Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

selamun aleyküm kısceleriiimm
ben geldiiimm
önce geçmişe bakayım dedim cumartesiyi ancak okudum henüz pazara bakamadım.
asucuumm kıscenin doğum günü kutlu olsun .Allah hayırlı uzun ömürler versin.Acılarını göstermesin.

nursena takımların içinde en güzeli kırmızı takım ama biraz büyük değilmi odan küçükse doldurur odayı iyice küçültür. benim oturma odam köşe 91 senesinde almıştı hâlââ daha atmaya kıyamıyorum.benimki minyatür odamda hiç yer kaplamıyor.küçücük odada çok kişi oturuyor.ve açtığımda odada üç tane yatak oluyor. eşim artık bunları köye götürelim dedi ben kıyamadım

esracım dr. a gitmeye karar vermişsin inşallah gitmişsindir ve geçmiştir.

ben bu haftasonu çok yorulmadım. cumartesi sabahı çarşıya çıktım. biber çimi aldım bazı ihtiyaçları aldım geldim. çarşı pazarında herşey daha güzel oluyor. öğleyin köye gittik. tam bizim tarlanın yanına geldik baktım ablamlar bizim karpuzları ekiyorlar. bende indim arabadan hazır suda varken (eniştem tankerle su getirmiş ) biberleri diktik. 6 sıra bana 6 sıra ablama diktik. ablamda dikince benim içim daha rahat oldu ablam kendisininkilerle birlikte benimkileride sular bir sıra kabak ektik, ikişer sıra fasulye ektik. çok sıcaktı su gibi terledim. eve geldik .güneş enerjim takılmış çok sevindim hemen duşa girdim. sonra yemek hazırladım yemegi yedik.inegöle kınaya gittik. gece kınadan sonra tekrar köye döndük.

pazar günü köyde hıdrellez etkinliği vardı. köyümüzün geleneksel hıdrellez günü olur. mayıs ayı içinde köyde pilavlar pişer etraftan misafirler gelir. köy dışında oturan bütün köy halkı köyde toplanır topluca yemekler yenir. bizim düğüne denk geldiği için biz etkinliğe katılamadık. düğün sahibi eşimin hem amca kızı hem süt kardeşi ve dul kadın fazla yardım edeni yok maddi manevi sıkıntı çekiyor ve bizim onun yanında olup maddi manevi destek olmamız gerekiyordu ve bu bizim için hıdrellez etkinliğinden daha önemliydi.sabah bütün yeğenler bizde kahvaltıdaydı kahvaltıdan sonra evi toparladım. inegöle gittik gelin almaya yetiştik. 12 de gelinalma 3 te salonda düğün vardı. beşbuçuk gibi düğün bitti. gelin indirmeyi bekliyemedik. bursada çok değer verdiğimiz birisinin düğünü vardı. o düğünede yetiştik. cumartesi ve pazar diyet yönünden çok güzel geçmişti pazar günü öğlede sadece bir kaşık irmik helvası ve bir dilim baklava kaçamağım oldu. takiii akşamki düğüne kadar.
akşam bursada gittiğimiz düğün yemekliydi ve ben o yemekte bir kâse çorba, bir tabak salata, iki kaşık kavurma, bir kaşık püre, yedim. pilavdan 4 kaşık aldım ve peşinden bir dilim pasta ve bir parça süt helvası yedim. vede servis bittiğinde gece saat 10 du.
bugün bu kaçamakları telafi etmem lazım.

canım asu söylediğinden beri bende hep ızgara yapıyorum hiç yapışmıyor ve çok lezzetli oluyor. ben hamile bir gelinimiz var onada öyle yaptım bayıldı çok hoşuna gitti. ''teyze senin o yaptığın kızartmanın tadı damağımda'' diyor

oy oy maşallah hamarat kadın. temizliğinide yaptı temiz temiz oturacak. cecoooşş banada gel yardıma

ahahhaha burcu cok kötüsünüz..kızcagızın masum duygularyla oynamıslar bi hıdırellez sabahı

cecoşum ben ev işini hep isteksiz yapıyorum
kolay gelsin bu arada

yalnız değilsin meryemcim ben sana arkadaşım bu konuda

meyracım o tarifi bizde isteriz

Vealeyküm selam ablacım hoşgeldinnn...

