amin cnm cok tesekkürlerrrçok geçmiş olsunnn Allah ım acil şifalar versn
inşallah problem kalmamıştır. hayır haberlerle dönersin
Geçmiş olsun ilknurcum Allah kolaylıklar versin
canım patlıcanı kaynamış tuzlu suda uzun süre haşlıyorum...tabi suya koymadan önce yarıyorum karnını...sonra içini dolduruyorum....salçalı su
hazırlıyorum...onuda tepsiye döküyorum patlıcanların yarısına kadar gelicek şekilde...bir yemek kaşığıda yağ gezdiriyorum
üzerine...fırına veriyorum ama uzun süre yani çok güzel kızarıncaya kadar pişiriyorum....tepside hiç su kalmıyo...ama yakmadanda
alıyorum fırından..hepsi bu....aslında değişik bişey yapmıyorum yanii...ama herkes çok beğeniyo ve kızartmakla boşuna uğraşıyomusuz
böylede çok lezzetliymiş falan diyolar...ben kızartmalı olanı yiyemiyorum çok ağır geliyo....
istersen bi dene...bana sorarsan tavsiye ederim ama herkesin damak tadıda bir değil neticede...
kızlar akşama kadar herşey iyi gittide akşam eşim bana komplo kurdu. bir süredir hadi gidip dondurma yiyelim diyordu. bende vanilyalı mıdeme dokunuyor meyvelide sevmiyorum diyor atlatıyordum. akşamleyin vanilyasız kaymaklı dondurma bulmuş bir kilo almış gelmişanacım oda öyle güzel birşeykii yememek mümkün değil bir kaşık alıcam yeter derken bir kaşık daha bir kaşık daha götürdüm iki kişi nerdeyse yarıya getiriyorduk hemen kaldırdım dondurucuya. dondurucuyu bir açtım iki tabakta orda var kim yiycek bunları bilmiyorum
yemek işi ve oğlanın yatırılması tamamlandı oturdum şimdi. 10.30 gibi belki kasıp 3 mil leslie yapabilirim sabah ki yuruyus pek başarısızdı.
12 mayısta anneler gunu kutlaması olacak kreşte şimdi butun anneler (burunları yapılı çakma sarışın ve hepsi mubarek 90-60-90) bir araya gelecez yine.... kısın bir iki toplantı oldu ben de şişmanım ama mimarım havası ile bir ezikliğimi kapatmaya çalışmıştım, sanırım o ya çok işe yaradı yahut geri tepti çünkü herkes birbiri ile konusurken kimse bana selam vermiyor. elbette çok da umrumda değilde oramdan buramdan yağ fışkırmadan söyle şık sıkırdım gireydim topluluğun içine topla yıkılmazdım ama hep bu ukalalığımın faturası sanki kilolarım. bugun yururken sınır oldum kendime herkes böyle toplumdan ayrı fark edilir olmak ister ben yalnızca sıradan olmak için kasıyorum yıllardır. yalnızca normal bir kiloda olabilmek için deliriyorum. normal bir mazadan bir kıyafet almak göbeğimi içime çekmeden(çok işe yarıyorya) resim çektirmek, dilim dışarı sarkmadan hareket etmek , vs...
gerildim şimdiden ne giysem diye....
Hepinize iyi aksamlar.. sizlwre. karsi cok mahcubum ama inanin gunlerim cok yogun ve yorucu geciyor.. annemler memlekete donduler kv yanimda o yuzden butun is bende. haliyle yoruluyorum birde bebegim sutten keildi ;( cok uzuldum ama yapacak bisey olmadi sutum bitti.annemin de oyle olmus bilmiyorum bu isler genetik olur muben bu sabh tartida 80kilo oldugumu gorunce cok sevinim hemen aklima siz geldiniz. paylasmak istedim. hepinizi opuyorum
canlarimmm erkenden yatmam lazim sabah 7de hastanede olmamiz lazim esimin parmagi kirilip ameliyat olmustu hatirlarsinizyarin tekrar ameliyat olacak icine koyduklari platinler cikacakmis bikacgün yine gelemeyebilirim okurum yinede firsat bulduca haber vereyim dedim cooook öptüm hepinizi iyi gecelerrr görüsmek üzereee ...
tamam canım, deniyeceğim ilk fırsatta. sağol tarif için. sana güveniyorum, kesin çok güzel oluyordur
ablacım diyette haftada iki gün dondurma yiyebilirsin. dert etme, yarın dikkat edersin.
geçen cumadan o zaman kadar bi 3-4 kg verirsin bence. o zaman güzel bir şeyler giymesen de güzel hissetmeye başlarsın... sahici olmak böyle, hepimizin kendimize has özelliklerimiz var. biz şişko olanlarız, bulmuşuz birbirimizi burada. keşke her şey dış görünüşle tartılıp ölçülmeseydi de bizim de böyle zırhlarımız olmasaydı...
