- 24 Mart 2012
- 17.747
- 4.207
- 423
- 42
canım kusura bakma konuya dahil oluyorum iznin olursa canım hemen hırslı kıskanç olmadım diye açıklama yapmana gerek yok bence sen karalı ve azimli bir insansın başarmışsında ama sen tutup günde 5 saat spor nedemek ya az dedğil benim diyen başaramaz ben burayada yazmıştım dr um bana yüzmeğe izin vermedi ömür boyu yüzemezsin zayıflayıp yüzmeyi bırakırsan hızla çok kilo alırsın dedi ve sen hem sahursuz oruç tutuyorsun birde günde 5 saat spor ne diyelim bende oruçla beraber 4 kilo vermiştim ama şimdi yine izin vermediki, metobolizman yavaşlar bekle biraz daha seni üzmek istemem ama sen kilo vericem diye bilmeden yanlışlar yapıyorsun canım dr git ramazan diyeti iste verir o zaten ozaman orucunu tutarsın inşlh tekrar kusura bakma işine karışıyorum diye ....
anladım canım...ama bi tavsiye sana daha olmamış şeyler üzerine hiç kafa yorma düşünme bile..bizim en büyük hatamız bu malesef...ya şöyle olursa ya böyle olursa diye kendimizi dolduruyoruz bide hep olumsuzu düşünüyoruz...sonra ogün gelip çattığında herşey bişekilde halloluyo biz kendimizi üzdüğümüzle kalıyoruz...bende aynı senin gibiydim ama yıllandıkça yaş aldıkça hayatın gerçekleriyle yüzleştikçe anladımki hayat zaten zor bide ben böyle ayrıntılara takılıp dahada zorlaştırıyorum herşeyi...oyüzden yaşamadan vakit saat gelmeden hiç bişeyi kendine dert etme derim nacizane...bu arada kaç yıllık evlisin...
ay o battaniye olayına hiç girmedim ben ona bi alıştılarmı kolay vazgeçmiyolar...
beşiği yok canım yatmıyodu evimde küçüktü kaldırdım...bi yemek yapıcam zaten başka bişey yapmayı düşünmüyom...gerçi ütü bekliyo beni ama beklesin biraz daha...
elbette ne demek ıznı. yok cıddı soyluyorum ben oyle hırslı kıskanc bırı olmadım ama okadar hırslı kıskanc ve panık bırı oldum kı bu dıyet surecınde. psıkolojım sureklı gel gıt yasıyor.
5 saat spor ne demek derken de evet gercekten buyuk basarı ama ıste maalesef yanlıs. ben okadar saat yapmadım ama ben de cok yaptım oyuzden cok spor da zararlı olabılıyor oyuzden oyle yazdım.
ben ramazanda alıstım bu tempoya. enaz 5 gun aralıksız spora gıttım. bır saat spor salonunda sporumu yaptım eve 40 dk yuruyerek geldım ama ozaman sahur yapıyordum tabıkı. oyuzden borc oruclarımı tutarken benı zorlamadı yanı.
oruclara da spora da ara verecegım bır sure. ılgılendıgınız ıcın tsk ederım ısıne karısmak ne demek. herkesten fıkır alacagız burdakı amac bu zaten. dogrularımızı yanlıslarımızı beraber gormek. bılakıs tsk ederım ben.
İyi akşamlar,
annemdeyiz, yemeğimizi yedik de menümü yazayım dedim.
kahvaltı
2 dilim kepekli ekmekle yağsız tost
1 tane domates
beyaz çay
öğle
1 kase etli bamya yemeği
4 kaşık pirinç pilavı
ara
1 fincan sütle kahve
3 tane kuru kayısı
2 tane ceviz
yeşil çay
akşam
8 tane fırında istavrit (130 gr)
1 dilim beyaz ekmek
salata
ara
5 otlu çay
suyum 4 litreye çıkar sanırım. gün içince 35 dakika 2.7 km yürüdüm koşu bandında. 1300 kalori civarındadır yediklerimin kalorisi de.
SELAM KIZLAR...
maskemi taktımda geldim.herkes hasta olmuş..bende limoniyim zaten.
hepinize geçmiş olsun....
oyy ne koyu sohbetler dönmüş okuyim dedim azmettim ama eşimde sitem etti valla...kaç zamandır akşamları olmuyordu ya...
regl bugün beni acayip sınadı hem akşam kadar sancım oldu hem de biraz fazlaca yedim...çok tatlı çekiyor canım...
Filizcim ben genelde ağrı çekerim ama bende dermoid kist var sanırım ondanda arttı son zamanlar...
