Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

nfy cok gencsin ve masallah cokta olgunlasmissin.yalniz merak ettim bu kadar erken olgunlasmak seni yormadi mi? ben 22 yasindayken cok hoppa birseydim
saol canım teşekkür ederim..hayat diyelimmi beni olgunlaştırana..bazen çok yorulduğumu gerçekten hissediyorum keşke yaşıtlarım gibi gezip dolaşsam günümü gün etsem kazandığım parayı rahatça harcaya bilsem diyorum ama olmuyo canım yapamıyorum alısmamısım...
15 yasımda bursaya merkeze okul için gittim orda yurtta kaldım mecburen kendi sorumluluğumu kendim aldım ve büyük bi yük sahibi oldum işte zaten böyle başladı hayat yorgunluğum..ama hiçte pişman değilim çünkü kendime sahip çıkmayı varı yoğu paramın kıymetini herşeyi daha ii öğrendim ama bazen diyorumki keşke öğrenmeseydim..sonra okul bitti calısmaya başladım düğün hazırlıkları sonra düğün borçları sonra tüp bebek masrafları derken kendime harcamaya ne para nede vakit bulabildim böyle işteeee

ama yenisini alsan gene aynısı olmaz mı?.hatta bu sefer daha çok koyar yeni aldığın için, yataş dışında daha uygun fiyata değiştiren yerler de olabilir

hoşgeldin
güle gülee

gelmenle gitmen bir oluyor, nerden geldi bu enişte askerden

şaka şaka
çok öptüm cücüşüm seni

20 yaşında evlendim ablacım şimdi 22 yasındayım 2 sene olacak evleneli...
evet aslında onun verdiği olgunluk hayatı 15 yasında aileden uzak tanımaya calısmak filan bi sürü sey iştee ama ailemin bana olan maddi manevi yardımlarını güvenlerini ayrıca belirtmek isterim...aslında memnunum böyle olmaktan ama bazen gerçekten cok yorulduğumu hissediyorummm

ZAYIFLAMAK İÇİN 21 ÖNERİ

Eğer siz de zayıflamaya çalışıp, bir türlü beceremeyenlerdenseniz Uzman Diyetisyen Serkan Tutar 21 sağlıklı diyet sırrını sizin için açıklıyor.Sağlıklı diyetin sırları
Hepimiz fazlalıklarımızdan şikayetçiyiz. Bazılarımız, hayatlarını birçok güzel yiyecekten mahrum kalarak geçirmelerine rağmen,
diğerleri “oburca yemelerine” rağmen kilolarını korurlar.Eğer siz de zayıflamaya çalışıp, bir türlü beceremeyenlerdenseniz Uzman Diyetisyen Serkan Tutar 21 sağlıklı diyet sırrını sizin için açıklıyor.

Sır 1:
B
uzdolabınızı light yapın
Siz zayıflamak istiyorsanız, ilk olarak dolabınızı zayıflatmalısınız. Tam yağlı ürünler yerine, light ürünleri tercih etmeniz günlük 200 kalori daha az almanızı sağlayacaktır.

Sır 2: Beyaz ekmek yerine tam tahıl ekmeği tüketin
Tam tahıl ekmeğinin kalori miktarı, beyaz ekmekten çok farklı olmasa da sağlamış olduğu tokluk süresinin uzun olması en önemli avantajdır.

Sır 3üzenli uyuyun
Belirli saatte uyumak ve uyanmak, vücut saatinizin düzenli çalışmasını sağlayacaktır. Bu durum metabolizma hızınızın düşme tehlikesini ortadan kaldırır. Gün içerisinde uyumak (özellikle dolu mide ile) ise metabolizma hızınızda ciddi düşüşlere neden olabilir.

Sır 4:Sabah kahvaltıyı atlamayın
Kahvaltısız başlanılan günü kaybedilmiş bir gün olarak düşünebiliriz. Özellikle uyandıktan sonra bir saat içerisinde kahvaltı yapmak metabolizma hızının düzenli olarak çalışmasını sağlar.

