bayıldım çok güzelmiş valla...ekmanan yeeeee
bir gün bir kadın çocuğu ile birlikte tarlaya çalışmaya
gitmişler çocuk acıkmış annesi ona süt ile ekmeği karıştırıp
eline vermiş çocuk yerken tam o sırada bir yılan sütün
kokusunu almış çocuk yılanı fark etmiş ama ses çıkarmamış
yılan sütünden içerken çocuk elindeki kaşıkla yılanın kafasına
bir tane geçirmiş
-ekmaaanan ye !! Ekmaaanan!!! Demiş
çok güzel ya denizden hiç bıkmam ben bu sene tam 10 gün deniz tatilimiz olduSlm kizlar bugun diyete tatil
Verdim kendime esim geldi sabah kahvaltimizi ettik sonra denize gittik az dalgalarla boustuk kizlarimla eve geldik balik tutmus esim sanah beste gitmisler tazecik palamutlar getirdi denizden gelince alisveris sorasindada baliklari kizarttim iki tenecik yedim salatayla sonrasi kave fasli tavla aticaz bi bakam dedim spor olarak yuzme var ise yararmi bilmem yarin esim gidiyo tam gaz devam hagtaya 85 li rakamlari umut ediyorum simdilik hoscakalin
cücüşlerr naberrr ? benden iyilik , Ömer Kayraya bissürü ciciş aldık bugüünn , akşam oradaydıkk
yarına biri Mersinden diğeri Kayseriden 2 arkadaşım geliyorllaarr , ççookk mutlu olduuummm , heyecan yapttıımmm
şimdi plan yapmaya çalışıyoruumm , yarın çook güzel bir gün olsun bizim içinnnn
öpüyorum herkesii , Allaha emanet olunnn
ekmanan yeeeee
bir gün bir kadın çocuğu ile birlikte tarlaya çalışmaya
gitmişler çocuk acıkmış annesi ona süt ile ekmeği karıştırıp
eline vermiş çocuk yerken tam o sırada bir yılan sütün
kokusunu almış çocuk yılanı fark etmiş ama ses çıkarmamış
yılan sütünden içerken çocuk elindeki kaşıkla yılanın kafasına
bir tane geçirmiş
-ekmaaanan ye !! Ekmaaanan!!! Demiş
Esamm00 daha iyiymişsin, çok şükür. Gitgide daha da iyi olursun insallah :)
nursenacım cok gecmiş olsun... Allah acil şifalar versin insallah.
dafi ablacım iyi tatiller
kuzumuz minik efemiz de iyiki doğmus
___
Hepiniz iyisinizdir kızlar insallah.
Ben bugün ayağımda 12 cm topukluyla, sokaklarda fink attıgımdan yorgun düştüm.
yazmaya halim yok
Selam uyuyan güzeller
Listeye girenleri,kilo verenleri,sabit kalanları gönlümün en derin yerinden tebrik ediyorum devamını diliyorum..
Esra ve eliz emeklerinize sağlık...
*Zehracığım efeciğin yeni yaşı hayırlı olsun,sağlıkla ve mutlulukla büyüsün...
--
Benim iki günden beri Adana'dan yatılı misafirlerim vardı...Çocuklarda olunca çok yoruldum...Bir de söz konusu Adana olunca yemek konusun da nasıl memnun edebilirim diye fazla kastım kendimi
Allahtan ailecek çok sevdiğimiz dostlarımız,canımız. ona rağmen epey stres yaptım
Aydınlık ve başarılı bir haftaya uyanalım hepimiz..
Afiyet olsun agiz tadiyla yiyin imssllh ben yapmiyorum burda sebze meyve bol yemiyolarda domates ekşi oluyomus kizdim yapmiyom gecmiolsun dileklerin icin saolmerhaba güzeller nasılsınız hepiniz iyisinizdir inşallah ben 2 gündür 2 kasa domates 20 kilo kırmızı biber 10 kilo yeşil biberle şişe yaptım kışlık çok şükür bitti şimdi mutfağın temizliği kaldı amaq sular yok delireceğim offf
makinayı üsten döke döke yıkadımda depodada enerjidede su kalmadı modemde sorun vardı biraz önce son gelen tamirci (3 tane tamirciden sonra)çok şükür halletti..
artık kendime çok fena çeki düzen veriyorum....
kaç gündür doğru düzgün giremiyorum asumanın eşine geçmiş olsun acil şifalar inşallah..zehracığım doğumgününüz kutlu olsun sağlıklı yıllara inşallah.nursena amcanız için allah yardımcısı olsun şifalar versin rabbimmm.........
