eneee hastacık meyram gelmiş ama ben çıkıyorum cnm denkleşiriz inş bidahakine
ozaman önceeşaka tabi nilay cnm seninki de zeynep dimi :44:
napıyonuz nan:)
ben hasta grip yatıyom......
tamam canım bencede güzeldi...kolay gelsin sana tekrardan geçmiş olsun...bende bi mutfağa gireyim biraz..Allaha emanet ol...
evet canım zeynep...
tam kaçıyoduk yakalandık....
1 Light ürün diye sınırsız tüketmeyin: Light ürünler de kalorisiz değildir. Bu ürünleri normalden fazla tüketmek kilo vermek yerine daha da şişmanlamaya neden olabilir.
2 Beyaz ekmek yerine tam tahıl ekmeği tüketin: Tam tahıl ekmeğinin kalori miktarı, beyaz ekmeğinkinden çok da farklı değil aslında. Ama sağladığı tokluk süresi daha uzun.
3 Düzenli uyuyun: Belirli saatte uyumak ve uyanmak, vücut saatini düzenli çalıştırır. Bu da metabolizma hızının düşme tehlikesini önler. Ve gün içinde uyumayın. Hele de tok karnınaysanız. Çünkü bu şekilde metabolizma hızınızda ciddi düşüşler olabilir.
4 Kahvaltıyı atlamayın: Kahvaltısız başlayan gün, kaybedilmiştir. Uyandıktan sonraki bir saat içinde kahvaltı yapın ki metabolizmanız düzenli çalışsın.
5 Kahvaltıda doğru seçimler yapın: Kahvaltı günün en önemli öğünü olduğu için tüketilen besinlerin içeriğine dikkat etmek gerek. Peynir, ekmek, domates, salatalık, yeşillik, 4-5 zeytin ve yumurta en sağlıklı kahvaltı öğünü. Reçel, krema, bal ve kaymak gibi besinlerden uzak durmalı. Çünkü bunlar hem fazla enerji verir hem zayıflamayı zorlaştırır.
6 Atıştırmalıkları unutmayın: Zayıflamak için atıştırmalıklar şart. Önemli olan doğru zamanda doğru atıştırmalığı seçmek: Şekerli besinler, kek, pasta, çikolata yerine kuruyemiş, kuru meyve, ekmek, peynir, yoğurt, ayran ve meyve tercih edin.
7 Öğle yemeğinde protein alın: Kırmızı et ve beyaz eti öğle yemeğinde tercih edin ki gün boyunca tok kalın. Lif içeriğinin fazla olması ve midede uzun süre kalması nedeniyle et ve türevlerini akşam yemeğinde mümkün olduğunca tüketmeyin.
8 Bağırsak hızlandıran besinleri tüketin: Kilo kaybının düzenli olması için bağırsakların iyi çalışması lazım. Bağırsak sisteminde oluşabilecek hasarlar kilo vermeyi anında durdurur. En iyisi, bağırsak hızlandıran günkurusu, kuru siyah üzüm, kuru incir ve yaban mersini yemek.
9 Egzersizi yaşam biçimi haline getirin: Sağlıklı beslenme gibi egzersiz de belirli bir süreç gibi görülmemeli, hayatın her alanında olmalı. Egzersize zamanınız yoksa en mantıklı seçim daha fazla yürümektir. Dünya Sağlık Örgütüne göre günde 10.000 adım atmalıyız.
10 Etiket bilgisi edinin: Hazır besin tüketimi her geçen gün artmakta. Bu kadar çok çeşit arasından kendiniz için doğru olan ürünü seçebilmek için, etiket okuyun. Ürünlerin üzerinde yer alan light, yarım yağlı, yağsız, şekersiz gibi ibarelerin ne anlama geldiğini bilmeli, besinlerin içeriğindeki yağ, protein, karbonhidrat, şeker miktarını incelemelisiniz.
11 Tok karnına alışverişe çıkın: Uzun süre aç kaldığınızda tüketeceğiniz besinin miktarı ve içeriği artar. Aç karnına alışverişe gittiğinizde de özellikle şekerli besinlere daha fazla yönelirsiniz. Bu yüzden alışverişe tok mideyle çıkın.
12 Öğünde protein kaynağı bulundurun: Özellikle ana öğünlerde herhangi bir protein kaynağı olsun ki kilo verme hızınız artsın. Sebze yemeklerinin yanında yoğurt, ayran veya cacık tüketin. Ana öğünde sadece salata yiyecekseniz içine peynir, tavuk veya balık ekleyin.