Aytencim harikasın.. bebeğin için endişelenme, eminim çok güzel beslemişsindir sen onu. işler konusunda da kolaylıklar diliyorum. umarım daha sık uğrayacak fırsatın olur arada :)
geçmiş olsun İlknurcum, inşallah sorunsuz dönersiniz evinize..
3 mil yaptım leslie simdi sut meyve ve yeşil çay merasimim var...
canlarimmm erkenden yatmam lazim sabah 7de hastanede olmamiz lazim esimin parmagi kirilip ameliyat olmustu hatirlarsinizyarin tekrar ameliyat olacak icine koyduklari platinler cikacakmis bikacgün yine gelemeyebilirim okurum yinede firsat bulduca haber vereyim dedim cooook öptüm hepinizi iyi gecelerrr görüsmek üzereee ...
tamam canım, deniyeceğim ilk fırsatta. sağol tarif için. sana güveniyorum, kesin çok güzel oluyordur
Kızlar hepinize iyi geceler. ben kaçayım yavaştan. öperim hepinizi
zeynepcim kaç saat önce uykum var yazmıssın..
daha uyuyamamıssın sanırım.senin bücürükler ayaktamı hala yoksa
yeni uyudular canım.....sabah erken kalkıyoruz gün içinde ayaklarımı uzatıp oturamıyorum bile dolayısıyla erken saatte çok uyku bastırıyo ama malesef yatamıyorum...bazen babanneler gibi oturduğum yerde gözümü kapatıyorum büyük kız hemen anne uyumanı istemiyorum aç gözlerini diyo... öyle işte...istesemde istemesemde geç saatte yatıyorum...ben gidiyodum demi...
yeni uyudular canım.....sabah erken kalkıyoruz gün içinde ayaklarımı uzatıp oturamıyorum bile dolayısıyla erken saatte çok uyku bastırıyo ama malesef yatamıyorum...bazen babanneler gibi oturduğum yerde gözümü kapatıyorum büyük kız hemen anne uyumanı istemiyorum aç gözlerini diyo... öyle işte...istesemde istemesemde geç saatte yatıyorum...ben gidiyodum demi...
:))) ay anne uyumanı istemiyorum mu diyor cok tatlı ama
resimlerini koysana birgün bize:))
evet cok yoruluyosundur yasları cok küçük ama ne tatlı yorgunluktur dimi o..
ben tadamadım henüz.hala eşimle hacivat karagöz gibi oturuyoruz evin içinde bir basımıza.
gecen gün hayal ettim bir ufaklık olsa etrafta gezse bizide peşinde döndürse diye
kısmet inşallah olur...
ay bende pek dertliymişim..neyse bende gidiyodum demi:)
KIZLAR GÜNAYDIN
Herkeslere mutlu huzurlu sağlıklı bi hafta diliyorum ben çok kötüyüm kızlar ya anlatamam yorgun uykusuz ve hasta tam 1 ay oldu nerdeyse hala bu hastalık bırakmadı peşimi diyet derseniz Allaha emanet oturup ağlamak istiyorum artık neyse hepinizi öpüyorum kendinize iyi bakın
Nursena ablacım güle güle kullan takımını çok süper valla bende istiyorum hemde aynı renk kırmızı sorması ayıp değilse ne kadara aldın ablacım
Selamün aleykümm...
günaydınn....ben büyük kız sayeseinde güne kötü başladım her şeye ağlıyo..sabah yediden beri..hala koluma bacağıma sarılıp ağlıyo
onu gören kardeşide sürekli ağlak modda geziniyo...bugünümüz böyle geçicek anlaşılan...benimde alerjim tuttu gene hapşırık tıkşırık
yanımda bi paket peçeteyle geziniyorum...hapşırmaktan burnum sızlıyo fenaa...başıma ağrı girdi..oy anam hergün bişeyler oluyo
yaww...hiç sakin huzurlu rahat kaygısız tasasız bi gün geçirmicezmi acaba...:44:
asucum kızının doğüm günü kutlu olsun...sanada kolay gelsin...
zehracımm hiç iznin falan yokmu kuzum bi kaç gün dinlensen....
nursenacımm hadi hayırlı olsun....güle güle kullan..yerleştirdikten sonra resim isteriz ona göree.....
