- 21 Mayıs 2010
- 17.971
- 41.061
- 798
Ostimdeyim ben asuman ablacımZehracım işyerin nerdeydi canım
Merhabaaaa
ben yeni üyeyim ve 97 kiloyum artık bıktım bu kilolardan beni de destekler misiniz ?
canım ben herzaman bir paketi açar ıslatır haşlar parçalara böler öyle atarım buzluğa soyuyunca çok pratik oluyor...çorba ya da yemek yapıyorum çok güzel oluyor sorunsuz...
canım nohut sormuşsun ama asu cevaplamış.bencede en iyi çözüm haşlayıp bekletmek.estağfurullah pek uzman sayılmam.sizler artık bizden daha iyi uzmansınız.dünden nohut ıslamıştım bugün yapacağım diye. eşim de çok yemiş öğlen, yarın akşam yapmaya karar verdim. bunu nasıl saklasam ki, dondurucuya mı atayım, alt kısımda çillenir mi 1 günde? dafi abla bu işin uzmanı sensin :))
sağol canım. gerçekten dinlenecek zaman ama biz gençliğimizde hiç dinlenemedik. gençlerimiz rahat etsin istiyoruz.ama onlara iyilikmi yapıyoruz kötülükmü bilemiyorum.aslında kendileri uğraşsalar öğrenecekler ama insan kıyamıyorDafi abla sen benim annem gibisin hiç bişey ziyan olmasın pekmez, turşu, reçel,salça,konserve ama çok yoruluyor oda.köyde babam ne güzel düzen yaptı keyif yeri tam ama dinlencek oturacak vakti kalmıyor...artık dinlenin lütfen...
canım nohut sormuşsun ama asu cevaplamış.bencede en iyi çözüm haşlayıp bekletmek.estağfurullah pek uzman sayılmam.sizler artık bizden daha iyi uzmansınız.
sağol canım. gerçekten dinlenecek zaman ama biz gençliğimizde hiç dinlenemedik. gençlerimiz rahat etsin istiyoruz.ama onlara iyilikmi yapıyoruz kötülükmü bilemiyorum.aslında kendileri uğraşsalar öğrenecekler ama insan kıyamıyorherşeyi değerlendirmeyide severim. eşim bazen söylüyor. iki kişiyiz hanım iki kilo alsak bize bol bol yeter ama biz dolaplar dolusu yapıyoruz yetmiyor diyo
aslında ben de öyle yapıyordum kuru fasulye ve nohutu. sonra fazulyelerin kabukları soyulmaya başlayınca yemeğin içine vazgeçmiştim. en iyisi yine öyle yapayım ben nohutları :)
sağol canım, Asuman abla sen de sağol
ablacım Aşşah razı olsun büyüklerimizden evimizde hazır salça reçel pekmez olmuyor herşey organik...canım nohut sormuşsun ama asu cevaplamış.bencede en iyi çözüm haşlayıp bekletmek.estağfurullah pek uzman sayılmam.sizler artık bizden daha iyi uzmansınız.
sağol canım. gerçekten dinlenecek zaman ama biz gençliğimizde hiç dinlenemedik. gençlerimiz rahat etsin istiyoruz.ama onlara iyilikmi yapıyoruz kötülükmü bilemiyorum.aslında kendileri uğraşsalar öğrenecekler ama insan kıyamıyorherşeyi değerlendirmeyide severim. eşim bazen söylüyor. iki kişiyiz hanım iki kilo alsak bize bol bol yeter ama biz dolaplar dolusu yapıyoruz yetmiyor diyo
menü çok güzel Esracımestafurullah dafi abla, biz kim uzmanlık kim :)
teşekkür ederim, haşladım öyle kaldırdım dediğiniz gibi
------------------
menümü yazayım gelmişken;
kahvaltı
2 dilim kepekli ekmekle tost
1 tane domates
yeşil çay
öğle
7 kaşık etli bamya yemeği (artık sonuydu bu tencerenin şükür 4 gündür)
1 dilim kepekli ekmek
1 bardak limon aromalı soda
ara
1 tane activia
1 tane hurma
1 tane armut
ara
tek şekerli türk kahvesi
akşam
1 dilim ızgara hellim peyniri
1 dilim kepekli ekmek
1 bardak ayran
domates salatalık
100 gr kavun
ara
beyaz çay
bugün hareketsiz bir gündü, enerji olarak da almam gerekenin altında aldım. 3 litreden fazla da suyum var :)
pratik oluyor...
