Kuzuşu uyuttum,bir makinede beyazları yıkadım onları asmadan size bi bakayım dedim :)
Daficim hiç yemedim ama senin bu mercimekli bükme beni benden aldıbide yiyip tadını bilsem acep ne halde olacağım
Zeynepcim patlıcanlı pattis nasıl oluyor :)) Eminim harika oluyordur,tarif istiyorum sendenBende eskiden poşette tavuklu pattis çok yapardım
Ayyyy benim kesin karnım acıktı
Akşama da benim patlıcan yemeğim var ağzınıza layık :)) Yanına bulgur pilavı ve cacık..Ohh yemede yanında yat bir menü
Benim hala çooook işim kalkıp onları yetiştirmeliyim,uçtuuuum beeeen
Çok ama çooook güzel bi akşam olsun hepimiz için
kızlar çok sağolun hepinize kapım açık buralara yolunuz düşerde misafirim olmazsanız darılırım
cacık, yoğurtlu göbek salata, köz biber salatamıda yaptım. sitreçleyip attım dolaba.
şimdi biraz daha dinleneyim ikindiyi kılınca kalkar sebze yemeklerimi,pilavı, çorbamı hazırlarım tamam
asucum mercimeği haşlayıp süzüyorum. soğanı doğrayıp biraz öldürüyorum sonra mercimeğide ekleyip biraz tuz ve karabiber ekleyip karıştırıyorum. soğumaya bırakıyorum. bir kaba un, su, tuz, koyup, içine 1 çay bardağı zeytinyağı,
yarım bardak sirke, bir yumurta birisininde beyazını koyuyorum ( sarısı üstüne) sonra hamuru bezelere ayırıp açıyorum. açtığım yufkanın her yerine yağda incelttiğim haşhaş sürüyorum. sonra her katını haşhaş sürerek bohça gibi katlıyorum. bir yufka daha açıp içine haşhaş sürüp katladığım yufkayı koyup , onun üzerine açılmış yufkayı katlayarak iki kat bohça yapıp dolaba atıyorum. sonra aynı işlemi kalan hamura yapıyorum. hamur bitince ilk dolaba attığımı çıkartıp tekrar açıyorum. sonra kare kare kesip, mercimeği içine koyup yuvarlıyorum. tepsiye koyup üzerine yumurta sarısı sürüp fırına atıyorum. biraz uğraşmalı ama süper bir tat. içindeki mercimeğide söylemesem kıyma zannediyorlar[/COLOR][/SIZE]
esracım sana satacak birşeyleri vardır o kızında bahane aramıştır.bakma sen o dengesize
bedii sağol canım hoşgeldin demiştim ama görmedin herhalde. oğluşun nasıl büyüdümü. uzaktamı yine
bu ara listeleri asu yapıyor canım
Esracım kader seni yaklaştıracak bana inşallah....hadi hakkında hayırlısı...
töbe töbe...açma kız kapıyı evde tekken...benim kv yeni evlendiğim zaman arardı kızım apartmana satıcılar giriyormuş sakın kapıyı açma emi diye.böyükşehire geldim diye sabi gözüyle gördü kadın beni o geldi aklıma şimdi...
deseydinya keşke sende kilo alırın inşallah öyle kapatsaydın kapıyı
Uzun kalacağım canım,en az 1 ay kalırız biz oğluşla..Daha fazla da olabilir,eşime kalsa yazı orada geçirtecek bize :)))Kuzuş orada çok mutlu oluyor temiz hava bol gıda yemyeşil rahat bir ortam vs diye..Defter fikride iyi oluyor dediğin gibi,denemek lazım
Densize bak yaaa.bu ara türedi yine bunlar bana da gelmişlerdi bir iki kere tavırları aynen böyleydi..Bende devlet gönderdi diye dinliyordum ki özelden olduğunu anladım.Sinir oluyorum bu kapıya gelenlere..Açtırana kadar çalıyorlar ya birde kapıyı
Neyse,boşver sen onları
Ay çok sevindim tomurcuğun demek oğlumu oldu,ALLAHIM SAĞLIK SİHHAT versin,hayırlı uğurlu olsun.Kaç aylık doğdu benim oğlan gibi 7 aylık mı doğdu? Clutch canım 80 kiloya inmişsin,süpersin tebrik ediyorum,chickpeas kocana kavuştunmu hayatım,daficim,yenacım,cecocum sizlerde iyisinizdir insaallah
söylemem sırr....
