Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

canım dün benimde ıspanaklarım vardı temizledikten sonra üzerine birazcık kaynar su döktüm yumuşadı. süzdüm doğradım içine birazcık lor koydum, soğan doğradım. baharatlarla tatlandırdım hiç yağ koymadım. daha önce mayalı hamurum arttı küçük parçalar halinde dondurucuya kaldırmıştım.onlardan iki parça çıkarıp çözdürdüm. bir parçasını tepsiye göre açıp serdim. çok az yağla yapladım. ıspanaklı içi bolca döşedim. diğer parçayıda açıp üzerine serdim. çok az yağla onuda yağladım fırına attım.süper bişey oldu. hamuru ve yağı çok az olduğu için bir dilim yedim. bir dilimde bugün öğlede yedim. bir dilimde yarına kaldı

hımm hiç denemedim ama fena fikir değilmiş..güzel olabilirr..benimde cuma misafirim var ve ıspanaklı gül böreği yapmayı düşünüyodum..bendemi öyle yapsam acaba...

Valla kadın küçük küçük doğradı. Soğan falan da koymadı, üzerine köy peyniri rendeledi. Ben biraz da pul biber ve karabiber koyarım. Ispanaklar pişer mi onu merak edıyorum.

Dafi ablacım soğanı rendeledin mi. Soğan koymasam da ıspanak+ peynirle yapsam olur mu. Seninki benim dediğim tarif gibi olmuş. Ben hazır yufkayla yapıcam. Olmadı ıspanaklara biraz sıcak su döker süzerim.

eminecim kardeşinden bir haber yokmu

ablacim yok henüz bisey,
bugun yazistikda "abla ben bugun dogurmam bugun kuzey güney var " dedi en son
deminde konustuk cay iciyom sancilarim gelsin diye diyordu
bende bol hurma ye diyorum
ama 2-3 gündür hep yatmadan önce saat 11 gibi sancilari oluyor
cok agrim var abla diyor, bende üzülüyorum korkuyorum oturdugum yerde napiyim :18:
hayirlisiyla dogurur artik insallah, midesi cayir cayir yaniyor
günde 4 litre su iciyor,1 litrede rahat süt iciyordur ama midesi hep yaniyor yazik

sende misafirlerini atlatmissin hadi gecmis olsun ablacim,
ama biz misafirsiz yapamayiz demi gene buluruz hazirlik yapcak biseyler

Dafi ablacım soğanı rendeledin mi. Soğan koymasam da ıspanak+ peynirle yapsam olur mu. Seninki benim dediğim tarif gibi olmuş. Ben hazır yufkayla yapıcam. Olmadı ıspanaklara biraz sıcak su döker süzerim.
nasıl istersen öyle yap farketmez. ıspanaklar pişiyor sıkıntı yok.biraz kaynar su döküp sıkarsan daha garanti olur.

Rabbim tez zamanda kurtarsın inşaAllah
Allah hayırlı misafirler göndersin. tek sıkıntımız misafir olsun eminecim

ben ıspanak böreğin kavurmam hiç az soğanlı severim soğanı yağda kavuruuurumm baharatını atarım ince doğradığım ıspanağın ğzerine döküp soğanın sıcağıyla ovarım adanalı tabiriyle avcarlarım :))
hiç kavurmam zaten hemen sönü verir yumuşarlar peynirinide koyabilirsin kavrmana gerek yokkk bence zaten pişiyoo
ısırganıda aynı şekilde yaparım ben

oyyy ne tatlı heycanlarrr benim kız kardeşim yookk (sizler haricinde)
böle ablana destek oldunu görünce hoşuma gidiyoo
allah bana 2 kız verdi hep dilemiştim allahtan dualarım kabul oldu inşallah büyüyünce destek olurlar birbirllerine

bide bi söz hoşuma gittiii allah kaerdeşi kardeşe düşman etmesin
dost edinmeye bak düşmanını annen bile doğurur
mehmet aakif ersoy sölemiş

Son düzenleme:
adettendir kutlamadan geçmeyeyim
Sevgilisi OLANIN olmayanın...
Olup da YOK gibi olanınn... `
YOK da VAR gibi olanın...
Olmayıp ÇOK isteyenin...
Oluyo da NOLUYO diyenin...
Olduğu için çok MUTLU olanın...
Olmadığı için çok MUTLU olanın...
ONSUZ Olamayanın...
Onunla HİÇ MUTLU olamayanın...
Herşeye rağmen yüreğinde her daim
AŞK`A YER olanın 14 ŞUBAT
SEVGİLİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN ♥ ♥ ♥

herkeze hayırlı günnlerr diliyorum kızlarrrrrr

herkese hayırlı sabahlar
ev halkını teker teker gönderdim şimdi yalnızım arkadaşım kahvaltıya çağırmıştı evden çıkasım yok kendimi unutturabilirsem bakalım sesimi çıkarmayım ben hiçararsa giderim artık

kızlar herkese merhabaa. öncelikle 14 subat sevgılıler gununuz kutlu olsun.

ben uzun zamandır aranızdan zorunlu sebeplerle ayrıldım. veee 2 kılo fazlalıkla gerı geldım.

