Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Geçmiş olsun canım Allah koruyor yavruları şükür ama gözünü hep üzerinde tutman lazım senin bızdık hiç durmuyor.

oy canım kıyamam yaa...çok geçmiş olsun...yamyamlar ne zekiler yaa...2buçuk yaşındaydı demi seninki..benim büyük 4 yaşında küçük 14 aylık...geçende benim büyük cadı sen tabureyi al odasında yüksek bi şifonyer var üstünde toka kutusu var onu almaya çalış tabi tabure yeterli gelmemiş çekmecenin tutacağına basmış yükselmek için sonrada orda kalmış inememiş bir bağırıyo ödüm koptu bişey oldu diye nasıl fırladım gittim hatırlamıyorum ama çok korkmuş alışık değil böyle şeylere yeni yeni başlıyo böyle yaramazlıklara...ağlaya ağlaya anlatıyo sonra bebeğime toka takıcaktım sonra okula götürcektim diyee...

Son düzenleme:
Geçmiş olsun canım Allah koruyor yavruları şükür ama gözünü hep üzerinde tutman lazım senin bızdık hiç durmuyor.

Sorma canım dakika durmuyor şimdide oturalım diye tuturuyor ve en ufak şeyde ağlıyor yok balık krekerim düştü ( gece gece onu yiyceğim diye bir posta ağladıktan sonra ) ondan evvel niye koltuğun kenarına fincanımı koymuşum diye ağladı, yok niye cişini yap dedim falan diye bir saattir en az 10 kere ağladık
Yarında kedi gibi olur sonra yine aynen devam

ayy benim büyük kızın sürekli hali bu...öğretmeni bile karnesine sulu gözlü prensesim yazmış...acıktım derken ağlar yemek yerken ağlar az önce babasıyla balon oynuyodu babası yanlış tarafa atmış anneee babam hep yanlış atıyo diye ağlıyo...börek yicem diye ağladı verdim yemicem diye ağlıyo hiç bişey yapmasam bile bunların sürekli ağlak fadime modunda olmaları yoruyo benii...bi gün bende oturup ağlıcam herşeyeeee....

selam.....
Dünden buyana hayalini kurduğum cikolatamı türk kahvesi eşlinde yedim. yanında bir adette muz yedim... (2 adet kaçamak yaptım....) (çikolatam 5cmx3cm gibi birseydi)
kahve, bitter çikolata ve muz en çok sevdigim şeydir...
86 gündür vücuduma hiç şeker girmemişti 10 dak sonra miğdemde bir ağrı ve baş ağrısı başladı... bol su ve soda içerek, diger komik birseyde; 24 kitchen izleyerek yeni yeni kendime geldim...(İnsan diyet yaparken yemek kanalı izlermi ya.... acayip hosuma gidiyor sanki onları yapabiceğim) way be şu migde denen şey ne ilğinç şekersizliğe bile alışmış şeker girince bana kızdı... uf ya kaçamak yaptım işgence çektim resmen.

Son düzenleme:

yok valla bizimki bayadır aktif yaramazlık konusunda
Geçen gün holde kartonpiyer kemer var ona tırmanmaya çalışıyordu birde ablasına sesleniyor abaciğımmmm gel yardım et diye
Ben yemek yaparken oda çekmecelerin kulplarına basarak tezgaha tırmanmaya çalışıyor
Hazır bukadar esneklik ve cesaret varken cadıyı aletli jimnastiğe yazdıralımmı diyordum geçen gün eşimede

Sorma bende çoğu kez ağlarken ona eşlik etmek istiyorum
Hayır ağlıyor iki dakika sonra anneciğim seni çot seviyorum deyip öpüyor 10 dakika sonra yine ağlıyor
Büyük desen bir şeye ancak çok sinirlenirse ağlar ve kız ne ağlıyorsun dediğimde ( şaşırıyoruz sonuçta ) ağlarken ben ağlamıyorum diye ağlıyor anam hepsi ayrı bir cins

Benim eşimde iki gündür 24 kitchen a taktı bugünki yemeğin ilham kaynağıda dünki izlediği bir yemek tarifi Birde diğer odadan bana sesleniyor kız gelsene ne güzel yemekler yapıyorlar diye. Hatta bana kanalın nerede olduğunu söyleyip gündüz izle işte bak birşeyler öğrenirsin diye hani kilo vermemi baltalayacak neredeyse ama yemezler
Bu arada geçen gün mehtapta yanılmıyorsam sütlaç yemişti de ertesi gün mide intikamını almıştı demekki şeker gerçekten zehir ve uzun süre tüketmeyince bünye tepki veriyor

aslında lazım ya öyle bişeyler çocuklar dört duvar arasında büyüyolar kurtlarını dökücek yer lazım..jimnastik iyi fikir bence hem kasları falan da gelişir...yüzme kursu falanda olabilir...benimki çok tutuk bi çocuk gitmez durmaz hep ağlarr bende isterdim aslında...

