- 24 Mart 2012
- 17.747
- 4.207
- 423
- 42
Merhabalar kızlarr benim sevgi pıtırcıklarım kk nın gelecekteki en zayıf hatunları
menümü yazayım hemencecik
Sabah
aç karnına 2 bardak alkali su
yarım yeşil elma ( bunu yapmak çok iyimiş bağırsakları çalıştırıyomuş bende ilk kez yaptım )
yarım saat sonra
bir yumurtadan yaptığım peynirli maydonozlu omlet
bir dilim kepek ekmek
bir bardak çay
ara
bir buçuk top kadar dondurma ( ne zamandır yicem diyordum işten cocuklar alınca hayır demedim)
öğlen
bir tabakdan az semiz otu yemeği
yarım kase ev yoğurdu
bir mürdüm eriği( Filiz tavsiye etmişti hemen aldım bende )
ara
bir bardak yeşilçay
bir avuş içi fındık
akşam
bir bardak ayran
bir çay tabağı semizotu yemeği
bir mürdüm eriği ( aslında yemezdim ama yemek az gelince yedim)
ara
bir bardak yarım yağlı süt
Sporum komşuyu ikna edip yine dışarı çıkardım ama biz çıktıktan sonra bir yağmur başladı sırılsıklam oldukama durmadık 30 dk tempolu yürüyüş yapıldı eve geldiğimde berbat bi haldeydim regl de olunca iyice hastalanmaktan korktum neyseki saçımı falan kuruladım bişey olmaz inşallah keşke her akşam böyle çıkabilsem çok iyi geliyor hem psikolojikmen hem de spor olarak
Günü böyle kapatıyorum bu arada suyum az oldu bugün o canımı sıktı reglde ödem tutmamam gerek çünkü ben reglde güzel - yapıyorum
Birazdan yine biraz ders çalışırım az facede takılıyım ev çok sessiz 3 kişi olunca püfsss babam zaten erkenden yatar annemle az takılırız kalabalık evler candır yaaa Asuman abla sizin gibi mesela ne güzelll kızlar falan eskiden bizim evimizde öyleydi herkes evlenip gidince böyle dum duma kaldık
merhabalar,
yorulmuş bir halde geldim karşınıza. off önce temizlik sonra avme gezmesi baya yorucuydu bugün. doğru düzgün bi şey de bulamadık...
gelmişken menümü yazayım;
kahvaltı;
2 dilim kepekli ekmekle yağsız tost
1 tane armut
öğle;
7 kaşık az etli bamya yemeği
1 dilim kepekli ekmek
1 bardak ayran
ara;
1 fincan sütle kahve
1 tane hurma
akşam;
5 tane ramiz köfte
1 tane hot shots (eşimin zoruyla)
elim kadar pide/köftelerin altındaki pidenin yarısı (başkasının avuç içi kadardır)
yağsız tuzsuz salata
ara;
beyaz çay
3 litreden fazla su içtim. günü 1300 kalori civarı kapatıyorum. bence çok değildi, bakalım yarın tartı ne diyecek.
Filizim öyle güzel yazmışsın ki sanki içimi açtında okusun zaten sen hep öylesinn canım :) Bu aralar abana güneş yok hep yağmur hep yağmur bugünde sıkıntılı geçti şimdi yazmıyım burdan kimsenin başını ağırtmak istemiyorum ama biliyorum geçecek hala düzenimi kuramadım bir seneye ancak kurarım gibi görünüyor seneye zaten burda çalışmıcam ücretli öğretmenlik için başvuru yapıcam aslında şimdi de yaparım ama insanları yarı yolda bırakmak huyum değil ilk defa kış gelsim istiyorum biraz rahatlıyoruz o dönemde
Bugün regl oldm aslında kaç gündür pembe pembeydi ama beyfendinin bir telefonu kanamamı açmaya yetti .Bugün leslie yapmam.BUrda hava çok soğuk hırka giydim eğer akşam üşümezsek ve yollar müsait olursa çıkarız yine yürüyüşe.Benim regl ağır ve sancılı geçiyor pek spor yapamıyorum ama diyete dikkat ediyorum bayramdan sonra toparlayamamıştım özellikle tatlı olayını artık dahada oturttum umarım haftayada güzel eksiler görürüz.
