız uyuyooo bende yatsammı yatmasammı tereddütteyim neyse kalkıp en iyisi işe girişmek yemek falan yapayım bari uykum açılsınn
hava nemli 4 gündür aralıksız yağan yapmur evde rtubete sebep olduu ev arayışına girdim taşınıcam malesef gene valla zaten her gittiğim yerde 2 ev deiştirmezsem olmuyoo hayırlısı ne diyim yatak yorgan hep yün yıkanacak küflenmiş nerdeyse ıslak ıslak iş çıktı bana havalar düzelse girişcemmm hepsine toptan canım sıkıldı dünden beri
Günaydın kızlar,
2. günde gayet güzel başladı sabah çay yerine ballı süt içtim ama grip olmaya başladım o sayılmaz şifa niyetine dedim:)
Ama akşama misafir var mecbur biraz abur cubur yapılacak ama kararlıyım ağzıma sürmeyeceğim bakalım benim koca napcak:) kesin dayanamaz hepsinden yer.
Siz haftada kaç sefer tartılıyorsunuz ben önceden günde 3 tü:):):) ama çok moral bozucu oluyor?
Birde şu su meselesi aslında alıntılara cevap yazacaktım ama beceremedim daha yeniyim zamanla öğreneceğim:)
Ben yemek sırasında çok su tüketiyorum kuru kuru hayatta yıyemem bebeliğimden beri, o okuduğum kan grubu diyetinde de yemek sırasında ve sonrasında asla su tuketilmemeli diyor. eşimde asla içmez oldum olası? Sizler nasıl yapıyorsunuz?
günayy dınnn kızlarrr büyük kızımızı yolladımm küçükle halamız uyuyooo bende yatsammı yatmasammı tereddütteyim neyse kalkıp en iyisi işe girişmek yemek falan yapayım bari uykum açılsınn
hava nemli 4 gündür aralıksız yağan yapmur evde rtubete sebep olduu ev arayışına girdim taşınıcam malesef gene valla zaten her gittiğim yerde 2 ev deiştirmezsem olmuyoo hayırlısı ne diyim yatak yorgan hep yün yıkanacak küflenmiş nerdeyse ıslak ıslak iş çıktı bana havalar düzelse girişcemmm hepsine toptan canım sıkıldı dünden beri
Günaydın kızlar,
2. günde gayet güzel başladı sabah çay yerine ballı süt içtim ama grip olmaya başladım o sayılmaz şifa niyetine dedim:)
Ama akşama misafir var mecbur biraz abur cubur yapılacak ama kararlıyım ağzıma sürmeyeceğim bakalım benim koca napcak:) kesin dayanamaz hepsinden yer.
Siz haftada kaç sefer tartılıyorsunuz ben önceden günde 3 tü:):):) ama çok moral bozucu oluyor?
Birde şu su meselesi aslında alıntılara cevap yazacaktım ama beceremedim daha yeniyim zamanla öğreneceğim:)
Ben yemek sırasında çok su tüketiyorum kuru kuru hayatta yıyemem bebeliğimden beri, o okuduğum kan grubu diyetinde de yemek sırasında ve sonrasında asla su tuketilmemeli diyor. eşimde asla içmez oldum olası? Sizler nasıl yapıyorsunuz?
selamlar hanımlar.
çok mahcubum size karşı
bu cuma haber veremeden bildirim yapamadım. ama artık işler o kadar çığrından çıktı ki burda.
siz en iyisi beni listeden çıkarın geçici bir süre. çünkü zaten haftada 2-3 kez girebiliyorum, düzenli paylaşımda da bulunamıyorum.
bu sizden kopuyorum anlamına gelmiyor.
gene fırsat buldukça giricem ve sizinle sohbet edicem ve de diyete devam edicem bırakmıyorum ama...
böyle bildirimde bulunamayınca ya da düzenli giremeyince mahçup oluyorum
işlerim hafiflesin o zaman gene listeye alınmayı rica ederim...
cumartesi doktora gittim, kan değerlerim düşüktü ya, demir depom 2 çıktı.
doktorun gözleri aynen böyle oldu
nerdeyse kan anonsu yapacaktı, "nasıl ayakta duruyorsunuz şu an sizi yatırıp kan vermem lazım" dedi.
akdeniz anemisi şüphesini de egale etmek için bir test daha istedi.
bugün çıkacak, sonra tedaviye başlıycaz. 1 hafta boyunca günde 1 saat hastaneye yatıp serumla karışık demir preperatı alıcam.
1 haftadan sonra normal demir haplarına dönücez.
bir de sol elimin baş parmağına atel takıldı .. cengaver gibi tek elimde telefon, tek elimle de dolu çamaşır sepetini kaldırınca , parmağımda şimşek çaktı.
ağrı yaptı ve şişti, ödem yapmış, 15 gün takılı kalıcak bu zımbırtı ...
