kendimi bildim bileli kiloluyum, evlendikten sonra 85 kilodan 96 ya çıktım, 100 kilo ile doğum yaptım doğum sonunda 91 kiloydum, bebeğimi emzirirken 100 kiloya çıktığımı hatırlıyorum. kilo vermek için hiç çaba ve gayret sarfetmedim, istemedim de. ama artık canıma yetti, insanları ince ve güzel görünce kendimden soğuyorum, benim ne eksiğim var diyorum ki irade eksikliğim var. ramazan ayında karar verdim kilo verecektim artık. az yiyerek ve günde yarım saat yürüyüşle 1 haftada 96 kilodan 93 e düştüm motivasyonum çok güzeldi ama kızım hastalanınca yürüyüşlere çıkamadım ve kilo verme çabam yarım kaldı. bayramda 1 kilo almışım 13 ağustosta 1 saat yürümeye ve az yemeye başladım yine 1 haftada 3 kilo verdim. 90 kiloyu uzun yıllardan sonra tartıda gördüğüm için çok mutlu oldum. geçen hafta ameliyat oldum ve 2 hafta süreyle hareketlerim kısıtlandı. şuan da 91 kiloyum ve önümüzdeki haftadan itibaren yürüyüşlere, az tüketimlere ve evdeki hareketlerime devam edeceğim.
ideal kilom 64, boyum 1.75, bende normal ve kendine güvenen bir insan olabilmek için aranızda olmak ve deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum.
İyi akşamlar,
Asucum kolay gelsin sana kışlık hazırlamak çok zevkli aslında..ben severim vakit ve malzeme olduktan sonra
Bugün ben de hastanedeydim..Daha önce bahsetmişmiydim bilmiyorum aile hekimimiz boynumda simetri farklılığı olduğunu ultrason çekilmemi istedi...Bugün o yüzden hastaneye gittim yarın 8:30 da halledilecek ultrason işi...
Hastaneye gitmişken dermatoloğa da göründüm.. Yıllar önce tatil de sağ ayağıma mantar bulaştı..
geçmişti ama bu yaz yeniden nüksetti sanırım..tırnaklarım etkilenmeye başladı...
4 aylık antibiyotik tedavisine başlamamız gerek dedi dr....İlaca başlamadan önce karaciğer enzimlerini kontrol için bir de kan verdim yarın alınıcak sonuç..
Fakat beni düşündüren 4 ay antibiyotik çok değilmi...Karaciğer ve böbreklerimi çok etkilermi.? bir tarafım düzelecek derken en önemli yerlerim tahrip olmasın..:26:
Taşımasuyla neden değirmen dönmez?
-Çünkü Taşımasu bir japon kızıdır.
-Peki Taşımasu annesinden nasıl su ister?
-Mataramasuko.
asuman ablam ile esrada paylaştığım espriyi beğenmemişler, ilginç geldi bana bu nedense, komik gelmedi galiba size......
bence oldukça komik ama.
tabi herkesin görüş farkıdır diyorum birde.
Canım gözün aydın vuslat geldi desene ne güzelEsimin atamasiii olduuuuu))) cok mutluyummm
ama dun ben birkac kacamak yaptim ne olduklarini yazmicam ama agir seylerdi ;( bugun de dune inat spora gittim 40 dk kostuk spor aletlerine bindik esimle bugun kahvaltiyi biraz agir yaptim daha da yemek yiyemedim ustune aksam hafif gecirecegim
Nevinim geçmiş olsun bende tam ihmal etme git doktora dicektim ama sonra gördümki gitmişsin inşallah önemli bişey çıkmaz dikkat et kendinehadi gözünaydın canım..
saol canım ama sanırım artmaya başladı nefes alırken sıkışmaya başladım...doktor yolları göründü bana...