amannn kuzum ettiğin derde bak seninki gayet normal zaten gelen misafirinden bahsetmişsin bunu hepimiz yapıyoruz kimse öyle düşünmemiştir için rahat olsun
demek sen ilerde kitapçı açmayı düşünüyorsun ne güzel bi haber yaa nasıl sevindimm ben o dükkandan çıkmam ki hiç
bence güzel fikir kitap altından bile değerli benim gözümde tam destek full destek
Haftaya randevunu alıp öyle git doktora gerçi o zaman konuşuruz yine ben sana hatırlatırım ihmale gelmez
Senin enerjine bayılıyorum zaten sesinden gayet rahat alıyorum o pozitifliği zaten seni başka türlü düşünemiyorum ki ben
sağol canım, benim var aslında mayom falan da eşime bakacağız bi şeyler. kilo vermeden almaya niyetim yok pek bi şey
canım işte diyetisyenlerin tam da haftada 1 tartılın dediği noktaya geliyoruz şu anda. çok fazla tartılmak ve diyete çok kafa yormak kilo vermeyi engelliyor. ben dünden 200 gr fazlayım bugün, çünkü önceki gün çok az yediğim için (yaklaşık 1000 kalori) dün o kadar az çıkmıştım. moralim bozulmadı mı, bozuldu ama akşam dışarda yiyebileceğim en hafif şeyleri araştırmaya başladım. seni çok iyi anlıyorum, vakit kaybetmek istemiyorsun. ama vücudun o kadar kilodan sonra 2 hafta alışma sürecinde olabilir.
istersen şöyle yapalım, 2 hafta kadar akşam 6da iş yerinde akşam yemeğini ye ve spora 7.30 gibi başlamaya bak. spordan sonra da sadece yeşil çay iç eve gelince. bence bu haliyle işe yarayacaktır. bazıları akşamdan sabaha uzun açlık sürelerinin metabolizmayı yavaşlattığını söylüyor, doğrudur. ama bende akşam ara öğünde bitki çayından başka bi şey yersem kilo verememe oluşuyor. benimki de güneş battıktan sonra yenilen şeylerin kilo vermeyi engellemesi oluyor. sanırım senin için de akşam yemek sıkıntı. o yüzden spordan sonra bi şey yemeyip akşam yemeğini spordan önce yiyerek deneyelim bence bi süre. bu işe yarayacaktır ramazandan da tecrübe ettiğimize bakılırsa.
Çok sağol kuzum o senin güzelliğin sende bir gün o güzel günleri göreceksin Allahın izniyleCanım geçer yorgunluğun yaaa hem ben baktım fotolarına o yorgunluğa değmiş çok hoş olmuşsun çıtır anne seniBu arada teşekkür ederin belgem için.
Ne diyon sen kuzum ya ben kızıl olmaya çalışıyorum sonra geri dönememmi acabaÇok teşekkür ederim canım
Saça gelince saç tonunu açmak için benim tavsiyem garnier 110 boyayla boyamak.Bir kerede süper açmıyor ama sürekli boyamayla sarıya kadar gidilebiiyor.Benim fotolara baktıysan eğer kırmızı kazaklı olan fotom mesela ben o saçı nevacolor veya kolestonun 9,3 boyasıyla elde ettim.Ama 3. boyamamda falan çok kolay o rengi yakalıyorum.Ama artık o renk değilim.Eğer sende o tonlar yapmak istersen bunları kullanabilirsin.Senin işin kolay sıkma canını
Ben şimdilerde ablamın kızıl saçını kahve yapmaya çalışıyorum ki o çok zor artık zamanla oturtcağız
Yenam maşallah menün süper valla sporda yapılmış oh ne güzelİyi akşamlar,
Bugün günüm güzel sakin geçti..Dinlenme günü oldu bana
Uzanarak kitap okudum,uzun zamandır yapmadığım yapamadığım bir eylemdi..gerçekleşti bahtiyarım)
Saat dört gibi komşu çaya çağırdı oraya gittik bi saatliğine, kısacası iyiydi
Günün mönüsü aşağıda
Sabah;
1 dilim kızarmış tereyağlı tb ekmek.