13 Posalı besinleri tercih edin: Posa içeriği yüksek olan besinleri tüketirseniz hem daha az yersiniz hem uzun süre tok kalırsınız. Sebze, kurubaklagil, salata, tam tahıllı ekmek ve meyve tüketimine özen gösterin.
14 Tek gıda almaktan kaçının: Tek besinle zayıflamaya çalışmak diyette başarısızlığa yol açmakla kalmaz, vitamin ve mineral yetersizliği de doğurur. Üstelik kısa süre sonra diyet, sizin için işkence haline gelebilir.
15 Buzdolabınızı light yapın: Zayıflamak için önce buzdolabınızı zayıflatın. Tam yağlı ürünler yerine, light ürünleri seçerseniz günlük 200 kalori daha az alırsınız.
16 Yemekten önce su için: Yemeklerden önce su içmek, mide hacmini doldurur ve daha az yemeyi sağlar. Öğün öncesi içilen 1-2 bardak su, yemekte 100-150 kalori daha az almanız demektir.
17 Her gün tartılmayın: Diyette başarı, uzun vade gerektirir. Her gün tartıya çıkıp kilo vermeyi beklemek hayal kırıklığına neden olabilir. Haftanın belirli bir günü, aç karnına ve aynı kıyafetle tartılmak daha doğru.
18 Tarçın ile tatlı isteğini bastırın: Tarçın tüketmek, tatlı isteğini bastırmanın en kolay yolu. Kan şekerini dengeleyen tarçını çay, yoğurt veya salataya ekleyebilirsiniz.
19 Ekmeksiz diyet yapmayın: Ekmeğin içindeki maya, sinir sistemini rahatlatır, böylece daha rahat diyet yapmanızı sağlar. Ekmek tüketmediğinizde, sinir sisteminiz bundan olumsuz etkilenecektir. Bu yüzden ekmeksiz diyet, genelde başarısızlıkla sonlanır.
20 Yumurtanın tokluk verdiğini unutmayın: Herhangi bir sağlık probleminiz yoksa mümkün olduğunca sabah kahvaltılarında yumurta tüketin. Yumurta hem en kaliteli protein kaynağıdır hem de tok tutarak kolay kilo vermeyi sağlar.
gecmıs olsun meyracıgımmmm bugun daha ıyısındır ınsallah benım annem ve kardesım de yatak dosek yatıyorlar cocugun yıllık ıznı ve tatılı de yalan oldu hatta bana da geleceklerdı o da yalan oldu bu durumda.
Kuzum geçmiş olsun dikkat et kendine bendede biraz başlangıcı var sanırım inşallah geçer
Günadin kizlar bassağliği dileklerniz için tesekkür
Ederim cok güzel paylasimlar yapmissiniz yumurtayi bende cok severim yaz diye sicaklarda az yiyorum ama hakkaten tokluk hissi veriyo
Meyra gecmis olsnn canimcim
Esra hem dolunay hem regl oldum tarti düne göre arti dedi valla
Lasly yapasim var amabelim cok ağriyo
Sabah 2dlm çavdar 1yemek kaşigi lor peynir üzeri z yagli cörekotlu
3 zeytnin yesil cay ictim
Öglen yemeğimi koyuyum yapabilirsem laslmi yapayim
Simdilik hoscakalin
resım ekleyıp cıkıyorum dun spordan sonra evde cekındımmmmmm gercı evı esım dagıtmıs kusura bakmayın ama. adamın keyfıne gore yer mınderlerı aldık o odaya, resmen cocuklar gıbı yayılıyor kuduruyor mınderlerın ustunde, yayılırken uyuyup kalıyor tabıkı kı sonraaaaaaa
herkese guzel bır gun dılıyorummmmmmmmmmm
Hayırlı günler herkese
Daficim başınız sağolsun
Meyracım geçmiş olsun canım
Ben de dün dizim için doktora gitmek zorunda kaldım kötüye doğru gidiyordu malesef kıkırdakta sorun oluşmuş pek yapacak bişey yok şimdilik dikkat edeceğim uzunyürüyÜşler yapmayacağım vs bir de balık kıkırdağı hapı ve D vitamini ile destekleyeceğiz şükür ne diyelim zamanla rahatlarım inşallah
Kilo vermek de şart tabiii şeker ve karbonhidrat almak da zarar veriyormuş dizlere
Şimdilik öpüyorum herkesi gün içinde görüşürüz inşallah
Unutmadan Zeynep arnazar ve yeni gelenlere hoşgeldiniz diyim azmimiz bol olsun inşallah
Nilüfer de hala yoğun sanırım
Günaydınlar,
herkese güzel bir gün diliyorum. ben de biraz aksırık tıksırık modundayım. havalar ne çabuk soğudu yahu..