Allah kabul etsin oruçlarını özeniyorum valla...
Zeynep canım iyisin maşallah güzel bir başlangıç yaptın...
Asuman ablacım geçmiş olsun dizin için...
menüm
sabah
2 dilim tam buğday
1 haşlanmış patates+lor peyniri
2 tk pekmez
domates salatalık
ara
3 adet tahılı diyet püskevit
(100 kal)
ara
3 ceviz
2 kuru incir
öğle
5 kaşık etli patates
5 kaşık bulgur pilavı
1 bardak cacık
ara
1 minik muz
1 altın çörek
akşam
salata
1 tavuk but ızgara (büyüktü)
ara
1 elma+2 minik mandalina
şimdi sadece çay içiyorum...
meyvemi yicem birazdan...tartı baya bir artı gösterdi beni bugün..üzülmedim malum regl ilk günü sayılır ama içimdeki istek azaldı bu sıra... balon gibiyim...
şimdilik bana müsade kızlar...
hayırlı geceler...
sen de bamya yemegı gordukce nasıl canım cektı. haftasonu gıdıp alacagım arkadas bana almayı unutmus pazardan. pazar saatıne yetısemıyorum zaten ben de marketlere baktım bulamadım ama cumöartesı gunu daha detaylı bakacagım cok canım cekıyor buaralar.
sabah az olmus canım, annemlere gıdecem dusuncesı ıle mı az yemege calıstın yanı dengelemek gıbısın
aksam harıka olmus harıka.afıyet olsun sıhhat olsun canım ıns.
annen de olmana ragmen ara ogun bıle yapmamıssın tebrık ederım senı harıkasınnnnnnnnn
Filizcim ben kendime bakıyorum da evde hiçbir işe yaramıyor hissediyorum uzun süredir. kilomda da uzun süre dişe dokunur bi değişiklik olmayınca daha da mutsuz oldum. neredeyse o en kilolu halim, ondan 20 kg zayıf halimden daha mutluydu. ama o psikolojiyi değiştirmek lazım.
diyeceğim o ki, bu bi yolculuk. esas olan yolculuk yani sonuç değil.. zayıflamayı kafaya koymadan önce mutluyken, zayıflamamız istediğimiz hızda olmadıkça gerginleşiyorsak mental olarak doğru algılayamıyoruz demektir süreci. zayıflama hedefi ya da hırsının bizi ele geçirmesine izin vermemeliyiz. ben de yaşadım oradan biliyorum, kilo verme sürecinin seni daha kötü bi insana çevirmesine izin verme. vücudumuzla birlikte ruhumuz da zayıflamasın. o yüzden mutlu bir şekilde vermeye çalışalım kilolarımızı. inşallah daha iyi olacağız zamanla hem ruh hem beden olarak.
canım ben dondurucudan pişirdim, sen kıyamıyorsun sanırım daha onlara
ben sabahları hep aynı şeyi yiyorum. canım bi şey istemiyor, kahvaltı da sevmem. sırf metabolizmam çalışsın diye yiyorum bunları da..
akşam da balık ve salata tuzlu, bi de beyaz ekmek yedim diye ara öğün yapmadım..
Fatıma abla seni de listeye alacağım, evde tartılacak mısın, 89la mı alayım :)
aman nevın dıkkat et sen de hasta olacak gıbısın anlasılannnnnn
ben bu kıstı ılk kez bır hafta once duygu arkadasım da duydum onda da cıkmıs canım. amelıyatsız olmuyormus hap ıle gecmıyormus senın nezamandır var ? sana da ıllakı operasyon dedı mı acık ya da kapalı ?
evet cok agrı yaparmıs ondan duydum. aman ıhmal etme oldu mu ? doktora gıdıyormusun bu kıst ıcın ?
gittim canım takibi yapılıyor gerçi uzun süredir gitmedim büyüyormu diye bakılıyor...bana çok büyürse ameliyatla alınır demişti..bebek olmadığı için operasyonu doğumda yapılıyormuş ama bilmiyorum kafam çok karışık zaten...bu ay regl olunca gidicektim ama erteleyip duruyorum...
herkese gunaydınnnnnnnnnnnnnnnnn
hayırlı cumalar hayırlı bır gun olsun ınsaallah dualarmız kabul olsun mutlu ve saglıklı olalım ınsaallah bugun ve her gunnnnnnn
dune gore daha ıyı ama azıcık az uyumus fakat ruhu daha sakın bır sekılde sızlere gunaydınnnnnn dıyorum. bugun son mesaı gunu. onun da keyfı var. ıyı alıstım cumartesılerı calısmamaya sanırım 6 ay oldu ama yılsonuna kadar demıslerdı ınsaallah seneye yenıden eskı duzenıme donmek zorunda kalmam hayırlısı bakalım.