Sır 5:Kahvaltıda doğru seçimler yapın
Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Bu sebeple tüketilen besinlerin içeriğine dikkat etmek gerekir. Peynir, ekmek, domates, salatalık, yeşillik, 4-5 zeytin ve yumurta en sağlıklı kahvaltı öğünüdür. Reçel, kakao kreması, bal ve kaymak gibi besinleri tüketmek hem fazla enerji almanızı hem de kilo vermenizi zorlaştıracaktır.

Sır 6:Atıştırmalıkları unutmayın
Zayıflamak için atıştırmalıklar şarttır. Önemli olan doğru zamanda doğru atıştırmalık seçimleridir. Şekerli besinler, kek, pasta, çikolata gibi besinler yerine kuruyemişler, kuru meyveler, ekmek, peynir, yoğurt, ayran ve meyveleri tercih edebilirsiniz.

Sır 7:Öğle yemeğinde proteinli besinleri tercih edin
Kırmızı et ve beyaz eti öğle yemeğinde tercih etmeniz gün boyunca daha uzun süre tok kalmanızı sağlayacaktır. Lif içeriğinin fazla olması ve midede uzun süre kalması nedeni ile akşam yemeklerinde et ve türevlerini mümkün olduğunca tüketmekten kaçınmalısınız.

Sır 8:Bağırsak hızlandırıcı besinleri tüketin
Kilo kaybının düzenli olarak sağlanması için bağırsakların iyi çalışması gerekir. Bağırsak sisteminde olabilecek hasarlar kilo vermenizi anında durdurur. Bu sıkıntıları yaşamamak için bağırsak hızlandırıcı gün kurusu, kuru siyah üzüm, kuru incir ve yaban mersini tüketmelisiniz.

Sır 9:Egzersizi yaşam biçimi haline getirin
Sağlıklı beslenme gibi egzersizde belirli bir süreç olarak görülmemelidir. Hayatın her anında olması gereken egzersiz için ayırabilecek zamanınız yoksa en mantıklı seçim daha fazla yürümektir.

Sır 10:Etiket bilgisi edinin
Hazır besin tüketimimiz her geçen gün artmaktadır. Bu kadar çok çeşit arasından kendiniz için doğru olan ürünü seçebilmek için etiket okuma bilgisi şarttır. Ürünlerin üzerinde yer alan light, yarım yağlı, yağsız, şekersiz gibi ibarelerin ne anlama geldiğini bilmek, besinlerin içeriğindeki yağ, protein, karbonhidrat, şeker miktarlarını incelemek doğru besin seçimi açısından önemlidir.

Sır 11:Tok karnına alışverişe çıkın
Uzun süre aç kaldığınızda tüketmiş olduğunuz besinin miktarı ve içeriği artmaktadır. Aynı şekilde aç karnına alışverişe gittiğinizde özellikle şekerli besinlere daha fazla yönelirsiniz. Bunu engellemek için tok mide ile alışverişe gitmelisiniz.

Sır 12:Öğünde protein kaynağı bulundurun
Özellikle ana öğünlerde herhangi bir protein kaynağının bulunması kilo verme hızınızı arttıracaktır. Sebze yemeklerinin yanında yoğurt, ayran veya cacık tüketilmelidir. Eğer ana öğünde sadece salata tüketeceksek içerisine peynir, tavuk veya balık eklenmelidir.

Sır 13osalı besinleri tercih edin
Posa içeriği yüksek olan besinleri tüketmek daha uzun süre tokluk sağlayacağı için daha az besin tüketimini sağlayacaktır. Sebze, kurubaklagil, salata, tam tahıllı ekmek, meyve tüketimine özen göstermelisiniz.

Sır 14:Aynı besinin tüketiminden kaçının
Tek bir besin ile zayıflamaya çalışmak hem diyette başarısızlığa hem de vitamin ve mineral yetersizliklerine neden olacaktır. Sadece bir besini tüketmek, kısa bir zaman sonra diyetin sizin için işkence haline dönüşmesine neden olacaktır.

Sır 15:Light ürün diye sınırsız tüketmeyin
Light ürünler kalorisiz değildir. Bu ürünleri normalden fazla tüketmek kilo vermek yerine daha fazla kilo almanıza neden olabilir.