Yenam raporlu olan bir arkadaşının yerine tam gün çalışacakmış birkaç ay. selamlar söyledi size, eskisi kadar görünemezsem merak etmeyin dedi..
Meyracım geçmiş olsun, kendine dikkat et.
.
çok geçmiş olsun kuzumm bugun bende hastayım boğazım şişti benımki iğnesiz geçmiyo malesef oyuzden akşam dr a gitcem
emzirdiğim içinde kafama göre ilaç kullanamıyorum dr şart yani pöff
geçen hasta oldugumda 10 iğne yemiştim ama çocukla iğneye gitmek zor olmustu bugun dicem dr a bi tane iğne ver gerisini antibiyotik yaz diye bebişle hastalıkda zor anam yatıp dinlenemiyosun bile neyse canları sağolsun kuzuların
eğer seninde geçmezse dr a git kuzum ilerlemesin dikkat et kendine ıhlamur felen bol bol iç balım kaymagım
oy kıyamam yaa çok geçmiş olsun kuzum....
asuman ablam:)
görüşmeyeli nasılsın? abimiz nasıl? daha iyimi??
aptımı doktorunuzHayırlı günler herkese
Daficim başınız sağolsun
Meyracım geçmiş olsun canım
Ben de dün dizim için doktora gitmek zorunda kaldım kötüye doğru gidiyordu malesef kıkırdakta sorun oluşmuş pek yapacak bişey yok şimdilik dikkat edeceğim uzunyürüyÜşler yapmayacağım vs bir de balık kıkırdağı hapı ve D vitamini ile destekleyeceğiz şükür ne diyelim zamanla rahatlarım inşallah
Kilo vermek de şart tabiii şeker ve karbonhidrat almak da zarar veriyormuş dizlere
Şimdilik öpüyorum herkesi gün içinde görüşürüz inşallah
Unutmadan Zeynep arnazar ve yeni gelenlere hoşgeldiniz diyim azmimiz bol olsun inşallah
Nilüfer de hala yoğun sanırım
slm kızlar boğazım agrıyo sabah kalktım şişmiş boğazım üstüne bi de regl olmusum geldimi peşpeşe geliyolar valla
esracım benı yarın aynı yazarsan sevinirim kilo için reglden dolayı
esracığım hayatımda hıc hırslı bırı olmadım kıskanc bırı olmadım ama dıyet, huyumu degıstırdı galıba ama hep derım asırı hırs zarardır dıye. ben sımdı kendıme zarar mı verdım hırsımla dıyorum senın yazdıklarını okuyunca. sporu azaltırsam duraklar kaldı kı zaten duraklama yasıyor gıbıtyım nezamandır. yemegımı artırırsam, kılo alabılırım. orucumu tuttum, ama metabolızmamı daha da mı yavaslattım acaba ? oruca ara verınce ozaman kılo mı alacagım ? kafam karıstııııııııııııı gerıldım offffffffffffffffffff
sımdı nasıl bır degısıklık ve duzenleme yapmalıyım bılemıyorum kı. sporu azaltacaktım eve yuruyerek donmek zorundayım onu kesemem ama zaten kışın spor salonundakılere ucret odeyım arabayla bıraktıracam kendımı. yanı ıkı ay kadar daha eve yururum sonra o da olmaz hatta kış geldı mı benım hcı yuruyusum olmaz kar ve buz benım korkulu ruyam. adım atmam alısverıse bıle. neyse demem o kı ıkı ay daha eve yuruyerek dondugum dusunelım haftada uc gun spora gıderken. spor salonunda temposu dusuk olsa da yarım saat yuruyerek baslangıc yapıyorum onu tamamen kaldırıp bısıklet yapayım bısıkletın zararı olmaz demıstı doktor.
ama neler yapacagım kac gun yapacagım beslenme, oruc falan ıyıce kafam karıstı yaaaaaa
Bende 93,5 kiloyum. Ben dün üye oldum bugün fırsat bulunca şimdi bir bakayım dedim 90 kilonun üzerindekiler diyince atladım hemen:)) Ben dün sabah itibariyle karatay diyetine başladım burda bununla ilgili yazılar varmıdırı. birde 90'nın altına nasıl düşeceğiz bakalım:)))
Sporumu yaptım, öğle yemeğimi yedim geldim :)
öğleden sonra anneme gideceğiz, akşama balık var. ya aslında anneme gidince abur cubur görüp dayanamıyorum. barı yanıma tartımı da alayım da ipin ucunu koparmayayım.
