eşimin göz tansiyonu iki yıldır yüksek çıkıyor. geçen sene ileri tetkikleri yapılmıştı, sorun yoktu. bugün yine doktora gidecekti, her şey yolunda demiş doktoru. üstümden büyük bir yük kalktı. çok şükür.
kolay gelsin canım.....
eşimin göz tansiyonu iki yıldır yüksek çıkıyor. geçen sene ileri tetkikleri yapılmıştı, sorun yoktu. bugün yine doktora gidecekti, her şey yolunda demiş doktoru. üstümden büyük bir yük kalktı. çok şükür.
esracım aklıma ne geldi;
eşimle bi ara şunu çok düşünmüştük, hatta birine soralım bari hukukla ilgisi olan demiştik ama sonra unuttuk,
o geldi şimdi benim aklıma:)
hani adalet saraylarının önünde adaletin simgesi varya, heykel; bir kadın ve sağ elinde terazi var, sol elinde kılınç;
bu ne demek oluyo, ne demek istiyorlar burada biliyormusun?
hani biz bişey bulamadık hiç baya düşündükte, hem kadın olması vs vs....
ama bence kesin bi anlamı vardır:)
sen biliyonmu canım?
çok geçmiş olsun Esracım...
arkadaşımgeçmiş olsun allah korktuğumuzla imtihan etmesin inşaallah
canım haklsın yalnız sende şunu seziyorum bir fikir sadece...
kesinlikle ilaç kullanmalıyım gibi bir düşünceyi bilinçaltına yollamııssın sen.o yüzden psikiyatra değil psikologa gitmeni tavsiye ediyorum önce.. durumun ilaç kısmına onlar karar verir..bir dönemden geçiyoruz bende psikologluk olduğuma eminim ama kendi kendini telkin ediyorum manevi olarak rahatlamaya çalışıyorum...bunu 11 yaşından beri panik hastası bir anneyle yaşayan biri olarak yazdım canım...yanlış anlama beni..
kaçkez yazıcam telefon çalıyor biri geliyor anam dötümün üstüne oturmadım imalatta tekim bugün ustalar erkenden gitti...iş bitti ama mecbur saat 5 e kadar bekleyebilirim müdür efendi ortalarda yok ttükkanı boş bırakmaya gelmez...
demem o ki hayat herşeye rağman çok güzel...nefes alabildiğim her an için hamd olsun...
canım egedenizin cevabına çok çok katılıyorum.....
canım bana psikolog söyledi şunu;
hayatta bişey yaparken önce mantığa uyup uymadığına bakıcakmışız tamam okeyse sonrada duyguya uyup uymadığına
bakıcakmışız, duyguyada uydu ise bu 2işlemden sonra geçicekmişiz o bişeyi yapmaya, bu şekilde davanmak doğrusuymuş ve
bu şekilde yapmak en asgariye indirirmiş mutsuzluğu, hayal kırıklığını, başarısızlığı, ve depresyonuda bence.
şöyle bi örnekte vermişti;
diyelim bi insan bi iş yeri açıcak;
o kişi önce maddi anlamda bu iş yerini açmaya yeterlimi diye mantığına bakmalı önce dedi, tamam mantık okeyse duyguya
geçmeli sonra dedi, peki duygu açısından o iş yerini açtığında mutlu olacakmı bunu düşünmeliymiş sonrada, evet olumlu hissediyorsa duyguda tamam demekmiş. o halde bu iş yerini açabilir rahatca dedi.
ama mantık önce olmak kaydı ile bu 2konuda bi pürüz varsa o işi yapmamak gerekliymiş, sonu genelde iyi olmazmış.
inşaallah anlatabildim tatlım.
bu benim hayatımda çok şey değiştirdi, bu 45senelik bi psiloğun bana söylediğiydi.
işte herkesin belli bi sıkıntısı var canım çeşiiiiiit çeşit kişilere göre, mümkün oldukçada az takmaya çalışmalıyız galiba birde hayatta,
tamamen takmamada olmuyo işte bence.
