- 12 Mart 2012
- 5.538
- 17.388
- 498
selamun aleyküm kısceleriiimm
ben geldiiimm
önce geçmişe bakayım dedim cumartesiyi ancak okudum henüz pazara bakamadım.
asucuumm kıscenin doğum günü kutlu olsun .Allah hayırlı uzun ömürler versin.Acılarını göstermesin.
nursena takımların içinde en güzeli kırmızı takım ama biraz büyük değilmi odan küçükse doldurur odayı iyice küçültür. benim oturma odam köşe 91 senesinde almıştı hâlââ daha atmaya kıyamıyorum.benimki minyatür odamda hiç yer kaplamıyor.küçücük odada çok kişi oturuyor.ve açtığımda odada üç tane yatak oluyor. eşim artık bunları köye götürelim dedi ben kıyamadım
esracım dr. a gitmeye karar vermişsin inşallah gitmişsindir ve geçmiştir.
ben bu haftasonu çok yorulmadım. cumartesi sabahı çarşıya çıktım. biber çimi aldım bazı ihtiyaçları aldım geldim. çarşı pazarında herşey daha güzel oluyor. öğleyin köye gittik. tam bizim tarlanın yanına geldik baktım ablamlar bizim karpuzları ekiyorlar. bende indim arabadan hazır suda varken (eniştem tankerle su getirmiş ) biberleri diktik. 6 sıra bana 6 sıra ablama diktik. ablamda dikince benim içim daha rahat oldu ablam kendisininkilerle birlikte benimkileride sular bir sıra kabak ektik, ikişer sıra fasulye ektik. çok sıcaktı su gibi terledim. eve geldik .güneş enerjim takılmış çok sevindim hemen duşa girdim. sonra yemek hazırladım yemegi yedik.inegöle kınaya gittik. gece kınadan sonra tekrar köye döndük.
pazar günü köyde hıdrellez etkinliği vardı. köyümüzün geleneksel hıdrellez günü olur. mayıs ayı içinde köyde pilavlar pişer etraftan misafirler gelir. köy dışında oturan bütün köy halkı köyde toplanır topluca yemekler yenir. bizim düğüne denk geldiği için biz etkinliğe katılamadık. düğün sahibi eşimin hem amca kızı hem süt kardeşi ve dul kadın fazla yardım edeni yok maddi manevi sıkıntı çekiyor ve bizim onun yanında olup maddi manevi destek olmamız gerekiyordu ve bu bizim için hıdrellez etkinliğinden daha önemliydi.sabah bütün yeğenler bizde kahvaltıdaydı kahvaltıdan sonra evi toparladım. inegöle gittik gelin almaya yetiştik. 12 de gelinalma 3 te salonda düğün vardı. beşbuçuk gibi düğün bitti. gelin indirmeyi bekliyemedik. bursada çok değer verdiğimiz birisinin düğünü vardı. o düğünede yetiştik. cumartesi ve pazar diyet yönünden çok güzel geçmişti pazar günü öğlede sadece bir kaşık irmik helvası ve bir dilim baklava kaçamağım oldu. takiii akşamki düğüne kadar.
akşam bursada gittiğimiz düğün yemekliydi ve ben o yemekte bir kâse çorba, bir tabak salata, iki kaşık kavurma, bir kaşık püre, yedim. pilavdan 4 kaşık aldım ve peşinden bir dilim pasta ve bir parça süt helvası yedim. vede servis bittiğinde gece saat 10 du.
bugün bu kaçamakları telafi etmem lazım.
yalnız değilsin meryemcim ben sana arkadaşım bu konuda
ben geldiiimm
önce geçmişe bakayım dedim cumartesiyi ancak okudum henüz pazara bakamadım.
asucuumm kıscenin doğum günü kutlu olsun .Allah hayırlı uzun ömürler versin.Acılarını göstermesin.
nursena takımların içinde en güzeli kırmızı takım ama biraz büyük değilmi odan küçükse doldurur odayı iyice küçültür. benim oturma odam köşe 91 senesinde almıştı hâlââ daha atmaya kıyamıyorum.benimki minyatür odamda hiç yer kaplamıyor.küçücük odada çok kişi oturuyor.ve açtığımda odada üç tane yatak oluyor. eşim artık bunları köye götürelim dedi ben kıyamadım
esracım dr. a gitmeye karar vermişsin inşallah gitmişsindir ve geçmiştir.