Cücüşüm hoşgeldin arada böle bi ceeee demen bile yetiyo valla bizi mutlu etmeye öpüyorum canımcücüşlerim merhabaaa
nasılsınızz bakamm ?? keyifler nasıll ? benden iyilik , cumartesi gece evimize geldikk , bi yandan dinleniyoz , bi yandan işimizi gücümüzü halletmeye çalışıyoz
malesef vakit bulamıyorum nete girmeye , ara ara girip okuyorum , taze annelerimiz dönmüş sanırım , Ebru , Derin , Nurgül hepiniz hoşgeldiniz fıstıklarr , Rabbim ailenizle birlikte sağlıklı , mutlu , huzurlu bi ömür versin inşAllahhh
darısıda bebek isteyen tüm cücüşlere olsuunn
hepinizi öpüyorum kocaman , Allaha emanet olunn
Esram güle güle oku kitaplarını (bu nasıl bi cümleyse neyse anladın sen) bizede yararlı bilgileri bekliyoruz kuzumMerhabalar,
herkese iyi akşamlar. ben bugün daha iyiyim şükür... kitaplarım da geldi, hatta "Afiyetle Diyet"i bitirdim bile. öncelikle sağlıklı kilo verme ve sporla zayıflamak isteyen herkese tavsiye ederim. tam beklediğim gibi yavaş ve kalıcı olarak kilo verme yöntemlerini, onun öncesinde neden diyetlerin başarısız olduğunu anlatıyor.
kitaptaki en vurucu söz; "Diyette başarısızlık yoktur, vazgeçmek vardır" idi benim için. Diyet ya da sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmenin başarısız olmayacağı ama "mükemmel" diyete uyamadığı için vicdan azabıyla diyeti bırakmanın başarısızlık getireceğini anlatıyor. neyi neyle be zaman yemek gerektiğini, esnek beslenme planlarının daha çok işe yaradığını izah ediyor. bunu da "Yasaksız diyet yapanlar tekrar kilo almıyor" diye belirtmiş...
diğer önemli hususlar "Diyeti yarış olarak görmeyin" ve "Diyet için gerçek amacınızı bulun" idi. diyeti yarış olarak görmek başarısızlık hissi oluşturabileceğinden bir yolculuk olarak algılamanın daha faydalı olacağından bahsediyor. Diyet için gerçek amacı bulurken de düğün, tatil gibi şeylerden ziyade sizi vazgeçirmeyecek güçte bir amaç olması gerektiğini anlatıyor. Eve gitme amacınızdan yağmur yağması, taksi bulamamanız, o gece arkadaşınızda kalmak zorunda olmanız vs. vazgeçirmediği gibi doğru ve gerçek amaçla diyetinizden de yapılan kaçamaklar ya da yaşanan duraklamalar da vazgeçirmesin diyor...
bu gece diğerini de okumaya başlarım sanırım. tatilde yeniden okuyacağım tabi ikisini de. keşke her faydalı bulduğum kısmı paylaşabilsem sizinle..
Kuzum maşallah sen bu konuda beceriklisin kendi kakülünü bile kesebiliyosan sen bu işi çözmüşsün demekkiKızlar iyi geceler az önce duştan çıktım gelip menümü yazayım dedim bu arada saçımda iyice kurusn.Size söylemeyi unuttum.Geçen sabah saçıma maşa yapıyordum dalgalı maşam pat diye yandı.Ödüm koptu resmen.Neyse işe götürdüm beni maşa pert.O kadarda pahalıya almıştımSaçlar düz olunca hep maşa yapardım dalgalı saçı pek severim.İşte bu gece saçımı sarıp yatayım diyorum.Bigudilerle sabah dalgalı olur onlar Bende çözüm bitmez
Az önce banyoda yine bi delilik ettim uzayan kahkülümü kendim kestim hemde şeklini değiştirerek.Dedim tmm bu sefer berbat oldu diye ama yanılmışım bunu da becerdim gayet güzel kesmişim az biraz daha kısalttım mı tamamdır
Bu ara işler yoğun ev sıkıcı okul başıcak ufaktan ders çalışmam lazım.
Menüm
Sabah;
aç karnına bir bardak alkali su
çeyrek yeşil elma
yarım saat sonra
iki dilim ekmek arasına peynir domates salatalık ve marul koyup sandviç gibi yedim
ara
bir bardak yeşil çay
öğlen
diyet iskender( bunun tarifini aşağı yazayım )
yarım saat sonra
bir mürdüm eriği 20 küçük üzüm
ara
bir bardak yeşil çay
4 esmer kuru kayısı
akşam
bir sevis kaşığı menemen
bir bardak ayran
bir dilim ekmek
ara
bir madensuyu
bir bardak yarım yağlı süt
suyum 2lt alkali su sporum 45 dk leslie yaptım.Bölgesel hareketlerimi gün aşırı yapmayı düşünüyorum.Mesela dün yaptım bugün yapmadım.