Peynir
1 zeytin
domates,salatalık,biber
Öğlen;
3 dolma
karpuz
Ara;
Komşuda yarım dilim kakolu kek
çay
Akşam;
1 tabak fasulye kavurma
1 dilim ekmek
yoğurt
biber
Ara
Yarım bardak kefir cepte
canım çok isterse meyve de yiyebilirim bilemiyorum..Yersem 2-3 adet erik düşünüyorum..
2 kupa yeşilçay
40 dk. yürüyüş
Kuzum sıkma canını demek kolay biliyorum ama yinede sıkmaMerhabalar kızlarr benim sevgi pıtırcıklarım kk nın gelecekteki en zayıf hatunları
menümü yazayım hemencecik
Sabah
aç karnına 2 bardak alkali su
yarım yeşil elma ( bunu yapmak çok iyimiş bağırsakları çalıştırıyomuş bende ilk kez yaptım )
yarım saat sonra
bir yumurtadan yaptığım peynirli maydonozlu omlet
bir dilim kepek ekmek
bir bardak çay
ara
bir buçuk top kadar dondurma ( ne zamandır yicem diyordum işten cocuklar alınca hayır demedim)
öğlen
bir tabakdan az semiz otu yemeği
yarım kase ev yoğurdu
bir mürdüm eriği( Filiz tavsiye etmişti hemen aldım bende )
ara
bir bardak yeşilçay
bir avuş içi fındık
akşam
bir bardak ayran
bir çay tabağı semizotu yemeği
bir mürdüm eriği ( aslında yemezdim ama yemek az gelince yedim)
ara
bir bardak yarım yağlı süt
Sporum komşuyu ikna edip yine dışarı çıkardım ama biz çıktıktan sonra bir yağmur başladı sırılsıklam oldukama durmadık 30 dk tempolu yürüyüş yapıldı eve geldiğimde berbat bi haldeydim regl de olunca iyice hastalanmaktan korktum neyseki saçımı falan kuruladım bişey olmaz inşallah keşke her akşam böyle çıkabilsem çok iyi geliyor hem psikolojikmen hem de spor olarak
Günü böyle kapatıyorum bu arada suyum az oldu bugün o canımı sıktı reglde ödem tutmamam gerek çünkü ben reglde güzel - yapıyorum
Birazdan yine biraz ders çalışırım az facede takılıyım ev çok sessiz 3 kişi olunca püfsss babam zaten erkenden yatar annemle az takılırız kalabalık evler candır yaaa Asuman abla sizin gibi mesela ne güzelll kızlar falan eskiden bizim evimizde öyleydi herkes evlenip gidince böyle dum duma kaldık
Nası yani gerçekten mibenim regl olmama 4-5 gün var daha. normalde başlardı rahatsızlıklar şimdiden ama bu ay tık yok. içimden bi ses de sanki, acaba deyip duruyor. bakalım ne olacak, merakla bekliyorum
tartıya cıkıyorum kas agırlıgım aynı ama belkı de kas yapıyorumdur ya da ramazanda kılo verdıgım ıcın koruma donemıne gırmıs olabılırım benım vucudum bıraz garıptır zaten. 7 kılo vermıstım ve uc ay hıc kılo verememıstım daha sonra. ve o donemde psıkolojım cok etkılenıp dıyetım ve sporum cok zarar gormustu ınsaallah aynısı olmaz. bır yıldır ugrasıyorum ve sabırsız bırıyımdır maalesef. oyuzden basarısızlıgı kaldıramıyorum ınsaallah boyle olmaz.
