canım o dönem sakladım ben 1 sene sonuçlar kesinleşsin diye ama yaklaşık 1 yıldırda biliyolar bizde hepatit yok diyabete bağlı siroz canım babamın...ayrıca okul eninde snunda bitmiş ya ii işte canım..biz bursadayız canım uludag üni. gidiyoruz dr dan memnunum canım saolanneminki hepatit bye başlı gelişti canım. Allaha şükür şu an takibi devam eiyor, bir sıkıntısı yok. İstanbulda mısın bilmiyorum ama Cerrahpaşada Abdullah Sonsuz hoca var, kendisi çok çok iyi bu konuda. belki lazım olur size de.
Ben avukatım canım, annem dolayısıyla ilgilenip öğrendim. gerçi annem vasıtasıyla hastaneye gittiğim kadar kendi okuluma gitsem sanırım uzatmadan bitirirdim okulu :)
bence durumunu babandan ve annenden saklama. senin için çok zor biliyorum ama bilmeye hakkı var ikisinin de. hasta yakını olmak gerçekten başlı başına psikolojik desteği gerektiriyor, Allah yardımcın olsun canım.
canım o dönem sakladım ben 1 sene sonuçlar kesinleşsin diye ama yaklaşık 1 yıldırda biliyolar bizde hepatit yok diyabete bağlı siroz canım babamın...ayrıca okul eninde snunda bitmiş ya ii işte canım..biz bursadayız canım uludag üni. gidiyoruz dr dan memnunum canım saol
hepimize güç kuvvet versin canım.. ölüm bi gün hepimizin basına gelecek ama yinede zor oluyo yasadıklarımızinşallah daha da iyi olur canım babacığın, Allah size güç kuvvet versin.
selam kızlarr...dilerim herkezler iyidirrr..diyet nasıl gidiyor bilmiyorumm karışık grip oldum vende sinüzit var ve baya agır geçiyor bu seferr pcyide açmıyorum pekk gözlerim agrıyorr..hatta heryerimm dayakk yemiş gibiyimm..çok uzak kalmamak için acık bakıyım bi slm vereyim dedimm..hepinizi öpüyorummm...
konuyu kapattığınız yeni farkettim arkadaşlar geçmişi okurken aklıma geldi bende anlatıp rahatlamak istedim kusura bakmayın
Nafiye Allah şifa versin babana
Banucum çocuklar pek sever yağmurda karda gezinmeyi inşallah hastalanmaz
Nursena senbugün sadece yarım pide ve bikaç sarmamı yedin şimdi ben anlamadım ya detay vermiyorsun ya da az yedin helva da yedin farkındayım ama yemek yemediğin için bence zarar etmez gibi
Nafiye Allah şifa versin babana
Nursena senbugün sadece yarım pide ve bikaç sarmamı yedin şimdi ben anlamadım ya detay vermiyorsun ya da az yedin helva da yedin farkındayım ama yemek yemediğin için bence zarar etmez gibi
ben de anlamadım bugün Nursena ne yedi, açıklama istiyorum bu konuda. o kapamaya çalıştıkça biz üstüne gidiyoruz
ben de anlamadım bugün Nursena ne yedi, açıklama istiyorum bu konuda. o kapamaya çalıştıkça biz üstüne gidiyoruz
tamam canım eğer doktor ilacçı değilse bu güzel...
Egedeniz cim sakın bana darılma...doktorların bilsine saygım sonsuz ama benim en yakın arkadaşımın MS hastası olduğunu yıllardır anlamadı en iyi dediğimiz nörolog...lustral verip yollamıştı psikolojik diye...ondan önyargılıyım biraz...