Şekerin suç dosyası
Nobel Ödüllü Otto Warburg’a göre şeker kanser hücrelerinin en büyük besleyicisi. Kandaki şeker oranı düştüğü vakit, kanser tedavileri yüzde 50 oranda daha etkili oluyor.
Şeker, enfeksiyonlara karşı vücudun savunma sistemini zayıflatan bir madde. Bağışıklık sistemini birebir etkileyen şeker, mikrobik hastalıklara davetiye de çıkarıyor.
Şeker, mutluluk hormonu olarak bilinen seratonin seviyesini yükseltiyor. Kötü olan ise fazla seratoninin kan damarlarını daraltması.
Obezitenin nedenleri altında şeker yatıyor. Aşırı şişmanlığa neden olabilen şeker, koroner kalp hastalıklarına sebep olabiliyor.
Şeker, karaciğer hücrelerinin bölünmesine yol açarken, karaciğerin boyutunda genişleme olabilir. Yağ miktarı artabilir ve patolojik değişimlere sebep olabilir.
Peki, şekerin bu zararlarından kaçınmak için ne yapmalı? Ağzının tadına düşkün olanlar, lezzetin şeker gibi tatlandırıcılardan geçtiğinin farkında. Fakat sağlık söz konusu olduğunda uzmanların sunduğu ara yola kulak vermekte fayda var. Vücudun ‘hazır şekere’ ihtiyacının olmadığını savunan Robert Lustig, şeker yerine bal ve meyve gibi doğal kaynakların ‘sınırlı’ şekilde tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Çünkü şekerin hammaddesi olan kamışlar kimyasal katkılarla rafine işlemine uğruyor, yapaylaşan ve hatta genetiği değiştirilen organizmalardan elde edilen şeker de doğallığını kaybederek mutfağımıza giriyor.

Şeker değil, işlenmiş şeker zehir
diyorlar internetin yalanciyisim..

alıntı:Şekerin gizlediği acı gerçekler - Radikal Sağlık

Son düzenleme:
Dafi ablacimmmmmmm besi biyerden hayirli olsun, esin nekadar düsünceli masallah, darisi basimaaa güle güle tak ve kimseyede verme haa ona göreeee sen cok iyi niyetlisin ama bi besi biyerde 2 senede geri gelmezmi??? ben utandim suracikta
neyse

Banucum minik cadiya gecmis olsun benimde ödüm kopardi birden düsse, allahtan bisey olmamis ama daka basi agliyormus neyse olcak okadar naz

esracim cok tatli cikmissin canimmmm umarim aksamin güzel gecmistir

Canım yüzmeyi sordum 5 yaşından itibaren başlıyorlarmış ama benim hocam istersen su balesine yazdır 3 yaşında başlıyor onlar demişti hatta spor aşninde varmış fakat maalesef Anadolu yakasında. Bakalım ben şu kilo verme işini küçük cimcimenin doğum gününe kadar baya bir ilerletebilirsem belki onada vakit ayırabilirim ama işte yol gözümde büyüyor
Aletli jimnastikte sanırım karşıdaydı Spor aşnin Özeller maalesef çok pahalı ama yinede bir araştıracağım belki bulurum şansa bir yer Bence sende bir düşün en azından denemesi için bir kereliğine uygun bir yer bulabilirsen götür en azından hem sosyalleşmiş olur hemde biraz açılır belki

Şimdi baktım bize yakın Jimnastik varmış Yüzmeyede onada 4 yaşından itibaren alıyorlarmış çocuklar ama su balesinin yaşı 3 ve Spor aşde yokmuş herhalde hocam özelleri kast etmiş

Son düzenleme:

oy yamyamm yerim ben onuu demek çot seviyo kuzucuk anasınııı....

benim büyük kız doğdugunda aile büyükleriyle bir arada oturuyoduk hem benimkiler hem eşimin ailesi çok nazlı büyüdü...

hani çocuklar yürümeyi düşe kalka öğrenir ya bu hiç düşmeden öğrendi...hiç bir yere çarpmadı..can acısını hiç tatmadı..çok nazlı yanii...

ikincide hem yalnızdım hemde tecrübeliydim artık düşe kalka öğrendi yavrum yürümeyi her düştüğünde tekrar denedi..kafasını vurdu pes etmedi...