Merhabalar güzel hanımlar,
Benim bilgisayarda ki sorun hala tam olarak giderilemedi ne yazık ki
ve tamda bu sebepten haftanın ikincisi olduğumuda az önce öğrendimMeyracım,seninde birinciliğin kutlu olsun canım
İnşallah bu ay çok güzel kilolar veririz hepimiz..Amin..Bu sene Ankara'ya bahar gelmeden yaz geldi sanki.İki gündür bu sbepten midir nedir bilmiyorum ara ara başım ağrıyor.Bahar yaz mevsimine hazırlıyor galiba vücudumuzu,pat diye yaza girince aynen böyleoldum
Geçmiş sayfaları okumaya çalışıyorum ama netim hala yavaş,zor oluyor.
İnşallah herkes iyi ve mutludur
Ben biraz kk da takılayım,özlemişim burayı
İnşallah hepimiz için güpgüzel bir gün olur..
Merhaba arkadaşlar sonunda yaz temizliğne başlayabildim sabahh 6dan beri mutfakla haşırneşirim daha bitiremedim.kızım uyanınca mola vermek zorunda kaldım bu arada ne var ne yok diye pcyi açtım.grup arkadaşları zayıflama konusunda baya aşama kaydetmişler.bugun tartıya çıktım veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee tam 1 kilo vermişim 4günde umarım devamı gelir...::
canlar 2 gün girmedim ohh maşallah iyi kaynatmışsınız bensizbizim ddemin 52 mevlidü vardı onla uğraştık allahım kabul etsin hayrımızı sizler iyisiniz şükür bugünde benim işim çok ev hanımı olmak güzeldi yaaaa yüküm çoğaldı böyle kızlar allaha emanet olun akşam girerim yin eöpüldünüzz ben kaçar
bu kız yurudu geldi, ama neredeyse son 15 dk bayıldı bayılıyordu. anlamadım. hava çok sıcak geldi. surekli ruzgar var biraz kalın giyindim. meyer çok sıcakmış. zor buldum evin yolunu, duş aldım hemen oturdum duzelmeye çalışıyorum. akşam 3 mil leslie yapar bugunun hareketini kapatırım. daha akşam dalko ile park olayımız olur.böyle gecer gun.
ben şimdi ananas dilimi ile bir bardak sut içiyorum.
öğlen(15 gibi) amerikan fasulyesi konservesi aldım 3-4 kaşık bol yesil salata ve ton balığını ile güzel bir salata yapıp onu yerim ekmeksiz. akşama bakarız. bekarım 1 haftadır ben, eşim seyehatte. herşey daha kolay oluyor.
selamun aleyküm kısceleriiimm
ben geldiiimm
önce geçmişe bakayım dedim cumartesiyi ancak okudum henüz pazara bakamadım.
asucuumm kıscenin doğum günü kutlu olsun .Allah hayırlı uzun ömürler versin.Acılarını göstermesin.
nursena takımların içinde en güzeli kırmızı takım ama biraz büyük değilmi odan küçükse doldurur odayı iyice küçültür. benim oturma odam köşe 91 senesinde almıştı hâlââ daha atmaya kıyamıyorum.benimki minyatür odamda hiç yer kaplamıyor.küçücük odada çok kişi oturuyor.ve açtığımda odada üç tane yatak oluyor. eşim artık bunları köye götürelim dedi ben kıyamadım
esracım dr. a gitmeye karar vermişsin inşallah gitmişsindir ve geçmiştir.
ben bu haftasonu çok yorulmadım. cumartesi sabahı çarşıya çıktım. biber çimi aldım bazı ihtiyaçları aldım geldim. çarşı pazarında herşey daha güzel oluyor. öğleyin köye gittik. tam bizim tarlanın yanına geldik baktım ablamlar bizim karpuzları ekiyorlar. bende indim arabadan hazır suda varken (eniştem tankerle su getirmiş ) biberleri diktik. 6 sıra bana 6 sıra ablama diktik. ablamda dikince benim içim daha rahat oldu ablam kendisininkilerle birlikte benimkileride sularbir sıra kabak ektik, ikişer sıra fasulye ektik. çok sıcaktı su gibi terledim. eve geldik .güneş enerjim takılmış çok sevindim hemen duşa girdim. sonra yemek hazırladım yemegi yedik.inegöle kınaya gittik. gece kınadan sonra tekrar köye döndük.