Özlemcim ben tüm ayrıntıları çok merak ediyorum çünkü bibebir aynı duygu karmaşası içindeyim...öyle hissediyorum...benim doktora gitmeye bile gücüm yok...inşallah kafanı dağıtacak bütün olumsuzlukları silecek bir haber alırsın iş olur...bebiş olur...
demek geçmedi Zeynepçim hemen buz koyabildinmi acaba...onun faydası çok...tekrar geçmiş olsun...
aslında insan kendi kendinin doktorudur der annem...Allah muhtaç etmesin tabiki doktorlarımızda iyiki varlar.egedenizimin nezdinde hepsini öpüyorum
benim küçük oğlan ilkokul 2.sınıftayken,tenefüste sosisli sandviç alıyor yerken zil çalıyor aceleyle sınıfa yetişeyim diye koşarken sosisin koca bir parçası boğazına takılıyor.koridorlar haliyle bomboş,herkez derse girmiş. benim oğlan tek başına baya bir mücadele ederek parmağı yardımıyla sosisi çıkarıyor çok şükür ve o gün gayet normal yemeklerini yedi.sabah ise su bile içemediğini farkettim bende yaşadığı tramvadan diye üstüne gitmedim.çorba dahi içemedi.bir kaç gün okula onunla gittim . tüm gün tenefüste ona süt içiriyordum ki sütü ve suyu bile yutamıyordu.baktım olmuyor aile dostumuz abimiz psikiyatrist sefa saygılı ya götürdüm,ona o kadar güvenirimki çocuk pedagoguna bile götürmeyi düşünmedim.oğlumla sohbet ettiler ve bir damla yazdı oğluma dediki ömerim bu damlayı annen yemeklerine damlatacak ve sen eskisinden daha iyi yutabileceksin.eve geldik yemek hazırladım ve oğluma dedim hadi sefa amcanın damlayı damlat bakalım,damlattı ve sorunsuz yemeklerimizi yedik çok şükür..
bu olaydan bir ay kadar sonra oğlumun sınıfından bir kız arkadaşı ömere,yemek yiyemediğini yutamadığını anlatmış bir sohbet esnasında,ömerde hemen aynı sorunu yaşadığını ve bir damlayla yemeye başladığını uzun uzun anlatmış,bildiğiniz dertleşmişler
akşamı beni annesi aradı doktorun adını ve ilacın adını sordu,ona dediğim şu oldu,doktora hemen götürme ilacıda alma önce bir şunu dene,bir şeyin içine su ve bir kaç damla limon damlat, suyun tadı değişsin onu sanki ilacı almış gibi kızının yanında damlatın bakalım etki olacakmı olmassa doktora götürürsün demiştim.limonlu suyu damlattıkları gibi kızımızda yemeğe başlamış.annesi teşekkür etmek için aramıştı.yani diyeceğim her şey beynimizde inanmakta bitiyor
tabiki gerekli olduğunda ilaç desteğide almalıyız.
aleyküm selam canım...saol arkadaşım Allah razı olsun umarım hiç birimiz altından kalkamayacağımız seyleri yasamayız..Selamün aleyküm kızlarrrrrrrr
Canım Rabbim hiç birimize sıkıntı göstermesin ...Aminnnnnnn
Sanada çok ama çok geçmiş olsunRabbim sana öyle bir hayat nasip etsin ki bir daha geçmişteki üzüntüler karşına çıkmasın...Aminnnnnnnnnnnnnnnnn
saol canım Allah razı olsun rabbim hepimizin hastalarına acil sifa versinNafiye Allah şifa versin babana
Merhabaaaabu hafta tekrardan spora başladım
Bugün ki menüüm;
Sabah
1 Dilim kepekli ekmek.
Kibrit kutusu kadar beyaz peynir.
Yarım domates,yarım salatalık.
1 yumurtadan omlet.
1 tane hindi salamı.
4 tane yeşil zeytin
Ara
Yarım elma
Öğlen
1 kaseden birazcık fazla Special K gevreklerinden süt ile.
Ara
1 yumurtadan yapılan omletin yarısı
Akşam
1 kase yayla çorbası
6 yk ıspanak
1 kase yoğurt
2 dilim kepek ekmeği
Ara
1 kivi 1 muz
Spor: 1 saat
Erkenden veda ediyorum bu akşam yarın tarih sınavım vaaar :26: :26:
Hepinize iyi akşamlar,iyi geceler ablalarım
gelmeyin üzerime piskopata bağlarım bak başım ağrır zaten mutfak amerikan buzdolabıyla karşılıklı oturuyozz yemedimi yedirtmeyin bana(yemediğim dediğim dolapta ki profitrol kaseleri eşim okadar otun üzerine sinirlenip gideyimde tatlı alayım kuvvet gelsin dedi:)))
Gidelim de dökülsün rahatlasın tabii biz de rahatlayalım
Bir de ben eşinin menüsünü de çok beğendim hele o üzerinde yoğurt olan közlenmiş biberler
merhaba..
