kızçeler size bi komiğimi anlatıyımda okuyup gülün
benim KVler en son bize geldiklerinde oldu bu olay, ve evli görümcemlerde vardı o gün, görümceminde 6yaşında oğlu var.
vesselam hepimiz oturma odasında oturuyoruz, toplam 8kişiyiz, eşim enişte beyle pc başında bi işle ilgeleniyo, bizde oturuyoz sohbet ediyoz falan işte.
neyse, şu pepe varya çizgi film kahramanı:) onu çok seviyorum ben, hep çarşıda görüyordum pepeyi kuruyorsun davul çalıyo,
çokta tatlı görünüyo, alıyım bigün dedim. bigün eşimle dışardayken o almak istediğim pepeyi gördüm, dur ben şundan alıcam dedim eşime, o da naapacan sen bunu çocuk gibi dedi ve trip attı bana, bende iştee seviyorum dedim ve aldım.
pc masasına koydum orda duruyodu:)
görümcemin oğlu acayip yaramazdır, heşeyi karıştırır, alır, kırar. oyüzden o geleceği zaman artık bende önem verdiğim şeyleri ortadan kaldırıyorum, oyüzden onlar geliyo diye pepeyide aldım yatak odama götürdüm koydum göremez diye.
neyse görümcemin oğlu sen geldiğin gece benim yatak odama gir dayıma diye, orda pepeyi gör
benden isteyememiş, dayısındanda isteyememiş, gitmiş annesine anne ben yatak odasında pepe var onu istiyorum demiş, tutturmuş. orda oyuncak var diye, hay ya rabbim
tam yatacak vakitti, görümcem geldi söyledi bunu bana, bende onu çok sevdiğim için pek gönüllü olmasamda verdim yine bişeyimi, pepeyi.....
neyse ertesi gün oldu, bu atmış bunu bi kenara, bende aldım yine kaldırdım.
öğle oldu ve işte yukarda dediğim gibi hepimiz oturuyoruz, eşim pc başında vs:)
görümcemin oğlu pepe nerdeeee dedi:)
bende ben kaldırdım dedim:)
bağırmaya başladı, bana neee ben pepeyi istiyorum diyeee, bende yok ben kaldırmadım buralardadır ara bul dedim:)
e napayım her geldiğinde sevdiğim bişeyi eline veremem ama dimi???
neyse bu inanmadı, anladı ve mızmız bağırmaya ben onu istiyorum yaaa demeye başladı,
o esnada pcde bi işle meşgul olan ve fazla sesi kaldıramayan eşim, yiğeninin seside çok gelince onun fevriyle dönerek bana döndü dediki: tamam sen ver onu hadi ona, o onun olsun, biz sana yenisini alırız dedi
ayyy ama varya aynı çocukmuşum muamelesi gördüm gerçekten:))))
birde eşim; bana onu alırken alma dediği halde ben alınca ondanda dedi biraz bu sözü
KVler bi bana bakıyo, bide birbirlerine
yaaaa vermem pepemi işte kızlar:)
ama aldı yiğeni ve götürdü pepeyi:) daha yenisini alamadık, görürsem alıcam ama:)
inşaallah komik buldunuz ama 1sayfa olmuş be yaaaa
en komiğide bir sayfa olması galiba
Bende bundan sonra kalori hesabıyla yapmaya çaılşacam ama benim 1 kilo vermem için 1050 kalori almam gerekiyomuş ne kadar doğrudur bilinmez tabi işte spor yapmayınca böle oluyo spor yapsam daha iyi olcak emme zaman yok malesef (buda benim bahanem )
efeeeeeemmm onda bi yanlışlık yok mu?1050 kalori değildir bence o. Kız ben 1350-1400 kaloriyle haftada 1 kilo veriyordum listem öyleydi hem de 77 kiloyken. Ha bir de şu var, bazen biz çok az yiyoruz ya kilomuza göre, o zaman metabolizma yavaşlıyor ve normalde atıyorum 1600 kaloriyle zayıflıyabilecekken biz metabolizmamızı yavaşlattığımız için 1200 kaloriyel zayıflayabiliyoruz ancak.
herkese merhaba...keyifler yerindedir umarım...
ben dün akşam eve gittim çamaşır yıkıcaktım ama önce balkonu akıttım benim çamaşır makinem balkondadaiçim rahat etmiyor..sonra eşimd yemek istemedi...
bir tane tuzsuz çavdar ekmeği (ihe olanlardan)
1 kase ama dolu dolu mercimek çorba ve kıvırcık salata...