ben bu haftasonu çok yorulmadım. cumartesi sabahı çarşıya çıktım. biber çimi aldım bazı ihtiyaçları aldım geldim. çarşı pazarında herşey daha güzel oluyor. öğleyin köye gittik. tam bizim tarlanın yanına geldik baktım ablamlar bizim karpuzları ekiyorlar. bende indim arabadan hazır suda varken (eniştem tankerle su getirmiş ) biberleri diktik. 6 sıra bana 6 sıra ablama diktik. ablamda dikince benim içim daha rahat oldu ablam kendisininkilerle birlikte benimkileride sular
pazar günü köyde hıdrellez etkinliği vardı. köyümüzün geleneksel hıdrellez günü olur. mayıs ayı içinde köyde pilavlar pişer etraftan misafirler gelir. köy dışında oturan bütün köy halkı köyde toplanır topluca yemekler yenir. bizim düğüne denk geldiği için biz etkinliğe katılamadık. düğün sahibi eşimin hem amca kızı hem süt kardeşi ve dul kadın fazla yardım edeni yok maddi manevi sıkıntı çekiyor ve bizim onun yanında olup maddi manevi destek olmamız gerekiyordu ve bu bizim için hıdrellez etkinliğinden daha önemliydi.sabah bütün yeğenler bizde kahvaltıdaydı kahvaltıdan sonra evi toparladım. inegöle gittik gelin almaya yetiştik. 12 de gelinalma 3 te salonda düğün vardı. beşbuçuk gibi düğün bitti. gelin indirmeyi bekliyemedik. bursada çok değer verdiğimiz birisinin düğünü vardı. o düğünede yetiştik. cumartesi ve pazar diyet yönünden çok güzel geçmişti pazar günü öğlede sadece bir kaşık irmik helvası ve bir dilim baklava kaçamağım oldu. takiii akşamki düğüne kadar.
akşam bursada gittiğimiz düğün yemekliydi ve ben o yemekte bir kâse çorba, bir tabak salata, iki kaşık kavurma, bir kaşık püre, yedim. pilavdan 4 kaşık aldım ve peşinden bir dilim pasta ve bir parça süt helvası yedim. vede servis bittiğinde gece saat 10 du.
bugün bu kaçamakları telafi etmem lazım.
canım asu söylediğinden beri bende hep ızgara yapıyorum hiç yapışmıyor ve çok lezzetli oluyor. ben hamile bir gelinimiz var onada öyle yaptım bayıldı çok hoşuna gitti. ''teyze senin o yaptığın kızartmanın tadı damağımda'' diyorinşallah uyurlar canım bende yeni karnını doyurdum bezinide değiştim uyutucam şimdi..çamaşırları astım ben demin mutfağıda topladım...oda tamam..bugün bi yemek işim var..dünden pilavım var yanına bişey uydurcam artıkın....ya bu arada kim demişti tost makinesinde kabak patlıcan ızgara yapıyom diye...çabuk çıksın ortaya.... öğle yemeği olarak yapayım dedim anacım patlıcanlar bi yapışmışki ben onları ordan kaldırna kadar püre oldular zatenn...
Rabbim daha iyi etsin canım...bende iyiyim çok şükür yamyamlarla uğraşıyom işte..başka işim gücümmü varkii...
oy oy maşallah hamarat kadın. temizliğinide yaptı temiz temiz oturacak. cecoooşş banada gel yardımaKızlarrrrrrrr işlerimi baya bir kolayladımMutfağın tezgahı, aygaz, yerler birde fayanslar kaldı neyse olmadı fayanslar kalsın bugünlük
Çamaşır asıcağım şimdi birde banyoya girişirim
Offffffff bugün çok isteksiz iş yapıyorum yaaaaaaaaabitsede kurtulsam
ahahhaha burcu cok kötüsünüz..kızcagızın masum duygularyla oynamıslar bi hıdırellez sabahı
cecoşum ben ev işini hep isteksiz yapıyorum
kolay gelsin bu arada
yalnız değilsin meryemcim ben sana arkadaşım bu konuda
meyracım o tarifi bizde isterizselam millet.....
çok yoruldum piknikte
1saat önce geldik eve işte, evde her yer her yerde.....
eşimin gelmesinede az kaldı.....
neyse Allahtan bugün yemek yemicem dedi eşim.
ayaklarım ağrıyooo.....
ama güzeldi piknik....
nedense hiç eve gidesim gelmedi piknikten, biraz daha oturalım, biraz daha oturalım diyip durdum ben
arada bi battı balık yan gider yapmak lazım değilmi kızlar:)
evet evet:)))) oyüzden bende bugün battı balık yaptım:))))
çeşit çoktu, Rabbime tüm nimetlerinden dolayı sonsuz şükürler olsun, ÇEŞİT ÇOK OLUNCA GÖZÜM DÖNDÜ:)))))
bende bugün battı balık olsun dedim, canım ne istediyse yedim, serbestti:))))
kola bile içtim, ama artık bu saat itibari ile çıktı balık düz gidere geçtim:)))
yeşilçay yaptım bakalım birde şimdi.
nursenaaaa bana kızmaaa:)))
ben gece yine mozaik pastayı yapmaya fikir değiştirdim:)))
mozaik yaptım 2,5ölçü
yarım ölçü eşime diye, diğeride pikniğe diye.
erimedi, sadece yumuşadı.
herkes çok beğendi çok şükür:)
2ölçüde çok oldu, 1ölçü yetermiş, neyse kalanlarıda komşuların evlerindeki büyük bebelerine yolladım komşuceezlerime paylaştırarak:)
onlarada afiyet olsun:)
bu tarif benim çocukluğumun tarifi, çok severim, çocukluktan beri ara ara hep yaparız.
1ay sonra yine böyle bi gidelim pikniğe dedik komşularla, işte bana yine sen mozaik yap dediler,
ben yine mozaik yapıcam tekrar:)))))
tarih belirledik işte tekrar gideceğimiz güne diye, bi mani çıkmazsa artık, hayırlısı bakalım.