atmasyon bi yemek işte tembelliğim tuttuğunda yaparım genelde....dediğin tavuklu pattiside çok yapardım bir araa...
patlıcanları istediğin ebatta dilimliyosun....pattisleride öyle varsa çarli biber yada sivri soğanları dörde bölüp koyuyorum hepisini bi
kapta bi güzel karıştırıyorum tabi bol baharat aklına ne gelirse hee bide domates kaç tane istersen ben hep gelişi güzel yaptığım için
ölçü vermedim...accıkta yağ koyuyorum bir güzel karıştırıp dolduruyom poşete atıyom fırınaa....hepisi bu...
bi onu yaptım bide domates çorbası yaptım...eşime az gelir muhtemelen diye bide bulgur pilavı yapmayı düşünüyorum...sağolsun doymak bilmiyodaa....
he bide şu fincan kek modası var yaa onu yaptım pişiyo bakalım bişeye benzicekmii....
kızlar çok sağolun hepinize kapım açık buralara yolunuz düşerde misafirim olmazsanız darılırım
esracım sana satacak birşeyleri vardır o kızında bahane aramıştır.bakma sen o dengesize
Merhabalar
İşleri kolaylaşdım geldim
Kızımla okulundan gelirken yürüdük yokuş aşağı da olsa bugün de yürüyüşümü yapmış oldum hiç olmazsa
Sonra eve girmeden market işlerimi hallettim yemeklerimi yaptım çamaşırlar yıkanıyor bundan sonra fazla iş yapmam artık
Esram görüşmen iyi geçer inşallah kapıya gelen bayanı da takma onlar anlamazlar bizi gıcık onlar
Dafi döktürmüşsün maşallah ellerine sağlık mercimekli bükmeyi nasıl yapıyorsun merak ettim
slm kızlarrr çokk yorgun ve hasta olcam heralde nası kollarım bacakalrım ağrıyo anlatamam dün deniz kenarı çok rüzgarlıydı o rüzgarı yedik sonrada kükürtlü suya gittik o zaten doğal sıcak su çarpt havada ço sıcak ve nemlii baş ağrısı mahfetti benii kayınvalidelerin eli kulağında geleceğinide duydum pöff bişey yapasum gelmedi valla canımı sıkıyolar bazı sebeplerden dolayıda iştee napcan çekcen mecbuuurrrrr
yemeğimizi yedik eşim göreve gitti utfak kaldı süpürülecek sonra hoop burdayım inşallahh
evett yolcuu yiter yaa yiterr demii başlamam lazım artık cıvıttım iyce
eşime dedimki ben artık kadılar kulübüne girmicem nası olsa iradesizim zayıflayamıyom milletide meşgul ediyom adam ne dese beğenirsin mecbur gircen geçen yaz nası miğden falan yoktuu saldın gene kat kat olmaya başladınn
gerçekleri söyleyince acı bi yutkunma oldu yaneee
culucch eee bak gene senin kapıya gelenler söylemiş el yani bana eşim dedii buyur burdan yak:
doğumgünü içinnn kızım adına teşekkür ederim bana göre 8 ona göre 9 yaşına girdik 2005 li
selam millet:)
napıyonuz bakem?:)
kısada olsa yine bi dolanıyım dedim bi size.........
bugun ara ara baktım sayfalara hızlıca, bi kaç alıntı yaptım, atladıklarım oldu tabiki, istemeden önemli şeyleri atladım ise aff ola kızlar.
amaaaan ben bugun sabah5te rgl oldum
bugun oyuzden çok gergın bi gun geçirdim, karın ağrısıda bi yandan......
yarına inşaallah daha rahat olurum artık......
bugunun gerginliğinin imdadına en çok içtiğim melisa çayım yetişti.........
rahatlattı baya beni.....
bugun burdan annemin bi tanıdığı oturmaya geldi bize, onla oturduk işte ve derken akşam oldu......
