Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

bende istiyorum o tarifiiiiiiiiiiiiiii

tatlım bloga yazdım ama buraya kopyalayayım senin için

450 gr petibör bisküvi
320 gr çikolata (sütlü, bitter, fındıklı)
200 ml krema
1 çay bardağı süt
2 kaşık kakao (yoğun bir kakao ise 1 kaşık yeterli)
2 kaşık şeker
2 kaşık tereyağ
topları bulamak için hindistan cevizi, ceviz ya da pasta süsleme şekerleri

Tarife geçmeden belirtmek isterim ki tüm malzemeler 5000 kalori civarında toplamda. 20 porsiyon çıktığını düşünürsek bu malzemelerden her biri 250 kalori civarında tek kişilik mozaik pastalar ortaya çıkıyor.

Bisküvilerimizi baya küçülterek kırıyoruz, ama un haline gelmemesine dikkat ediyoruz. Bu arada kremayı ısıttığımızda ocaktan alıp çikolataları, sütü, kakaoyu, tereyağı ve şekeri katarak özdeşleşmesini sağlıyoruz. Sosun harı azaldığında bisküvilere katıp yoğuruyoruz. İyice hamura yakın bir kıvam aldığında dinlenmek üzere buzdolabına koyuyoruz. 1 saat kadar dinlenip sertleştiğinde toplar yapıp süsleme malzemelerine buluyoruz. Hemen servis edilmeyecekse dondurucuda ağzı kapaklı bir kapta 1 aya yakın bekleyebilir. Bu arada biz çok kalabalık olduğumuz için malzemeleri arttırmak için süt, kakao ve şeker ilave ettim. 300 gr bisküviye 200 ml krema ve 200 gr çikolata da yeterli olacaktır çok fazla topa gerek yoksa.

Eşle beraber daha kolay oluyordur diyet, ben habersizim o duygudan :))

inşallah Aynur gibi olacaz en kısa zamanda hepimiz

ben de kuru meyvelere bayılıyorum cücüşümi kuru erik, kayısı, incir, hurma :) zaten gerçek tatlı kadar tatmin ediyor bunlar insanı senin de dediğin gibi :)

Hepberaber uçalım cücüş hepimiz 15 Haziran a hafifletmiş olarak girelim
İnciri severim ben de azcık kalorili diye korkuyorum ama kaç tane yiyorsun sen mesele orda galiba
Ben de günkurusu kayısı yiyorum valla dediğin gibi aynı işe yarıyor o da hem de bağırsakları iyi çalıştırıyor
Zaten benim sorunum tatlı aynurum eşim çok sever hergün yemekten sonra tatlı yok mu der durur o bu ara yemeyince çok işime geldi benim de tabii
Çayın yanına eti form bisküvilerden almış onu yiyoruz paketten 2 tane yedim ben gerisini o yedi bugün mesela o da en fazla 70 kaloridir sanırım tamamı 170 miş zaten

Asuman abla acı haberi ben vereyim mi Aynurumun da izniyle :) 1 tane kuru incir 1 porsiyon meyve yerine geçiyor. 40 kalori kadar. 3 kuru kayısı ve 3 kuru erik de 1 er porsiyon ediyor, onlar da 20şerden 60 kalori.

Bu Aynur bana kızmasın ona sormuştun diye

saol kuzum tarif icinnnn
dafininkinide merak ettim bak simdi

Meyra kuzum biz iyiyiz gezmede olan sensin sen napıyon bakem

iyi olmanıza çok sevindim canım, hepimiz hep iyi olalım inşaallah canım.....

bende iyiyim şukur, sağolasın canımcım benim

geçmiş olsun canım.

ellerine sağlık tatlım:)

ben kaçtım kızlar.....

saol kuzum tarif icinnnn
dafininkinide merak ettim bak simdi

Buyrunnn

Sodalı Bayatlamayan Poğaça

Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 şişe soda (200ml)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı şeker
aldığı kadar un (çok katı bir hamur olmayacak yoksa mayalanmaz)
üzeri için 2 adet yumurta sarısı

Içi için
Peynir, patates vs.

Yapılışı
1 paket maya geniş bir kaba alın.Ilık sütü ilave ederek mayayı iyice eritin. Sonra soda, yağ, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş unu (elenmiş olursa daha iyi) ekleyin ve kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatarak hamurun iyice kabarmasını bekleyin. İçine peynir koyarak veya sade olarak şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 230-240 derecede üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. (Bu ölçülerde 2 tepsi poğaça çıkıyor. Bir kaç gün geçse bile yumuşacık kalıyorlar. Misafir için bir gün önceden bile yapıp saklayabilirsiniz.) Afiyet olsun.

İlknurcum ben bunu tam buğday unuyla yaprım, Dafi abla da öyle yapıyormuş. bi de yumurtaların beyazlarını da içine katıyor sarıları üzeri için ayırınca :)

tesekkürler kuzumm

zahmetin icin coook tesekkürler esrammmmmm
tarifleri deniyciiiim ama acik yiyebilirimmiiiiiiii

nursenacım umarım çok güzel geçer gösteriniz...Esra gibi ben de foto istiyorum..

asucum çok sevindim eksi görmene. ben de eksi gördüm sevindim :))

Esram harika görünüyorlar eline sağlık.. Yalnız dediğin gibi tam atom olmuşlar.. ye düz duvara tırman..