öptüm.
inşaallah:)
bu aralar biraz öyle oldu evet yenam:)
yok daha gitmedim canım, sanki artık daha iyiyim, vakitte bulamıyom bi, ama aklımda.....
inşaallah geçerde gitmeme gerek kalmaz:)
helal beee, süper ifade etmişsin
geçmiş olsun canım yaaa......
öyle birden vurmalarda çok fena acır
bende önceden ayağımın serçe parmağını kıyı köşeye çok vururdum, resmen uğunurdum yani acıdan.
kolay gelsin dafi ablaaaaaaaam
sağol canım yaa....evet hiç boyuna posunada bakmıyoo....Zeynepcim ayağın uff olmuş, geçmiş olsun. dikkat etmek lazım. malum o küçük parmak bizden bağımsız, gördüğüne kafa tutuyor
geçmiş osun tatlımm..nbir filmini çekir. çünkü bu tip ev kazalarında umulmadık şekilde kırıklar oluyor.. o zamana dek üzerine basmamaya, yüklenmemeye çalış. voltaren krem almışsın. ağrıyı rahatlatır. hirudoid tavsiye etmişler o da kan oturduysa özellikle ona iyi gelir. ilk gün saat başı 5-10 dakika soğuk uygula..
burdayımmm... ama biraz geç mi geldim acaba??
sağol canımcım...geçmiş olsun canım yaaa......
öyle birden vurmalarda çok fena acır
bende önceden ayağımın serçe parmağını kıyı köşeye çok vururdum, resmen uğunurdum yani acıdan.
geçmiş olsun canımcım
Canım geçmiş olsun gözünüz aydın böle insan belirsiz bişey için bekleyince zor oluyo netleştiği iyi olmuş kuzum
Hadi gözünüz aydın canım
Meyracığım biz köken olarak roma hukukuna tabiyiz. zaten dünyada adalet kavramını geliştiren ilk toplum romalılar. o kadın da onların adalet tanrıçası themisi simgeler. bir elinde kılıç vardır, adaletin caydırıcılığını imgelemek için, diğer elinde de terazi vardır adaletin dengesini imgelemek için. yüzyıllardır, her toplumda bu heykel adaleti simgeliyor canım.
Geçmiş olsunn göz tansiyonu önemli gerçekten ama düşük çıkmış Allahtan. Benim eşimin anne tarafı full şeker hastası ve 2 teyzesi göz tansiyonundan körlük yaşıyor, eşimin zaten gözü 6 numara, ilerde şeker hastası olmasından korktuğum için onun zayıflamasını çok istiyorum, senin eşin zaten zayıf ve sağlıklı besleniyormuş, bu nedenle tansiyonun kontrol altında tutulması daha kolay
hımmm, çok teşekkürler canım, çok mutlu ettin beni.
rica ederim canım :)
bu arada aynı heykelin gözleri bağlı olur genelde, tarafsızlığını anlatmak için. bir de bakire olduğu söylenir ki o da tarafsızlığına ithafendir.