Diyet iskender tarifi: iki dilim ekmeği küp küp doğrayıp tabağa alıyoz.Üstüne yoğurt döküyoruz.Ben küçük bir kase ev yoğurdu kullandım.Üzerine tavuk eti koydum.Evde tavuk döner vardı onu kullandık şöyle bir avuç içi kadar.En son üstünede az biraz salçalı sos yaptık.Hafif ve lezzetli oldu.Bence denemek isterseniz güzel bir tarif.
Kızlar bugünüde böyle kapattık.Yarın görüşmek üzere.
Yenam kuzum geçmiş olsun inşallah sonuçlarında önemli bişey çıkmazİyi akşamlar,
Asucum kolay gelsin sana kışlık hazırlamak çok zevkli aslında..ben severim vakit ve malzeme olduktan sonra
Bugün ben de hastanedeydim..Daha önce bahsetmişmiydim bilmiyorum aile hekimimiz boynumda simetri farklılığı olduğunu ultrason çekilmemi istedi...Bugün o yüzden hastaneye gittim yarın 8:30 da halledilecek ultrason işi...
Hastaneye gitmişken dermatoloğa da göründüm.. Yıllar önce tatil de sağ ayağıma mantar bulaştı..
geçmişti ama bu yaz yeniden nüksetti sanırım..tırnaklarım etkilenmeye başladı...
4 aylık antibiyotik tedavisine başlamamız gerek dedi dr....İlaca başlamadan önce karaciğer enzimlerini kontrol için bir de kan verdim yarın alınıcak sonuç..
Fakat beni düşündüren 4 ay antibiyotik çok değilmi...Karaciğer ve böbreklerimi çok etkilermi.? bir tarafım düzelecek derken en önemli yerlerim tahrip olmasın..:26:
Canım benim büyük bir bez torbam var noel babanın hediye torbası gibiönce bez torbaya sonra büyük poşet torbaya koyup sıkıca bağlıyorum ağzını.. hava almadığı için sorun olmuyor...
Şimdiye kadar hiçte olmadı...
Nevinciğim geçmiş olsun canım...
Canım hoşgeldin aramıza inşallah hep beraber güzel kilolar veririz azmin daim olsun canımkendimi bildim bileli kiloluyum, evlendikten sonra 85 kilodan 96 ya çıktım, 100 kilo ile doğum yaptım doğum sonunda 91 kiloydum, bebeğimi emzirirken 100 kiloya çıktığımı hatırlıyorum. kilo vermek için hiç çaba ve gayret sarfetmedim, istemedim de. ama artık canıma yetti, insanları ince ve güzel görünce kendimden soğuyorum, benim ne eksiğim var diyorum ki irade eksikliğim var. ramazan ayında karar verdim kilo verecektim artık. az yiyerek ve günde yarım saat yürüyüşle 1 haftada 96 kilodan 93 e düştüm motivasyonum çok güzeldi ama kızım hastalanınca yürüyüşlere çıkamadım ve kilo verme çabam yarım kaldı. bayramda 1 kilo almışım 13 ağustosta 1 saat yürümeye ve az yemeye başladım yine 1 haftada 3 kilo verdim. 90 kiloyu uzun yıllardan sonra tartıda gördüğüm için çok mutlu oldum. geçen hafta ameliyat oldum ve 2 hafta süreyle hareketlerim kısıtlandı. şuan da 91 kiloyum ve önümüzdeki haftadan itibaren yürüyüşlere, az tüketimlere ve evdeki hareketlerime devam edeceğim.
ideal kilom 64, boyum 1.75, bende normal ve kendine güvenen bir insan olabilmek için aranızda olmak ve deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum.
nilüfer ablacım çok geçmiş olsun.....
biran önce sıkıntıların hallolur inşaallah ablacım....
