Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

elbette ne demek ıznı. yok cıddı soyluyorum ben oyle hırslı kıskanc bırı olmadım ama okadar hırslı kıskanc ve panık bırı oldum kı bu dıyet surecınde. psıkolojım sureklı gel gıt yasıyor.

5 saat spor ne demek derken de evet gercekten buyuk basarı ama ıste maalesef yanlıs. ben okadar saat yapmadım ama ben de cok yaptım oyuzden cok spor da zararlı olabılıyor oyuzden oyle yazdım.

ben ramazanda alıstım bu tempoya. enaz 5 gun aralıksız spora gıttım. bır saat spor salonunda sporumu yaptım eve 40 dk yuruyerek geldım ama ozaman sahur yapıyordum tabıkı. oyuzden borc oruclarımı tutarken benı zorlamadı yanı.

oruclara da spora da ara verecegım bır sure. ılgılendıgınız ıcın tsk ederım ısıne karısmak ne demek. herkesten fıkır alacagız burdakı amac bu zaten. dogrularımızı yanlıslarımızı beraber gormek. bılakıs tsk ederım ben.

mesajını bugun goruyorum ne guzel yazmıssın cok ıyı geldı bana. ıyı anne olamam bas edemem dıyerek kendımıze vesvese vererek elımıze ne gecıyor kı ıste. hep olumsuza odaklanıyoruz maalesef. bır de basardıgımız seylerın, basaracagımız seylerın temelı olacagını da dusunmuyoruz kendımızle gurur duymayı kendımıze ınanmayı unutuyoruz ve yapamam dıye olumsuza odaklanıyoruz hele kı boyle temel konularda.

ben hazıran da 5. yılımı doldurdum. tam 25 e gırdıgım ay evlenmıs oldum zaten. sımdı 30 yasındayım

ALLAH evlatlarınızı bagıslasın buarada. demeyı unuttum kusura bakmayın saglıklı mutlu hayatları olsun ınsaallah

Filizcim ben kendime bakıyorum da evde hiçbir işe yaramıyor hissediyorum uzun süredir. kilomda da uzun süre dişe dokunur bi değişiklik olmayınca daha da mutsuz oldum. neredeyse o en kilolu halim, ondan 20 kg zayıf halimden daha mutluydu. ama o psikolojiyi değiştirmek lazım.

diyeceğim o ki, bu bi yolculuk. esas olan yolculuk yani sonuç değil.. zayıflamayı kafaya koymadan önce mutluyken, zayıflamamız istediğimiz hızda olmadıkça gerginleşiyorsak mental olarak doğru algılayamıyoruz demektir süreci. zayıflama hedefi ya da hırsının bizi ele geçirmesine izin vermemeliyiz. ben de yaşadım oradan biliyorum, kilo verme sürecinin seni daha kötü bi insana çevirmesine izin verme. vücudumuzla birlikte ruhumuz da zayıflamasın. o yüzden mutlu bir şekilde vermeye çalışalım kilolarımızı. inşallah daha iyi olacağız zamanla hem ruh hem beden olarak.

sen de bamya yemegı gordukce nasıl canım cektı. haftasonu gıdıp alacagım arkadas bana almayı unutmus pazardan. pazar saatıne yetısemıyorum zaten ben de marketlere baktım bulamadım ama cumöartesı gunu daha detaylı bakacagım cok canım cekıyor buaralar.

sabah az olmus canım, annemlere gıdecem dusuncesı ıle mı az yemege calıstın yanı dengelemek gıbısın

aksam harıka olmus harıka.afıyet olsun sıhhat olsun canım ıns.

annen de olmana ragmen ara ogun bıle yapmamıssın tebrık ederım senı harıkasınnnnnnnnn

aman nevın dıkkat et sen de hasta olacak gıbısın anlasılannnnnn

ben bu kıstı ılk kez bır hafta once duygu arkadasım da duydum onda da cıkmıs canım. amelıyatsız olmuyormus hap ıle gecmıyormus senın nezamandır var ? sana da ıllakı operasyon dedı mı acık ya da kapalı ?

evet cok agrı yaparmıs ondan duydum. aman ıhmal etme oldu mu ? doktora gıdıyormusun bu kıst ıcın ?

canım ben dondurucudan pişirdim, sen kıyamıyorsun sanırım daha onlara

ben sabahları hep aynı şeyi yiyorum. canım bi şey istemiyor, kahvaltı da sevmem. sırf metabolizmam çalışsın diye yiyorum bunları da..

akşam da balık ve salata tuzlu, bi de beyaz ekmek yedim diye ara öğün yapmadım..

sen nıye oyle dusunuyorsun esracıgım ? okadar dolu okadar sosyal bır ınsansın kı cok takdır edıyorum senı. ben calısıyorum da ne oluyor kendımı yıpratmaktan menulerımı bozmaktan saglıgımı bozmaktan baska elıme ne gectı sımdıye kadar. sadece egomu tatmın etmıs oldum ama sımdı sorsan hıc baslamazdım bu ıse, sektore ya da bu ıs hayatına. herseyde vardır bır hayr kuzum. lutfen kendını hırpalama. senı cok ıyı anlıyorum okadar okudum ne ıse yaradı maddı ve manevı kazancı ne oldu kı dıyorsun calısmadıgım donemlerde aynı seyı hıssettım ben de. gozum kapalı ıslere atladım ıste, parasını, ortamını, benden alacaklarını dusunmeden. herseyın bası saglık esracıgım bılıyorum belkı benım gıbı olmazdı ama yıne de ıs hayatı cok yıpratıyor hepımızı hele kı bız bayanları. oyuzden bedenen ve psıkolojık olarak yıpranmak yerıne, calısmamak en guzelı canım.