bu süreçte çok acı ve zor gunler geçırdım. bılenler bılır görümcem izmirde kanser tedavısı göruyor. çok şükür duruma ıyıyıye gıdıyor. o tehıs sürecı bızı mahvettı.o süreçte zaten beım dıyet sallanmaya basladı... vee bıraktım dun akşam yatakta esım hıç söylemediği birseyı soyledı bana un çuvalı gıbı olmuşsun dedı. hıç seslenmedım ama kırıldığımı anladı söylediğine de pişman oldu. şişmanlık için demedım yataga yayılarak yatmışsın o yuden dedım felan dedı ama ben anladım ne soylediğini o yuzden artık acilen ben bu işten kurtulmam lazım. mıdyat devlet hastahanesıne dıyetısyen gelmış. yarın oraya gıtmeyı düşünuyorum. emzırdığım için kızım 1 yasında ama yınede süte ıhtıyacı var. kendı basıma dıyet yaptığımda kızım aç kalıyor uzmandan destek almakta fayda var.

4 subat kızımın ılk doğum gunuydu. ben 1 ay öncesinden hazırlanmaya baslamıştım. konsept uğurboceğiydı. anasınıfı öğretmenı de olunca tum süsüleri kendım yaptım. kurabılyelerı renklı hamurlar yapıp uğur böceği gibi yaptım. sisişere taktım paketledim. baska çeşit krabıyelerı seker hamurları ıle süsüledım. evı balonlar doldurdum.2 subatta tum hazırlıklar tamamdı. pastasınıda suriyeden savas sebebıyle göç eden bır pastacı yıne seker hamuru ıle uğur boceği işleyerek yapacaktı.ancak 3 subar sabahı çok acı bır haber aldım ve mardınden acıl denızlıye gıttım. 35 yasındakı amcam ıkı tane çok yakın arkadsının kavgası arasında kalmış ve kasığından silahla vurulmuştu.saatlerce hastahaneye götürülmemiş aileye bırsey soylenmemıştı.vuranalar halen yakanmadı. alel acele yola çıktım ve daha urfadayken acı haberı aldım. amcam vefat etti. çoook zor ve çook dayanılmaz bır acı oldu bana.kızımn doğum gununde amcamı topraga verdım. amcamla bırlıkte buyuduk. babamlar 10 kardeş ve o dokuzuncu sıradaydı. ben onu o kadar çok sevıyordum kı ....rabbım kımseye genç acısı yaşatmasın.hele boyle ölüm hiç yaşatmasın

kusura bakmayın aglama duvarına cevırdım sayfayı bu gunden sonra tekrar buradayım. ınş sevgılı yena benı listeye tekrar alır. mutlu bır gun dılıyorum herkese...

günaydın kızlar..
sevgilisi ve eşi olanlara mutlu bir gün diliyorum :) benim gibi olmayanlarada az kalorili günlerrr

arnazarcım basın saolsun canm Allah rahmet eylesın inşallah o kısılerde en kısa zamanda yakalanırr
dönmekle cok ıyı ettın cnm hoşgeldinn

he bu arada sevgılıler gununuzz kutlu olsun benım sevglım canım kocacım sbahtan kutladı saolsun ıllakı hedıye degıl cok guzel bır mesajla uyandırdı benıi

KIZLAR GÜNAYDIN
öncelikle herkeşlerin sevgililer gününü kutluyorum arkadaşlar rabbim inşallah eşinizle nişanlınızla sevgilinizle güzel bi gün geçirmenizi nasip eder gerçi bu günü ben pek sevmem insanları zorunlu şekilde hediye almaya sevdiğine seni seviyorum demeye zorlayan bi gün ama yinede biz sevdiğimize seni seviyorum diyebilelim
sen hep böle ol ablacım sana böle neşeli olmak yakışıyo rabbim yüzündeki gülücükleri hiç eksiltmesin inşallah...Aminnnn
ayrıca aynı sölediğin gibi ablacım benim bebemde bana çekmiş asla kimseye yabancılık çekmez hep güler yüzlüdür inşallah hep öle kalır
canım o benim bebeğim sanırım teşellür ederim canım geçmiş olsun dileklerin için
canım ne güzel sen eşinle mutlu ol gerisi boş hem ne kadar şanslısın eşinsenin yanında bu çok önemli canım emin ol
canım Allah kolaylık versin sana yeni evinde huzurla mutlulukla otur inşallah

canım nasıl zevkli okuyodum kızının doğum günü olaylarını sonrasında şok oldum başın sağolsun canım rabbim daha büyük acı göstermesin

günaydin,

çok tesekkürederim daficigim...senin kadar becerikli olmayinca koşturmaca zor geliyor.. Sende dinlen biraz..

güle gele taşınn nursenacigim. allah kolaylik versin. İnsalah yeni evinzide sağlıklı ve huzurlu olursunuz..

