Selamlar herkese
Kahvaltımızı yaptık ailecek hep beraber yaptığımız kahvaltı sayısı azaldı biri dersanede oluyor biri kursta oluyor vs
Neyse çamaşır yıkadım astım daha var epey yıkanacak atayım bir posta daha biz de eşimle öğle namazından sonra yürüyeceğiz ben gelene kadar yıkansın çamaşırlar
Nursena sen yee bugün ben yürüyüş yapacağım
Esracım ben de 84 lerde geziyorum malesef bu ay inşallah kurtulalım bu 80 lerden sen ben ve nursena hatta 79 u görmeyeni rencide edelim bence
esracım gerçekten doğru söylüyorsun hani büyüklerimiz derler ya rahat batıyor diye işte öyle birşey.şükür azaldığı zaman beklentiler çoğalıyor.kocasının yanında birşey söylemedim. ama yalnız görüştüğümüzde konuşacaklarım var. kırmakta istemiyorum ama bazı şeylere şükretmesi, gerektiğini bilmeli. Allah a şükür bir sıkıntısı yok. kocası alkol almaz belkide hiç tadını bile bilmiyordur. kahveye çıkmaz, karısından ayrı arkadaşlarıyla buluşmaz, heryere birlikte giderler. sadece sigara alışkanlığı var. beş vakit namazını kılan eşine şiddet uygulamayan bir çocuk. işine gider gelir işten artan zamanını eşine çocuğuna ayırır. evet çok fazla kazancı yok ama kendilerine yetecek kadar kazanıyor. ve ailenin desteği var. evini aldık, arabasını aldık, her düğünde bayramda kıyafetlerini alırız, her 15 günde bir kp. si veya eşim market alışverişlerini yapıp evine bırakıyor. herzaman dışarı çıkamıyorlar diye ayda bir defa dışarda yemeğe götürüyoruz. bazende ben çocuğa bakıyorum onlar başbaşa çıkıyor.aslında çocuğun kazancıda kendilerine yetecek kadar. bursanın sayılı (çok insanın girmek için can attığı ) araba fabrikasında çalışıyor.her 15 günde bir bazen her hafta köye anne babasını görmeye götürüyor. haftada iki gün kardeşleriyle birlikte yine yetmiyor. az önce eltimle görüştüm. sabah aradım halaa daha ağlıyordu diyor.daha bitirmemiş devam ediyor diyor.ben eşle tartışmayı anlıyorum. ama bunu 3. kişilere duyurmayı, ortada kaldırılamayacak (aldatma, şiddet vs.) bir şey yoksa evi terketmeyi, arabadan inmeyi falan anlamıyorum. hep bu ben özgürüm tripleri... özgürsen kimse seni zorla evlendirmedi ya. evliliğin bir ağırlığı var... dizi izlemekten hayatı dizi sanıyor bazı kadınlar. sizin geline özgü değil aslında bunlar Dafi abla. böyle bir kadın grubu var hakikaten. yabancılar bunlara drama queen diyor, her şeyi sürekli abartıyorlar... her şeyin en iyisini hakettekleri kanısına varmış ama buna nerden vardığı anlaşılamayan bir modeli daha var bunların :))) böyle bir zaytung haberi vardı hatta;
Zaytung - Her ^eyin En 0yisini Hakettiini Dü_ünen Genç K1z1n Bu Sonuca Tam Olarak Nas1l Vard11 Sorusu Gizemini Koruyor
"Her Şeyin En İyisini Hakettiğini Düşünen Genç Kızın Bu Sonuca Tam Olarak Nasıl Vardığı Sorusu Gizemini KoruyorTürkiye Psikiyatri Vakfı'nın dün düzenlenen 2011 yılı ikinci dönem olağan toplantısında, şu hayatta her şeyin en iyisini, en kısa zamanda hakettiğini düşünen 21 yaşındaki Sinemis Balöz'ün bu sonuca tam olarak neden ve nasıl vardığı sorularına bir yanıt arandı. Kendisini diğer insanlardan ayıran kayda değer bir özelliği ya da önemli bir başarısı bulunmadığı halde hayatla ilgili oldukça iddialı beklentileri bulunan Sinemis Balöz'ün ruhsal durumunu mercek altına alan uzmanlar, vakanın çözülmesi halinde benzer durumdaki milyonlarca hasta için de bir umut ışığı doğabileceği konusunda hemfikirler..."