nedir azim böcüklerimizin bizden çektiğiSelam güzel hatunlar,
benim slaonun bitmesine 15-20 gün kaldı ama gitmek hiç içimden gelmiyor. havalar da düzeldi ya tıkılmak istemiyorum hiç. böcüğümü bulmam lazım benim de derhalll
evet yaaAnne babaların gözünde hep minicikmiş genelde çocuklar ya sizinkilerde herhalde o hesap
Valla bende Havaalanında annemin tepkisini düşündükçe daha çok hırs yapıyorumBenim annem herhalde ne olursa olsun 10 kilo ver yeter demez hee veremiyorsam aman bari bu kiloda kalda sağlığın elden gitmesin der
TAbi ben elimden geleni fazlasıyla yapacağım Allahın izniyleve bu kilolar gidecekkkkkkkkkkkkk
Bende artık pirinç yerine hep bulgur kullanıyorumPırasa ve ıspanağa 1er avuç bulgur atıyorum Dolmayada senin dediğin gibi çoğu bulgur oluyor ve inanılmaz lezzetli oluyor eşim bile şimdi çok daha fazla beğenir o yemekleri
Anammmmm kızlar iyiki bir şort yedim
Valla okudukca sesle gülüyorumdün bile aklıma geldikce gülüp durdum ama onu çoğu zaman yapıyorum birşey yazarken TV bile izlesem bir bakıyorum duyduğum kelimeyi yazmaya başlamışım
Aslında benden iyi mahkemelere yazıcı olurhakım konuştukça ben yazayım
git tatlım hem taze hem marketlere göre daha doğal oluyorlarbugün pazar var; pazara gitsemmi diye düşünüyorum:44:
pazar daha iyi oluyo da; ben pazara gidersem tembelliği kim yapacak bugün
esracım geçmiş olsun,şükür iyi çıkmış sonuçlarıeşimin göz tansiyonu iki yıldır yüksek çıkıyor. geçen sene ileri tetkikleri yapılmıştı, sorun yoktu. bugün yine doktora gidecekti, her şey yolunda demiş doktoru. üstümden büyük bir yük kalktı. çok şükür.
Nevinciğim artık eşim de çok istiyor tedavi olmamı, ben aşırı duygu değişimleri yaşayan biriyim, 1 günde hem aşırı mutlu hem de aşırı mutsuz olabiliyorum, çalışırken bunu bir şekilde bastırabiliyordum ama evdeyken bu duygu değişimleri bana ve evliliğime zrara vermeye başladı, bir de bitmişlik duygusu var, ard arda gelen başarısızlıklardan dolay kendime güvenimi kaybettim, canım eşimin doktorundan randevu alıcam, eğer gerek yoksa ilaç vermeyen birisi zaten o konuda sıkıntı yok. Bu konuda yazdıklarınız beni çok rahatlattı, iyiki varsınız.
Meyracığım psikoloğun çok haklı. Çok saol canım bunu yazdığın için
Ben şimdi markete gidip dolmalık malzeme alayım
sağol canım yaa....evet hiç boyuna posunada bakmıyoo....
sağol doktorcum benim hala canım çok acıyo oyüzden geç kaldın sayılmaz...voltareni sürdüm ama peşine dolaşmak zorunda olduğum bir bebeğim var mecbur basıyorum üzerine ve çığlık ata ata geziyorum oda oyun oynuyorum sanıp gülüyo ve eşlik etmeye çalışıyo banaa...kısacası ayaklarımı uzatıp oturma şansım yok malesef....
sağol ablacımm...he buarada eşim eşini tanımıyomuşş.ama gidince bide kayınpederime sorcam bende merak ettim öğrenmessem çatlarım sonraa...illa biyerlerden tanıyan birini bulmalıyımm...
çok teşekkürler canım. Özlemciğim eşimin tansiyonu düşük değil yüksek çıkıyor. şu an bir tahribata neden olmadığı için durumu iyi, inşallah da hiç olmaz. aslında göz tansiyonunun normal tansiyonla pek ilgisi yok. zayıf olmanın, sağlıklı beslenmenin de pek ilgisi yok. ama şeker hastalığı potansiyeli de göz tansiyonu kadar tehlikeli gözler için. umarım eşin kendine dikkat etmeye başlar bir an önce.
nedir azim böcüklerimizin bizden çektiğiyeriz,ezeriz,kaybederiz
tatlım salona tıkılmıyım diyorsunda onun yerine çıkıp dolaşıyormusun?ha eve tıkılmışın ha salona,salonda en azından kilo atıcan zaten bitiyormuş git bence,bitince farkedeceksin ne kadar gerekli olduğunu,tecrübeyle sabit
esracım geçmiş olsun,şükür iyi çıkmış sonuçları
çok haklısın ablacım:)
bu arada senin burcun neydi ablacım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?