ablacım Aşşah razı olsun büyüklerimizden evimizde hazır salça reçel pekmez olmuyor herşey organik...
menü çok güzel Esracım
gule gule otur canım. evın mıs gıbı olmus ne guzelllllllll
ev ısı bıttıkten sonra tam gaz aramızda olursun ınsaallah
herkese merhaba...
bugün daha sakin gibi...reglde azaldı...hamd olsun her halimize...canım sıkılıyor pek yazamıyorum şu günlerde olanlar dünyanın bu hali..kusuruma bakmayın..tabiki hayat devam ediyor...
Zeynep evde boya badana temizlik 2 çocuk Allah kolaylık versin bacım...
bende dikkat ediyorum ama sıkıntı akşam yemekleri bu günlerde 3 gündür üst üste dışarda yemek zorunda kaldım...hemen tartıya yansıdı...akşam yemeklerini tamamen kessem de sıkıntı olacak ne yapıcam ki ben?
sanırım yesıl cay tetıkledı ya da uzun zamandır suregelen yorgunlugum tam ters etkı yapıyor bılemıyorum dun ılk defa rahat uykuya daldım kolay yanı.
ben sut soguk severım ama onu da yapamıyorum cocuklar resmen basıma ususuyor sut ıcerkenbır tanesının alerjısını var ıllakı o da ıcmek ıstıyor o an. sonra da vucudu kabarıyor mısafırler gıdınce her gun spordan sonra sut ıcecegım
aynen benım de 12 buluyor en erken.6 bucukta ayaktayım ben de. bazen 6.
muhakkak beklerım canım. benım evım musaıt. esım desen ha var ha yok zaten evde oyle bırıdır kaldı kı arkadasa da yollarım gelırsen eger. ankaraya gelırsen ben de ankaraya gelebılırım o da olur bak.
esra gun gun degısıyoruz degısecegız de. ben 20 dk yurusem sıkılan yorulan bırıyımdır sımdı yollar ayagımın altıdan kayıyor sankı. yllar sonra kosabılen bır ınsan oldum cocukluktan berı duzenlı spor yapmamıs bırı olarak artık duzenlı spor yapan bırıyım beslenme desen zaten hayatımızı cok degıstırdık oyuzden gun gun cok guzel gelısmeler gosterecegız
spor, agrılarına da fayda edecektır kesınlıkle.
ok bakacagım menune. zaten herzaman bakıyorum merak etme. ogrendıgım ne varsa ona gore ınceleyerek yorum yapıyorum
aman az yeme esra. sana tavsıyem. ben onun sıkıntısını kılo veremeyerek cektım halen de oluyor bazen bu.
yasadıgın yer konusunda da dedıgım gıbı ben senı cok ıyı anlıyorum buyuk sehırlerden sonra ben de tıkıldım kaldım cok kucuk bır yere. cok cok bunaldım resmen benım tum sıkıntılarımı tetıkleyen en buyuk nedenlerden bırı oldu sımdı sımdı bıraz daha ıyıyım aksamları sporla ugrasıyorum da o oyalıyor yoksa cok bunalıyorum burda. ınsanları, anlattıgın olaylar hersey aynı ıste canım benım de. arkadassızlık o desen aynı. ben de gecen agustos da duyguşlar ıle tanıstım da hayatıma renk gelmıs oldu sımdı sızler de varsınız yoksa ınan benım de kafa dengı arkadasım hıc yok.
senın ıcın gelecek yıl cok guzel olacak farklı bır sehırde yenı bır hayata baslayacaksın hep bugunlerı dusun oldu mu. ben burdan zor cıkacak gıbıyım bakalım hayırlısı
amın canım ALLAH razı olsun duaların ve dıleklerın senı bulsun ınsaallah
hıcbırsey ıcın erken ya da gec degıldır sen dıle. dogru zamanda gerceklessın ınsaallah dıleklerın. ama sen ıste ıstemekten vazgecme. hakettıgın herseyı ıste kendın ıcın bu hayattan.
