Kızlar Merhaba :)
Önce geçmişi okudum, birkaç gün buradan uzak olunca merak etmiştim, herkeslerin buralarda olduğunu görünce keyiflendim. Ben Pazartesi gününden beri başka bir alemde yaşadığım için gelip gidemedim.
Buraya da yazmıştım Pazartesi günü doktora gideceğim diye. O gün çok bitkindim ama gene de kalktım gittim. Doktorumla 7 yıldır tanışıyoruz, eski bir dostla karşılaşmış gibi hoş beş ettik, alternatif doğum kontrol yöntemlerini konuştuk, rutin muayene etti beni, rahim ağzında polip varmış ama önemsiz bir şey dedi, açıkladı. Sonra da "yeni bir doğum kontrol yöntemi seçmemize gerek yok, en azından bu yakınlarda gerek yok çünkü hamilesin" dedi bana"Şaka yapıyorsunuz değil mi" diye sordum, 1 Nisan'dı o gün çünkü. "Yooo çok ciddiyim" dedi, 6 hafta+1 günlük dedi. Hiç aklıma gelmemiş değildi ama "yok canııııım olmaz öyle şey" diye uzaklaştırmıştım aklımdan. Öyle bir şok oldu ki anlatamam. Beni ilk gördüğünde de "ay seni nasıl özlemişim, hadi 3. bir tane doğur da daha sık görüşelim" demişti. Ben de "bu yaştan ve 2 çocuktan sonra hiç niyetim yok" demiştim. Benim yaşadığım şoku ve başta söylediğim sözler üzerine, "eşinle konuş ne yapacağınıza karar ver, tekrar haberleşelim" dedi.
Aklımda binlerce soru ve şok, neyi düşüneceğimi şaşırdım; "tam çocuklar üyüdü, biraz nefes aldım, hayatıma farklı bir yön çiziyordum"
"bebek büyütmek ne kadar zor ve ben 7 senedir aralıksız çocuk bakıyorum, oğlum 4-kızım 7 oluyor, rahata eriyordum"
"3'ü de ufak 3 çocuğa birden nasıl bakacağım"
"eğitimlerini ve ihtiyaçlarını nasıl karşılacağız"
"bu eve sığmayız, nasıl ne zaman yeni bir düzen kuracağız"
işte böyle bir sürü soru... Bir bebek öyle güzel bir şey ki, onun hayali her şeyi unutturuyor. Ama ben o heyecanı iki defa yaşadığım için bunu bile aklıma getiremedim doğrusu. Allah isteyen ve bakabilecek herkese doğru zamanda versin inşallah. Nankörlük etmek istemiyorum ama hiç beklemiyordum işte. Bir de Mayıs ayında 38 yaşıma gieceğim, yaşımdan kaynaklanan endişelerim de var((
Tüm bunların üzerine aşırı bitkinlik, bulantı ve halsizlik eklenince leyla gibi oldum. Günde 20 saat uyuyorum neredeyse. O kadar kötüyüm ve devamlı hasta gibi hissediyorum ki kendimi bilgisayarın yakınındna bile geçmedim. 3 gündür ne duş aldım ne dışarı çıktım, sadece yatıp uyuyorum. Son 1-2 saattir biraz başımı kaldırabildim hemen sizlere yazdım.
Eşim bu haberi düşündüğümden çok fazla tezahüratla karşıladı. Bırak aldırmak gibi bir şey düşünmeyi davul zurna çalıp herkese duyuacaktı nerdeyse. "Henüz embriyoyu bir görmedi doktor, kimseye bir şey söylemeyelim" dedim ama dinleyen kim? Hemen herkese söylediSadece çocuklara söylemedik, henüz çok erken diye. Ayın 10'unda tekrar kontrolüm var, ondan sonra söyleriz belki duruma göre?
