- 24 Mart 2012
- 17.747
- 4.207
- 423
- 42
İyi akşamlar,
Asucum kolay gelsin sana kışlık hazırlamak çok zevkli aslında..ben severim vakit ve malzeme olduktan sonra
Bugün ben de hastanedeydim..Daha önce bahsetmişmiydim bilmiyorum aile hekimimiz boynumda simetri farklılığı olduğunu ultrason çekilmemi istedi...Bugün o yüzden hastaneye gittim yarın 8:30 da halledilecek ultrason işi...
Hastaneye gitmişken dermatoloğa da göründüm.. Yıllar önce tatil de sağ ayağıma mantar bulaştı..
geçmişti ama bu yaz yeniden nüksetti sanırım..tırnaklarım etkilenmeye başladı...
4 aylık antibiyotik tedavisine başlamamız gerek dedi dr....İlaca başlamadan önce karaciğer enzimlerini kontrol için bir de kan verdim yarın alınıcak sonuç..
Fakat beni düşündüren 4 ay antibiyotik çok değilmi...Karaciğer ve böbreklerimi çok etkilermi.? bir tarafım düzelecek derken en önemli yerlerim tahrip olmasın..:26:
Canım benim büyük bir bez torbam var noel babanın hediye torbası gibiönce bez torbaya sonra büyük poşet torbaya koyup sıkıca bağlıyorum ağzını.. hava almadığı için sorun olmuyor...
Şimdiye kadar hiçte olmadı...
Nevinciğim geçmiş olsun canım...
Merhabalar,
herkese iyi akşamlar. ben bugün daha iyiyim şükür... kitaplarım da geldi, hatta "Afiyetle Diyet"i bitirdim bile. öncelikle sağlıklı kilo verme ve sporla zayıflamak isteyen herkese tavsiye ederim. tam beklediğim gibi yavaş ve kalıcı olarak kilo verme yöntemlerini, onun öncesinde neden diyetlerin başarısız olduğunu anlatıyor.
kitaptaki en vurucu söz; "Diyette başarısızlık yoktur, vazgeçmek vardır" idi benim için. Diyet ya da sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmenin başarısız olmayacağı ama "mükemmel" diyete uyamadığı için vicdan azabıyla diyeti bırakmanın başarısızlık getireceğini anlatıyor. neyi neyle be zaman yemek gerektiğini, esnek beslenme planlarının daha çok işe yaradığını izah ediyor. bunu da "Yasaksız diyet yapanlar tekrar kilo almıyor" diye belirtmiş...
diğer önemli hususlar "Diyeti yarış olarak görmeyin" ve "Diyet için gerçek amacınızı bulun" idi. diyeti yarış olarak görmek başarısızlık hissi oluşturabileceğinden bir yolculuk olarak algılamanın daha faydalı olacağından bahsediyor. Diyet için gerçek amacı bulurken de düğün, tatil gibi şeylerden ziyade sizi vazgeçirmeyecek güçte bir amaç olması gerektiğini anlatıyor. Eve gitme amacınızdan yağmur yağması, taksi bulamamanız, o gece arkadaşınızda kalmak zorunda olmanız vs. vazgeçirmediği gibi doğru ve gerçek amaçla diyetinizden de yapılan kaçamaklar ya da yaşanan duraklamalar da vazgeçirmesin diyor...
bu gece diğerini de okumaya başlarım sanırım. tatilde yeniden okuyacağım tabi ikisini de. keşke her faydalı bulduğum kısmı paylaşabilsem sizinle..