öğlen hafif dalmışım eşimle oğlum geldi uyandım.. 1saat uyku..sonra çıkıp dolaştık. yürüyüş yaptık.. ufaklığı okuldan alıp döndük. yemek faslından sonra geçmişe bakayım dedim. neler konuşmuşsunuz öyle.. neçok..
canım tıpda bir söz vardır.. "hastalık yoktur, hasta vardır" denir. matematik gibi 2+2 her zaman 4 etmez tıpta.. bunu acil deneyimimle çok daha fazla anladım.. sadece ateş ile gelip kalp krizi teşhisi koyduğumuz da var.. labratuar değerleri normal, ağrısı az ama apandisiti patlamak üzere olan da.. çoğunu tesadüfen yakalıyoruz.. yada şans eseri diyelim..çünkü o hastalık için normal kabul edilenin dışında gelişiyor bir kısmı.. o yüzden bazı hastalıkları atlamak olmayacak bir şey değil.. insan ile ilgili çünkü.. nasıl ki travmalar herbirimizi farklı etkiliyorsa ağrı eşiklerimiz farklı ise, hatta tad duyularımız, ısı algımız gibi hastalıkları deneyimlememiz de farklı oluyor..
işte bu... her şey beyinde yaşanıyor.. mutsuz olmayı seçersen mutsuz olursun...
amaç hayatı en güzel şekilde yaşamaksa bazen acılar bile ona güzellik katar..
eşim hastalandığında en kötü senaryoları düşünmüş, ama bunların olmaması eşimin sağlıklı bir şekilde hayatına devam edebilmesi için elimden geleni yapmıştım.. çok yıpratıcı bir süreçti..uykusu geceler, yorgun günler.. ama onun da yaşama ve sağlıklı olma arzusunun iyileşme sürecinde çok etkili olduğuna inanıyorum..iyileşti.. yılların yorgunluğunu taşıyan, kırılma noktlarını atlatmaya çalışan evliliğim için çok güzel bir dönüm noktası oldu...
anlatması zor .. aslında hepimizin de yaşadığı şeyler.. bireysellikler, iş hayatı, çocuk sorumluluğu..idari görevlerin yükü.. atık birbirini anlamak için çabalamamak.. ama bir hastalık .. bir acı..umutsuzluk.. her şeyi yeniden değiştirdi..
aşk anlam kazandı..
aile olmayı öğrendik birlikte..
erkek bireyselliğinden paylaşımcılığa geçildi..
hayalini kurupta erişilmez olduğunu düşündüğüm güzel aile hayatına kavuşuldu..
birbirini seven saygı duyan insanlardık ama beyinlerimiz farklı çalışıyordu.. her erkek ve kadın gibi belki..
hemhal olmayı öğrendik..
birbirimize çok değer veriyorduk.. bunu göstermeyi öğrendik..
ve böyle bir sürü şey..
acıyı huzur ve mutluluğa çevirdik..
bunları anlattım çünkü bu gün herkes geçmişteki acılarını anlatmış..
hiç birimiz kolay büyümedik.. sahip olduklarımız bize sunulmadı..
dişimizle tırnağımızla çalıştık şu anımıza ulaşmak için..
başardığımız bunca şeyden sonra acıyı mutluluğa, sıkıntıyı huzura çevirmek de elimizde..
hepinizi seviyorum..
merhaba..