Asumancığım bu durumda ister beni listeden çıkar, ben arada gelip kilomu durumumu bildireyim (bir ara Özlem'in yaptığı gibi) ister fasulyeden bile olsam listede kalayım :) Bana da biraz moral olur belki. Bu sabah itibariyle kilom 81.5, spor hiç yok ne yazık ki
İşte böyleyken böyle arkadaşlarım. Herşeyin hayırlısını diliyoum artık, hala da kendimi alıştırabilmiş değilim, şu 1-2 haftayı atlatıp bulantı ve hasta hissetme durumunu atlatırsam daha kolay alışacağım sanırım :)))
Özlemciğim hayırlı uğurlu olsun işin. Her şey gönlüne göre olur umarım :)))
Teşekkür ederim meyracımcaneeem ben şimdiden yapıyım bildirimlerimi;
kilo ve spor bildirimi
geçen hafta:100.4
bu hafta:100.4
fark:0
60dk da ispor.
öpüyorum asumancım
bende gideyim artık kızlar, işler beni bekliyoooooo.
görüşürüz.
Bir ara ben de düşünmüştüm ama önermemişlerdi canım sanırım geri kilo alınıyor bırakınca yine de çok bi bilgim yokmerhaba kızlarr nasılsınızz
sıze bır sey soracagımm akapunktur la ılgılı
akapunktur yaptırdınız mı deneyenınız oldumu veye bır yakınından bılgısı olan var mı cevaplarınızı beklıyorumm
faydasnı goren oluyormu bilgilendirirsenız cok mutlu olucammm
Önce geçmişi okudum, birkaç gün buradan uzak olunca merak etmiştim, herkeslerin buralarda olduğunu görünce keyiflendim. Ben Pazartesi gününden beri başka bir alemde yaşadığım için gelip gidemedim.
Buraya da yazmıştım Pazartesi günü doktora gideceğim diye. O gün çok bitkindim ama gene de kalktım gittim. Doktorumla 7 yıldır tanışıyoruz, eski bir dostla karşılaşmış gibi hoş beş ettik, alternatif doğum kontrol yöntemlerini konuştuk, rutin muayene etti beni, rahim ağzında polip varmış ama önemsiz bir şey dedi, açıkladı. Sonra da "yeni bir doğum kontrol yöntemi seçmemize gerek yok, en azından bu yakınlarda gerek yok çünkü hamilesin" dedi bana"Şaka yapıyorsunuz değil mi" diye sordum, 1 Nisan'dı o gün çünkü. "Yooo çok ciddiyim" dedi, 6 hafta+1 günlük dedi. Hiç aklıma gelmemiş değildi ama "yok canııııım olmaz öyle şey" diye uzaklaştırmıştım aklımdan. Öyle bir şok oldu ki anlatamam. Beni ilk gördüğünde de "ay seni nasıl özlemişim, hadi 3. bir tane doğur da daha sık görüşelim" demişti. Ben de "bu yaştan ve 2 çocuktan sonra hiç niyetim yok" demiştim. Benim yaşadığım şoku ve başta söylediğim sözler üzerine, "eşinle konuş ne yapacağınıza karar ver, tekrar haberleşelim" dedi.
Aklımda binlerce soru ve şok, neyi düşüneceğimi şaşırdım; "tam çocuklar üyüdü, biraz nefes aldım, hayatıma farklı bir yön çiziyordum"
"bebek büyütmek ne kadar zor ve ben 7 senedir aralıksız çocuk bakıyorum, oğlum 4-kızım 7 oluyor, rahata eriyordum"
işte böyle bir sürü soru... Bir bebek öyle güzel bir şey ki, onun hayali her şeyi unutturuyor. Ama ben o heyecanı iki defa yaşadığım için bunu bile aklıma getiremedim doğrusu. Allah isteyen ve bakabilecek herkese doğru zamanda versin inşallah. Nankörlük etmek istemiyorum ama hiç beklemiyordum işte. Bir de Mayıs ayında 38 yaşıma gieceğim, yaşımdan kaynaklanan endişelerim de var((
Tüm bunların üzerine aşırı bitkinlik, bulantı ve halsizlik eklenince leyla gibi oldum. Günde 20 saat uyuyorum neredeyse. O kadar kötüyüm ve devamlı hasta gibi hissediyorum ki kendimi bilgisayarın yakınındna bile geçmedim. 3 gündür ne duş aldım ne dışarı çıktım, sadece yatıp uyuyorum. Son 1-2 saattir biraz başımı kaldırabildim hemen sizlere yazdım.
