hımm hiç denemedim ama fena fikir değilmiş..güzel olabilirr..benimde cuma misafirim var ve ıspanaklı gül böreği yapmayı düşünüyodum..bendemi öyle yapsam acaba...
canım dün benimde ıspanaklarım vardı temizledikten sonra üzerine birazcık kaynar su döktüm yumuşadı. süzdüm doğradım içine birazcık lor koydum, soğan doğradım. baharatlarla tatlandırdım hiç yağ koymadım. daha önce mayalı hamurum arttı küçük parçalar halinde dondurucuya kaldırmıştım.onlardan iki parça çıkarıp çözdürdüm. bir parçasını tepsiye göre açıp serdim. çok az yağla yapladım. ıspanaklı içi bolca döşedim. diğer parçayıda açıp üzerine serdim. çok az yağla onuda yağladım fırına attım.süper bişey oldu. hamuru ve yağı çok az olduğu için bir dilim yedim. bir dilimde bugün öğlede yedim. bir dilimde yarına kaldı
eminecim kardeşinden bir haber yokmu
nasıl istersen öyle yap farketmez. ıspanaklar pişiyor sıkıntı yok.biraz kaynar su döküp sıkarsan daha garanti olur.Dafi ablacım soğanı rendeledin mi. Soğan koymasam da ıspanak+ peynirle yapsam olur mu. Seninki benim dediğim tarif gibi olmuş. Ben hazır yufkayla yapıcam. Olmadı ıspanaklara biraz sıcak su döker süzerim.
Rabbim tez zamanda kurtarsın inşaAllahablacim yok henüz bisey,
bugun yazistikda "abla ben bugun dogurmam bugun kuzey güney var " dedi en son
deminde konustuk cay iciyom sancilarim gelsin diye diyordu
bende bol hurma ye diyorum
ama 2-3 gündür hep yatmadan önce saat 11 gibi sancilari oluyor
cok agrim var abla diyor, bende üzülüyorum korkuyorum oturdugum yerde napiyim :18:
hayirlisiyla dogurur artik insallah, midesi cayir cayir yaniyor
günde 4 litre su iciyor,1 litrede rahat süt iciyordur ama midesi hep yaniyor yazik
sende misafirlerini atlatmissin hadi gecmis olsun ablacim,
ama biz misafirsiz yapamayiz demigene buluruz hazirlik yapcak biseyler
ben ıspanak böreğin kavurmam hiç az soğanlı severim soğanı yağda kavuruuurumm baharatını atarım ince doğradığım ıspanağın ğzerine döküp soğanın sıcağıyla ovarım adanalı tabiriyle avcarlarım :))Hu huuu. Gece gece ne kaynatıyosunuz bakiiimm
Yaa ben birşey soracağım size. Bu cuma kardeşim geliyor 3 günlüğüne muğladan. Burdan da zonguldaha annemlere gidecke kardeşim. Şimdi biz diyet yapıyoruz diye bir de kardeşim çok kilo aldığı için öyle kalorili şeyler yapmıycam. ama şöyle kıyır kıyır az yağlı bi tepsi böreği yapayım diyorum.