KIZLAR GÜNAYDIN
Herkeslere güzel bi gün diliyorum ben çok yorgunum 3 gündür işler beni çok yoruyo bide akşam eve gidip iş ve yemek yapmak yokmu işte orda bitiyorum neyse hayırlısı bakalım rabbim sağlık versin
Diyetim hala süper gidiyo evde olduğum zamanlar işe yürüyerek gidip geliyorum dün bide oğluşu aldık 1 saatten fazla yürüdük iyi oldu valla inşallah tatile kadar iyi bi sonuç alırım neyse ben işlerime bakam öpüyorum sizleri
Canım gözün aydın vuslat geldi desene ne güzel
Nevinim geçmiş olsun bende tam ihmal etme git doktora dicektim ama sonra gördümki gitmişsin inşallah önemli bişey çıkmaz dikkat et kendine
Cücüşüm hoşgeldin arada böle bi ceeee demen bile yetiyo valla bizi mutlu etmeye öpüyorum canım
Esram güle güle oku kitaplarını (bu nasıl bi cümleyse neyse anladın sen) bizede yararlı bilgileri bekliyoruz kuzum
Kuzum maşallah sen bu konuda beceriklisin kendi kakülünü bile kesebiliyosan sen bu işi çözmüşsün demekki
Menünde gayet iyi görünüyo tebrik ederim kuzum
He unutmadan maşan içinde geçmiş olsun bazen böle istenmedik aksilikler oluyo malesef
Yenam kuzum geçmiş olsun inşallah sonuçlarında önemli bişey çıkmazAntibiyotik konusunda pek bilgi sahibi değilim ama inşallah düşündüğün gibi değildir kuzum
Canım hoşgeldin aramıza inşallah hep beraber güzel kilolar veririz azmin daim olsun canım
Meyra kuzum hadi Allah kavuştursun tekrar inşallah öpüyorum
slm millet ben geldim annemi göndermiş olmanın hüznünü barındırıyorum
kuzumda çok alışmıs annanesine onu bindirip eve geldiğimizde evi epey dolandı aradı o da anladı gittiğini
gurbet çok zor gerçekten neyse canlarımız sağolsun katlanıcaz mecbur
kilo aldıgımı düşünüyorum baya yedim bu süreçte yarın ya da cuma tartılma günü nasılsa ozaman bakarım
yarın full adapte başlıycam eski düzenime bayrama kadr vermek istiyorum bolca inş
şimcik topikte kimse kalmamıs ama yarından itibaren sohbetlere eşlik ederim afacan müsade verdikçe
Merhabalar
Dün aldığım domatesleri menemen yaptım kavanozlara doldurdum azar azar yapmak kolay oluyor
Akşama yemek yapacağım şimdide patlıcan oturtma yağda değil de tost makinesinde kızartacağım
Yenacım geçmiş olsun sonuçlar iyi çıkmış
Ben daha 40 bile olmadım ne mamografisi :))
Sağlık kontrollerimin hiç birini yaptırmıyorum acil olmadıkça
Dişler acil benim de ama ben de giderim en kısa zamanda inşallah
Selamlar,
saat geç oldu ama bakayım dedim size. her zamanki gibi Asuman ablayla biz bekliyoruz topiği
bugün bol bol ütü yaptım. biraz da çamaşır yıkadım. yarın da kişisel bakım, ardından ev temizleme... cumadan sonra zaten pek sık giremem sanırım. babama 5 kilo kadar bamya ısmarladık, üç günde ancak keseriz başlarını sanırım
tartıyla hiç hoşlanmıyoruz bu ara birbirimizden. çok yemiyorum ama az da yemiyorum. hala karnım şiş, sanırım hafta sonuna ancak geçecek bu şişlik. yarından itibaren dikkat ederim daha çok inşallah. topikte de hiç heves yok, toparlanalım artık yahu...
Merhaba arkadaşlar,
Sabah gidip hem tahlil sonucumu aldım hem de usg bakıldı...
İki sonuç ta normal...Çok sevindim. belli etmesemde özellikle nodül olabilme ihtimali beni epey endişelendirmişti...
Dermatoloji uzmanı hastalıklı tırnakların tedavisi çok uzun sürdüğü için periyod böyle işliyor dedi...Danıştığım farklı iki ehil ağız da sürecin bu şekilde işlendiğini söyledi...
Beyleyken beyle...
--
Yaseminciğim,sen de git bence..Kızım ufakken gittiğimiz otel de kaptım ben.merhemlerle spreylerle tedavi edildi geçti ama özellikle bu yaz tırnaklarım aşırı kalınlaştı,koyulaştı senin de öylemi..?
Demek ki içten tedavi olmadığı için tırnaklar hastalanmış...