Eşim bu haberi düşündüğümden çok fazla tezahüratla karşıladı. Bırak aldırmak gibi bir şey düşünmeyi davul zurna çalıp herkese duyuacaktı nerdeyse. "Henüz embriyoyu bir görmedi doktor, kimseye bir şey söylemeyelim" dedim ama dinleyen kim? Hemen herkese söylediSadece çocuklara söylemedik, henüz çok erken diye. Ayın 10'unda tekrar kontrolüm var, ondan sonra söyleriz belki duruma göre?
Asumancığım bu durumda ister beni listeden çıkar, ben arada gelip kilomu durumumu bildireyim (bir ara Özlem'in yaptığı gibi) ister fasulyeden bile olsam listede kalayım :) Bana da biraz moral olur belki. Bu sabah itibariyle kilom 81.5, spor hiç yok ne yazık ki
İşte böyleyken böyle arkadaşlarım. Herşeyin hayırlısını diliyoum artık, hala da kendimi alıştırabilmiş değilim, şu 1-2 haftayı atlatıp bulantı ve hasta hissetme durumunu atlatırsam daha kolay alışacağım sanırım :)))
dünürümm allah kolaylık versin canım,telaşınız çok ama güzel telaşlar bunlar
sende çok yoruluyorsun,bu haftayıda atlat da hayırlısıyla sonra rahat edeceksin inşallah.
tekrardan hayırlı uğurlu olsun canımcım.Allah tamamına erdirsin
hadi hayırlı olsun canım, çok sevindim :)
olsun canım, başka akşam sohbet ederiz :)
sana iyi eğlenceler
Dafi abla şimdiden hayırlı uğurlu olsun. bir yastıkta kocasınlar inşallah...
size de kolay gelsin. ağız tadıyla atlatırsınız inşallah. ben çok severim köy düğünlerini, keşke yakın olsaydı da gelebilseydik.
kızlarçok sağolun Allah razı olsun hepinizdenseni anladım ve şuanda da anlıyorum ablacım:)
bende 3yıla yakındır bu topikteyim ve bende görmedim böyle bi sorun bu topikte böyle.
ilk yani
canım sana da oğluna da çok geçmiş olsun
biran önce barış iyi olur inşaallah yenam......
AMİN.
saza niye gelmedin, söze niye gelmedin,
gündüz belli işin vardı gece niye gelmedin:)
hayırlı olsun canım:)))
çok sevindim.....
kolay gelsin dafi ablam tekrardan........
Sağol canım güzel dileklerin için :) Ben de anlamadım nasıl olduğunu, eçenlerde internette bir yazı okumuştum yaş ilerledikçe hamile kalma hızı ve şansı düşüyormuş, çok geç bir yaş değil belki ama gene de 38 yaşında, sorunsuz bir çiftin hiç korunmasa dahi 1 yılda hamile kalma şansı %12 imiş o yazıya göre. Korununca bu olasılık ne kadar olur sen hesapla işte :) Üstelik 5-6 ay önce böyle bi şüphe üzerine daha güvenli diye hap kullanmaya başlamıştım ben. Periyotlarımı bozunca bıaktım ama gene korunuyorduk. Anlayamadım işte :) Herkese 1 Nisan sürprizi oldu bizim ailede.Umutcum çok sevindim ben aslında, biraz da şaşırdım. anladığım kadarıyla korunuyordunuz, nasıl olur ki böyle bir şey?
inşallah hepiniz için hayırlı olur canım. gerçekten süpriz bir bebek olmuş. çok çok sevindim ya ben
sana da haksızlık etmek istemem, umarım hayırlı olur canım hepiniz için.
..
Umutcum hayırlı olsun canım
Ben de şaşırdım valla Allah sağlıklı sıhhatli bir hamilelik ve doğum nasip etsin inşallah
Ay nasıl duygulandırdın beni yaa içim bir hoş oldu geçen hafta ben de içimden demiştim şimdiki aklım olsaydı da bikaç sene önce 3. Doğursaydım keşke diye
Listede kalabilirsin canım senin hedefin az kilo almak olur sen nasıl istersen ben öyle yaparım hiç sorun yok
Benim iş olayım olmuş yarın evrakları hazırlıycam
sağol canım hayırlısıyla düğünüde atlatırız inşallahhayırlı olsun özlemcim :)
daficim hayırlı uğurlu olsun mutlu sonla bitiyor ne güzel
umutcum tanışmıyoruz ama hayırlı olsun bebişin. inşallah kolay bir hamilelik geçirirsin
Yenam paşa oğluşuna geçmiş olsun .bende astım hastasıyım zorluğunu bilirim kuzucuğun küçükken önlemini alırsan ilerlemez
sağol canım hayırlısıyla düğünüde atlatırız inşallah
umuuutt hoş geldin
okurken kocaman gülümsedim sonra okumaya devam edince hüzünlendim sonrada sonunu okuyunco bir ohh dedim. yeğenimde ne oluyor diye yüzüme baktı
Allah (cc) bir canın var olmasını murad etmişse ona kimse mani olamaz. bu arada yaşananlar bizim imtihanımız. Rabbim cümlemizi imtihanı kazananlardan eylesin.