Sır 16:Yemekten önce su için
Yemeklerden önce su içmek mide hacmini doldurur ve öğünde daha az besin tüketmenizi sağlar. Öğün öncesi içilen 1-2 bardak su, yemek anında 100-150 kalori daha az almanızı sağlar.

Sır 17:Her gün tartılmayın
Diyette başarıyı yakalamak için uzun bir zaman gerekir. Her gün tartıya çıkıp kilo vermeyi beklemek bazen hayal kırıklıklarına neden olabilir. Haftanın belirli bir günü, aç karnına ve aynı kıyafet ile tartılmak daha doğru bir seçim olacaktır.

Sır 18:Tarçın ile tatlı isteğinizi bastırın
Tarçın tüketmek tatlı isteğini bastırmanın en kolay yoludur. Kan şekerini dengeleyen tarçını çayın, yoğurdun veya salatanın içine ekleyebilirsiniz.

Sır 19:Günde 10000 adım atın
Spor yapma şansınız yoksa Dünya Sağlık Örgütünün önerisi günde 10000 adım atmanızdır. Fazla hareketin her zaman için yapacağınız diyeti desteklediğini unutmayın ve harekete geçin.

Sır 20:Yumurtanın tokluk sağladığını unutmayın
Herhangi bir sağlık probleminiz yoksa mümkün olduğunca sabah kahvaltılarında yumurta tüketmeye özen gösterin. Yumurta hem en kaliteli protein kaynağı olması hem de tokluk sağlaması kolay kilo vermenizi sağlayacaktır.

Sır 21:Ekmeksiz diyet yapmayın

Son düzenleme:

sağol canımda eşime ne olmuştuki hatırlayamadımm....:26:kızım düştü demiştim eşimle ilgili bişey yazdığımı hatırlamıyorum....ama eğer yazdıysam bak buda yaşlılık alametiii...

Anladım canım Allah eksikliklerini göstermesin...bişey sormak istiyorum daha önce anlattıysan ben atlamış olabilirim ayrıca istemiyosan cevap vermek zorundada değilsin canım...daha çok yenisin neden tüp bebek için acele ettinizz merak ettim...:26:

selamün aleyküm şekerlerim
malum bugün temizlik günümdü anca bitti,sabahda spora gittim.

Kalp navigasyon cihazı değildir. Kalbinizin götürdüğü yere gitmeyin....

çok beğendim

banucum çok geçmiş olsun canımcım.tecrübeli arkadaşlar gerekeni söylemişler zaten.
Allah kolaylıklar versin,yavrucuğunada acil şifa versin ve cimcimemiz bir an önce rahat rahat nefesini alsın.güzel bir ameliyat geçirip sonrasında da rahatlıyınca emin ol,o devreyi de bence rahat geçirecek ve çabuk atlatacak çünkü nefes alabiliyor olacak.sana üzülme takma demicem anneyiz böyle bir şey yapabilmemiz mümkün değil biliyorum.eşinin desteğiyle ,hayırlısıyla ,olcak bitcek inşallah.hepimiz dualarımızla yanınızdayız canım

niye cevap vermiyimki ablacım rahatsız olmuyorum ben sorulmasında..
bende polikistik over var eşiminde sperm azlığı +ileri hareket azlığı + morfoloji bozuklulugu ve varikosel var..
aşılamayı tercih etmedik çünkü bende pko var onada ayrıyeten para vermek istemedim tüp denedik ilk denemede tuttu olumlu sonuç aldık keseyi içerisinde bebeği gördük ama kalp atışlarını duyamadık mecburen kürtaj oldum.0donmuş olarak 3 bebeğim daha var ama
.bidahaki denemeyi suan için düşünmüyorum baya bi yıprandığımı fark ettim ayrıca tedavi sürecindede 7 kilo aldım ablacımm..böyle işte ama yinede binlerce şükür...dr um %90 bebek kaynaklı problem doğarsa sakat olabilirdi dedi zaten o yüzdende korkuyoruz eşimin ailesinde sakat olanlar cok fazla aslına bakarsan birazda o yüzden istedik tüp bebeği

ayrıca evlendiğimden beri hiç korunmamıştık bu durumun ise 10 aylık evliyken öğrenmiştik 1 buçuk yıl sonra deneme kararı aldık...