Bugün kanald'de bi teyze hamurunu kendi aöarak börek yaptı. Gerçi ben hazır yufkadan yaparım ama. Kadın içine pişmemiş ıspanak ve köy peyniri rendesi koydu. Hani ıspanaklı börek yaparken ıspanağı soğanla kavururuz ya. Kadın dediki o şekilde yapınca hem fırında pişiyo hem de tavada, vitamini kalmıyomuş. Bir de daha az yağlı olur diye düşündüm. Acana ıspanağı küçük parçalar halinde kesip üzerine peynir rendelesem hazır yufkanın içinde pişermi. Zaten ben yufkaların içine zeytinyağı+yoğurt+yumurta+süt karışımı sürüyorum. Yağını az koyarsam daha kıyır kıyır ve düşük kalorili olur demi börek. Hem eşimle ben de birer dilim yeriz ekmek yerine. Ne dersiniz ıspanak olayına
ablacim yok henüz bisey,
bugun yazistikda "abla ben bugun dogurmam bugun kuzey güney var " dedi en son
deminde konustuk cay iciyom sancilarim gelsin diye diyordu
bende bol hurma ye diyorum
ama 2-3 gündür hep yatmadan önce saat 11 gibi sancilari oluyor
cok agrim var abla diyor, bende üzülüyorum korkuyorum oturdugum yerde napiyim :18:
hayirlisiyla dogurur artik insallah, midesi cayir cayir yaniyor
günde 4 litre su iciyor,1 litrede rahat süt iciyordur ama midesi hep yaniyor yazik
sende misafirlerini atlatmissin hadi gecmis olsun ablacim,
ama biz misafirsiz yapamayiz demigene buluruz hazirlik yapcak biseyler
sen hep böle ol ablacım sana böle neşeli olmak yakışıyo rabbim yüzündeki gülücükleri hiç eksiltmesin inşallah...AminnnnCanım karşındaki sana çok büyük zarar vermediği sürece sen öyle olmaya devam et
Senin huzurun ve sağlığın yerinde olduktan sonra sana maddi acıdan zarar vermedikten sonra her insana güler yüzle yaklaşmak gerektiğine inanırımYaptığım iyiliği karşımdaki anlamasa bile Rabbim görüyor diye düşünürüm genelde
İnan benim öğretmenlerimin hatta daha ortaokuldayken sınıf arkadaşlarımın bile dikkatini çekerdiyaw bir günde somurt yada ne bileyim bir günde bizlere birşey için kırıl diye ama kırılsamda asla yüzümü asmam.
He benim tek bildiğim ( artık emin olduğum birşey) benim gerçekten yüreğimi yakan biri olduğunda ben çok kısa sürede o insanın başına birşeylerin geldiğini çok gördüm
Hatta kızkardeşim ve annemde hep derler seni üzmeye gelmez içim acıdı resmen dediğinde mutlaka acısı çıkıyor diye
Kendimi övmüş gibi oldum birazama gerçektende insanlardan çok kazık yediğim halde yinede herkese güzel yaklaşmak gerektiğini düşünüyorum Çünkü herşeyde bir hayır vardır ve eğer ben birşeyle karşı karşıya kalıyorsam mutlaka ondada bir sebep bir hayır vardır diye düşünürüm
Eminim senin kuzunda tıpkı senin gibi güler yüzlü ve cana yakındır
Rabbim hep iyilerle karşılaştırsın hepimiziAminnnnnnnnnn
canım o benim bebeğim sanırım teşellür ederim canım geçmiş olsun dileklerin içinBeyzuş abla ve Nevin sizlere geçmiş olsun diyorum
birde buraya yazan arkadaşlardan birinin çocuğu ateşlenmişti ona da geçmiş olsun diyorum
Nevin senin işin zor arkadaşım bizim bir kilomuz senin 250gr'a eşdeğer
o kadar çeşitin içerisinde insanın nefsine hakim olması hayli zor fakat yine de diyeti bırakmamanı takdir adiyorum
eninde sonunda biz kazanıcaz
canım ne güzel sen eşinle mutlu ol gerisi boş hem ne kadar şanslısın eşinsenin yanında bu çok önemli canım emin olkıyamam ya, zaten işin başından aşkın :) yarın çağır da gelsin, özlemiş yazık :) yarın yedirirsin stoklarını da :)
biz eşimle iyiyiz nuhancım. ilişki diye onun ailesiyle olan ilişkimizden bahsediyordum. zaten bu seviyede kalması işime gelecek benim de. yaptığım hiçbir şeyin kıymeti bilinmiyor. ne yaparsam yapayım adım gelin. o yüzden ben de kendimi yormamaya, onları gereğinden fazla umursamamaya kararlıyım. şimdilik bir sıkıntı yok yani. eşim dün akşam yaptıklarından sonra yolcu etmemi bile istemedi. sabah çıkma yanlarına dedi. onla bu konuda sıkıntı yaşamıyoruz da gerginlik yorucu oluyor. birkaç güne düzelir ama modumuz.