KIZLAR GÜNAYDIN
Herkeslere güzel bi gün diliyorum ama böle olmuyoki +90 topiği nerdesinizzzzzzzzzzz:84::84::84: kızıyorum bak artık heeeeeeama ben sizlere kıyamam sizi çok seviyorum inşallah yeni ayla birlikte herşey daha güzel olacak
Bende yavaş tatil hazırlıklarına başladım gerçi daha 2 hafta var ama anca olur sanırım dün eski elbiselerimi denedim ve çok mutlu oldum hepsi geliyo tatil için bişeyler almama gerek kalmadı çok mutlu oldum valla neyse kızlar hepinizi öpüyorum
Kuzum Allah kavuştursun tekrar canınız sağ olsun hayat böle malesef
Senin küçük paşa nasıl oldu kuzum
İnşallah istediğin gibi bişey bulursun canım bende saç düzleştiricisi aldım braun es7 kargodan gelmesini bekliyorum inşallah iyi bişeydir malum saçlar kesilince düzleştirmek gerekiyo öpüldün canım
Canım tebrik ederim menü gayet güzel çok iyi gidiyosun tebrik ederim kuzum
Fotoyuda bekliyoruz artık yani
Yenam tebrik ederim kuzum baklavayı yememişsin hem ne yicen canım ne gerek var sanki çok kötü bi tadı var onun ben söleyim eeg kaka onlar
Esram bende diyorum bu kız nerelerde işlerin varmış kolay gelsin kuzum valla sen ütüyü halletmişsin bide benim evde varki ütü aman allahım diyorum bakalım bugün girişcem bişey çıkmazsa öpüyorum canım
KIZLAR GÜNAYDIN
Herkeslere güzel bi gün diliyorum ama böle olmuyoki +90 topiği nerdesinizzzzzzzzzzz:84::84::84: kızıyorum bak artık heeeeeeama ben sizlere kıyamam sizi çok seviyorum inşallah yeni ayla birlikte herşey daha güzel olacak
Bende yavaş tatil hazırlıklarına başladım gerçi daha 2 hafta var ama anca olur sanırım dün eski elbiselerimi denedim ve çok mutlu oldum hepsi geliyo tatil için bişeyler almama gerek kalmadı çok mutlu oldum valla neyse kızlar hepinizi öpüyorum
Kuzum Allah kavuştursun tekrar canınız sağ olsun hayat böle malesef
Senin küçük paşa nasıl oldu kuzum
İnşallah istediğin gibi bişey bulursun canım bende saç düzleştiricisi aldım braun es7 kargodan gelmesini bekliyorum inşallah iyi bişeydir malum saçlar kesilince düzleştirmek gerekiyo öpüldün canım
Canım tebrik ederim menü gayet güzel çok iyi gidiyosun tebrik ederim kuzum
Fotoyuda bekliyoruz artık yani
Yenam tebrik ederim kuzum baklavayı yememişsin hem ne yicen canım ne gerek var sanki çok kötü bi tadı var onun ben söleyim eeg kaka onlar
Esram bende diyorum bu kız nerelerde işlerin varmış kolay gelsin kuzum valla sen ütüyü halletmişsin bide benim evde varki ütü aman allahım diyorum bakalım bugün girişcem bişey çıkmazsa öpüyorum canım
kıslık hazırlıkları var desene canım. ohhhhhh ne guzel. ben de dun esranın tavsıyelerı ıle baya bır bakım urunlerı sectım sıparıs ettım madem kı 30 olurken kendımı degıstırıyorum bu usendıgım yapmadıgım seylerı de yapacagım kısısel bakımama daha fazla ozenecegım bakalım nasıl olacak.
sana kolay gelsın canım ohhhhh mıs gıbı ol hem sen hem evın.