Son düzenleme:
nursenacigim, çok kalabalik misafir gelginde L koltuk yetmiyor sanırım.. . ama çok rahatlar.. yolcucugum koltuklarımı seviyorum bende yüzünü değistereyim sonra ev tasinirsam takim alayim bununlada oturma odası yaparim falan diye hayal ediyorum. Clutcum ben kadiköye gidip o işi bir arastirayim...Bu fikir süper oldu bir fiyat ve görüntü değerlendirmesi yaparim... çokmersi..
özkacigim, işte bilemedim yeni mobilyalar dahami dayanıksızb ben bu koltuğu 2006 da almisim sügerli falan hala taş gibi..

Konumuz, erken olğunlaşmak,
Bence erken olgunlasmak mutlu olunacak yada gurur duyulacak bir durum değil diye düşünüyorum. Ben gözümü açtiğimdan buyana çalışan bir insanım. Yanı en erken 5-6 yasimi hatırlıyordum o yasta bile bir çuval pirinci kilo kilo torbaladiğimi hatırliyorum. 15 yasimda bir evin elekrik su faturalarını üzerime düsen kirayi ödeyebiliyordum ve ayaklarimin üzerinde durabiliyordum. Erken olğunlaştim diyemem sadece güçlü kadın oldum. Herşey yaşında güzel... yaşının gereği neyi gerektiyorsa o yaşansın. Kimse erken evlenmesin hatta geçte evlenmesin :)))

Son düzenleme:

aslında söyle demek istiyorum...doğru cümleleri ayran yaparken buldum... :))
Bana göre olgunluk bilgeliktir. Hayatı zor yaşamak erken sırtlanmak başka birseydir....

evet ççookk haklısın aslında ama ben yinede gurur duyuyorum ama duyduğum gurur erken olgunlaştım diye değil canım dediğin gibi güçlü kadın oldum diyee
ayrıca evet hersey yasında güzel aslında ben şimdi cogu sey için pişmanlık duyuyorum ama bunun nedeni yasadıgım sorunlar değilde erken aldığım sorumluluklar... şimdi bi kız kardeşim var o benim gibi erken olgunlaşmasın ama güçlü bi kadın olsun diye elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum..keşke bizede yol gösteren olsaydı ama yoktu sadece sorumluluk sahibi olmayı güçlü durmayı öğrendik yinede bunada şükür ama içimde kalan seyler olmuyorda değil mesela hafta sonu 2 gün bekarkenki gibi kız arkadaşlarımla kalıp kocamı evde yalnız bırakıp 2 gece yalnız takılcam
saolsun eşim o konuda anlayışlı arada böyle izin vererek jestler yapıyo bende 4-5 ayda bir olmak kaydıyla değerlendiriyorum..

sağol canımda eşime ne olmuştuki hatırlayamadımm....:26:kızım düştü demiştim eşimle ilgili bişey yazdığımı hatırlamıyorum....ama eğer yazdıysam bak buda yaşlılık alametiii...

canım şimdi hatırladım İlknurun eşinin yüzük parmağı incinmişti. karıştırmışım, kusura bakma :)

bu vesileyle İlknure geçmiş olsun diyeyim bari.

ben hayatta böyle kurallar olduğunu sanmıyorum canım. yani erken olgunlaşmanın getirisi ve götürüsü diye genellenebilecek şeyler olduğunu düşünmüyorum. zaten erken olgunlaştığından bahseden kişi bence olgunlaşmamış oluyor bu paradoksal cümleyi kurarak