bugünkü yemeğim hazır ama bidahaki sefer tekrar denicem kızartmayı....benim makinem baya eski belki ondan yapışmıştır yada yağı çok az geldi diye düşünüyorum..püre halindeydi makineden kaldırdığımda ama o haliyle bile lezzetlidi gerçekten...

doktora gitmedim ama iyileştim Dafi ablacım. sağol

bu arada düğün sezonu başlamış sizin ne güzel. sen yine yorgunluktan yorgunluk beğenmişsin ama değmiş anladığım kadarıyla. yediklerini de eritirsin bugün ablacım hiç merak etme.

ohh rahatlamışsın Asuman abla. ellerine sağlık ve tekrardan kutlu olsun doğum gününüz :)

canım ısısı azsada yapıştırır. ısı yüksek olur iyicede ısıttıktan sonra koyarsan hiç yapışmıyor ben yağı yok diyecek kadar az sürüyorum

dürbün o dürbünnnn:))))yınede ii tahmin bende ne zannettıgını merak etmısdım:)))
panık atagın ıcın gecmıs olsun bence basarabılırsın azmet...

kızlarrrrr napaynnnııızzzzz.....yuryusler yapılmıs kahvaltılar yapılmıs temızlıge gırısılmıs cocuklar uyutulmus uyandırılmısss:))))bende sbh uyandım platese gittim yuruyerek sonra yuruyerek dondum donerken alısverısımıde yaptım (domates,salatalık,yogurt,süt,soda,sebze,meyve,peynır,ekmek)hepsı dıyet urun 1tane bıle kacamaklık bısey yok:))
eve geldım ogle yemegımı yedım sımdı dınlenmece aksam ustu yuruyus yaparım yıne sahılde ohh mısss....

Son düzenleme:
inşallah eritirim canım bu sabah iki bardak kadar süt koydum içine bir yumurta kırdım, bir kaşık karbonat, çok az tuz yokdum. sonrada biraz tam buğday unu, biraz kepekli un birazda yulaf kepeği koyup çırptım. tavaya çok az zeytinyağ sürüp bir kepçe karışmdan döktüm. fındık lahmacun büyüklüğünde krep yaptım. içine bir kasık pekmez bir kaşık kaymak sürüp onu yedim. iki bardakta yeşil çay içtim. karışımın gerisi duruyor. sabah çok geç kalkmıştım geç yedim. şimdi bir kepce daha döküp krep yapıcam içine bir dilim peynir koyup bir bardak ayranla onu tüketicem

Yok kuzum nerde izin felan yok benim daha 1 sene dolmadı malesef

Allah kabul etsin canım

canım ısısı azsada yapıştırır. ısı yüksek olur iyicede ısıttıktan sonra koyarsan hiç yapışmıyor ben yağı yok diyecek kadar az sürüyorum

anladım ablacım bunları not aldım aklımın bir köşesine denicem tekrardan inşallah..

ben de bugün krep yaptım öğle yemeğine. ben yumurtayı hamurişi olmayınca tüketemiyorum. 1 yumurta, 1 kahve fincanı yarım yağlı süt ve 2 tepeleme yemek kaşığı tam buğday unuyla yaptım. salatayla yedim. bi dahakine sütü daha az koyucam, biraz zor koyulaştı. senin menün de çok güzel ablacım, afiyet olsun :)

slm kızlar ben geldim sabah kahvaltıda misafirim vardı yeni gitti.
ben az yedim ama hatta 1 haftadır hergün yumrta yedgm için bugun yemedim.ara olsun dedm

biraz sonra muz yicem cok seviyorum ama
aksama kabak yemegi ve bulgur pilavı pişircem ben pilav yemem..

sonrada 6gibi yürüyüşe cıkarım.eşim 8de gelıor ozamana kadar dusumuda almıs olurum ohh mis.

tebrikler
Allah kabul etsin merhumada Allah rahmet eylesin
Tahtan inmek istemiyor musun bir darbe lazım bence

Rabbim hayırlı yaşlar mutlu huzurlu ömürler nasip etsin kırk bir kere

Son düzenleme:
anladım ablacım bunları not aldım aklımın bir köşesine denicem tekrardan inşallah..