İyi gezmeler dafiiiiselamun aleyküm kızlar
ben toıparlandım valizimi hazırladım.evimide süpüreyim kısmet olursa 1saate kadar çıkarız herhalde
gittiğim yerde net olursa girerim olmazsa dönüşte görüşürüz inşallah kızlar.
beni bu hafta izinli yazın olurmu
İnsallah bu gün dinlenirsinselam kızlar.yoğun bir gündü bir arkadasa geldik yarın umarım uzun yazısırız öptümmm kuzularrr
Zor zor hele izin dönüşü hic cekilmiyo tesekurederim gecis olsun dileklerinenursenacıgım gurbetlık zor tabıkı. yapabılecegın sey dua etmek canım ınsaallah amcan sıfasını bulur ne dıyım zor hasta olmak da zor hasta yakını olmak da. evlerımızden ırak olsun acıl sıfalar dılıyorummmmm
Off offf kolay gelsinnnn kizlari bosuna dogurmuyoruzEvettt kızlar menümü yazayım ben de
Sabak
aç karnına bir bardak alkali su ve 2 esmer kuru kayısı
yarım saat sonra
bir dilim peynirli rokalı kepek ekmek
bir dilim reçelli kepek ekmek
ara
bir fincan yeşil çay
öğlen
bir tabak ıspanak yemeği
bir bardak sodalı ayran
bir dilim ekmek
domates roka ve nar ekişisiyle yapılmış salata
15 dakika sonra yarım şeftali
akşam
bir tabak ıspanak yemeği
yoğurt ve bir dilim ekmek
ara
bir bardak ligth süt ile yaptığım şekersiz nescafe
3 esmer kuru kayısı
10 fındık
spor
15 dk leslie (bugün leslieyi yarım bıraktım biraz babama sinir oldum )
50 mekik ( filizden gördüm)
suyum da 2,5 lt bunun 1,5 ltsi alkaliydi
Evet kızlar yarını annem temizlik günü ilan etmiş elden bişey gelmez yapıcazzz mecbur dip köşe birazdan kalkıp salonun halılarını çırpayım altta dükkanlar var yarın çırpamam sonra dip köşe yapılacak yarın işte koltukları çek halıları fırçala sil süpür toz al falanda filan püfssssss hiç benlik değil ama napakk
giyemiyorum ben topuk ikinciyi doğurduktan sonra ozel gunler haric giymek istedim ama cari pazar yuruyemem sanirmEsamm00 daha iyiymişsin, çok şükür. Gitgide daha da iyi olursun insallah :)
nursenacım cok gecmiş olsun... Allah acil şifalar versin insallah.
dafi ablacım iyi tatiller
kuzumuz minik efemiz de iyiki doğmus
___
Hepiniz iyisinizdir kızlar insallah.
Ben bugün ayağımda 12 cm topukluyla, sokaklarda fink attıgımdan yorgun düştüm.
yazmaya halim yok
İyi eglenceler cücüğümcücüşlerr naberrr ? benden iyilik , Ömer Kayraya bissürü ciciş aldık bugüünn , akşam oradaydıkk
yarına biri Mersinden diğeri Kayseriden 2 arkadaşım geliyorllaarr , ççookk mutlu olduuummm , heyecan yapttıımmm
şimdi plan yapmaya çalışıyoruumm , yarın çook güzel bir gün olsun bizim içinnnn
öpüyorum herkesii , Allaha emanet olunnn
Et et et ver baska bideycik istemez adanalilaraSelam uyuyan güzeller
Listeye girenleri,kilo verenleri,sabit kalanları gönlümün en derin yerinden tebrik ediyorum devamını diliyorum..