canım Allah kolaylık versin sana yeni evinde huzurla mutlulukla otur inşallahhhahhaaa yok be cecomm alıştık artık 1 yıl dan fazla oturdummu batıyo ev bana taşınmaya alıştım ya yaz geldimi evi bi toplayasım geliyo sormmaaa neyse bu sefer erken geldi yaz bana bugün evi tuttum yarın eşim sözleşme yapacak cuama alışveriş yaparım cumartesi temzilik pazar perdeler yıkanır asılır pazartesi salı naklye hhoppp başka evde olurum inşallahh
allah dağına göre kar veriyo sanırım bazı arkadaşlarım iyi dayanıyon ben olsam yarı yolda koyuru veririm diyo ama napayımm ben işi seviyom galiba ondan zorsunmuyom alıştım artık babamda askerdi benim doğdum doğalı ev taşıdık hep
kendi evime bi doğu bi batı görevinden sonra inşallahhhh taşıınıcam cecoooooo
anca emeklilik gelir o zaman kadar zatii
kızlar herkese merhabaa. öncelikle 14 subat sevgılıler gununuz kutlu olsun.
ben uzun zamandır aranızdan zorunlu sebeplerle ayrıldım. veee 2 kılo fazlalıkla gerı geldım.
bu süreçte çok acı ve zor gunler geçırdım. bılenler bılır görümcem izmirde kanser tedavısı göruyor. çok şükür duruma ıyıyıye gıdıyor. o tehıs sürecı bızı mahvettı.o süreçte zaten beım dıyet sallanmaya basladı... vee bıraktımdun akşam yatakta esım hıç söylemediği birseyı soyledı bana un çuvalı gıbı olmuşsun dedı. hıç seslenmedım ama kırıldığımı anladı söylediğine de pişman oldu. şişmanlık için demedım yataga yayılarak yatmışsın o yuden dedım felan dedı ama ben anladım ne soylediğini o yuzden artık acilen ben bu işten kurtulmam lazım. mıdyat devlet hastahanesıne dıyetısyen gelmış. yarın oraya gıtmeyı düşünuyorum. emzırdığım için kızım 1 yasında ama yınede süte ıhtıyacı var. kendı basıma dıyet yaptığımda kızım aç kalıyor uzmandan destek almakta fayda var.
4 subat kızımın ılk doğum gunuydu. ben 1 ay öncesinden hazırlanmaya baslamıştım. konsept uğurboceğiydı. anasınıfı öğretmenı de olunca tum süsüleri kendım yaptım. kurabılyelerı renklı hamurlar yapıp uğur böceği gibi yaptım. sisişere taktım paketledim. baska çeşit krabıyelerı seker hamurları ıle süsüledım. evı balonlar doldurdum.2 subatta tum hazırlıklar tamamdı. pastasınıda suriyeden savas sebebıyle göç eden bır pastacı yıne seker hamuru ıle uğur boceği işleyerek yapacaktı.ancak 3 subar sabahı çok acı bır haber aldım ve mardınden acıl denızlıye gıttım. 35 yasındakı amcam ıkı tane çok yakın arkadsının kavgası arasında kalmış ve kasığından silahla vurulmuştu.saatlerce hastahaneye götürülmemiş aileye bırsey soylenmemıştı.vuranalar halen yakanmadı. alel acele yola çıktım ve daha urfadayken acı haberı aldım. amcam vefat etti. çoook zor ve çook dayanılmaz bır acı oldu bana.kızımn doğum gununde amcamı topraga verdım. amcamla bırlıkte buyuduk. babamlar 10 kardeş ve o dokuzuncu sıradaydı. ben onu o kadar çok sevıyordum kı ....rabbım kımseye genç acısı yaşatmasın.hele boyle ölüm hiç yaşatmasın
kusura bakmayın aglama duvarına cevırdım sayfayıbu gunden sonra tekrar buradayım. ınş sevgılı yena benı listeye tekrar alır. mutlu bır gun dılıyorum herkese...