senın regl bu kez hem daha agır gecıyor hem baya sısırdı senı. usuttun mu ? ıltıhap mı var acaba bılemedım kı canım
günayydddııınnnnnnnnnnnnnn dünyaa güzelleriiiii ben geldimmm tatill bittiii
tüm artılarımla karşınızdayımmmm keşke olmasaydı ama çokk gezdik dışarıda yemek çok yedik malesef neyse yola devam edicez artıkın
ankaradan başlayann yolculukk sarımsaklıda son buldu ev moduna alışmak yemak yapmak zor geliyo şimdi nerden başlasamkii allahtan gitmeden evi fuul temizlemiştim akşamda valizleri boşalttım çamaşır var şimdilik bilmem kaç posta
sizlerden naberr nasılsınız yeni gelenler olmuştur hoşgeldniz eskilerde baya verdiniz kilo sanırım ee herkez benim gibi iradesiz deil demi
kızlarımla kahvaltımzı yapalım şimdilik hoşcakalın
asuman abla sana sorayım ben derın dondurucu alacagım
bamya koydum kabak koydum taze fasulye koydum dolma bıber koydum bolca bıber dogradım yemeklık. baska neler yapabılırım
bamya bıraz pısırdım ama dıgerlerının hepsını cıgden koydum.
domatesı ozellıkle merak edıyorum yemeklık domates nasıl koyayım dolaba ?
bır de patlıcan demıssın tost makınasında nasıl oluyor ben karnıyarık dahıl tum patlıcanlı yemeklerı ozledım bana dıyete uygun tarıfler verebılırsın varsa eger sen de
Filizim patlıcanı közleyip atabilirsin derin dondurucuya tost makinesinde kızartıp da atılabilir ben yapacağım dün yaptığım oturtma çok güzel oldu eşim anlamadı kızartmadığımı:)
Ben şimdi arkadaşa gidiyorum daha yapılacak şeyler var tabii aklıma geldikçe yazarım arkadaşlar da fikir verirler
Canım yaaa Rabbim tez zamanda kavuştursun yaşadıklarını çok iyi anlıyorum ama hayatın cilvesi bu bazen sevdiklerimizden ayrı kalmak zorundayız
Evet evet dönnn hadi gitsin şu kilocuklar bayrama senide sekizlerde görmek istiyorum
canım ALLAH kavustursun gurbetlık gercekten zor. ben de bızımkılerı ozledım eylul ortasında gıdecegım ınsaallah ramazandan once ıkı gun gordum ıste. bızım de mısafırler gıttı bız de yokluklarını arayacagız evde cocuk seslerı kalabalık sofra guzel oluyordu ıkı kısılık hayat sessız ev kotu olacak bır donem.
Çok teşekkür ederim kuzum güzel sözlerin için daha resim koyamadım ama bi ara koyarım canım benimama hakıkaten oyle. bır resmını gormustum kut model cok hosuma gıtmıstı hatta buaralar sacımın uzunlugundan cok bunaldım kestırmeyı bıle dusundum senı gorunce oyle ama turbanda cok zor olur uzun sac lazım malum. ben de saclarımı boyatmayı dusunuyorum kızılım baya aktı, dıpler baya dıp olayını da asmıs masraf yapmayayım dedım bakalım dusunuyorum ıkı farklı ton kullanıyor kuafor 100 den fazla tutuyor dusunuyorum bakalım karar vermedım henuz.
resım ekledın mı gorelım yenı saclarını
Aynen öle canım tatile gitmeden önceki ataklar bakalım ama devamı gelicek bırakmak yok yola devamcanım gunaydınnnnn
ev ıslerı baya zorlamıs anlasılan senı. ben buaralar rahattım gorumcemler yapıyordu valla ne guzel. sımdı bana da zor olacak. ahhhhh ahhhhhh ısten sonra yemek olayı zaten bır olay. keske evde hazır yemekler olsa. benım arkadaslar var annesı ya da kaynanası yapıyor valla eve gıttıklerınde hazır oluyor yemekler. konyada yasıyor olsak ben de rahat olurum gorumcelerım herseyı yapardı emınım.