tatıle tahmınen nezaman cıkacaksın ? ben de dınlenmek ıcın kurban bayramını beklıyorum ramazan bayramında dınlenemedım kurban bayramını beklıyorum
KIZLAR GÜNAYDIN
Herkeslere güzel bi diliyorum bugün benim işler biraz yoğun hepinize kolay gelsin öpüldünüz kızlar
Ya kızlar bide bu aralar sabah kahvaltısında sapıtıyorum evde kahvaltı hazırlamaya üşeniyorum iş yerine gelip ya 1 tane poğaça yada simit yiyorum
Çok sağol kuzum o senin güzelliğin sende bir gün o güzel günleri göreceksin Allahın izniyle
Ne diyon sen kuzum ya ben kızıl olmaya çalışıyorum sonra geri dönememmi acaba
Yenam maşallah menün süper valla sporda yapılmış oh ne güzel
Kuzum sıkma canını demek kolay biliyorum ama yinede sıkma
Ayrıca menü güzel ama akşam biraz eksik sanırım neyse
Nası yani gerçekten miinşallah kuzum inşallah
Eylülün 16sında çıkıyorum kuzum bakalım inşallah güzelce dinlenirim
ınsaallah canım az kalmıs dınlenırsın kac gun hakkın var bu yıldan ?
gozumden kacmıs senın sayende farkettım ona da yazayım. kalabalık aıleler gercekten guzel oluyor sımdı bız evde kalabalıga alıstık kı gorumcem ıle beraber sohbet ederek sofra hazırlıyoruz eve gıdıyorum ev mıs gıbı zaten. sohbet var ev duzenlı nese var onlar gıdınce ev bombos olacak bızım eve nezaman bırı gelse ya da nezaman aılelere gıtsek daha sonrasında eve yabancılasıyorum evde durasım bıle gelmıyor yanlızlık zor dostsuz akrabasız hayat zor gercekten. ogretmen olunca esra sen yakınlarıma tayın ıstesene yaaaaa ben sana arkadas sen bana arkadas olursun ohhhhhh mıs gıbı valla
bunu alıntılamadan edemedim ama çok güldüm ben bu şerbetli paşayaBugün komşudaydık demiştim yaaa..Çok güzel üzümlü,fındıklı kakaolu kek yapmış..
2 dilim koymuş tabaklarımıza..Ben oğlan için ayrı tabak istemedim tok olduğumu söyledim...Kendi tabağımdan oğluma yedirdim 1,5 dilimi
yarımını ben yedim..
Barış'a soruyor tekrar istermisin diye.. .Barış ta ben hiiç tadını beğenmedim dedi)) ne güldük sonra yiyip yiyip beğenmemekte bu olmalı )
kızlar gunduz ıcılen yesıl cay, aksamkı uykuyu etkıler mı ? ben buaralar duzenlı yesıl cay ıcıyorum ve gece uykuya zor dalıyorum kaldı kı hıc huyum degıldır bu. acaba etkılıyor olabılır mı ?
selamun aleyküm hatunlaarr
ben geldim kimseler kalmamış.
köyden geldim iki gündür dinlenemedim. bir gün domates topladık. çok toplamışız üç kazan salça yaptık. ablamın, kızkardeşimin, yeğenimin, benim salçam bir güne sığınca çok yorucu oldu.toplamda 100 kavanoz salça, 37 yarımlık kavanoz acı sos yaptık. tarhana mayaladım.ufak tefek işler derken pert olduk geldik.eldiven taktım ama ellerim kabardı. yıllardır ellerimde kızarıklıklar oluyor önemsemiyor sadece kremliyordum.bugün dr. a gittim. hafif bir egzaman var eldiven kullan dedi. hiçte sevmiyorum eldiven kullanmayı. ellerim plastik kokuyorözellikle domates ve balık çok kötü kaşındırıyor.birde umreye gittiğimde çok kabarmış kızarmıştı. orda eczaneye gittim tarzanca anlaştık güneş alerjisi demişti. dr. a onuda söyledim. o farklı bir rahatsızlık. bu egzama ama hafif dedi.şimdi geldim eve.