Burcu canım günde 5 saat spor nedir ya? günde 1 saat, haftada 270 dakikadan fazla spor kasları kaybetmene neden oluyor. verdiğin 20 kgmın kaçı kas, kaçı yağmış baktı mı diyetisyenin. ne olur yapmayın kendinize böyle şeyler.. kalple ilgili sorun çıkmaması mucize bu kadar spordan sonra. bana kızacaksın belki ama çok yanlış bir yöntem, lütfen kendine böyle şeyler yapma. en az gözü dönmüş bir şekilde abur cubur yemek kadar zararlı vücuda. eğer ilgin varsa amerikada yayınlanan biggest loser yarışmalarında günde 3-4 saat sporla 4-5 ayda 30-40 kg verenlerin şimdiki halini araştır, aldıkları kilo verdiklerinden fazla...
Filizcim sahursuz oruç tutma. oruç hassas bi konu, fazla ahkam kesmek istemiyorum bu konuda ama sahursuz çok yanlış oruç tutmak. hele sen uykuyu da az uyuyorsun çalıştığın için. 12 saat aç durmak çok zararlı vücuda. ayrıca saatlerce aç kalıp akşam yemek çok zararlı. bunla ilgili fotoğraf çekip ekleyeceğim birazdan.
menün iyi. fuse tea, kumpir ve soğan halkası olmasın diyeceğim ama oruçsun nefis çeker. Allah kabul etsin bu arada canım. keşke tencere yemeği yeseydin, sezar salata tavuk, ekmek kruton ve çiğ yeşillikten oluşuyor. tahminim mayonezli sezar sos koydurmamışsındır. tek öğün için besleyici ama tüm gün için yetersiz. bi de spor yapmışsın yine oruçlu oruçlulütfen oruç tuttuğun gün spor yaparsan artık benden yorum isteme, çünkü bi anlamı olmuyor yapma dedikçe yaptığın için.
bugünü görmüştüm, fena değildi. keşke didi olmasaymış ama oruçsun, nefis ister. bi hafta içinde 2. ya da 3. şekerli içecek. kilo veremezsin ki böyle
spor konusunda kendini dinlendirerek bakacakmışsın hatan olup olmadığına. malesef başladığın sporu azaltınca da kilo vermen durur canım. keşke en başından bizi dinleseydin. kızıyorum sana çok. söz ver eylül ayında kendine çeki düzen vermezsen bi beslenme uzmanına başvur. 3-4 çatal patatesler, 1 bardak didiler, uzun zamandır görmüyorum ama turşulardan kurtulmazsan kilolar gitmez. haftada 3 gün oruç tutup 4 gün normal beslenirsen metabolizman yavaşlar... uzatmayayım, elinde cetvelle bekleyen psikopat mürebbiye gibi gözükmek istemem ama sen çok ciddiye alıyorsun kilo vermeyi, çabalıyorsun. ama ufak ufak yanlışlar bütün emeği mahvediyor. bak senin topikteki kızlar 1 yılda 7-8 kg anca veriyorlar. çünkü verecekleri kilo az. o yüzden 1 kaşık salça, 2 tane turşu, 4 çatal çizkek onlara dokunmuyor. ama senin yolun farklı canım. haftada 1 kaçamağa ok, ama gün içinde 1 den fazla minik kaçamak yolunu keser senin...
5 saat ıcerısınde neler yapıyordun bılemıyorum ama kendıme benzettım bırazcık tamam senın kadar yapmadım ama yıne de bazen fazla oluyor saglık durumuma gore. senınkı cok olmus burcu. gunluk 5 saatten sonra, kendını ılerde nekadar daha zorlayabılırsın kı. hırs yapmıssın ama yanlıs olmus ıste. ınsaallah ıyı bır doktor bulursun tum tahlılerın yenıden yapılsın spor konusunda da bır fızyoterapıst ve ıyı bır spor hocasından fıkır alırsın ızmırdesın bu acıdan sanlısın bunların hepsıne ulasabılırsın ıns.
Iyi aksamlar hatunlar nasilsiniz bakalim. ben yatak dosek yatiyorum grip oldum bi de regl tam havamdayim yani. diyet ehviste soyle boyle gidiyor da okul yoruyor napacam bilmem. keyifler iyidir umarim ben heralde yarin tartida arti gorurum.
benım surecım uzundur. ben bu kılonun 4,5 kılosunu ramazanda verdım ama gecen eylul de basladım kurban bayramına kadar 7 kılo verıp sonra aylarca duraklama yasadım. ben yerıne dıger arkadaslardan fıkırler alırsanız daha ıyı olur ben spor konusunda ornek olabılırım sadece ama surec olarak degıl cunku rahatsızlıklarım var ve oyuzden zor kılo verıyorum baska durumda enaz 20-25 kılo verırdı bır baskası benım uyguladıgım seyler ıle.
sıze basarılar dılıyorummmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?