çok rahatsız edici ama napiim, siz siz olun tek elinizle artistlik yapmayın
okul da açıldı oğlan sahalara geri döndü ...
haberler böyle benden...
bakiim cuma kim 1. olmuş merak ettim
...
inşallah canım ya, birazda hızlı kilo vermem lazım o yüzden elma diyetine başladım bugün, arada 1-2 gün bozarım bzen mecbur kaldığımda ama onun dısında elma diyeti yapacağım.. inşallah hızlı bi şekilde veririm, yolum çok uzun die, gözüm korkuyo... yıllardır da böyle kiloluyum, çok sıkıldım... inşallah kilo cetvelim senin gibi ilerler bir gün...
Ben geldimmmmm
Çok şükür bugün 19:00da mutfağı kapattımartık sadece su ve en fazla bir nescafe yada yeşil çay
Gündüz yediklerimi yazdım ama birde toplu yazayımda bende gördükçe gaza geleyim
Uyanır uyanmaz
1 Büyük fıncan sıcak suya limon ve çok az bal
Sabah
2 dilim ekmek
6 dilim domates
1 salatalık
4 zeytin
2 KK kadar beyaz peynir
1 fincan yeşil çay
1 şişe su ( 500 ml )
Ara
1 Fincan yeşil çay, 1 yeşil elma
Öğlen
1 kase Çorba
1 büyük kase karışık salata
1 şişe su ( 750 ml )
Ara
2 şişe su ( 2 x 500 ml ), 3 dilim elma ( kücük cadıdan kalma )
Akşam
1 tabak zeytinyağlı Pırasa
1 kase yoğurt
1 dilim kepek ekmeği
2 - 3 parça Alman turşusu ( buradakiler kadar tuzlu değil )
Birazdan da şekersiz ve sütsüz bir nescafe içiceğim ( suyu koyayımda) birde bol su yatana kadar
Sizce nasıl menüm kızlarrrrrrrrr
İnşallah hep böyle azimli davranabilirimde şu kilolardan bir an önce kurtulurum
:
cecoşum evet beraber verelim beni bırakma...
neden bukadar iradesiz ve isteksizim anlayamıyorum
banucum bende kitabı var okudum ama uygulamadım.yalnız sen A grubuymuşsun benimde kan grubum A protein le beslenirsek bzide direk yağa dönüşüyormuş bizim yani A gruplarının sebze ağırlıklı yani bir nevi vejeteryan beslenmemiz gerekiyormuş:26:
yani spor daki o hanımın sana A grubuymuşsun protein falan demesi bana ilginç geldi.seninde protein le kilo vermen daha bi ilginç geldiprotein 0 grubunda enerjiye dönüşüyormuş o grup etcil biz otculmuşuz.
[/B]
çok şükür Rabbim nasip etti de kurtuldum hem sağlığımı hem daha neleri mahveden fazlalıklardan darısı herkeslere olsun inşallah
hayırlı geceler kızlar, çok yorgunum, dizlerim sızlıyor resmen, sızler nasılsınız ? nasıl gıdıyor ?
belki sizler bana akıl verebilirsiniz, bu yaz almanyaya geri döneceyim, almanydan getirdiğim bir ton saç sprayı, köpük vs kozmetik ürünlerim var,
sankı burda yokmuş gibi her gittiğimde valize doldurup doldurp getirdim, çoğunu kullanamadım bile, kuzenlerede kırgınım ve düşündüğüm gibi hediye etmek istemiyorum onlara
acaba bunları nerde, nasıl sata bilirim ?
sahibinden diye bir site var, ilan vermeyi denedim olmadı, çıkmadı ılanım ne hikmetse
belki sizin fikriniz vardır ?
bu arada dieti devam edemedim, uni sınavları boğdu beni bu aralar, tartıya bile çıkmıyorum, sinirim bozulacak diye
geçen gün zaten abimle kavga ettik fena bir şekilde, şu günler tam bir hayal kırıklığı
ah be canım bir haftanın üç günü misafir alınca heryer mama doldu
perşembe günü 32 kişiydi,
cumartesi günü 25 kişi
bugünküleri saymadım ama 20 üzeriydi.