her şey yaşında güzel diyoruz ya, aslında o uygun yaş kişinin hazır hissettiği yaş oluyor. o yüzden insan hayatını olumlu etkeleyecek şeyler dışında (bunlardan biri erken çalışma hayatına atılmak bence senin yaptığın gibi) insanların tamamen kişisel deneyimlerinin herkese genellenemeyeceğini düşünüyorum. mesela ben şu an bebek fikrine hazır değilken bir başkasına yaşım çok geçmiş gelebilir bu konuda. sen de kendinle ilgili böyle kinaye yapıyorsun ya, bence sen şu an ruhsal olarak fiziksel yaşında değilsin. evlenmek için de en uygun yaşında olduğunu düşünüyorum :) ay ne uzun anlattım :)))

hımm anladım canımm...ama daha çok gençsin....tabiki yaşadığın şeyleri sen daha iyi biliyorsun ama sanki erken davranmışsınız gibi geldi bana...ama şuan düşünmemen ertelemen iyi olmuş bence...bide biraz zamana ve oluruna bıraksanız ikinci kere tüp denemeden önce çünkü bu işler birazda nasip meselesi...sakın yanlış anlama güzelim sadece daha yeni olmanıza ve genç olmanıza istinaden söyledim...

ben evlendiğimde eşim çok istiyodu bebeğimiz olsun ama daha okuyodu ve askerliğimizde vardı istemedim oyüzden 2sene sonra

askere gidicekti normalde sonrasında olsun diyodum ben...o arada ben kilo aldım çok hareketli bir hayattan 0hareketli bir hayata

geçip gece gündüz aburcubura dayanınca 2 sene 30 kiloya mal oldu bana...adet düzensizlikleride beraberinde başladı tabi...bende

ilaca başladım düzenleyiciler falan ve doktorum bu doğum kontrol ilacı değil ama genede hamile kalmana engel olur demişti...tabi bu

arada aile içinde komşular arasında kısırlık dedikodusu çıkmıştı bile...hiç aldırmıyodum çünkü herşey takdir yazılmışsa olacak

yazılmamışsa ne yapsam olmayacak...doktor tavsiyelerimi istersin hoca tavsiyelerimi istersin aldı başını gitti...vee o arada nasıl oldu

bilmiyorum ama hamile kalmışım ilaca rağmen...tabi beklemediğim için adet oldum sandım ve uzun zaman sonra ağrılarım artınca

apar topar doktora gittik düşük yapıyomuşum ve ufak bir parça yapışmış gerisi tamamen gitmiş sonuç kalan parçayı kürtajla aldı

doktor almassak rahim ağzını kapatır bir daha hamile kalmassın dedi...çok üzülmüştüm...hele eşimm...çok istiyodu çünkü...ama öyle

bir zamana denk geldiki Rabbim herkesin ağzını kapattı...sonra askerlik girdi araya...eşim askerden geldiğinde hemen hamile

kalmışım...çok sevindik tabii...ben bunları niye anlattım..insanların beni en bunalttıkları zamanda bile daha yeni evliyiz üstelik

korunuyoruz ama korunmasak bile biraz zamana bırakmayı ve olmassa ondan sonra doktor kontrolünde ne gerekiyosa yapmayı

düşünüyodum kiii böyle düşünmemin en büyük sebebi 100 kilo olmuş olmamdı..sanki zayıf olsam hemen hamile kalırım gibi

hissediyodum ozamanlar...ama Rabbim bir kere daha gösterdiki nasipten öte yol yok...96 kilo ile ilk kızıma 106 kilo ile ikinci kızıma

hamile kaldımm..

ay bu ne destan olmuşş...:26:yazarken bukadar uzadığını farketmemiştimm...:26::26:

Olgunluk başka bir birşey, güçlü kadın olmak başka birşey...Başarı gurur verci birşey ama kolay varken niye zor? bir nevi işgence türümü bu? sadist bir milletmiyiz? Birde artık güçlü kadın kelimesi artik değerinimi yitiriyor? iş sahubi olan çalişan, her kadin güçlü kadın kelimesini üzerine alıveriyor... Tecavüzle, şidette, gerçek yoklukla-açlıkla baş edip başaran kadına ozaman duble güçlü kadın mi diyelim?
Olgunluk ile hatalarımızdan ders alıp yeni hatalar yapmamız ise başka bir durum... hepsinin arasinda ince çizgiler var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…