buarada yuruyusler baslamıs bak buna sevındım sen de guzel ataklar goruyorum devamı hep gelsın ınsaallah
Saçlar kısa olunca düzleştirmeden olmuyo ayrıca kendimi bakımlı görmek kendim için yapığım en güzel şey kuzumoooooooo super haberler vermıssın hem heyecanlı tatıl hazırlıkları hem eskı kıyafetlerı gıyebılmenın keyfı. bugun sen sımdı sureklı gulumsuyorsundur emınımmmmmmmaasallah
demek saclarını da sureklı duzlestıreceksınnnn hımmmm her konuda bır yenılenme goruyorum sen de maasallah canımmmmm
Nursena ablacım hoşgeldingünayydddııınnnnnnnnnnnnnn dünyaa güzelleriiiii ben geldimmm tatill bittiii
tüm artılarımla karşınızdayımmmm keşke olmasaydı ama çokk gezdik dışarıda yemek çok yedik malesef neyse yola devam edicez artıkın
ankaradan başlayann yolculukk sarımsaklıda son buldu ev moduna alışmak yemak yapmak zor geliyo şimdi nerden başlasamkii allahtan gitmeden evi fuul temizlemiştim akşamda valizleri boşalttım çamaşır var şimdilik bilmem kaç posta
sizlerden naberr nasılsınız yeni gelenler olmuştur hoşgeldniz eskilerde baya verdiniz kilo sanırım ee herkez benim gibi iradesiz deil demi
kızlarımla kahvaltımzı yapalım şimdilik hoşcakalın
Canım işle ilgili sıkıntılar olmuş ama çözülmüş çok şükür bu konuda esraya katılıyorum kimse için işini bırakma 1-2 hafta sonra zorlaşır evde olmakdun sıkıntıları hallettık gıbı sukur. beslenmem ıle alakalı bır takım seyler aldım yanımda getırdım duzenlı beslenmek huzur verıyor bana. dun sporumu da yaptım o da rahatlattı evım tertermız oldu halılar da aksam geldı yıkamacıdan. mısafırlerımı gule oynaya mutlu ederek agırladım onun da gururu mutlulugu var hem dınlenebılecegım dıye bıraz kafam rahat ama evdekı sessızlık de bıraz garıp olacak uzun zaman. kısaca benden haberler boyle duygu olarakkkkkkkkk
Canım benim ben kullanıyım sanada sölerim bende tavsiye üzerine aldım bakalım işler içinde teşekkürler kuzum bakalım bugün girişcem ütülereGünaydınlar,
kendini zorla diyet moduna sokmaya çalışan Esra geldi :) bugün artık daha az yemeliyim, kendimle ilgilenme zamanı geldi..
Umarım sizler de iyisinizdir...
canım sevindim elbiselerinin olmasına, hatta büyük geliyordur onlar sana kesin :)
ütü zor valla ya, tüm günümü aldı dün biriktiği için. inşallah sen de halledersin bugün kolaylıkla canım. saç düzleştiricini de güle güle kullan bu arada, ben de alayım olmadı sen memnun olursan.
canım bi bamya atacağım ben dondurucuya, dolabım küçük malesef. ama 10 poşet atsam 10 hafta eder ki bu da beni mutlu etti çok. fasulye, ıspanak, tavuk, balık, et yemeği, kurubaklagil dönüşümlü yapsam akşamları kışın rahatça kilo verebilirm inşallah. benim en sıkıntılı öğünüm akşam oluyor çünkü.
reglde karnım çok şişiyor, gaz oluyor sanırım. bugün tamamen inmiş sanırım. yazın ayakları daha çok üşütüyor insan farketmesede. sanırım o yüzden.
bu arada kitaplar doğru beslenmeyi öğrenmek konusunda faydalı. 5333 daha çok sana hitap ediyor, daha sıkı, karbonhidratı oldukça kısıtlayan bir kitap. o yüzden ben afiyetle diyeti daha çok sevdim ve kendim için daha uygulanabilir buldum. inşallah sana da faydası olur canım.
işle ilgili sorunlar varmış, çözülmüş neyse ki. çok yoruluyorsun biliyorum ama seni en çok işten ayrılmak mutsuz eder bu ara. başta iyi gelse de birkaç hafta, sonra evde durmak zorlaşıyor. lütfen eşine falan bakma, işine sahip çık. sana kilo verene kadar o kendine güven verecek. evde kilo vermek çok çok çok zor...
hoşgeldiiinnnn
ne güzel gezdin geldin, yediğini içtiğini boşver... sen gittin hepimiz bayramda aldıklarımızla uğraşıyoruz. kaçırmadın yani bi şeyler canım, sen de geldin ya artık daha güzel kilolar vereceğiz...
Aynur döndü Umreden, Ebruyla Derin de uğradı... daha da kalabalıklaşıyoruz anlayacağın, inşallah bu kışı güzel geçireceğiz hepimiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?