Waffleyi deneyeceğim ben de. olmadı haftaya, haftasonu denerim nasıl olsa bugün yedi :))

Sen pasta yedin canın çekmesi artık :))
Yaparsam meyveli ve dondurmalı yapacağım kızım öyle seviyormuş :)

Aynurum ben de severim kuru inciri, özellikle kışın favorimdir..Kış meyvelerini hiç sevmediğimden iyi oluyo..

Turkcelli benim koca kurtaracak herhalde. yarın çalışmıyor diye daha çıkmadı işten. gelir birazdan, hepinizi öperim canlar.

Benim eşim de erkek arkadaşıyla İş arkadaşının düğüne gitti :)
Görünüp geleceğiz ayıp olmasın dedi ama hala yok ortada.:)

selam,
Dün bildirim gününüzdü. Ocaktan sonra aylık çizergelerin, ekran resimleri çekmiştim. Söyle bir karşılaştırdım. Tokipin büyük çoğunluğu artıya geçmiş.(+8 bile var ortalama +4) cok azı süper kilo vermiş(-8 gibi). Birazı minikcik kilo vermiş (ortalama -3) gene büyük bir çoğunluk yerinde saymış. (son iki ay topige gelenleri tabiki dikkate alamiyorum.)
+90nin tombul güzel, neşeli kadınları şöle bir silkinin yaz geldi....
5 ay uzun bir zaman, ayda 2 kilo verseydiniz, toplam 10 kilo giderdi....

Son düzenleme:
asuman ablacım senide koccaman öpuyoruuuum:)

Ben de seni öpüyorum meyracım
Esracım ben kayısıya devam edeyim en iyisi arada incir üzüm erik Allah ne verdiyse artık ölçüyü şaşırmamak şartıyla tabii
İlknur poğaçadan makul miktar yersin de ekmek hakkın yerine ama mozaiklere hiç yaklaşmamalı atom olmuşlar onlar maşallah
Yenacım senin de eksi görmene çok sevindim canım

Son düzenleme:
Bugün ham yaptıklarım şöyle,

Sabah,
1 simit
peynir
zeytin
domates

Ara,
Çilek
1 çay bardağı süt

Öğlen,
5 kaşık bulgur
5 kaşık bezelye

Akşam,

1 tabak zeytinyağlı taze fasulye
cacık
1 dilim ekmek

Ara,

1 kase çiğdem
zero cola

1 kupa yeşilçay

40 dk. yürüyüş

Ben de yazayım yediklerimi o zaman kıskandım yenayı
Kahvaltı
2 dilim fırında kızarmış kaşarlı sucuklu çavdar ekmeği domates salatalık 5 zeytin
Ara da 3 -4 tane papaz erik
Akşam
Hindi göğüs sote 2 kaşık pilav bol salata ve yoğurt
Çayla 2 tane etiform Elmalı tarçınlı bisküvi
Birazdan da eşim gelince light gazoz ve azcık da kuruyemiş yiyeceğim ben daha çok leblebileri yerim artık mecburen:)

yaza kadar pasta yok bana dimi yenaaaaaammmm dicektimki aklima haftaya arkadasin kizinin dogum günü geldi

ama cok güzeller asum yavvv yapipta yememek bence imkansiz ya da kalabalik bir misafire yapcanki kalmasin hiccc

ohhhhh masallah siseeee ben dogum günü modundan cikamayarak dün yediklerime bugünküleride ekledim yarina tartilsam heralde galiba sanursam arti cikarim kesin :18::18::18:

Selamün aleyküm kızlarrrrrrrrr

Bugün hazır eşimde evdeken benim ardiye olarak kullandığım ufak tuvaletim vardı ( iptal ettik tabi )
Uzun zamandır orayı bir aktarsak atılacak varmı baksak diyordum bugün eşim hadi gel onu aradan çıkartalım dedi
Çokta iyi oldu hem bir kaç atılacak varmış hemde valizlerimden biri oradaydı çıkartamıyordum
Daha 2.5 haftam var ama ancak dedi eşim tabi huyumu biliyor son hafta sırf temizlikle uğraşacağım sonrada ay vakit yetmiyor diye kriz yaratacağım
Çıkardığı valizimi temizledim ve götürmeyi düşündüğüm bir kaç eşyayı koydum bile ( kızımın patenleri, korumalık dizlikleri birde babama götüreceğim uydu alıcısı )
Kıyafet zaten pek götürmeyeceğim birer tane üzerimize birer tanede yedek nasılsa annem daha evvel bir sürü şey almış çocuklara bizde orada üzerimize göre alırız diyorduk Son gün ancak hediye götüreceğim şeyleri valizlere koyup kalan boş valizleri iç içe koyup götürürm nasılsa her defasında 1 valizle gidip 7 valizle dönüyorum
Tabi hepsi alışveriş değil sonuçta annemin buradaki evinede gönderdiği şeyler oluyor genelde

Aslında tam kızı yıkıyacaktım hazır maçda varken eşim TVye dalmışken size bakayım dedim ikinci yarı başladığındada artık kızı aradan çıkartırım sonrada uyuturum
Bugün bir ara eşimle Tavla oynadık uzun bir aradan sonra veeeeeeeee ben adamı iki parti üst üste yendimmmmmmmmm İki parti dediğim iki kere 5 el oynadık ve 10 elin 8ini ben kazandım hatta 3 kere mars ettim nasıl ballısın sen yaa diyor bana paso
İyi eğlence oldu bize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…