ben uzun zamandır aranızdan zorunlu sebeplerle ayrıldım. veee 2 kılo fazlalıkla gerı geldım.
bu süreçte çok acı ve zor gunler geçırdım. bılenler bılır görümcem izmirde kanser tedavısı göruyor. çok şükür duruma ıyıyıye gıdıyor. o tehıs sürecı bızı mahvettı.o süreçte zaten beım dıyet sallanmaya basladı... vee bıraktımdun akşam yatakta esım hıç söylemediği birseyı soyledı bana un çuvalı gıbı olmuşsun dedı. hıç seslenmedım ama kırıldığımı anladı söylediğine de pişman oldu. şişmanlık için demedım yataga yayılarak yatmışsın o yuden dedım felan dedı ama ben anladım ne soylediğini o yuzden artık acilen ben bu işten kurtulmam lazım. mıdyat devlet hastahanesıne dıyetısyen gelmış. yarın oraya gıtmeyı düşünuyorum. emzırdığım için kızım 1 yasında ama yınede süte ıhtıyacı var. kendı basıma dıyet yaptığımda kızım aç kalıyor uzmandan destek almakta fayda var.
4 subat kızımın ılk doğum gunuydu. ben 1 ay öncesinden hazırlanmaya baslamıştım. konsept uğurboceğiydı. anasınıfı öğretmenı de olunca tum süsüleri kendım yaptım. kurabılyelerı renklı hamurlar yapıp uğur böceği gibi yaptım. sisişere taktım paketledim. baska çeşit krabıyelerı seker hamurları ıle süsüledım. evı balonlar doldurdum.2 subatta tum hazırlıklar tamamdı. pastasınıda suriyeden savas sebebıyle göç eden bır pastacı yıne seker hamuru ıle uğur boceği işleyerek yapacaktı.ancak 3 subar sabahı çok acı bır haber aldım ve mardınden acıl denızlıye gıttım. 35 yasındakı amcam ıkı tane çok yakın arkadsının kavgası arasında kalmış ve kasığından silahla vurulmuştu.saatlerce hastahaneye götürülmemiş aileye bırsey soylenmemıştı.vuranalar halen yakanmadı. alel acele yola çıktım ve daha urfadayken acı haberı aldım. amcam vefat etti. çoook zor ve çook dayanılmaz bır acı oldu bana.kızımn doğum gununde amcamı topraga verdım. amcamla bırlıkte buyuduk. babamlar 10 kardeş ve o dokuzuncu sıradaydı. ben onu o kadar çok sevıyordum kı ....rabbım kımseye genç acısı yaşatmasın.hele boyle ölüm hiç yaşatmasın
kusura bakmayın aglama duvarına cevırdım sayfayıbu gunden sonra tekrar buradayım. ınş sevgılı yena benı listeye tekrar alır. mutlu bır gun dılıyorum herkese...
Ne o almanyadan geldi ithal hesabı ne kadara kakalayabiliyorlarsa kârdır
Bende genelde her sene almanyadan yetirtiyorum annemlereen son kız kardeşim gitti geçen yaz o getirdi birşeyler kalanını annem Orada dediğin gibi 1 lira olan şey burada 10 lira
Eskiden peeling tarzı şeylerimide 6 ayda bir gidip geldikce oradan getirirdim çünkü burada gerçekten ateş pahası. Kıytırık kremlere bile en az 20 liradan başlatıyorlar hatta bekarken kullandığım bir parfüm orada 30 Markkenfiii tarihinde aynını burada zar zor bulmuştum ve tam 200 Lİraydı :26: o zamanlar bile neredeyse 5 - 6 katıydı
Umarım en kısa zamanda elinden çıkartabilirsin
Yaani şey ara yapmadım ya, ara niyetine minikcik bi çikolata die düşünmüştüm :26: ama kaçamak kaçamaktırtakipteyim. efem....