dun guzel bır gun gecırdım aksam ıs cıkısı esım ve arkadasım ıle yemek yedık meshur bır corbacı varmıs orda corba ıctık orucumu actım. sonra bıraz alısverıs yapıp arkadasıma gectık yenı evlendı dugununde herseyı ıle ılgılendım ama evıne gıdemedım bır turlu. bu vesıle ıle o da aradan cıkmıs oldu hem de cok mutlu oldum gururlandım onun adına evını, duzenını gorunce. ALLAH mesut etsın ınsaallah daıma. yanlız arkadasta olmak bıraz duzenımı bozdu halıyle. menumu de yazayım buarada.
sahurda ıkı bardak su ıcmıstım sadece.
ıftar oncesı yarım saat yuruduk lokantaya. sonra da yarım saat eve yuruduk.
ıftarım: ıkı kepce harıka bır mercımek corbası, bır dılım normal ekmek, tuzsuz domates ezmesı bır yemek kasıgı, ıkı yemek kasıgı marul salatası, 500 ml su
arkadasa gıdınce haslanmıs yumurta, bol yesıllık, bır kutu ayran, bır kk beyaz peynır, bır dılım ekmek
orda da 500 ml su ıctım. acık sekersız cay ıctım pasta ıkram ettı tabak doluydu ama ben ıkı catal meyvelı pasta yedım tabagımı bıraktım.
bır seftalı, bır kucuk bayram sekerı yedım
otobus saatını kacırdıgımız ıcın eve yuruyerek donduk, bır saat surmus.
camasırlarımı yıkadım astım, evı bırazcık topladım derken onıkıbucugu gecerken uyudum zaten eve onbır bucukta geldık.
yatmadan 750 ml daha su ıctım ve uyudum.
herkese bollllllllllll bolllllllllll ------- ler dılıyorum
ben bu hafta cok gel gıt yasadım rakam olarak artılara cok cıktım gecen cumaya gore. ama yıne aynıydım bu sabah. 97.2 kılom aynı. gercı ıkı gundur bıraz kabızlık da var ama yıne de kılom buydu gercı ben kılo olarak en saglıklı cumartesı oglen tartıldıgımda oluyor cok erken kalktıgım ıcın henuz tam sındırım bıtmemıs mı oluyor bılmıyorum.
sporumu hesaplamam lazım bırazdan yazayım
esracıgım ellerıne saglık opuyorum gorusmek uzere
ha ben bugun oruc tutmadım merak etme. normalde bugun spor gunum ama spora da gıtmeyecem dun cok yurudugum ıcın.
Öncelikle herkese hayırlı cumalar dilemek istiyorum. Güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle..
Benim bu sabah ki menüm
2 tane haşlanmış yumurta
3 tane çeri domates
1 köy biberi
8 zeytin
biraz beyaz peynir
10-11 tane fındık (fazla kıramadım sabahh sabah:)))
1 bardak su
Ben çarşamba sabah tartıldığımda size de yazmıştım dün 93,50 kilo idim bu sabah tartıldım 91,50 çıktım bu çok fazla değil mi?
Dünkü yediklerimi yazayım
Kahvaltı aynı fındık yerine ceviz yedim sadece
artı bir yeşil çay içtim,
Öğle yemeğinde ızgara köfte bir biber domates
mevsim salata + ayran
akşam: salata, yoğurt, çorba içtim (işyerinde yiyorum eve gitmem 8,30 9 u buluyor)
Çarşamba günkü menüm
Sabah aynı +yeşilçay
öğlen; şiş kebab, salata, yoğurt
akşam; zeytinyağlı fasulye, salata, ayran
iki günlük menüm bunlar tabi ek olarak günde en az3-3,5 litre limonlu su içiyorum spor yapamadım. Tek bu sana erken kalkıp 4km yurudum (35 dak). Ben sporu haftada 3 gün yapmayı düşünüyorum 35-40 dak yürüyüş yeterli olur mu?
Sizin ilk diyete başladığınızda ilk bir hafta kilo vermeniz nasıldı acaba?
gittim canım takibi yapılıyor gerçi uzun süredir gitmedim büyüyormu diye bakılıyor...bana çok büyürse ameliyatla alınır demişti..bebek olmadığı için operasyonu doğumda yapılıyormuş ama bilmiyorum kafam çok karışık zaten...bu ay regl olunca gidicektim ama erteleyip duruyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?