öğlen hafif dalmışım eşimle oğlum geldi uyandım.. 1saat uyku..sonra çıkıp dolaştık. yürüyüş yaptık.. ufaklığı okuldan alıp döndük. yemek faslından sonra geçmişe bakayım dedim. neler konuşmuşsunuz öyle.. neçok..
canım tıpda bir söz vardır.. "hastalık yoktur, hasta vardır" denir. matematik gibi 2+2 her zaman 4 etmez tıpta.. bunu acil deneyimimle çok daha fazla anladım.. sadece ateş ile gelip kalp krizi teşhisi koyduğumuz da var.. labratuar değerleri normal, ağrısı az ama apandisiti patlamak üzere olan da.. çoğunu tesadüfen yakalıyoruz.. yada şans eseri diyelim..çünkü o hastalık için normal kabul edilenin dışında gelişiyor bir kısmı.. o yüzden bazı hastalıkları atlamak olmayacak bir şey değil.. insan ile ilgili çünkü.. nasıl ki travmalar herbirimizi farklı etkiliyorsa ağrı eşiklerimiz farklı ise, hatta tad duyularımız, ısı algımız gibi hastalıkları deneyimlememiz de farklı oluyor..
işte bu... her şey beyinde yaşanıyor.. mutsuz olmayı seçersen mutsuz olursun...
amaç hayatı en güzel şekilde yaşamaksa bazen acılar bile ona güzellik katar..
eşim hastalandığında en kötü senaryoları düşünmüş, ama bunların olmaması eşimin sağlıklı bir şekilde hayatına devam edebilmesi için elimden geleni yapmıştım.. çok yıpratıcı bir süreçti..uykusu geceler, yorgun günler.. ama onun da yaşama ve sağlıklı olma arzusunun iyileşme sürecinde çok etkili olduğuna inanıyorum..iyileşti.. yılların yorgunluğunu taşıyan, kırılma noktlarını atlatmaya çalışan evliliğim için çok güzel bir dönüm noktası oldu...
anlatması zor .. aslında hepimizin de yaşadığı şeyler.. bireysellikler, iş hayatı, çocuk sorumluluğu..idari görevlerin yükü.. atık birbirini anlamak için çabalamamak.. ama bir hastalık .. bir acı..umutsuzluk.. her şeyi yeniden değiştirdi..
aşk anlam kazandı..
aile olmayı öğrendik birlikte..
erkek bireyselliğinden paylaşımcılığa geçildi..
hayalini kurupta erişilmez olduğunu düşündüğüm güzel aile hayatına kavuşuldu..
birbirini seven saygı duyan insanlardık ama beyinlerimiz farklı çalışıyordu.. her erkek ve kadın gibi belki..
hemhal olmayı öğrendik..
birbirimize çok değer veriyorduk.. bunu göstermeyi öğrendik..
ve böyle bir sürü şey..
acıyı huzur ve mutluluğa çevirdik..
bunları anlattım çünkü bu gün herkes geçmişteki acılarını anlatmış..
hiç birimiz kolay büyümedik.. sahip olduklarımız bize sunulmadı..
dişimizle tırnağımızla çalıştık şu anımıza ulaşmak için..
başardığımız bunca şeyden sonra acıyı mutluluğa, sıkıntıyı huzura çevirmek de elimizde..
hepinizi seviyorum..
hoşgeldin inşallah derrr diycekte abretcen başka yolu yokkceco arkadaşım çok güzel bır duygu olsa bu allahım bizlere de nasip etsin
birileri banada der miki acep
ne kadar zayıflamışsın yeter artık dıye o gunleride görürmuyum kı?
gözün aydın gelmiş geçmiş olsuneşimin göz tansiyonu iki yıldır yüksek çıkıyor. geçen sene ileri tetkikleri yapılmıştı, sorun yoktu. bugün yine doktora gidecekti, her şey yolunda demiş doktoru. üstümden büyük bir yük kalktı. çok şükür.
süperr aynen katılıyorummnuhanım aslında hepimiz zaman zaman aynı şeyleri yada benzerlerini yaşıyoruz ama önemseyip yardım almadığımız için durumumuza bir ad konamıyor.böyle yaşamımıza devam ediyoruz..zaten zaman zaman çok sağlıklı beyinlere sahip olamayabiliyoruz ki,en basiti kilo alıyoruz..kilolar da bazı şeylerin bastırılmış hali aslında ve bize bu şekilde yansıması.başkaları da ,belki sebepsiz zayıflıyordur,,işte adı konmadığı için bilemiyoruz.