patiskacigim, çikolata yemissin... o kaçamak mi? ben kaçamak polisiyim ya
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah, nasıl eyiflidir o bekleme şimdi :)insallah banucum bizde bekliyoruz valla, eli kulaginda bakalim :)) cok sevicem onu cooooooook
Canım aslında dediğin gibi okuma aşkı benimkisiseviyorum öğrenci olmayı birde kızıma örnek olmak istedim birazda hani okumanın yaşı yok ve ben bunu seneler sonra yapabiliyorsam sen bunu daha rahat yaparsın hesabı
Babasının okumamış olması onu bazen rahatsız ediyor gibime geliyor çünkü devamlı diyor baba sen niye dışardan en azından liseyi okumuyorsun ( önce tabi orta okul diploması lazım 2çi sınıftan terk etmiş)
Bakalım biraz araştırayımda belki başka bir seçenek vardırbirde alman vatandaşı olduğum için giremiyorum her sınava
Kızlar Merhaba :)
Epeydir ortalarda olmadığım,s essiz sedasız kaybolduğum için ezile büzüle kenardan merhaba diyorum
Aslında sizleri çok özledim, uzak kalmak da hiç yaramadı, 82 kiloya kadar çıktım(( Belki ondan da gelip gitmedim. geçen Cuma bildirim günü olduğunu unutmuşum, Yenacığım aradı sağolsun. Ona da anlattım, kenarda tek ayak üzerinde durma cezası verdim kendi kendime, cezamı çektim geldim işte :))
Sömestr tatili, evde iki çocuğun olması, her an taleplerinin olması, kızımın arkadaşları ile yaptığımız programlar yüzünde haftanın 5 günü sabahtan akşama dışarıda olmamız, şehir dışı seyahat vb. derken iyice koptum gittim.
Bir de son 1-2 aydı yaşam şeklim çok değişti, önceden kitap, dizi, gazete, banka işleri, eşimin işi ile ilgili raştırmalar vb. aklınıza ne gelirse hepsini internet üzerinden hallediyordum, dolayısı ile devamlı bilgisayar başındaydım. Sonra kitaplar yüzünden kopup da her işi evden dışarıda, sosyal hayatın içinde yapmaya başlayınca ayaklarım geri gitmeye başladı bilgisayarın başına otururken. Fazla doz geldi her hald ebana bilgisayar başı işler, yıllardır eve kapatmışım kendimi bu yüzden, onu far ettim. Artık internetten ısmarlamak yerine pazara gidiyorum, bankaya uğruyorum, arkadaşlarımla buluşuyorum vb.
Durum böyle olunca buraya da uğrayamadım, ara açılınca da bir çekimserlik geliyor insanın üzerine :)))) Özledim ama hepinizi. Umarım herkes iyidir, güzel kilolar verilmiştir. Ben yaklaşık 10 kilo geriye aldığım için (En zayıf olduğum Ağustos ayından bu yana) aklım başıma ancak geldi. Bu hafta başından beri deli gibi yürüyüş yapıyorum (15 tatilde bir gün bile yapamadım) yediklerime de çok dikkat ediyorum. Aldıklarımı oldukça zor vereceğimin farkındayım ama azmim yerinde, eninde sonunda vereceğim. Artık burayı da ihmal etmeyeceğim tabii
cecosum, söyle bir düsündümde hiç dobişko cadi yok... demek ki yiyip yiyip, büyü yapiyorlar... hımm. :) hayat onlara güzel o zaman... biz hem pis hem şisko olalim..hayak çok adaletsiz..
nothinggg 1 dilim cevizli incirli kek mi yakalim ne?
gulmacigim listeyi yazmak zorunlu değil.. kaçamaklari kirmizi ile yazin yeter...
Yolcucum ben kaçamak yakaliyorum.. :)
senin için kurallari yeniden ekiliyorum...