ıhlamur içtim+5 badem
erken uyudum 10 gibi ..iyide geldi valla...sabah 5,30 kalktım bir daha uyumadım...ütü yaptım çamaşır astım .... çok seviyorum sabah erken kalkmayı ama akşam geç uyursam kalkamıyorum tabisi...
sabah
lorlu omlet
2 parça kaşar peyniri
2 tatlı kaşığı çilek reçeli
1 tane tuzsuz çavdar ekmeğimden..marul...
reçelim ta geçen seneden unutmuşum dolabı düznelerken buldum konserve usulü yaptıımdan bozulmuyorda...
ara
1 yoğurtlu portakallı kurabiye (sıvıyağla yapılıyor hafif)
çay
şimdilik böyle...
Xay ablacım limonu sürüp birde uz dök eline öyle ov ve yıka bakalım nasıl olucak
Cecoş kızına geçmiş olsun...bu havalar çok tehlikeli bende haşırıp duruyorum...
Beyzuş ablacım sanada çok geçmiş olsun...ne sıkıntı çektin kimbilir Allah dermansız dert vermesin cümlemize...
Nafiyecim babana Allah şifa versin...
Yenacım çok güzel olmuş Barışın kostümü ellerine sağlık...Bu arada damat adayı hayırlı olsun
Vasfiye teyzem sıkma canını işin olmamış ama yol çekilmez canım bence daha iyi olmuş...amaç para kazanmak değil mi kendi adıma mesleğimi sevmediğim için bu gözle bakıyorum yolun rahat olsun çok uzak olmasın ortam iyi olsun para miktarını gözardı edebiliyorum...ahh birazcık sermayem olsa açıcam bi yer ama bu parasızlığın gözü kör olsun...
kp kirada dükkanı varda orası bana lazım dedi eşimde kirasını ödersen kiralarsın dediya...yıldım
Ve aleyküm selam ablacım....hoşgeldinn...selamun aleyküm kısceleriiimm
zeynepcim geçmiş olsun sen onu ihmal etme bir baktır
zeynepcim ayagini vurdugunu okudum ve cok acidiginidagecmis olsun canim ama seni o kadar bagirtiyorsa istemeden kirildimi acaba diye düsünmeden edemedim :S canim bir doktora gösterseniz iyi olur :26: ayrica kizinin basinada gelmis bir vurma olayi.onada cok gecmis olsun , yavrum nasil cani yanmistir :26:
teşekkürederim canım evet daha iyiyim...Canım geçmiş olsun inşallah şimdi daha iyisindir
Canım bak 12de kahvaltı yapsan bıle tüm gece ac kaldıgın ıcın 2 saat sonra da ana öğününü yanı öğle yemegını yemelısın, sonra 4de ara aksam 6da da aksam yemegını yemen gerekıyor, bu sekılde ac kalırsan kılo veremezsın vucut ödem tutar..Selamün aleykümm...
nasılsınızz....
gece enson yazımı yazarken kuzum uyandı ve gene sabahladık....saat 7 den sonra uyududa bende anca yattım biraz tabi büyük kızın
çizgi filimi eşliğinde ama olsun biraz aldım uykumu...tabi düzensiz uyuyunca yemek saatleri şaştı...diyete devam etmeye çalışıyorum
ama bi fark varmı bilmiyorum tartımın pili bitmiş dışarı çıkınca alıcam inş...iki öğün yemek anca yiyebiliyorum ara öğünede vakit
kalmıyo....saat yediden sonrada hiç bişey yemiyorum...acıkmıyorumda...tabi geceleri sabahlayınca çok acıkıyorum gidip gelip su
içiyorum...sabah yatıyorum 11 yada 12 gibi güzel bir kahvaltı yapıyorum bi daha 6 da falan yemek yiyorum aradada hiç
acıkmıyorumm...offf offf ne olcak bu düzensiz gidişatın sonu...
Ve aleyküm selam ablacım....hoşgeldinn...
sağolasın ablacım..bugün biraz daha iyi gibi ayağım...
sağol canım...ama kırık olsaydı hiç dokunamazdım sanırım...garip bir şekilde sadece acı vardı ve hafif bi şişlik...morarma bile yok...voltaren işe yaradı sanırım bugün daha az acıyoo..
teşekkürederim canım evet daha iyiyim...
evettt bendeee....
az önce elektriğimizi kesmeye gediler, eşim gitmiş otomatik ödeme talimatını hesabında para olmayan kartına vermiş, dolayısıyla ödenmemiş ordan, kredi kartına vermişti önceki evde, 1 ay ödenmedi diye pat diye kesmeye geldiler de amcayla konuştum hemen ödüycez dedim açtı gitti
ben dün bir hata yaparak muz yedim, akşam sütlü kahve de içmiştim oldum mu kabız, off ben hayat boyunca malesef yediklerime hep dikkat etmek zorundayım, hele hamileyken felan ehrgün yürümem lazım yoksa ayvayı yedim,geçen sene çalışırken 1 hafta 10 gün wcye gidemediğim oluydu, karnım davul gibi geziyodum bi görseniz, şimdi gene evdeyim spora fırsatım oluyo allahtan
evettt bendeee....