esracım gerçekten doğru söylüyorsun hani büyüklerimiz derler ya rahat batıyor diye işte öyle birşey.şükür azaldığı zaman beklentiler çoğalıyor.kocasının yanında birşey söylemedim. ama yalnız görüştüğümüzde konuşacaklarım var. kırmakta istemiyorum ama bazı şeylere şükretmesi, gerektiğini bilmeli. Allah a şükür bir sıkıntısı yok. kocası alkol almaz belkide hiç tadını bile bilmiyordur. kahveye çıkmaz, karısından ayrı arkadaşlarıyla buluşmaz, heryere birlikte giderler. sadece sigara alışkanlığı var. beş vakit namazını kılan eşine şiddet uygulamayan bir çocuk. işine gider gelir işten artan zamanını eşine çocuğuna ayırır. evet çok fazla kazancı yok ama kendilerine yetecek kadar kazanıyor. ve ailenin desteği var. evini aldık, arabasını aldık, her düğünde bayramda kıyafetlerini alırız, her 15 günde bir kp. si veya eşim market alışverişlerini yapıp evine bırakıyor. herzaman dışarı çıkamıyorlar diye ayda bir defa dışarda yemeğe götürüyoruz. bazende ben çocuğa bakıyorum onlar başbaşa çıkıyor.aslında çocuğun kazancıda kendilerine yetecek kadar. bursanın sayılı (çok insanın girmek için can attığı ) araba fabrikasında çalışıyor.her 15 günde bir bazen her hafta köye anne babasını görmeye götürüyor. haftada iki gün kardeşleriyle birlikte yine yetmiyor. az önce eltimle görüştüm. sabah aradım halaa daha ağlıyordu diyor.daha bitirmemiş devam ediyor diyor.
haberdeki gibi değil ama biraz problemli
akşam eşime şikayet ediyor eve gelince çocukla ilgilenmiyor diye
kocası yanında diye hiç ses etmedim ama ben şahidim ne zaman mutfağa gitse çocuğu kocasına bırakıyor oda bakıyor çocuğa belki ona yetmiyor ama o çocukta 12saat çalışıyor birde eve gelip bütün gün çocuk bakamazki.
İYi geceler Zeynepciğim
Benimkilerde uyudu şükürkarı koca baş başa kalmışken eşim oyun konsolunda bende laptop başında bir yandanda ufak ufak müzik dinliyoruz
Yarın benimkide evde ama anasına yardıma gider herhaldebende öğleden sonra kızkardeşime gidiceğim eşimin teyzekızıyla yarın çozutmazsam iyidir çünkü kız kardeşim bir sürü hazırlık yapmış neyse artık dua ederim yemiyeyim diye hee olmadı yirim
Eeee bende de sırf ben varmışım gibi görünüyorbu topik bizleri görmemezliğe mi geliyor yoksa
Yazmayan kalemleri.
Sayfası bitmiş defterleri.
Kulpu kırık fincanları.
Zayıflayınca giyerim kotunu.
Son 5 aydır giymediğiniz kıyafetleri.
Arka balkona tıkıştırdığınız, bir gün yüzünü yenilerim pırıl pırıl olur dediğiniz o sandalyeyi.
Dibi kararmış tencereyi.
Taşındığınız hangi evden kaldığı, hangi kapıyı açtığı artık meçhul olan o anahtarları.
Sırf genç ve güzel çıkmışsınız diye yanınızda o hiç sevmediğiniz tiple poz verdiğiniz fotoğrafı.
Çekmecenin dibindeki müzik kasetlerini (kaset mi kaldı allah aşkına)
Atın.
Ohh bir ferahlayın bakalım. Tamam mı?
Şimdi ihtimalleri atın.
Olacaktı, son anda olmadıları atın, olmamış işte.
Takılıp kaldığınız o günü.
Düşünüp durduğunuz o lafı.
Atın.
Küstüğünüz için uzun zamandır görmediklerinizin aklınızda kalan son görüntüsünü.
Alındıklarınızın, gücendiklerinizin hiç umurunda olmayan o olayı
Atın.
O hiç beceremediğiniz yemeğin tarifini
Kestiğiniz eski gazete küpürünü
İçinizi kemiren o ukteyi
Atın.