Esra ve eliz emeklerinize sağlık...
*Zehracığım efeciğin yeni yaşı hayırlı olsun,sağlıkla ve mutlulukla büyüsün...
--
Benim iki günden beri Adana'dan yatılı misafirlerim vardı...Çocuklarda olunca çok yoruldum...Bir de söz konusu Adana olunca yemek konusun da nasıl memnun edebilirim diye fazla kastım kendimi
Allahtan ailecek çok sevdiğimiz dostlarımız,canımız. ona rağmen epey stres yaptım
Aydınlık ve başarılı bir haftaya uyanalım hepimiz..
Yeni evlilerin kavgalarina sinir oluyorum izinde kaynimla eltimde tartimalarina sahit oldum bir yilda insanin gozunun icine bakmalari gereken zaman cok yazik ayip herseyi ne cabuk tuketiyolarGünaydınlar,
Nasılsınız? gerçi hepiniz uyuyorsunuzdur şimdi :)
ben iyiyim sanırım. dün biraz canım sıkkındı. bugün daha iyi olacağım inşallah. bugünkü planlarımız da iptal oldu son anda. bizim yeni evliler sanırım biz gidiyoruz diye kavga etmişler, gelinimiz evi terketmiş söylenene göre. olay ilk çıktığında gitmeyelim daha erken demiştim ama dayımlar başka zaman fırsatımız olmaz diye ısrar etmişlerdi. gelinimiz de kuzenle kavga edip evi terketmiş. hem çok üzüldüm hem de şaşırdım. herkes hediyesini verecekti halbuki, kimse eli boş gitmiyordu. neyse sağlık olsun artık, inşallah barışırlar.
ben de dün akşam şeytana uydum, annem yaz çıkmadan karışık kızartma yapalım bi kez daha diye ısrar etti. moral bozuk olunca kabul ettim ve yedim valla. geçen yazdan beri ikinci ve son yememizdi. ilkini de bayram diye yapmıştı. çok lezzetli meret, ama zararlı diye pek yapmıyoruz...
hala karnım şiş, uyandım 5 buçuk gibi. az takılayım da belki iyi hissedersem tekrar uyurum. bugün hafif beslenip telafi etmem lazım dün akşamı.
bizim ailede pek popüler bu fıkra. birimiz şımarıklık bile yapsa hemen ekmağnan ye gelir birinden :) ellerine sağlık Meyracım.
Elizim sen onlarla nasıl yürüdün yahu :) enem çok zor 5 cm bile bana
Ellerine sağlık canım, eminim çok memnun ayrılmışlardır zaten.
Esracım üzüldüm hakikaten ya insanların evlilikteki en taze zamanında böyle şeyler yapması çok acı... sevgiyi hızlı tüketen bir toplum olduk herhalde. cünkü yeni evlilerde bu olayları o kadar çok duyar olduk ki....Günaydınlar,
ben iyiyim sanırım. dün biraz canım sıkkındı. bugün daha iyi olacağım inşallah. bugünkü planlarımız da iptal oldu son anda. bizim yeni evliler sanırım biz gidiyoruz diye kavga etmişler, gelinimiz evi terketmiş söylenene göre. olay ilk çıktığında gitmeyelim daha erken demiştim ama dayımlar başka zaman fırsatımız olmaz diye ısrar etmişlerdi. gelinimiz de kuzenle kavga edip evi terketmiş. hem çok üzüldüm hem de şaşırdım. herkes hediyesini verecekti halbuki, kimse eli boş gitmiyordu. neyse sağlık olsun artık, inşallah barışırlar.
ben de dün akşam şeytana uydum, annem yaz çıkmadan karışık kızartma yapalım bi kez daha diye ısrar etti. moral bozuk olunca kabul ettim ve yedim valla. geçen yazdan beri ikinci ve son yememizdi. ilkini de bayram diye yapmıştı. çok lezzetli meret, ama zararlı diye pek yapmıyoruz...
hala karnım şiş, uyandım 5 buçuk gibi. az takılayım da belki iyi hissedersem tekrar uyurum. bugün hafif beslenip telafi etmem lazım dün akşamı.