çok sevindim canım sen çok iyi bir annesin. yaş konusundada endişelenme benim kuzenim 42 yaşında doğum yaptı. ve önceki hamileliğinden çok daha rahat geçti hamileliği. doğumuda öncekinden daha kolay olduğunu söylüyor. Rabbim herşeyin, evladında hayırlısını versin
Sağol canım güzel dileklerin için :) Ben de anlamadım nasıl olduğunu, eçenlerde internette bir yazı okumuştum yaş ilerledikçe hamile kalma hızı ve şansı düşüyormuş, çok geç bir yaş değil belki ama gene de 38 yaşında, sorunsuz bir çiftin hiç korunmasa dahi 1 yılda hamile kalma şansı %12 imiş o yazıya göre. Korununca bu olasılık ne kadar olur sen hesapla işte :) Üstelik 5-6 ay önce böyle bi şüphe üzerine daha güvenli diye hap kullanmaya başlamıştım ben. Periyotlarımı bozunca bıaktım ama gene korunuyorduk. Anlayamadım işte :) Herkese 1 Nisan sürprizi oldu bizim ailede.
Benim aklımı 2 konu meşgul ediyor asıl olarak canım, yoksa zahmeti, büyütmesi filan değil. Biri yaşım ve onun getiebileceği riskler, 'sağlıklı bebek ve hamilelik olur mu' diye. Diğeri de çocuklara sağlamaya çalıştığımız gelecek ve standatlar konusu. Üç çocuğa arzuladığımız standartları sağlamak, büyütmek, özellikle eğitimlerine bütçe ayırmak çok zor. Büyüklerimizind ediği gibi kısmeti ile gelemsine güveneceğiz galiba artık :))
Sağol Asumancığım. Her gelen bebek-çocuk büyük coşku ve sevgi getiriyor insanın hayatına, neden oldu demiyor insan. Sen de niyetlen madem, gel beraber büyütelim :)
Listede kalayım o zaman canım, hedefim 8 kilo ile tamamlamak, önce sağlık tabii ama sonraki hedefim de az kilo alarak tamamlayabilmek :)
amiiin çok sağol umutcumCanım sağol güzel dileklerin için :) Sizde de güzel telaşla varmış, gençler murada eiyor demek, çok sevindim hayırlı olsun. Hepimiz için en iyisini, hayırlısını diliyorum ben de :)
Banu abla bana karşı bi dargınlığın mı var yanlış anlama sakın amacım tartışma çıkarmak değil birden öle düştü içime hani eğer öleyse bilmeden felan seni kırdıysam çok üzülürüm doğrusu
canım neden öyle bir kanıya vardın..:26:
Bence yoktur öyle bişey...Banuu senin yerine cevapladım :))
Benim iş olayım olmuş yarın evrakları hazırlıycam
Allah sağlık versin yarın öbürgün bir bakmışsın seni beni beğenmiyor
ya sorma düğün geldi canım. hayırlısıyla bir atlatsak
yarın lokum yapılacak iki fırın yapsak yeter inşaAllah. gecede yemekleri yapmaya başlarız artık iki gün uyku yok bize
köy düğünü olunca biraz yorucu oluyor.hemde çok kalabalık olur. pazar gün rahat oluruz biraz. pazar günü ikram salona ait.