Zamanı gelince yiyeceğiniz soğuk intikam yemeğini de dökün.
Soğuk yemeğin hiç tadı olmaz, dışarıdan bir döner söyleyin daha iyi.
Buzdolabının üzerindeki diyet listesini (faturaların altında duruyor)
Depodaki koşu bandını.
Atın.
Cevabı olmayan soruları
Kaçırdığınız fırsatları
Atıldığınız işleri
Beceremediğiniz ilişkileri
Kişisel gelişim kitaplarını
Atın.
Arkanızdan konuşanları.
Önünüzü kapayanları.
Alamadığınız terfiyi
Oturamadığınız evi
Şimdiki aklım olsaları
Aldığınız en kötü karneyi.
Hatta en iyi karneyi.
Çalışmayan saatleri.
İşe yaramayan fikirleri.
Kaçan trenleri.
Zamansız yaşlandıran dertleri.
O gün olanları.
Halının altına süpürdüklerinizi.
Dolabın dibine iteklediklerinizi.
Atın.
Bakın, ne güzel güneş çıktı.
çok hoşuma giitti alıntı yaptım sizeee mutlu günlerr
Herkese selam,
Buraya yazmaya bu gün karar verdim o da tartıya çıkıp şoka girmemle oldu. 25 yaşındayım ve 91 kiloyu gördüğümde "ÇÖKTÜM". Bu kadar kilo alacağımı beklemiyordum. Hep diyorum artık sonn artık sonnn bundan sonra vericem diye.. sanırım biraz destek ve gaza ihtiyacım var :) hepimizin de bildiği gibi en güzel günlerimiz mahvoluyor. istediğini giymek yerine olanı giymeye mecbur kalıyoruz. Bıktım artık gerçekten bıktım. Bu gün dönüm noktam olsun istiyorum. Nişanlımın bana "artık senin zayıflayacağına inanmıyorum" demesini duymak istemiyorum. lütfen bana destek olun. yalnız olduğumu hissetmek daha da çökertiyor beni...
güzeller özledim sizi..
sabah nöbetten çıktım eve geldim yatana kadar saat 11 oldu. 2 de uyanıp çarşıya çıktım. yemek falan... ütüye giriştim sonra.. ütü az evvel bitti. ben de topiğe bir uğrayayım dedim.
bu ara yeme konusunda sınır tanımıyorum. biri bana DUR desin..desteğinizden yoksunum. su içemiyorum.. durmadan yiyorum...
Herkese selam,
Buraya yazmaya bu gün karar verdim o da tartıya çıkıp şoka girmemle oldu. 25 yaşındayım ve 91 kiloyu gördüğümde "ÇÖKTÜM". Bu kadar kilo alacağımı beklemiyordum. Hep diyorum artık sonn artık sonnn bundan sonra vericem diye.. sanırım biraz destek ve gaza ihtiyacım var :) hepimizin de bildiği gibi en güzel günlerimiz mahvoluyor. istediğini giymek yerine olanı giymeye mecbur kalıyoruz. Bıktım artık gerçekten bıktım. Bu gün dönüm noktam olsun istiyorum. Nişanlımın bana "artık senin zayıflayacağına inanmıyorum" demesini duymak istemiyorum. lütfen bana destek olun. yalnız olduğumu hissetmek daha da çökertiyor beni...
evet ya, rencide edelim bu ay sonuna 79u görmeyeni
Sen, ben, Nursena yarışıyoruz
bu arada benim de çamaşırlar var asılacak. eşimin de kalkmaya niyeti yok. kaldım öyle oturup. biz de bugün yürüyüş yaparız belki.
evet canım çok doğru düşünüyorsunDafi abla o haber şaka zaten, abartmışlar o yüzden biraz. Zaytung her şeyi tiye alan bi site. bazen takılıp gülüyorum ben de :)
Gerçekten şükür etmek çok önemli ablacım. bir hastalığa bakıyor her şey ya da ufak bir kıvılcıma. siz aile olarak ne güzel sahip çıkmışsınız, her şeylerine yetmeye çalışıyorsunuz. eşinin kötü bir alışkanlığı yokmuş, işi gücü de var. daha ne ister ki insan hayattan sağlıktan başka..
biz kadınlar her şeyi paylaşmaya daha meyilliyiz. iş tatlıya bağlanınca da utanıp çekinmiyoruz. ama erkekler öyle değil, böyle tartışmalar çok mahcup hissettiriyor daha sonra onlara. hepimiz kafamızda umursamaz, dünya yansa umrunda olmaz gibi kuruyoruz ama onlar bizden daha hassas. bir sıkıntıdan kurtulmaları daha uzun sürüyor. bunu bilerek kırmamak, kırılmamak lazım gereğinden fazla. umarım tatlıya bağlanır her şey onlar için de.