ben birde ada çayı içsem iyi olcak, hafif hafif boğazım ağrıyo çunku bugun, annem bende içerim dedi, kalkıp yapıyım şimdi bari......
aaaa kızlar birde ne farkettim dun dışardayken, geçen sene yazın giydiğim pardesumun bu sene bana baya genışlediğini hissettim:))))
yani 4parmak daraltmam lazım, yoksa baskasının pardesusunu giymiş gibi oluyorum:)))
tabi geçen seneye göre yaklaşık 7kg fark var arada, ne kadar değişme oluyomuş 7kilo ile bile yaaaaa
şöyle pardesumu karşıya doğru asıldım bosbol:)))
böyle yapınca aklıma direk dafi abla geldi, onunda böyle bi fotosu var çunku albumunde:)))
benim pardesu zaten duğmeleri yandan ayarlanabilir modelden, bi ara duğmelerini zevkle biraz içeri alarak daraltıcam pardesumu:))))
ben şu adaçayımı demleyim bakıyım bi şimdi:)
sizleri çok seviyorum......
iyiki varsınız......................................
slm kızlarrr çokk yorgun ve hasta olcam heralde nası kollarım bacakalrım ağrıyo anlatamam dün deniz kenarı çok rüzgarlıydı o rüzgarı yedik sonrada kükürtlü suya gittik o zaten doğal sıcak su çarpt havada ço sıcak ve nemlii baş ağrısı mahfetti benii kayınvalidelerin eli kulağında geleceğinide duydum pöff bişey yapasum gelmedi valla canımı sıkıyolar bazı sebeplerden dolayıda iştee napcan çekcen mecbuuurrrrr
yemeğimizi yedik eşim göreve gitti utfak kaldı süpürülecek sonra hoop burdayım inşallahh
evett yolcuu yiter yaa yiterr demii başlamam lazım artık cıvıttım iyce
eşime dedimki ben artık kadılar kulübüne girmicem nası olsa iradesizim zayıflayamıyom milletide meşgul ediyom adam ne dese beğenirsin mecbur gircen geçen yaz nası miğden falan yoktuu saldın gene kat kat olmaya başladınn
gerçekleri söyleyince acı bi yutkunma oldu yaneee
culucch eee bak gene senin kapıya gelenler söylemiş el yani bana eşim dedii buyur burdan yak:
doğumgünü içinnn kızım adına teşekkür ederim bana göre 8 ona göre 9 yaşına girdik 2005 li
kayınvalidenler mi geliyor
mecbur be Nursena katlancaz bunlara. ama bugün mağazaları gezerken and içtim, ben de mango kızı olacam ömrümün bi zamanında
ay ne güzel pardesunun geniş gelmesi Meyracım. tam gaz devam orada da. yediklerine dikkat et de emeklerin boşa gitmesin olur mu
Dualarımızın kabul olması dileğiyle Hayırlı kandiller arkadaşlar..
--
Sizleri çok özledim ama bu aralar vakit bulamıyorum. önümüzde ki hafta daha iyi olacak düzenim...
Böyle olunca ben de epey zorlanıyorum. Sürekli koşuşturma halinden dolayı yoğun halsizlik söz konusun ben de..
İnanın vakitsizlikten göz kapağımda bile kaş çıktı :) o kadar kalınlaştı,şekli bozuldu.:)
Dip boyam iki parmak şeklin de felaket güzelim bu aralar yani.:)
Beslenmem yine kötü,karbonhidrat ağırlıklı..yürüyüşte olmayınca,iş te zaten oturuyoruz 6-7 saat..ev de sürekli ayaktayım ama yorgunluk dışında bir yarar sağlamıyor bana..
Oğlanı okula bıraktım şimdi bir kahve içiyorum.Saat 16:00 ya kadar işleri ve yemeği halletmem lazım yetişmem için...
İyi geceler,iyi uykular..umarım herkes şu an mışıl mışıl uyuyordur yatakların da...
1 kaç günden beri oğlumda öksürük vardı.. dünden beri özellikle bugün abartı öksürmeye başladı...
Öğleden sonra götürdüm doktora kaşla göz arasın da bademciklerini şişirmiş gene, artı soğuk algınlığı...