sizleri özledim
geçmişe baktım hepsini alıntılamak istedim ama çok zamanımı alacak hepinizi öpüyorum
bunu alıntılamadan edemedim ama çok güldüm ben bu şerbetli paşaya
öperim ben onu
canım ellerıne saglık. cok faydalı olacak bu bılgıler.
kalorı hesabı yapmak bana cok zor gelıyor herzaman. bır de nadır cok yedıgım oluyor hatta cogu zaman gunluk kalorı mıktarının altında kalıyorum ozellıkle aksamları yemek yemedıgım zamanlar, ısyerınde cıkan yemek de cesıt olarak az oldugu ıcın onun da etkısı oluyor. belkı de bu yuzden zor kılo verıyorumdur az kalorıden dolayı.
haklısın canım zayıfladıktan sonra yenılerını alırsın tam bedenıne gore ama guzel şortlar ol bence cıcılı bıcılı. sonucta guzel bır kılodasın yıne de ve tatıle cıkıyorsun gıyınmek hakkın. guzel seyler bulabılırsın dıyebılırım ama bazen ınsan resmen bulamıyor ben bu yaz lcw den gunluk kıyafet guzel seyler buluyordum ama ıkı aydır resmen yok hatta uzun kollu tısort tarzı seye baktım erkek bolumune, onu bıle bulamadım mevsımlık. esofman altı bıle bulamadım ne burda ne konyada. bazen resmen hıcbırsey bulamıyor ınsan. ınternetten elbıse aldıgım bır ıkı sıte vardı orda bıle uzun zamandır guzel elbıseler goremedım hatta esım de dıyor kı sen masraf yapma dıye koymamıslar ıyı olmus dıyor
dıyete sureklı odaklanmak hakıkaten olumsuz etkılıyor olabılır bugun tartıda bıraz fazla cıktım mesela.
esracıgım benım surecı az cok bılıyorsun oyuzden sabırsızlık yapmamı anlıyorsun cunku ben yenı baslamadım tam bır yıl oldu ve bır yılda basarısız degılım ama emegıme gore gercekten karsılık alamadım bu bana cok stres yapıyor sureklı kendımı herkes ıle kıyaslamaktan psıkolojım bozulacak dıyet bozmayacak ınan alıstım ben bu surece. benı basarısızlık zorluyor.
bu hafta mısafırler var ama haftaya şöyle bır sey deneyeyım dıyorum cumartesı gunune kadar her gun spora gıdecegım yıne. ve yemek yıyecegım az da olsa. canım bırsey ıstemıyor malum 5 bucukta yemek gerektıgı ıcın. 6 yı gecerken cıkıyoruz. aksam da spordan sonra bıtkı cayı dısında bırsey tuketmeyım bakalım sonuc nasıl olacak
KIZLAR GÜNAYDIN
Herkeslere güzel bi diliyorum bugün benim işler biraz yoğun hepinize kolay gelsin öpüldünüz kızlar
Ya kızlar bide bu aralar sabah kahvaltısında sapıtıyorum evde kahvaltı hazırlamaya üşeniyorum iş yerine gelip ya 1 tane poğaça yada simit yiyorum
günaydın kızlar...
keyifler yerindedir inşallah...
ben çok acayipim regl halsizliği sanırım...
Esracım inşallah hissettiklerin doğrudur canım...bugünlerde dikkat et ağır işler yapma canım...
selamun aleyküm hatunlaarr
köyden geldim iki gündür dinlenemedim. bir gün domates topladık. çok toplamışız üç kazan salça yaptık. ablamın, kızkardeşimin, yeğenimin, benim salçam bir güne sığınca çok yorucu oldu.toplamda 100 kavanoz salça, 37 yarımlık kavanoz acı sos yaptık. tarhana mayaladım.ufak tefek işler derken pert olduk geldik.eldiven taktım ama ellerim kabardı. yıllardır ellerimde kızarıklıklar oluyor önemsemiyor sadece kremliyordum.bugün dr. a gittim. hafif bir egzaman var eldiven kullan dedi. hiçte sevmiyorum eldiven kullanmayı. ellerim plastik kokuyorözellikle domates ve balık çok kötü kaşındırıyor.birde umreye gittiğimde çok kabarmış kızarmıştı. orda eczaneye gittim tarzanca anlaştık güneş alerjisi demişti. dr. a onuda söyledim. o farklı bir rahatsızlık. bu egzama ama hafif dedi.şimdi geldim eve.