anam heç deme ben de sulu gözüm zaten gurbette olduğumdan gelinlere hepten ağlar ım severim ben ağlamayı ağlamak iydir candır:))aynen bende öleyim vara yoga aglarım sürekli babama çekmişim oda benim gibi sulu gözlüdür hele bi gelin görsün oturur ağlar tanıdık olup olmamasıda farketmez yeterki evden gelin çıktığını görsün hemen ağlar ay canım babam benim ya rabbim onları başımızadan eksik etmesin (bende nerden nereye geldim hay maşallah bana yani)
nere gidiyonnn pardonnn valla +90 çöküverir üzerine soluk almaz ederik seni:)))))))))sende öyle...
ay hepinizi üzdüm çok özür... ya gerçek terapi burada.
birde bundanın da özelikle 90lık bölümü.
ben 73inince mezun olmicam dimi?
anam bizim damat melihmiymiş kaslı kaslı aklıma kas diyince yılmaz erdoğan bir demet tiyatroda oduncunun karısı vardıya yılmaza edeleli kaslı erkeğim diye:))))))))))))))aman ne ler söylüyomm çok yedim beynim sulandıvarmış valla, Melihmiş adı
bu arada nereye mezun oluyorsun, bebiş olunca kilo vermeye döneceğinden ayrılma bi yere
bizizm burda pazarlarda kadınlar satıyo hep ilk pazara gittiğimde kadının bağırması komiğime gitmişti şöyle bağırıyodukızlar bende size annemin bi komiğini anlatıyım sizede gülümseyin:)
sonrada ben kaçar, çünkü pazara gidicem, pazarcılar abla pazarmı kaldı bu saate demeden ben çıkıyım artık evden:)
herkesleri öpüyoruuum.
çooook eskiden annemle pazara gittik, annem sırf portakal satan bi adama dediki:
şuradan bana 1kg turp verirmisin dedi, adam anneme sadece uzun uzun baktı,
annemde dediki bunun üzerine turpu versene kardeşim dedi, adam artık anneme dediki abla turpu nasıl veriyim ben sadece portakal satıyorum görmüyormusun dedi,
onun üzerine annemde adama; ya hu portakal demek istiyorum anlasana işte dedi
anneciğim hiç altta kalmaz
ohhhhhhhhhhhhh ne kadannn güzellll allah kolaylık versin çocuklarlla evde tek başına
hosbuldummm kizlaaarrrrr
malum almanyada oldugumdan dolayi bizim okullar yine 2 haftalik tatile girdi 2 hafta evdeler yani cocuklar
o yüzden pek giremiyorum gecmiste cok birikmis okumayi pek kesmedi gözüm ne yalan söyliyim
yalniz dün dayanamadim tartildim 99.7yi gördüm cok sükür 3 hanelilerden kurtuldumcumaya kadar hedefim 98i ucundan acikta olsa görmek :26::26::26:
Umarim herkesler iyidir nasilsiniz bakalim fistiklar ???
ohh hayırlı olsun yeni işicanlarım nasılsınızzzzz bayaa bi kaynatmışsınız güzeller.
can sıkıntılı konularda varmış ama geçmişi geride bırakmak en iyisi acı ile de olsa.hepimizde yaşanmışlıklar var...
bugün çok mutluyum kardeşim bir üni ye başvuru yapmıştı kabul edilmiş çok sevindik Allah utandırmasın
diyet iyi ama su içmeme özürlü ben ödem yapıyorum habire.
regl de yaklaştı oda cabası esracığıma ölçü verirken hiç bir incelme olmuycak diye üzülüyorum
hhhahhayytt kendileri kaybetmiş zaten bizde pek olumlu bakmamıştık kendilerineDünkü görüşmem olumsuz olmuş mail geldi
geçmiş olsunselam kızlarr...dilerim herkezler iyidirrr..diyet nasıl gidiyor bilmiyorumm karışık grip oldum vende sinüzit var ve baya agır geçiyor bu seferr pcyide açmıyorum pekk gözlerim agrıyorr..hatta heryerimm dayakk yemiş gibiyimm..çok uzak kalmamak için acık bakıyım bi slm vereyim dedimm..hepinizi öpüyorummm...