Herkese selam,
güzel bir haftasonu görünümlü çarşamba gününden selamlarrr , sevgiler , saygılarr
alt kata taşınan arkadaşlar geldi kahvaltıya ,güzel bi kahvaltı yaptık , şimcikte yazılı hazırlmaka amaçlı oturdum pc başına ama görüldüğü üzere yine KK dayımm :)))
ooofff ooofffff ...
Esoşumm bende 79u görürsem rencide edin beni olurmuuu
evet canım çok doğru düşünüyorsun
akşam bunun birkez daha farkına vardım. çocuk ortada hiçbirşey yok diyor
gelin durmadan anlatıyor o sadece dinliyor. zaten amcasını karşısında görünce kulaklarına kadar kızardı. bizim çocuklarımız büyüklernin yanında sesini yükseltmez. ben 33 yıllık eşimin babasının yanında sesini yükselttiğini duymadım. normalde konuşurken kavga ediyor zannedersin
ama babasının yanında sakindir.
çocukların içinde sigara içenler var. bırak babasını amcasını benim yanımda bile içmezler.bu bizde saygıdır.onlarda saygıda kusur etmemeye çalışırlar. geçen günde büyük eltimin gelini eşinin yanında eşini amcasına şikayet etti.bursaya abim geldi . X babamlara abimin yanına gitmedi dedi. oğlan tepeden tırnağa kızardısadece vardiyem denk gelmedi zamanım olmadı dedi. eşimde '' bak oğlum sana olmasını istemediğin şeyi eşine yapma senin ablan geldiğinde eşin ablanın yanına gitmese hoşuna gidermi'' dedi. ''gitmezse o zaman senin gitmemende hanımının hoşuna gitmemiş. gelinimizi ailesinin yanında mahcup etmişsin buda sana yakışmamış'' dedi. hiç cevap vermedi ama çok mahcup oldu. bende eltime kızdım. neden oğluna sormadın kayınbiraderin gelmiş görmeye gittinmi diye dedim. oğlun düşünmeyebilir ama sen düşünmeliydin dedim.
erkekler bazı şeylerin inceliğini düşünemiyor bunu kadınlar düşünüp hatırlatmalı bence.
nasıl gelinler bir şeyi atlayınca kızıyorsak, gelinlerimizin ailesiyle ilgili bir şey olduğundada oğullarımıza nasihat edip karısını mahcup ettirmemek gerekir. yada bırakıcaz herkesin iki kişilik dünyası olcak birbirimize el olucaz.
kızlar ayda birmi tartılıyosunuz? ben bel ve baseni ölçmedim inşallah haziran 1 de en az 5 kilo vermiş olurum heee kızlar benim bugün DOĞUM GÜNÜM
kızlar ayda birmi tartılıyosunuz? ben bel ve baseni ölçmedim inşallah haziran 1 de en az 5 kilo vermiş olurum heee kızlar benim bugün DOĞUM GÜNÜM
doğum günün kutlu olsun esen Allah sağlıklı uzun ömürler versinkızlar ayda birmi tartılıyosunuz? ben bel ve baseni ölçmedim inşallah haziran 1 de en az 5 kilo vermiş olurum heee kızlar benim bugün DOĞUM GÜNÜM
asuu yavaşta olsa yürümüşsün bende tık yokBugün evdeyim Zeynepcim eşimle yürüdük geldik yavaş yürüdük ama hiç yoktan iyidir sıcakta bunalmayalım dedik
Çamaşırlar kurudu toplanacak makinede asılacaklar bekliyor etrafı süpürmem lazım biraz da ilave yemek yapmalıyım ama mayıştım kaldım :) kızlara da iş buyuramıyorum büyüğün yarın iki yazılısı var küçük zaten SBS ye girecek Allah yavrularımıza zihin açıklığı versin
Zeynep tartıyla aran iyi maşallah daim olsun darısı da bize olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?