Zeynepciğim bende hala meyve almadım bir elma bulup onu kemirdim ama anacığım zevk vermedi tazelemek gerek elma portakal eskidi gelsin çilek şeftali erik

Afiyet olsun canım, harikasın. ben de akşama yeşil fasulye kavurması ile bulgur pilavı yapacağım. bir de cacık. ben bulgur pilavı yerim ama 5 kaşık kadar, zaten domatesli olacak. sen neden yemiyorsun ki?

Tahtan inmek istemiyor musun bir darbe lazım bence

yok ben 1,5 yıl önce kaptırdım tahtı, evli ve de barklıyım

Merhaba herkese

Bu gün malum doktora gitmem gerekiyordu fakat kötü geçen bir haftanın ardından doktorumu aradım perşembeye aldırdım gerçi nereye kadar kaçabilirim onu bilmiyorum ya
Tabi bugün tam uydum listeme hatta ekmeğide kestim yemedim hiç listede olmasına rağmen şu dört günümü iyi değerlendireyim

Sizlere bir şey soracağım kızlar bir komşumuzdan duydum bir yoğurdun içine zencefil zerdeçal ve tarçın koyup yiyormuş teyzesi ve bir haftada 2 2.5 kilo vermiş deneyeniniz bileniniz var mı acaba bir zarar mı olur mu bende yapsam sizce?

Tebrik ederim Allah bir yastıkta kocatsın canımm bende bekarlık tutkunlarındansın sandım neyse bizdenmişsin çok acıklı oldu sonu
Ben patlıcan kızarttım et haşladım patlıcan tava yanına pilav yapacağım ama yemeyeceğim yoğurt çorbası var menümde

Son düzenleme:
kızlar merhaba...

öyle yoğun ki malum pazartesi sadece okuyabildim.

ASuman ablacım kızının doğum günü kutlu olsun...

çok sıkıldı canım bugün öğrendim arkadaşım ikiz gebe idi 6,5 aylıktı erken doğum yapmış,bebeğinin birini kaybetmiş.biri küvezde ve de pek ümitli değilmiş.bu sırada arkadaşımın beyin damarında tıkanıklık varmış kısmi felç geçirmiş komada kalmış2 gün ameliyat olmuş...neler neler yaşamış...off off şu uzaklık yokmu...ne mutluluğunda koşabiliyorsun ne acılarında sevdiklerinin...

Zeynepciğim bende hala meyve almadım bir elma bulup onu kemirdim ama anacığım zevk vermedi tazelemek gerek elma portakal eskidi gelsin çilek şeftali erik

ay evet ya bende çıkamadığım için alamadım bugünde...evet canım elma portakal sezonu bitti artık lezzetli olmazlarki...geçen bi çilek almıştım tadı damağımda kaldı gene istiyorummmm....

ohh menüye bak...benimde cacık karnıyarık vede pilav var..dündende çorbam vardı...pilav ve çorba yemicem tabiki sadece karnıyarık ve cacık yicemm...pilavı çocukların karnıyarık yememe ihtimalinden yaptım ama zaten yapmasaydım da eşim bu yalnız yenirmi pilav nerde derdi...

çok üzüldüm canım yaa...çok geçmiş olsun arkadaşınaa...bebeğede arkadaşınada Rabbim şifalar versin....

çok teşekkürler :)

afiyet olsun, menün harikaymış bu arada.

Canım kolay gelsin sana, işler gittikçe yoğunlaşır herhalde artık.

arkadasşına da çok üzüldüm

Allah yardımcıları olsun, inşallah yaraları sarılır zamanla...

afiyet olsun canım, menün çok güzel. karnıyarık kızartma değil zaten, 10 puan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…