4ay antibiyotik ve mantar diyince aklıma şu geldi; bazı mantar rahatsızlıklarında haftalık haplar oluyo galiba, haftada 1tane alıyosun ve o hap antibiyotik oluyo, böyle bişeydir belkide. tabi böylede olsa sonuçta antibiyotik ama belkide günlük alınan antibiyotiklerden daha zararsızdır belkide....
inşaallah zarar hiç görmezsin nilüfer ablacım.....
olmazsa doktorada bi sor istersen....
bende bugün çok yoruldum, yarın annemler sabah gitcekler, annemlerin hem gitme telaşı hemde hüznü var şuan, hepsi birleşince gerçekten şuan sarhoştan farkım yok
kafam sarhoş gibi
başım ağrıyo yarım saattirde stressten
tabi tansiyondan değil ama.
bu arada herkese selamlar:)
direk senin mesajını okuyunca dalıverdim topiğe.......
herkesleride senide kocaman öpüyorum.....
selam kızlar...
düşündüğüm gibi oldu malesef akşama arttı benim mide sıkıntısı ve doktora gittim tabisi ilaç yazdı yolladı endoskopisiz bişey diyemem dedi..belki reflü olabilir ama oda düşük ihtimal...
şimdi uzanıyorum eşim saolsun yardımcı oldu akşam az bişi yedim ilaç içtim sabaha ne durumda olucam bakalım...
herkese hayırlı geceler...
arkadaşlar bende aranıza katılmak isterim.
İyi akşamlar,
Canım benim büyük bir bez torbam var noel babanın hediye torbası gibiönce bez torbaya sonra büyük poşet torbaya koyup sıkıca bağlıyorum ağzını.. hava almadığı için sorun olmuyor...
Şimdiye kadar hiçte olmadı...
Bugün yediklerim şöyle;
Sabah;
peynirli tost
1 yumurta
2 zeytin
domates,salatalık,biber
Ara;
3 İncir
Akşam; 16:00
1 kase kısır
domates
salatalık
1 kurabiye
Ara;
20-25 adet üzüm
yarım bardak kefir
2 kupa yeşilçay
30 dk.yürüyüş
Çizelgem de dayanamayıp uçmuş bir ara laptoptan yenilerim ıpadde beceremem sanırım
İyi geceler
Makinede çamaşır var onun bitmesini bekliyorum
Meyracım espri komik sayılır aslında ama seninde dediğin gibi herkesin zevki farklı canım
Yenam geçmiş olsun benim de aslında 40 yaş bakımına girmem lazım ama mecbur kalmadıkça erteliyorum hep sonuçların güzel çıkar inşallah mantar tedavisi uzun diye biliyordum ben de ama esranın dediği gibi pomat tarzı antibiyotik içerikli krem olabilir bence de ağızdan olursada meyranın dediği mantıklı geldi bakak görek ne diyim sayende öğreniriz biz de
asuman ablam ile esrada paylaştığım espriyi beğenmemişler, ilginç geldi bana bu nedense, komik gelmedi galiba size......
bence oldukça komik ama.
tabi herkesin görüş farkıdır diyorum birde.
bak bi de trip yapıyo beğenmemişiz diye
kuzum ben prensip olarak japonca üzerine yapılan esprilere karşıyım
Merhaba arkadaşlar,
Sabah gidip hem tahlil sonucumu aldım hem de usg bakıldı...
İki sonuç ta normal...Çok sevindim. belli etmesemde özellikle nodül olabilme ihtimali beni epey endişelendirmişti...
Dermatoloji uzmanı hastalıklı tırnakların tedavisi çok uzun sürdüğü için periyod böyle işliyor dedi...Danıştığım farklı iki ehil ağız da sürecin bu şekilde işlendiğini söyledi...
Beyleyken beyle...
--
Yaseminciğim,sen de git bence..Kızım ufakken gittiğimiz otel de kaptım ben.merhemlerle spreylerle tedavi edildi geçti ama özellikle bu yaz tırnaklarım aşırı kalınlaştı,koyulaştı senin de öylemi..?
Demek ki içten tedavi olmadığı için tırnaklar hastalanmış...
Bugün yediklerim şöyle;
Sabah;
peynirli tost
1 yumurta
2 zeytin
domates,salatalık,biber
Ara;
3 İncir
Akşam; 16:00
1 kase kısır
domates
salatalık
1 kurabiye
Ara;
20-25 adet üzüm
yarım bardak kefir
2 kupa yeşilçay
30 dk.yürüyüş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?