her yaptığım mama iki üç tepsi
onlarda hep arttı. onlar bitmeden nasıl diyet olacakneyse dikkat edebildiğim kadar edicem
asuuu kabak kendi bahçemden. bir tane kestim. aşure tenceresi doldu. üç gün ikram ettim bitmedikaç kiloydu bilmiyorum keşke tertsaydım
günayy dınnn kızlarrr büyük kızımızı yolladımm küçükle halamız uyuyooo bende yatsammı yatmasammı tereddütteyim neyse kalkıp en iyisi işe girişmek yemek falan yapayım bari uykum açılsınn
KIZLAR GÜNAYDIN
inanılmaz yorgunum arkadaşlar dün gece doğru dürüst uyuyamadım oğlum çok hasta ben ilk defa böle olduğunu gördüm yavrumun sürekli ateşi var 39 altına zor iniyo ateş düşürücü veriyrum biraz düzeliyo bi bakmışım tekrar 39'un üzerine çıkmış valla içim gitti ama bırakıp geldim dün öğleden sonra izin alıp gittim hasteneye götürdük antibiyotik başladık oy ölürüm ya onlar hastalanmasın valla çok zor oluyo geçmiş olsun dilekleri için herkese teşekkür ederim umarım en kısa zamanda düzelir yavrum
valla süper olmuş nuhan abla karpuzuda çok severim sen yaparsında ben beğenmemmi
teşekkür ederim bilgi için ceco abla tamam bende varım gerçi bu aralar bebem hasta biraz belki yazamayabilirim ama gelecek haftadan itibaren kesin başlarım
Günaydın kızlar,
herkese günaydınnnnn selamun aleyküm
hayırlı günleriniz olsun inşallah...bugün çok uykum var baş ağrısı var...neyseki fazla yoğunluk yok biraz kafa dinlerim...
Beyzuş ablam çok geçmiş olsun..
Nuhancım nişanlına ve de Tarçın'a geçmiş olsun...
İstanbulda ne zaman güneş az yüzünü gösterse daha çok hasta oluyor insanlar...bu gün ki gibi mesela güneşli ama 6 derece buzz gibi...
Kızlar nutella ya kanmadım ama günlerdir sayfada dönen vakko reklamına dayanamadım eşarp aldım bi kaç tanecik ama cidden çok uygundu napıyım yaa.hediye de edilir demi...
selamlar hanımlar.
çok mahcubum size karşı
bu cuma haber veremeden bildirim yapamadım. ama artık işler o kadar çığrından çıktı ki burda.
siz en iyisi beni listeden çıkarın geçici bir süre. çünkü zaten haftada 2-3 kez girebiliyorum, düzenli paylaşımda da bulunamıyorum.
bu sizden kopuyorum anlamına gelmiyor.
gene fırsat buldukça giricem ve sizinle sohbet edicem ve de diyete devam edicem bırakmıyorum ama...
böyle bildirimde bulunamayınca ya da düzenli giremeyince mahçup oluyorum
işlerim hafiflesin o zaman gene listeye alınmayı rica ederim...
cumartesi doktora gittim, kan değerlerim düşüktü ya, demir depom 2 çıktı.
doktorun gözleri aynen böyle oldu
nerdeyse kan anonsu yapacaktı, "nasıl ayakta duruyorsunuz şu an sizi yatırıp kan vermem lazım" dedi.
akdeniz anemisi şüphesini de egale etmek için bir test daha istedi.
bugün çıkacak, sonra tedaviye başlıycaz. 1 hafta boyunca günde 1 saat hastaneye yatıp serumla karışık demir preperatı alıcam.
1 haftadan sonra normal demir haplarına dönücez.
bir de sol elimin baş parmağına atel takıldı .. cengaver gibi tek elimde telefon, tek elimle de dolu çamaşır sepetini kaldırınca , parmağımda şimşek çaktı.
ağrı yaptı ve şişti, ödem yapmış, 15 gün takılı kalıcak bu zımbırtı ...
çok rahatsız edici ama napiim, siz siz olun tek elinizle artistlik yapmayın
okul da açıldı oğlan sahalara geri döndü ...
haberler böyle benden...
bakiim cuma kim 1. olmuş merak ettim
...
kizlar sizler icin üsenmedim arastirdim ve vaktimde vardi , umarim faydali olur bilgiler.
Çinliler “Suyu yer gibi için” der. Yani bizim kana kana su içmenin tam aksi. Suyu ya da sıvı içecekleri ağızda bir miktar bekletip öyle yutmak daha sağlıklıdır. Üstelik tükürük bezleri ile kana daha çabuk karışacağı için daha da çok fayda sağlar. Acıktığınız zaman buna dur diyebilirsiniz, hatta dur demelisiniz de, ama susadığınız her an su içmek durumundasınız. Yemeklerde su içilmemesi tavsiye edilir, bu doğrudur. Ama yemek esnasında bile susarsanız buyurun için.
Susamak dışında kaidelere uyacak olursak eğer, suyu yemeklerden yarım saat kadar önce içmekte fayda var. Yemek esnasında herhangi bir sıvı alınmamalı ve yemekten sonra bir saat kadar beklenmelidir. Yemek esnasında alınan su midenin asit baz dengesini şaşırtacağı için sindirim problemine neden olabilir. Sabah kalkar kalkmaz içilen bir bardak ılık su güne iyi başlamanızı sağlar. Organları uyandırır, sindirimi kolaylaştırır. Yatmadan önce içilecek bir bardak su ise rahat uyumanızı sağlar, uyku esnasında yaşanacak kalp krizi riskini önler.