Antibiyotik başladık.Bundan sonra umarım uzuuun süre kullanmayız...
Kp ne isin var burda demis adama, adam bir sey diyememis. Kp biraz pataklamis adami. Sonra kv demiski guya ust kati kiralamaya gelmis adam.
Madem adam ev kiralamaya geldi sen kapali bir kadinsin sacin niye acik ve islak? Ve adamin ayakkabilarinin elinde isi ne?
Az daha kp kvyi bicakliycakmis ki biz gelmisiz aklina vaz gecmis, degmezsin demis ve evden cikmis... Sonra kv kizina gitmis. O ordayken kp kapinin kilidini degistirmis. Yarinda bosanma davasi acicak... Hayirlisi ama esim icin uzuldum... ne yapcagini sasirdi. salak salak geziniyor ortalikta :S
Sevgili arkadaşlar asumanzeynep,dalokaysmom,clutch,dafi,yena badell ilginize tebriklerinize çok çok teşekkürler sağolun
Yenacığım çok geçmiş olsun
Esracığım kardeşine de nice güzel yıllar diliyorum
Çok yoruldum ve geldim eve. tabi daha sezon ortası, her şey ateş pahası. mecbur c&a ya gittim. 46 beden klasik siyah bir pantolon aldım. evdeki 46 beden olmuyor hala, sanırım kalıbı yüzünden 44 gibi düşünmek lazım onu. c&a da iki ayrı kalıp 46 denedim, ikisi de oldu. Ara öğün yapıp çıkmıştım çok acıktım dönene kadar. Evde yemek yoktu tabi. Önceden dondurucuya attığım fazla pişmiş yemeklerden çözdürdüm de yedim. Gözümün önü ışıdı karnım doyunca :)
:
Bugün aldığım pantolonla giyeceğim gömleğin fotosunu ekledim albüme. ne dengesiz vücudum var benim ya. üst beden 42, alt beden 46.
sizce nasıl olmuş canlar?
geçmiş olsun canım, benim ayaklarım bacaklarımda ağrıyo bugun......
cicilerin hayırlı olsun tatlım:) gule gule giy inşaallah canım:)
bu arada seninde kardeşinin doğum gunu kutlu olsun canımcım.
canım baktım fotona; çok hoş durmuşlar uzerinde.....
özelliklede gömleğin çok hoşuma gitti.
Şimdi meyve yiyorum. Meyve yiye yiye meyve olcam. Acıktım annem işte. Yemek hazılıycam et yapamam yeşil bir sebze yok. Ne yapsam, kolay? Ayrıca kepekli ekmeğim bile yok(
herkese iyi akşamlaarrr...
bugün sabah neredeyse 400 kcal lik bi kahvaltı yaptım... bu tabi saat 11 gibi oluyo2 öğün yemeye alışmışım... azıcık temizlik yaptım... 30 dakika plates... sonra derse oturdum... bi baktım saat 5.30 olmuş... çok da acıkmışım... açıkçası üşendim yemek yapmaya... keşke benm de buzluğumda dondurulmuş ev yemekleri olsaydı ...gittim ben de köfte ekmek yedim ... yedikten sonra da pişman oldum... pişmanlıktan ve yediğim şeyden karnıma ağrılar girdi... keşke meyve yeseydim arada dedim... yemek alışkanlığımı düzeltebilsem zaten kilo verebilirim inanıyorum ama önce bunu halletmem lazım... ama yarın söz sebze yemeği yapıp yiyecem ... ne yapsam diye kara kara düşünüyorum şimdiden...
bugün nette gezinirken yağ yakma hesap makinesi diye birşeye denk geldim... neredeyse her türlü aktiviteyi barındırıyor içinde... çok hoşuma gittiher gün 1 saat normal tempoda yürürsen haftada 1523kcal yakıyormuşsun (diyetsiz) muazzam birşey bu... diyetle birleşince haftalık 2,5 kilo demek... belki bakmak isteyenler olur paylaşayım dedim... google a aratınca ilk sayfada...
Esmer olan bir ekmek türü yok şu an :)
Neyse, gideyim bakayım hangi sebzeyi haşlayabilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?