Geçmiş olsun canım sen dinlen bir iyice benceiyi akşamlar kızlar.pek tadım tuzum yok okuyup çıkıyorum r..l başladı şişlik ve verdiği rahatsızlıklar hat safha.o yüzdende bugün pöpüşü eşim çıkardı yürüyüşe benim hareket sıfır bugün.
ben gene geldimm....ohh çok şükür işlerimi büyük ölçüde bitirdim...ama kızlar isyandalar...büyük kızım anne artık temizlik yapmanı istemiyorumm yeterr dedi ama temizlemem gerek dedim boyacı amcalar kirlettiği gibi temizleselerdi ya sende bizimle oynardın dedii...neyseki artık günlük hayatıma dönebilicemm...bu koşturmacada diyet gitmiyo gibi bişey...iki öğün yiyebildim anca...ama olsun yarın düzene oturturum inşallah...
sağol canımm...inşallah tamamen dönücem aranıza yakında...
sağol canım ama atlattım sayılır....yarında kalanları halledersem tamamdırr...
oy yavrum küçüğüm kucağıma tırmanmaya çalışıyo...az onla ilgilenem fırsat bulursam gelirim gene..
canım spor konusunda şöyle bi durum var benim regl çok sancılı ve ağır kanamalı geçiyor iş olmasa evde sırt üstü atarak geçirim hatta neredeyse her acile götürürle beni iğne olurum durum böyle olunca spor yapamıyorum ama bu regl dönemimde gayret ettim çabaladım ve hergün yaptım sporumu ilk iki gün sadece tempolu yürüyüş yaptım 30-15 dk bugün yürüyüşü leslieyle destekledim.Bu benin için büyük başarıydı yerimden bile kalkamayan ben sporumuda yapmış oldum.Ha regl haricinde benim günlük klasik 45 dk leslie 3 mil var biliyon bu az mı ? Bitince öyle kötü oluyorum ki mos mosr kan ter içinde kalıyorum ondan başka spor yapmıyorum bu aralar geçi yürüyüş başladı ama genede bilemedim aslında seninle konuşurken bana hareketler anlatmıştın yaa onları müsait bi vaktinde yazarmısın Filizcim bi kaçını hatılıyorum damenulerın guzel olmus canım. cıger seven bırı degılımdır ama cıger yemene cok sevındım normal etten daha faydalıymıs cunku cıger.
cısllar olmus ama canım sekerlı seyler cekmıs bellı. olmasa ıyıydı ama hepımız yaptık yapabılıyoruz da. kafanı takma yanı anlastık mı. kucuk seyler yapmalıyım bazen cunku yolumuz cok uzun. verecegımız kılo 5-10 kılo ve bır ıkı aylık bır sabır suresı degıl kı. kendını yıpratma oyuzden anlastık mı.
sporun az olmus. hareket yaptın mı ?
esra sporunu bıraz fazlalastır haftaya oldu mu canım ? vucudun yuruyuslere falan alısır. sevıyenı yukseltmen lazım kılo vermeye devam etmek ıcın.
hareket yaptın mı gece ?
alkalı ben de dıyorum dıyorum ama bır turlu baslayamadım bana mesaj atsana sen aksamları ya enazından aksam ıcıne atayım karbonat. ısyerınde ıcemem bugun.
esracıgım bunu bırkez daha anlatayım detaylı. sımdı ben bılerek ac durmuyorum aksam yemegını 5 bucukta yemem gerekıyor onceden 6 da yıyordum ısyerınde ısıtıyordum ve yıyordum 6 bucuk gıbı de cıkıyordum 7 gıbı salonda oluyordum 7 bucuk gıbı spora baslıyordum buaralar mesaı cıkıs saatımız azıcık daha erken oluyor 5 bucukta yemegımı yemem lazım ama ben acıkmıyorum hıc o saat. cıkmadan meyve yıyorum ya da spora baslamadan once meyve, domates falan. eve geldıgımde onceden acıkmazdım yanı ramazandan once de cogu zaman yemek yemeden spora gıderdım ama aksam acıkmazdım buaralar acıkıyorum ıste. ıstahım acıldı bayramdan berı. stres mı tetıkledı ramazanda kendımı cok kastım oyuızden mı bılmıyorum. aksam acıkmnıs oluyorum dedıgım gıbı, ama bu kez de saat gec olunca bırsey yemek dogru olmuyor ıste. sut, yogurt, domates falan bırsekılde boyle menu yapacagım kendıme merak etme. salataya gelınce o zor ıste. okadar yoruluyorum kı artık spordan donuste, gozum bırseyı gormuyor dus bıle almadım dun valla dusun yanı.