anam ben eşime o zamanlar gondola yapılıyodu bende sütlü severim eşime dedimki üzerine 1-2 tane bayaz attır çikonun adamda eli cimriymiş 4 adet atmış aama obur kimseye yedirtmicem ya ikram zamanı gelince elimi, şöyle az titriyomuş gibi yaptım masanın üzerine düşüverdii bayaz çikolatalar bakk işte heycan dermişimmm geri kalanı dağıtım onlar gidince oturup yedim beyaz çikoları aman boğaz olsun bana yeterki herşeyi yaparım sanırım oburum yaaaay çok mersi... isteme çikolatamdan yerim ama...söyilimde %70 kakaolu bitter olsun..yada sekersiz çikolata kendi kendime çok güldüm..
olsa dükkan onun valla yendi itti hepiciğikızz kocana da getirseydin azıcık pide
olsun rahatla canımcım dinleriz allah inşallah fedakarlığının mükafatını verir kalbiini ferah tutkonuyu kapattığınız yeni farkettim arkadaşlar geçmişi okurken aklıma geldi bende anlatıp rahatlamak istedim kusura bakmayın
yolla bakalım kızzz kasma kendini biz okuruz şurda sınavları bu güne bugün 30 sayfa geçmiş okuyanhatunum öldüm ne kadan konuşmuşunşz maşşalahSelam fıstıklarrımmm
nasılsınızz ? topic yine +90 dan çıkıp DERTLER DERYA OLMUŞ , BENDE BİR SANDAL topici olmuş yavruşlarr , şöyle bir göz attım , okuduklarımla çok üzüldümm , Rabbim herkese önce can sağlığı versin diyorumm , cücüşleriim üzmeyin güzel canınızı , kötü günler geride kaldı artık hep beraber önümüze bakalımm
bende yine yazılı manyağı oldum , insanın 14 tane sınıfı olunca böyle oluyormuşş , kafam olmuş 300-500 300-500 :111::111::111::111::111:
İLKNUR bende 25 Mayıs 84 doğumluyum canımm , bende 29uma hedeflerime ulaşmış olarak varmak istiyorumm , böcükümü ucundan yakaladım 3 gündür sıkıntısız gidiyorum çok şüküürrr , HERŞEY GÜZEL OLACAKKK
al o zaman bakalımm biz görmedik duymadık bilmiyoz:))))))9iiiiii o zaman ben markete gidiyorum.. bitter alacağım...
bakın kızlar benim beşim ağrıyor yoksa canim hiç çikolata istemedi biliyorsunuz dimi? Asu dedi diye yiyeceğim
heç sevmem tarihi tarih örtmenlerinide zira bütün tarihçilerim zayıf çelimsiz dii ondan da olabilüü tabiiiMerhabaaaabu hafta tekrardan spora başladım
Bugün ki menüüm;
Sabah
1 Dilim kepekli ekmek.
Kibrit kutusu kadar beyaz peynir.
Yarım domates,yarım salatalık.
1 yumurtadan omlet.
1 tane hindi salamı.
4 tane yeşil zeytin
Ara
Yarım elma
Öğlen
1 kaseden birazcık fazla Special K gevreklerinden süt ile.
Ara
1 yumurtadan yapılan omletin yarısı
Akşam
1 kase yayla çorbası
6 yk ıspanak
1 kase yoğurt
2 dilim kepek ekmeği
Ara
1 kivi 1 muz
Spor: 1 saat
Erkenden veda ediyorum bu akşam yarın tarih sınavım vaaar :26: :26:
Hepinize iyi akşamlar,iyi geceler ablalarım
ohh bende kendilerini pek severim cancağzımBen de 1 saat önce 3-4-5 tane hurma yedim eşim getirmişti umreden getirmişler
Şimdi de acıktım bugün de aç yatacağım inşallah çok mesudum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?