Hanımlar ben de size katıldım şu an 85 kiloyum mükemmel bir diyetle yeni nesil lpg uygulamasına başlamıştım 2 veya 3 hafta içinde 6 kilo verdim ve devam ediyorum. hem kilo verip hem de fitleşmek mükemmel yaza bomba gibi gireriz umarım.
sağolun canlarım
ablam var çok eli pratiktir bana fazla iş düşürmez ama yinede herşey bizim evde yapılacağı için koşturmak bana düşecek. bizim ev annemlerin bahçesinde. aynı bahçe içindeyiz. babam rahatsız olduğu için gelenler bizim evde ağırlanacak. yani düğün sahibi oluyoruz
sadece elektrikciler sıktı canımı. şu saat oldu gitmemişler köye.hadi alt kata üstten elektrik çekeriz dedim birde panodan yukarıya çıkan kabloları giriş katın bacasından geçirip bacayı kapatmışlar. dün maşınga soba koydum. yemekleri üzerinde ısıtırız dedik. sobayı denemek için bir yaktım bütün duman içeriye doldu. baca tamamen kapanmış. içine harç döküldü zannettik birde baktık kablolar bacanın içinden geçiyor. gelin düzeltin dedik.adamlar şimdide telefonu açmıyorlar. dünyada dürüst insan kalmadı dedirtecekler insana.
buarada bildirim yapayım102,5 100 kilo ya bugün 2 saat spor hergün 1,5 saat düzenli yürüyüş 25 dk spor 15 gün sonra tartılacam inşallah tekrar bütün arkadaşlara başarılar düğün iyi eğlenceler allah mesut etsin
Umutcuğum çok şaşırdım ben de, endişelerini çok iyi anlıyorum ama yine de çok güzel bir haber bu.Kızlar Merhaba :)
Sporumu yapıp geldim :122:
Yahu bir hafta gidince bile hamlamışım
Kendime çok kızdım ama işte kuzucuğun koşturmasından gidemedim ama demekki iyice salmışım ki gitmek bile zor geldi
Neyse şükür yine 50 dakika da olsa Sporumu yaptım ve inanılmaz terledim
Bundan sonra gerçekten yapıcağım yapıcağım o gitmediğim günlerdeki spor hayalimi gerçekleştireceğim
( cümle biraz tuhaf oldu ama neyse)
Cumartesiyi iple çekiyorumhem sporumu yapacağım hemde yüzeceğim
Canım hiç öyle bir şey olurmu aklından bile geçirme
Allah razı olsun bu güne kadar gerçekten bir kez olsun benim acaba ne niyetle söyledi diye düşündüğüm bir cümle bile kurmadın
Ellerine ve ağzına sağlık canım
Efeemmmin mesajını görünce aksine kendime kızdım bir 10 dakika geç çıksaydın kızcağız bak kaç saattir acabalarla oturmuştur diyeama gerçekten yok öyle bir kırgınlığım seninde dediğin gibi
Hayırlı olsun
Allah yardımcın olsun canımİnşallah kolaylıkla ve çok güzel geçer düğününüz
RAbbim bir daha asla ayırmasın gençleriAminnnnnnnnnn
Aramıza hoşgeldin o zaman
inşallah birlikte kilolardan kurtuluruz
Umutcuğummmmmmmmmmmm
İnan ben gülümsemekle kalmadım resmen sırıttım
Çok sevindim canım sizin adınıza hatta şöyle bir 75lerde olsaydım bende niyetine girerdimama zaten zor gidiyor bende oyüzden Rabbim olmayanlara nasip etsin sanada kuzucuğunu sağlıkla kuçağına almayı nasip etsin ....Aminnnnnnn
Sen zaten mükemmel bir annesin ve eminim çocuklarada çok çabuk sevdirirsin kardeş fikrini
Maddi acıdan bende bebeğin rıskıyla geldiğine inanırımbende ikincide acaba ne olucak diye kara kara düşünürken RAbbim yardımcı oldu ve bu güne kadar şükür eskiye nazaran daha güzel herşey
İnşallah herşey gönlüne göre olur ama bak buralardanda ayrılma ki fasülyeyi bizde takip edelim
amiiinbuarada bildirim yapayım102,5 100 kilo ya bugün 2 saat spor hergün 1,5 saat düzenli yürüyüş 25 dk spor 15 gün sonra tartılacam inşallah tekrar bütün arkadaşlara başarılar düğün iyi eğlenceler allah mesut etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?