Ausumancigim ben daha evlenmeden pes ettim.. alalhim ne naz ne naz..

ozkacigim, bede ispanakli böreği çiğden yaparim.. annemde öyle yapardi.. Bence sicak su döküp ıspanakları öldürmeye gerek yok. Böğreyin içinde ispanak gayet kolay pisiyor. gerçi ben bütün sebzeleri biraz diri yiyorum tam pismeden budurumda tabi zevke bağlı..

Heycanli teyze hürrem, çok az kaldı bakalım..

arnazar, başın sağolsun..allah sabir versin.
diyetisyene gitmek güzel bir karar olmus. insallah yakin zamanda sonuçlarini alırsın.

cnm başın şaolşun allah şabır verşinnn :26:

evet aynen burda çok aşırı fiyatlar, insanlar nasıl alıyor hayret ediyorum bazen
daha uzun kalmayı düşünüyordum, fakat kalmicam, kalacam diyede doldurup doldurup getirdim
neyse bakalim artik satabilecek miyim

Geçen hafta çok güzel kilo vermiştim. Bu hafta spora gidemedim ve iyi bir sonuç yok gibi.. Bana göre bu isin %60 diyet %40'i spor. Bakalim yarin sabah ne olacak...
Dün gece eski kiyafetlerimi açıp sevdim biraz... baktimda daha çok yolum var. ne kadar güzel kiyafetlerim varmiş. şimdi elbise dolabım koca kadının ki gibi:2::2::2: ay ne kötü giysilerim var. Sabır insallah o eskileri giyebilirim. özel günlerde giyecek birtane kiyafetim yok. eşofmanlarla ömür tüketiyorum ama eskilerin içinde çok güzel özellikle 2 tanesi çok güzel elbise var. Bugun böyle güzel olasim geldi. ama kiyafetim yok. :2::2:..birde ben topuklu, şık pabuçlarimin içlerine artik giremedigim için hep vermisim..:2::2::2: Çok sükür çantalarım duruyor özellikle büyük olanları çok güzel göbek gizler... kendime gicik oldum insan bitane pabuç saklamaz mi? Neyse bugünkü derdim bu olsun .. allah büyük sorun vermesin. diyete spora devam...

Sevginizin, muhatabı nerde olursa olsun, onu sarıp sarmalıyacak kadar içten, derin, samimi ve güçlü sevginiz sizinle olsun. Sevgi gününüz (bana göre sevgi günü) kutlu olsun.

Son düzenleme:
takipteyim. efem....

patiskacigim, çikolata yemissin... o kaçamak mi? ben kaçamak polisiyim ya
Yaani şey ara yapmadım ya, ara niyetine minikcik bi çikolata die düşünmüştüm :26: ama kaçamak kaçamaktır

insallah banucum bizde bekliyoruz valla, eli kulaginda bakalim :)) cok sevicem onu cooooooook
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah, nasıl eyiflidir o bekleme şimdi :)

harika bi düşünce okula devam etme düşüncen, tebrik ederim vala. ben de 2. ünv okuyacağım iç mimarlık düşünüyorum ama önce uzmanlığa geçmek istiyorum. daha çook çalışmam gerek :)
bu arada üniversitedeyim ya ben, biz yabancı uyruklu öğrencileri kendi yaptığımız sınavla alıyorduk bi süre öncesine kadar, şimdi SAT sınavıyla alıyoruz, duymuşsundur. ona bakabilirsin istersen

hoşgeldin, ben de yeni katıldım buraya

ben okumamışım kaçamak yarışmasının kurallarını, bayıldım :) çok eğlencelii
Canım bitter seviyosan eğer, en az yüzde yetmiş kakaolu olanında 4 parça yani bir parmak kadar yersen diyete hiçbir zararı olmaz. Bir zamanlar hergün bu kadar yiyip de zayıflamıştım ben. Hem de kalbe yararlı.
aman Allahım ne dedin öylee :) bayılırım bitter çikolataya, masumsa tatlı krizlerini onunla aşabiliriz belki?

Hoşgeldin,
yeni evin hayırlı olsun şimdiden ben de evlendiğimiz ilk 2 sene 3 şehir değiştirdim. üstelik en batı-en doğu ve tekrar batıda başka bi yer şeklinde. zordu o kadar uzak olunca.
Amerikan mutfak olması sorun mu senin için, ben çok seviyorum. hatta Allah izin verirse seneye kendi evimize taşınacağız, ben aradaki duvarı yıktırıp amerikan mutfak yapıcam. ama sen neden istemiyorsun merak ettim.

ben hep çiğden yaparım ıspanaklı böreği, soğanı salçayla kavururum, içine karıştırırım tabii bazen taze soğanı da direk koyarım, peynir de koyarım ve hepsi de pişer. dene bence de

merhaba,
zor zamanlar geçiriyormuşsunuz, Allah sabır versin.
diyetisyenin emzirmeyle ilgili söylediklerini paylaşırsanız çok sevinirim. ben de emziriyorum, benim kızımmda 1 yaşında

patiskacagim, ilk çeltiğini koydum...
yokmu baska kaçamak yapan...
Bugun bende kaçamak yapacağım. %70 kakao oranlı bitter yiyeceğim. Sabırsızlıkla çikolatanın gelmesini bekliyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…