Yeni evlilerin kavgalarina sinir oluyorum izinde kaynimla eltimde tartimalarina sahit oldum bir yilda insanin gozunun icine bakmalari gereken zaman cok yazik ayip herseyi ne cabuk tuketiyolar
selam kuzular...
bu gariban arkadaşınız bugün işte...
eşimde çalışıyordu zaten iyi oldu...işyerindeki elemanın işi varmış rica etti benimde işime geldi...ama evim öyle piskii çok işim vardı ...eşimde seviniyor kendini daha çok yorucaktın diyor...hayırlısı olsun...
dün gece yarısı eve geldim zaten menümü paylaşacak yüzüm yok...düğün sonrası eşimin ablası memlekette ya bizde enişteyi görelim dedik bizim abimiz gibidir dürüm yemeye gittik ben yarım şiş kadar yemişimdir...ama olmadı o saatte..
eşimeinde yine migreni tuttu o halde çalışacak ona canım sıkkın...
ESracım ben anlamadım misafir gidicek diyemi kavga çıkmış üzücü yahu...
Esracım üzüldüm hakikaten ya insanların evlilikteki en taze zamanında böyle şeyler yapması çok acı... sevgiyi hızlı tüketen bir toplum olduk herhalde. cünkü yeni evlilerde bu olayları o kadar çok duyar olduk ki....
dünki kaçammağına gelince bence bu benim düşüncem arada yapılan ağır kaçamaklar insanın hem nefsini köreltiyor hemde insanın içinde bir pişmanlık duygusu uyandırıyor ya işte o daha çok azim duygusunu beraberinde getiriyor. bu hafta çok iyi kapışacağımıza eminim
kolay gelsin canım, dikkat et kendine. evde yorulacağına işte vakit geçir bari. gerçi evin işini de başkasına yaptırmıyorsun. geceki menüyü de dert etme, inşallah bugün toparlarız hepimiz.
canım başta evlerine gidecektik, eve gelmeyin dediler. niye diye sormadan kabul ettik. dün de eşimle kavga ettik, ben hallederim lütfen aramayın sormayın diye mesaj atmış abim. biz size sırayla geliriz daha sonra demiş.
bu kuzen benim abim gibi, annemin hastalığında beni bırakmadı yoğun bakım köşelerinde kendi bekledi. çok sever, sayarız. kendi üzerine olmadığı için annemle kardeşimin üzerine şirket kurmuştu. hafta içi dünya kadar vergi borcu çıktı, annemler geri ödemesini bile ummadan ödediler. hepimiz hediyelerimizi aldık, gönüllerini hoş edecektik güya düğün müğün yapmadılar diye. sanırım baştan ayağımız kesilsin diye yaptı gelin, yoksa insan iki eli kanda olsa erteler. napalım düzeltsinler arayı da, biz uzak olalım ne olacak.
böyle işte canım, evlenene kadar sıcak kanlı evlenince hanımlığı tersten okutuyor bu modeller sana. bi biz safız, herkes uyanık olmuş.
bugün dediğin gibi pişmanlıkla toparlamaya kararlıyım canım. dün çok üzülünce ben de reddetmedim açıkçası. neyse bugün tam gaz devam, 80lere geleyim de nefesimi ensende hisset
oy oyyy hangi derdime yanayım..bunlar bizim yerimizde olsa naparlardı...
tabiki ya tüm mesele ayağı baştan kesmek...kendileri huzurlu olsunlarda gerisi hikaye unutulur herşey...sonra bunlar aynı evde nasıl cicim gülüm yaşıyorlar ...sağlık olsun canım hafta içi o işlerle uğraştın sanırım...işte abinin hatrına...
Platformlu canım, stilettoda zorlanıyorum ben halasaol tatlımm dualarınızla inşallah
anammm nasıl giydin 12 cm topuğu platformmuydu yoksa dolgu topuk mu helal valla ben giyemem o kadar
canım benim ya, canın cok sıkılmış ama düşünmemeye çalış. Sıkma canını.Günaydınlar,
bizim ailede pek popüler bu fıkra. birimiz şımarıklık bile yapsa hemen ekmağnan ye gelir birinden :) ellerine sağlık Meyracım.