pazar günü köyde hıdrellez etkinliği vardı. köyümüzün geleneksel hıdrellez günü olur. mayıs ayı içinde köyde pilavlar pişer etraftan misafirler gelir. köy dışında oturan bütün köy halkı köyde toplanır topluca yemekler yenir. bizim düğüne denk geldiği için biz etkinliğe katılamadık. düğün sahibi eşimin hem amca kızı hem süt kardeşi ve dul kadın fazla yardım edeni yok maddi manevi sıkıntı çekiyor ve bizim onun yanında olup maddi manevi destek olmamız gerekiyordu ve bu bizim için hıdrellez etkinliğinden daha önemliydi.sabah bütün yeğenler bizde kahvaltıdaydı kahvaltıdan sonra evi toparladım. inegöle gittik gelin almaya yetiştik. 12 de gelinalma 3 te salonda düğün vardı. beşbuçuk gibi düğün bitti. gelin indirmeyi bekliyemedik. bursada çok değer verdiğimiz birisinin düğünü vardı. o düğünede yetiştik. cumartesi ve pazar diyet yönünden çok güzel geçmişti pazar günü öğlede sadece bir kaşık irmik helvası ve bir dilim baklava kaçamağım oldu. takiii akşamki düğüne kadar.
akşam bursada gittiğimiz düğün yemekliydi ve ben o yemekte bir kâse çorba, bir tabak salata, iki kaşık kavurma, bir kaşık püre, yedim. pilavdan 4 kaşık aldım ve peşinden bir dilim pasta ve bir parça süt helvası yedim. vede servis bittiğinde gece saat 10 du.
bugün bu kaçamakları telafi etmem lazım.
canım asu söylediğinden beri bende hep ızgara yapıyorum hiç yapışmıyor ve çok lezzetli oluyor. ben hamile bir gelinimiz var onada öyle yaptım bayıldı çok hoşuna gitti. ''teyze senin o yaptığın kızartmanın tadı damağımda'' diyor
oy oy maşallah hamarat kadın. temizliğinide yaptı temiz temiz oturacak. cecoooşş banada gel yardıma
yalnız değilsin meryemcim ben sana arkadaşım bu konuda
meyracım o tarifi bizde isteriz
dürbün o dürbünnnn:))))yınede ii tahmin bende ne zannettıgını merak etmısdım:)))
panık atagın ıcın gecmıs olsun bence basarabılırsın azmet...
..
kızlar merhaba...
öyle yoğun ki malum pazartesi sadece okuyabildim.
ASuman ablacım kızının doğum günü kutlu olsun...
çok sıkıldı canım bugün öğrendim arkadaşım ikiz gebe idi 6,5 aylıktı erken doğum yapmış,bebeğinin birini kaybetmiş.biri küvezde ve de pek ümitli değilmiş.bu sırada arkadaşımın beyin damarında tıkanıklık varmış kısmi felç geçirmiş komada kalmış2 gün ameliyat olmuş...neler neler yaşamış...off off şu uzaklık yokmu...ne mutluluğunda koşabiliyorsun ne acılarında sevdiklerinin...