Vücudumuzda dolaşan Çi’nin soğukla pek arası yoktur. O yüzden hem besinleri hem de sıvıları soğuk tüketmekten kaçının. Sıvıları oda sıcaklığında tüketmeye özen gösterin. Her susadığınızda beklemeden su için dedik ama su içmek için illa da susamayı beklemeyin. Zira susamadığına inanıp ve bunu maharet sanıp hiç su içmeden yaşayan insanlar tanıyorum.
Yanınıza çalışırken, kitap okurken, bir şeyler seyrederken bir miktar su koyun ve onu belli aralıklarda içerek bitirmeyi hedefleyin. Bir süre sonra su içme alışkanlığınız oturacak ve su içmeyi ister hale geleceksiniz. Hatta sağlığınız, görüntünüz, enerjiniz değişeceği için bunu daha bir mutlulukla yapacaksınız. Unutmayın, günde tüketmeniz gereken minimum su miktarı iki litre. Kimisi buna sekiz bardak der. Bardak boyutları birbirine karışır. Hasta iken tüketmeniz gereken su miktarı daha da fazladır. Bunu üç litreye kadar çıkarabilirsiniz. Çünkü hastalıklar doğrudan vücuttaki su kaybından olmasa bile, vücutta su kaybına yol açar. Çok terlersiniz ya da çok tuvalete gidersiniz.
“Terli terli su içme der” büyüklerimiz. Terlemek vücuttaki su kaybına işarettir ve vücut bas bas “su istiyorum!” diye bağırır ve su içmek gerekir. Ancak vücut ısındığı için soğuk içmek sakıncalıdır. Bu hem organlarımıza hem de damarlarımıza zarar verebilir. Ve elbette bizi hasta edebilir. Terliyken su için, hem de bol bol ama yavaş yavaş ve fakat soğuk su değil. Su içerken anneannem “Otur da insan gibi iç” derdi… Besinleri de, sıvıları da tüketirken oturarak yemek içmek daha sağlıklıdır.
Peki ya sıcak su? Suyun kaynar olanı da sakıncalıdır. Sıcağa yakın ılıklıktaki su yudum yudum içilirse çok faydalıdır. Özellikle sabahları aç karnına içine biraz da limon konularak içilen su, mideyi rahatlatır, sindirimi kolaylaştırır, vücut ısısını dengeler. Çocukların içtiği paşa çayı kıvamındaki sıcaklık en idealidir. Çin’de çay ikram edecekleri zaman “Sıcak su mu, çay mı?” diye sordular. Önce “Demleme çay istemiyorsan sıcak su vereyim içine kahve ya da sarkıtma çay koy” gibi bir şey algıladım ama gerçekten de sıcak su getirdiklerine şahit oldum. Çok soğuk havalarda, donduğumuz zamanlar da hemen çok sıcak şeyler içmek terli su içmek gibi sakıncalıdır. Zira, soğuktan büzüşen kan damarlarınızı bir anda sıcak ile genleştirmeye çalışmak tahribatlara yol açabilir. Çi’nin vücutta kolaylıkla dolaşabilmesi için besinleri de sıvıları da ılık tüketin.
kaynak SUYU NASIL, NEREDE VE NE KADAR İÇMELİ « Kuraldışı Dergi
Selamün Aleykümmmm kızlar
Sabah 5 buçukta uyandım bugünFelaket uykum olduğu halde yarım saat için tekrar yatmim dedim
Anam o saatte hint dizisi varmış meğer tvdeonu biraz izledim uyumayayım diye
Eşim yine kıvırdı ve kalkmadı bende kızımla sabah 06:30da kahvaltımızı yaptık sonrada hazırlandı ve okula uğurladım
Saat 07:30 çivarı bir uyku bastırdı bende bir on dakika koltuğa uzanayım dedimgözümü bir kapattım kapatış o kapatış
Saat 10da uyandımNeyse en azından denedim uyanık kalmayı demekki yarın 06:00dan evvel kalkmayacağım
Aklımdayken yediklerimide yazayım diyordm ama akşam hepsini toptan yazarımdaha takibi kolay olsun
Canım sanada çok geçmiş olsun
İnşallah çabuk toparlanırsın
Bu arada aldığın eşarplarıda iyi günlerde kullanNutelladan çok daha güzel birşey sonuçta hemde zararı yok
Deryacığımmmmmm harika bir paylaşım
Çok sağ ol gerçektençok faydalı bilgiler. Biraz dikkatli olacağım bende bundan sonra inşallah
Bende genelde suyu hep soğuk içerdim ama artık ılık içerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?