hamilelikten bu anlamda hiç korkma canım...bilimsel olarak açıklaması nedir bilmiyorum ama vucut kendini yeniliyo tazeliyo...mesela
benim normalde saçlarım çok seyrektir ama hamileliklerimde gürleşir ve parlar vede bir tek tel bile dökülmezz...(tabi doğum sonrası avuç avuç döküldü o ayrı)kabızlık meselesine
gelince şuan diyetteyken bile haftada yada on günde bir çıkabiliyorum oda çok zorlanarak bunun aksine hamileliklerim de hergün çok
düzenli çıkardım hiç kabızlık sıkıntısı yaşamadımm....mutlaka kişiden kişiye farkeder ama kimle konuştuysam bu konuda aşağı yukarı
hepsi aynı şeyi söyledii...
Canım bak 12de kahvaltı yapsan bıle tüm gece ac kaldıgın ıcın 2 saat sonra da ana öğününü yanı öğle yemegını yemelısın, sonra 4de ara aksam 6da da aksam yemegını yemen gerekıyor, bu sekılde ac kalırsan kılo veremezsın vucut ödem tutar..
Ben çalısırken sabahları 7-8 gibi kahvaltımı yapardım, haftasonları gec kalktıgım ıcın 10.3 gıbı kahvaltı yapardım ama gene 12.30-1 gıbı öğle yemegımı yerdım, aynı saatlerde yemek yemek çok önemli
Nevinciğim menün çok güzel hem akşam hem sabah kuzum
Hayatım yol uzak derken servis olduğu için sorun olmaz diyordum ama haftanınm en az 3 günü mesai olur dediler, o saatte tabi zor olur dönmek, bir de düzceye arada gidip ordaki projeye destek vermek gerekiyormuş, zaten ben olmayacağını anladım, ama uzaklık olarak gene de giderdim, önceki işim de mecidiyeköydeydi, gerçi metrobüs olduğu için 10-15 dk metrobüse yürüyüp binmem ve eve gelmem kolay oluyordu. Canım ben de senle aynı düşünüyorum, huzurum olsun, çocuğuma vakit ayırabileyim, işimi sveeyim, maaşı çok da yüksek olmasın ama malesef bu mütevazi isteklerime uygun bir iş bulamadım, çok da kafama takmıycam artık en yapayım ben elimden geleni yapıyorum, sorun şu ki benim deneyimime sahip benden küçük insanlar varken evli ve 30 yaşına gelmiş birini almıyorlar, beşki yazılımcı web tasarımcı vs olsaydım daha farklı olurdu, yoksa ben eski işimde parmakla gösterilen çalışkan izini özenli yapan biriydim bunu herkes de söyler,
Kuzum hayallerin belki ilerde gerçek olur, sonuçta sen gısa mühendisisin kendi işini de yapabilirsin ilerde, dah ayaşın çok genç
az önce elektriğimizi kesmeye gediler, eşim gitmiş otomatik ödeme talimatını hesabında para olmayan kartına vermiş, dolayısıyla ödenmemiş ordan, kredi kartına vermişti önceki evde, 1 ay ödenmedi diye pat diye kesmeye geldiler de amcayla konuştum hemen ödüycez dedim açtı gitti
ben dün bir hata yaparak muz yedim, akşam sütlü kahve de içmiştim oldum mu kabız, off ben hayat boyunca malesef yediklerime hep dikkat etmek zorundayım, hele hamileyken felan ehrgün yürümem lazım yoksa ayvayı yedim,geçen sene çalışırken 1 hafta 10 gün wcye gidemediğim oluydu, karnım davul gibi geziyodum bi görseniz, şimdi gene evdeyim spora fırsatım oluyo allahtan
haklısın canım ama acıkmadığım için daha doğrusu midem doluyken yeniden yersem mideyi genişletirim diye korkuyorum...:44:
ama dediğin gibi yapmaya çalışıcam...
Canım öncelikle kabızlık problemini biran önce çözmeni dilerim bende şimdilik en etkili kayısı+sıcak su..
ben hissediyorum gönlüne göre bir iş olucak...İnşallah...
kendi işim olayı bir muamma zaten onunda farklı sıkıntıları oluyor...hem ortada sermaye yokken çok riskli...
elektirik için önce ihbarname gelmiştir canım siz görememişsinizdir...geçmiş olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?