çok canı yanmadıkça ağlamaz hiç düşmekten ötürü...çok canı yandığındada biraz yüzü buruşur önce tutabilrse kendini ağlamaz tutamazsa koyverir...

yamyam daha ablası sandalyeye çıkmaya zorlanırken o nasıl tırmanmaya çalışıyo bi görsen çok sürmez bikaç aya onuda başarır...istediğini elde edinceye kadar pes etmiyo hiçç...

bana yakında yok canım ümraniyede var oda bana çok ters iki vesait yapmam lazım...özellerde dediğin gibi çok pahalı...ve zaten yakında gene yokk..valla biraz açılır belki diye kreşe verdik hala hergün ağlayarak gidiyoruz..iki gün ağlamıyosa üç gün mutaka ağlıyo...öğretmeniyle konuşuyorum çok memnun siz bırakıp gittikten sonra bi sorun yok size yapıyo diyo...şimdi ders yapmak istemediğinde gene ağlıyomuş bugünlerde tatil yaramadı..bilmiyorum napcaz yanii

verilmiş sadakanız varmış Banucum. geçmiş olsun. çok tatlı maşallah küçüğün, nazar da değiyordur ona

afiyet olsun Nuhancım. uzun aradan sonra kahve ve çikolata beraber fazla uyarıcı gelmiştir. bol su işe yarar, sen içmişsin zaten. dikkat et kendine canım.

sağol tatlım, güzeldi akşamımız. evde kalsak can sıkıcı şeyler konuşacaktın. yemeğimizi yedik, kahvemizi içtik geldik. seneye sen de sevgilinle dışarda olursun inşallah :) gittiğimiz yerde mum yaktıranlar, gül hediye edenler vardı. bizden geçmiş ya. tuhafsıyor insan bir süre sonra.

bu arada Dafi abla, hayırlı olsun demeyi unuttum okudum ama. çoğalsın 5er 5er beşibiryerdelerin inşallah

Yine alışır inşallah Tatil bütün çocukların dengesini bozuyor aslında tabi annelerinde
Daha dün eşim soruyordu bu küçük cadıyı ne zaman kreşe vereceğiz diye dedim zenginsin herhalde sonuçta anaokuluna mecbur gidicek ama kreşler bizim burayamı mahsus bilmiyorum ama aylık 300 liradan başlıyor üstelik öyle bahçesi olan yerlerde değil

Neyse size doyum olmaz ama hanım yatmaya karar vermiş
Size hoş sohbetler ve hayırlı geceler

Yarın inşallah sabahtan görüşürüz

Canım geçmiş olsun..Çok dikkat etmek lazım bu canavarlara :) her an her şey yapabiliyorlar maalesef..

Ben kızım 5 yaşındayken jimnastiğe götürüyordum haftada 2 veya 3 gündü unuttum bak geçmiş zaman :)
bir kaç ay devam ettik. sonra araya bademcik ameliyatı girince tekrar gitmek istemedi..
Artistik jimnastik değil de ritmik jimnastiğe yönlendir götüreceksen eğer...
Artistik jimnastik kısa boylu kısa bacaklı olmalarına yol açıyor...
ama ritmikte sülün gibi oluyorlar sürekli zıplayarak çalıştıkları için...

Son düzenleme:
daficiğim beşibiryerden hayırlı olsun...Sen de sevgililer günü hediyeni almış oldun bu bağlam da :)

nuhancığım, ne güzel bir ikilidir o. ben de çok severim kahve, çikolata veya kahve, kek veya kahve, pasta veya kahve, tramisu ikilisini...

Deryacığım,yaşadığın yalnızlık hissini ben de çoğu zaman yaşarım..Sonra eşimle kendi kurduğumuz cumhuriyetimizi hatırlar görür ve şükrederim..
ama bir kaç gün kendimi üzüp hırpaladıktan sonra..

hediyen güzel aynı zaman da pek anlamlıymış :) Bol ter atmalar..

Bak bugün okuduğum söz beni çok etkiledi kendini şanslı gör lütfen..

"Ne güzeldir, anne ve babanızın hala çaldığınız kapının arkasında ya da hattın öbür ucunda olması..." (Ayşe Kulin)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…