Kaçamak Yarışması
1- İsteyen üye, bütün gün boyunca yediği, içtiği herşeyi liste halinde yada fotoğraf çekerek topikte yayınlayabilir.
2- Diğer üyeler yayınlanan liste hakkında ukala, kırıcı olmayan, yapıcı, yardımcı yorumlar yapabilir.
3- Abartılı ekonomik koşulları zorlacak, imrendirecek, yemek fotoğraflarının paylaşılması yasaktır.
4- Üye yemek listesini yayınlamasa bile, gün içinde yaptığı kaçamağı kırmızı renk olarak topikte yayınlar.
5- Yeni gelen üye kaçamak yarışmasına 2 hafta sonra katılabilir. İlk günden itibaren yemek listesini isterse paylaşabilir.
6- Misafir, nişan, düğün, doğum günü, kutlama vs. gibi bütün durumlarda yapılan kaçakmaların affı yoktur. Kaçamak kaçamaktır.
7- Hastalık dışında kaçamak yapmanın mazereti kabul edilmez..
8- Her hafta cuma günü yapılan kaçamaklar sayılır.
En çok kaçamak yapan: Kaçamak Şikosu
İkinci sırada kaçamak yapan: Kaçamak Donbilisi
Üçünücü sırada kaçamak yapan: Kaçamak Tombulu
Kaçamak yapmayanlar:
Topikte yazarak yapabiliceği hakarete girmeyen, incitici olamayan espirili bir ceza verir.
aman Allahım ne dedin öylee :) bayılırım bitter çikolataya, masumsa tatlı krizlerini onunla aşabiliriz belki?Canım bitter seviyosan eğer, en az yüzde yetmiş kakaolu olanında 4 parça yani bir parmak kadar yersen diyete hiçbir zararı olmaz. Bir zamanlar hergün bu kadar yiyip de zayıflamıştım ben. Hem de kalbe yararlı.
Hoşgeldin,kızzllar ben geldiimmmm
diyet konusuna girmeden kısa özet geçeyimmm
9 yıllık evlilik hayatımda 9. evimi taşımak üzere kolları sıvadıımm
bugün gene ev gezerken bi ev buldum içime sindi sadece amerikan mutfak olması sorunumm onun haricinde ev merkezi yerde kızımın ı-okuluna 50 metre yakın servisle gidip gelmicek öle bende durumlarr bu arada hafta sonu görümceyle evi temizlik toplama işlemleri yoğun olacak cuma günü iizinli yazarsanız sevinirim internet nakil işlemleri falan olcak bu arada şimdilik böle fırsat buluncaa yazarım kızlar size
umarım herkez iyidiirrr
Hu huuu. Gece gece ne kaynatıyosunuz bakiiimm
Yaa ben birşey soracağım size. Bu cuma kardeşim geliyor 3 günlüğüne muğladan. Burdan da zonguldaha annemlere gidecke kardeşim. Şimdi biz diyet yapıyoruz diye bir de kardeşim çok kilo aldığı için öyle kalorili şeyler yapmıycam. ama şöyle kıyır kıyır az yağlı bi tepsi böreği yapayım diyorum.
Bugün kanald'de bi teyze hamurunu kendi aöarak börek yaptı. Gerçi ben hazır yufkadan yaparım ama. Kadın içine pişmemiş ıspanak ve köy peyniri rendesi koydu. Hani ıspanaklı börek yaparken ıspanağı soğanla kavururuz ya. Kadın dediki o şekilde yapınca hem fırında pişiyo hem de tavada, vitamini kalmıyomuş. Bir de daha az yağlı olur diye düşündüm. Acana ıspanağı küçük parçalar halinde kesip üzerine peynir rendelesem hazır yufkanın içinde pişermi. Zaten ben yufkaların içine zeytinyağı+yoğurt+yumurta+süt karışımı sürüyorum. Yağını az koyarsam daha kıyır kıyır ve düşük kalorili olur demi börek. Hem eşimle ben de birer dilim yeriz ekmek yerine. Ne dersiniz ıspanak olayına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?