iyi akşamlar kızlar.pek tadım tuzum yok okuyup çıkıyorum r..l başladı şişlik ve verdiği rahatsızlıklar hat safha.o yüzdende bugün pöpüşü eşim çıkardı yürüyüşe benim hareket sıfır bugün.
iyi akşamlar kızlar.pek tadım tuzum yok okuyup çıkıyorum r..l başladı şişlik ve verdiği rahatsızlıklar hat safha.o yüzdende bugün pöpüşü eşim çıkardı yürüyüşe benim hareket sıfır bugün.
ben gene geldimm....ohh çok şükür işlerimi büyük ölçüde bitirdim...ama kızlar isyandalar...büyük kızım anne artık temizlik yapmanı istemiyorumm yeterr dedi ama temizlemem gerek dedim boyacı amcalar kirlettiği gibi temizleselerdi ya sende bizimle oynardın dedii...neyseki artık günlük hayatıma dönebilicemm...bu koşturmacada diyet gitmiyo gibi bişey...iki öğün yiyebildim anca...ama olsun yarın düzene oturturum inşallah...
sağol canımm...inşallah tamamen dönücem aranıza yakında...
sağol canım ama atlattım sayılır....yarında kalanları halledersem tamamdırr...
oy yavrum küçüğüm kucağıma tırmanmaya çalışıyo...az onla ilgilenem fırsat bulursam gelirim gene..
Herkese slmm
Benim bugün günüm tuhaf bir şekilde iyi geçtiaman maşallah diyeyim çok çok çok iyi geldi gerçekten ihtiyacım vardı aslında süperr bişey olmadı sadece sorunsuz geçtiği için sevindim bi menümü yazayım
Sabah
açkarnına bir bardak alkali su
çeyrek yeşil elma
yarım saat sonra
iki dilim ekmek
bir yumurta sahanda
maydonoz
bir çay k. reçel
ara
yeşil çay
öğlen
bir tabak yeşil fasülye ( diyet nelere kadirsin ben ve yeşil fasülye)
5 kaşık ev yoğurdu
bir dilim ekmek
yarım saat sonra bir mürdüm eriği
ara
15 adet fındık
5esmer kuru kayısı
akşam
5 kaşık yeşil fasulye
5 kaşık ciğer
bir bardak ayran ( ev yoğurdundanİ)
bir kase salata
Suyum yatana kadar 2,5 lt alkali olur
Spora gelelim ben bugünkü sporumu Filize ithaf ediyorum tam senlik oldu valla 30 dk tempolu yürüyüşümü yaptım 10 dk bisiklet sürdüm vites resmen boştaydı ama eve geldim hemen 45 dk leslie yaptm ayy hala bacaklarım ağrıyor ama süper hissediyorum toplam 85 dk spor bana göre süper oldu aslında komşu hep gelse ne güzel olur bir de yağmur yağmasa çıkabiliyorum yürüyüş çok iyi yakıyor neredeyse koşma temposunda yürüyoruz ama en önemlisi ben bugün bisiklet sürdümo kadar mutlu oldum ki 3 senedir bisiklet sürmüyodum hem içimde kalmıştı burası küçük yer zaten süremiyordum gece karanlığından faydalandım ve çocuğun bisikletini kaptım çok huzur verdi valla çocuk gibiydim komşum diyor ki deli kızz onlara böyle şeylere pek alışık değiller
Esraların en güzelibiz konuşamadık ama sana bi yorum yapmak istiyorum bu aralar her menünü okuyorum ve çok hoşuma gidiyor hele son menün akşamına bayıldım seni böyle görmek çok güzel demekki sen böyle vermişsin o kiloları disiplinin azmin hepimize örnek olsun canım zaten senin öyle çok bi kilon yok kolaylıkla verecksin ben eminim bu aşamada tatil de sana çok iyi gelecektir.
Kılzar ben ufaktan müsade istiyeyim daha makyaj silinecek püfffssssevmiyorum yaaa sabah yaparken güzelde akşam rimeli çıkarcam diye gözüm çıkıyor zaten temizleyicimde bitmek üzere burdada bulamam ki
Bu arada kirpikleri kısa ve düz olan varsa eğer yadımcı olabilirim.Bugün yeni bişey denedim çok güzel oldular ki benim kirpiklerim az ve kısadır.Bakan bi daha bakıyordu hatta işyerinden arkadaş gelip çekti safım gerçek mi diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?