Elizim sen onlarla nasıl yürüdün yahu :) enem çok zor 5 cm bile bana
Ellerine sağlık canım, eminim çok memnun ayrılmışlardır zaten.
canım benim ya pazar pazar çalışcaksın, Allah sabır versin.selam kuzular...
bu gariban arkadaşınız bugün işte...
eşimde çalışıyordu zaten iyi oldu...işyerindeki elemanın işi varmış rica etti benimde işime geldi...ama evim öyle piskii çok işim vardı ...eşimde seviniyor kendini daha çok yorucaktın diyor...hayırlısı olsun...
dün gece yarısı eve geldim zaten menümü paylaşacak yüzüm yok...düğün sonrası eşimin ablası memlekette ya bizde enişteyi görelim dedik bizim abimiz gibidir dürüm yemeye gittik ben yarım şiş kadar yemişimdir...ama olmadı o saatte..
eşimeinde yine migreni tuttu o halde çalışacak ona canım sıkkın...
ESracım ben anlamadım misafir gidicek diyemi kavga çıkmış üzücü yahu...
bu arada beni bugün koca bir ev temizliği bekliyor şimdi pc başından kalkacağım sonrasında eşim bugün kv almaya gitti niğdeye haftaya pazar annemler gidicekler memlekete çocuk bakım görevi birinci dönem kv de ikinci dönem annemlerde :)
Slm kızlar nasil geciyor haftasonu ben bi telden bakmaya calisym dedim ne kotu bi uygulama sinir oldum yahuu
Musmutlu pazarlar...
Esracım,çok ilginç insanlar var...Bu yaşım da ben bile çok şaşırıyorum inanasım gelmiyor...
Misafir nasıl istenmez. lugatıma ters doğrusu..Anlam veremiyorum...Bu kadar da bireysel, ben merkezli yaşanmaz ki..
Hep denir,diyoruz ya Allah iyilerle karşılaştırsın çok doğru..Abin için üzülmek te haklısın..İnşallah gelin hanım insafa gelri,doğru yolu bulur...
Ha bir de verdiğin örnek beni gülümsetti Allahta seni güldürsün. ( asmalı konak bahar)) Bahar tüm özgürlüğünü bırakıp konağa kapatmamışmıydı kendini.:26:
benmi yanlış hatırlıyorum.. aklım da kalan Seymen'den sonra Seymenleşen erkeklerin olduğu..
veya yarım akıllı hatuncukların Seymen gibi ağaların peşin de olması
ama güzel diziydi bea.
---
Nursena,çocuk olunca genellikle çocukların fikri baz alınıp mönü oluşturduk ama yakınım çok hamarat beni hiç yalnız bırakmadı mutfakta. hep birlikte hazırladık..dolma da yaptıkbol ekşili acılı etli..
zaten malzeme de getirmiş bana salça vb.. birde eşime bilin bakalım ne getirmişler.
Meyraaa,seni gece geç saatler de başka topikte görmüşler..
Aytenciğim, Şanslısın bebeğine en yakınların bakıyor..aksi olsaydı çok huzursuz olurdun...
--
Bugünüm çok yoğun yine...Alışveriş yapılıcak yarın için beslenme hazırlanılacak ama ekstra işlerden henüz fırsat bulamadım...
Sabah kahvaltıda gün içi plandan bahsediyorum...Oğlum da kızıma döndü diyor ki...Abaaa sen annemle temizlik yap kız kıza.. ben babamla kanka kanka dolaşmaya gideyim..biz böyle kaldık..
eşimin hoşuna gitti sırıtmaya başladı ona kaş göz işaretiyle gülmemesini söyleyiverdim hemen..
Kızım,bozularak.. anneee çok kıro oldu bu ya diyo)))
editt: Paylaşacak mönüm olmadığından günlük olayları anlatıyorum...Sizleri takip ediyorum ve beğiniyorum aferin size..Aynen devam...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?