Nevincim arkadaşına çok üzüldüm Allah bebeğe de annesine de şifa versin inşallah
Günümüz güzel geçti arkadaşla yürüdük kızımın hediyesini aldık arkadaşa da elbise aldık bize gelip çayımızı demledik bişeyler hazırlayıp yedik pasta kestik arkadaşımın da kızları var onlar da geldi iyi oldu
tabanlarım çatladııı sabah kahvaltı yaptık sonra beğendiğim takımı masa sandalye bide yatak bazası başlığı 3300 e aldık 2 ay ertelemeli kanpanya vardı krediden çekecek kampanya bitmiş taksit az çok zorlanacaz nası sinir oldum anlatamam başka kartta yok taksit harici kullanmadımızdan 1 tane va başka kartlara varmış onuda biz alamadıkvalla kısmet deilmiş demekki dedim başka mobilyacı gezdik çok deişik var kafam karıştı köşe almayalım diyo eşim her eve uymaz diye sabit evimiz yok diyyo sonra o sinirle eve geldim kızı uyuttum doru kursa bi pike kestim bakalım yapabilirsem sonra gelip geri mobilyacıları dolandık durdukk bi tane beğendik bakalım yarım alalım dei eşim oda kısemet olcakmı bilemem
asu senin karpuz gibi bugün herşey ters gitti
akıl verin takımmı alam köşemi kızlarr
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr
Bugün sabahtan pazara çıktım ve öğlende eve geldim tabi pestilim çıkmış vaziyette
Önce pazarın içinde 1 - 2 saat dolandık sonrada çocukları parka götürdük tabi oradada güneşte çarptı
Eve gelincede yemek faslı yok çocuklarla ilgilen falan derken bir baktım saat 5 ondan sonrada ancak eşim geldi yemek faslı falan derken fırsat bulup geldim
Bir ara küçük kuzu kuçağımdayken büyüğü onu gıdıklamak için aniden hareket yapınca diğeride kendini kurtarmak adına bir öne doğru attı kendini ve taaaaaaakkkkkkkkkkhatun resmen kafasıyla burnuma kafa attı
Canımdan can gitti sanki o an :26: Eşim hemen buz kalıpıyla biraz rahatlatmaya çalıştı ama hala ince ince sızlıyor
Tabi büyük sebep oldum hesabı anında banyoya tüydü tuvaletim geldi bahanesiyle
Elli kere tembihliyorum şu çocuğa ani hareket yapma sakın diye ama yok ille boğuşacaklar
Şükür burnum kırılmadıyoksa birde onla uğraşacaktık
ay çok sağol esracım içimi rahatlattın ben haftada bir yesem yeter banatamam canım, deniyeceğim ilk fırsatta. sağol tarif için. sana güveniyorum, kesin çok güzel oluyordur
ablacım diyette haftada iki gün dondurma yiyebilirsin. dert etme, yarın dikkat edersin.
geçen cumadan o zaman kadar bi 3-4 kg verirsin bence. o zaman güzel bir şeyler giymesen de güzel hissetmeye başlarsın... sahici olmak böyle, hepimizin kendimize has özelliklerimiz var. biz şişko olanlarız, bulmuşuz birbirimizi burada. keşke her şey dış görünüşle tartılıp ölçülmeseydi de bizim de böyle zırhlarımız olmasaydı...
Aytencim harikasın.. bebeğin için endişelenme, eminim çok güzel beslemişsindir sen onu. işler konusunda da kolaylıklar diliyorum. umarım daha sık uğrayacak fırsatın olur arada :)
geçmiş olsun İlknurcum, inşallah sorunsuz dönersiniz evinize..
meryeeeemmm duuurrrnevin canımm arkadasınaa cok üzüldüm Allah şifa versinn,yavrusunu ona bağışlasın..
ilknur canım sizede gecmiş olsun...
kızlar nasılsınızz acaba...benm diyet gündüz cok güzel gidiyor.hiç acıkmıyorum ama aksamları doymak bilmiyrum.
yemekten sonra acıktım salatalık yedim.
1 elma yedim
1 kase yogurt yedim.
biri beni durdursun
evet meyracım birazcık ucu kaçtı ama gündüz kaçamak yapmadım bugün dondurma olmasa masumdumbir bir derken birikmiş dafi ablacım kaçamaklar gece düğününde:)
birde eşinin getirdiği dondurma....
artık bu hafta kaçamak limiti dolmaya yaklaştı senin için, az frenlesen iyi olur bence:)
öyle değilmi ablacım benim?:)
seni seviyorum.......
tarif için teşekkürler canımmozaik pastanın tarifinide tabiki hemen yazayım sana ablacım:)
MOZAİK PASTA
malzemeler:
-300gr sade olanında petibör bisküvi
-2tane yumurta
-1paket vanilya
-1paket margarin
-1/2su bardağı pudra şekeri
-2tatlı kaşığı kakao
-streç film naylonu
yapılışı:
bisküvi hariç herşeyi bi kapta iyice karıştır, margarin eritilerek eklenicek.
sonra bu karışımın içine bisküvileri çok ezmeden parçala ve iyice yuğurur gibi karıştır, yine mutlaka bisküviler çok ezilmeden yuğurulucak.
sonra tezgahın üzerine serdiğin streç film naylonuna oluşan karışımı koy, sıkıcıca şekil vererek naylon ile sar.
sonra bunu buzluğa at. buzlukta 4-5saat durduktan sonra işlem tamamlanmıştır:)
en başta naylonu tamamen sökülüyo düzgünce, daha sonra istenilen vakitte dilimlenerek soğuk servis edilir.
afiyet olsun ablacım:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?