sizleri özledim
geçmişe baktım hepsini alıntılamak istedim ama çok zamanımı alacak hepinizi öpüyorum
öperim ben onu
Ablacım güle düle yiyin mamalarınızı inşallah maşallah yani ben senin bu dediklerini 1 ayda anca yapardım heraldeselamun aleyküm hatunlaarr
sizleri özledim
öperim ben onu
Selamlar,
umarım herkes çok iyidir. ben dinlenmişim, 11.30 da uyandım ancak. hepinize güzel dilekleriniz için teşekkür ederim, bakalım kısmette varsa olur inşallah.
bugün biraz spor yapacağım, sonra banyom kalmıştı dün. onu temizleyip doğru duşa. sonra da anneme giderim artık.
canım kalori hesabı yapmasan da gün içinde her gruptan tüketmen gerek. 5-6 porsiyon tahıl, 3-4 porsiyon et, 2-3 porsiyon süt-meyve-yağ tüketirsen zaten 1350 kalori civarı alırsın. bunlar da vücudunun tüm vitamin ve mineralleri, protein ve karbonhidratı için yeterli ve gerekli porsiyonlar
canım ben zaten şort giyemiyorum, otelin havuzuna da kimse olmazsa girerim. dün bakındım biraz ama bulamadım bi şey pek.
canım 1 senede az kilo vermiş olabilirsin ama vücudun için çok güzel şeyler yaptın. en azından bu 1 yılın büyük bir kısmında sağlıklı beslendin, bol su içtin, olabildiğince hareketli oldun. senin kilolar kadar çözmen gereken sağlık sorunların da var. eminim bu iyi yaşam o hastalıklara çok iyi gelmiştir. bir de bi insanın 45-50 kgmı 1 yılda vermesi mümkün ama o toksik yükten sonra çok tehlikeli hastalıklara kapı açılacağı da muhakkak Allah korusun. bu kilo verme bence en az 2-3 seneye yayılmalı. o yüzden sakin ol, kilo vermek sabır işi. 80e indiğinde çocuk düşün bence. çocuğu yaptıktan sonra da yine devam edersin. önce sağlık, gerisi çok boş.
canım bu ara telaşın çoktu, dinlenemedin daha. o yüzden bu hafta öyle kahvaltı etsen de üzülme. haftaya başlarsın sen kesin sağlıklı kahvaltıya
canım dün akşam çok geç gördüm yazdıklarını. dönemedim o saatte de. görüşürüz yine inşallah
dikkat et kendine, bu sıcakta zor oluyor regl de.
benimki de sadece his bakalım, bugün sanki karnım ağrıyor hasta olacakmışım gibi. kesin olurum bu kadar hazır hissettim ya :)
dafi abla o ne kadar domatesmiş öyle ya
gerçekten bi fabrikanın yapacağı işi yapmışsınız bikaç kişi bi günde, maşallah size
Allah afiyetle yemek nasip etsin.
bu arada egzamalara gelince benim de eşimin ellerine, ayak bileklerinde falan var egzama. annesinde de varmış. ömür boyu dikkat edeceksin diyor doktorlar. çok azdığında kortizon içerikli bir krem sürüyor. bi de sıvı sabun kullanmıyor eşim, kullandığında çok daha fazla azıyor. kalıp el sabunu kullanmak artık kalmadığı için daha sağlıklıymış. istersen sen de dene ablacım. tabi kadınların işi daha zor, sabunda iyi olanı tercih etse bulaşık deterjanı var... sen yine de dikkat et ablacım, eldiven bana daha sağlıksız geliyor. hava almasını da engelliyor falan. Allah şifa versin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?