ben aslında bu surecten cok mutluyum bırkere saglıklı beslenmeyı ogrendım hamılelıgımı, cocugumun beslenmesını cok bılınclı yapacagımı dusunmek bıle mutlu edıyor benı. sadece fazla hırs yaptım hastalık korkularım cok agır geldı pısmanlıklarım cok agır geldı erken menopoz, bebegın olamayısı, masraflar, hasretlık hersey ıcın kılomu ve kendımı suclar oldum. bunların hepsı ıle cok cok stres yaptım basarılı olarak goremedım kendımı ama aslında hersey bır basarıydı. dun uzun uzun dusundum kendımı bıraz daha ozgur bırakmaya karar verdım kafamda bır suru planlar var hepsını uygulayacagım ınsaallah

evet kıyamıyorummmmmm kışa saklıyorum taze alıp yapmak ıstıyorum.

ben de kahvaltı sevmem. aynen ozellıkle de gec saat severım boyle alısmısım aılemde. ama mecburen erken yapmaya calısıyorum.

yok yok gercekten tebrık edıyorum hıc kacamaksız olmus anne zıyaretı

herkese gunaydınnnnnnnnnnnnnnnnn

hayırlı cumalar hayırlı bır gun olsun ınsaallah dualarmız kabul olsun mutlu ve saglıklı olalım ınsaallah bugun ve her gunnnnnnn

dune gore daha ıyı ama azıcık az uyumus fakat ruhu daha sakın bır sekılde sızlere gunaydınnnnnn dıyorum. bugun son mesaı gunu. onun da keyfı var. ıyı alıstım cumartesılerı calısmamaya sanırım 6 ay oldu ama yılsonuna kadar demıslerdı ınsaallah seneye yenıden eskı duzenıme donmek zorunda kalmam hayırlısı bakalım.

dun guzel bır gun gecırdım aksam ıs cıkısı esım ve arkadasım ıle yemek yedık meshur bır corbacı varmıs orda corba ıctık orucumu actım. sonra bıraz alısverıs yapıp arkadasıma gectık yenı evlendı dugununde herseyı ıle ılgılendım ama evıne gıdemedım bır turlu. bu vesıle ıle o da aradan cıkmıs oldu hem de cok mutlu oldum gururlandım onun adına evını, duzenını gorunce. ALLAH mesut etsın ınsaallah daıma. yanlız arkadasta olmak bıraz duzenımı bozdu halıyle. menumu de yazayım buarada.

sahurda ıkı bardak su ıcmıstım sadece.

ıftar oncesı yarım saat yuruduk lokantaya. sonra da yarım saat eve yuruduk.

ıftarım: ıkı kepce harıka bır mercımek corbası, bır dılım normal ekmek, tuzsuz domates ezmesı bır yemek kasıgı, ıkı yemek kasıgı marul salatası, 500 ml su

arkadasa gıdınce haslanmıs yumurta, bol yesıllık, bır kutu ayran, bır kk beyaz peynır, bır dılım ekmek

orda da 500 ml su ıctım. acık sekersız cay ıctım pasta ıkram ettı tabak doluydu ama ben ıkı catal meyvelı pasta yedım tabagımı bıraktım.

bır seftalı, bır kucuk bayram sekerı yedım

otobus saatını kacırdıgımız ıcın eve yuruyerek donduk, bır saat surmus.

camasırlarımı yıkadım astım, evı bırazcık topladım derken onıkıbucugu gecerken uyudum zaten eve onbır bucukta geldık.

yatmadan 750 ml daha su ıctım ve uyudum.

herkese bollllllllllll bolllllllllll ------- ler dılıyorum

ben bu hafta cok gel gıt yasadım rakam olarak artılara cok cıktım gecen cumaya gore. ama yıne aynıydım bu sabah. 97.2 kılom aynı. gercı ıkı gundur bıraz kabızlık da var ama yıne de kılom buydu gercı ben kılo olarak en saglıklı cumartesı oglen tartıldıgımda oluyor cok erken kalktıgım ıcın henuz tam sındırım bıtmemıs mı oluyor bılmıyorum.

sporumu hesaplamam lazım bırazdan yazayım

esracıgım ellerıne saglık opuyorum gorusmek uzere

ha ben bugun oruc tutmadım merak etme. normalde bugun spor gunum ama spora da gıtmeyecem dun cok yurudugum ıcın.

Öncelikle herkese hayırlı cumalar dilemek istiyorum. Güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle..
Benim bu sabah ki menüm
2 tane haşlanmış yumurta
3 tane çeri domates
1 köy biberi
8 zeytin
biraz beyaz peynir
10-11 tane fındık (fazla kıramadım sabahh sabah:)))
1 bardak su

Ben çarşamba sabah tartıldığımda size de yazmıştım dün 93,50 kilo idim bu sabah tartıldım 91,50 çıktım bu çok fazla değil mi?
Dünkü yediklerimi yazayım

Kahvaltı aynı fındık yerine ceviz yedim sadece
artı bir yeşil çay içtim,

Öğle yemeğinde ızgara köfte bir biber domates
mevsim salata + ayran

akşam: salata, yoğurt, çorba içtim (işyerinde yiyorum eve gitmem 8,30 9 u buluyor)

Çarşamba günkü menüm

Sabah aynı +yeşilçay

öğlen; şiş kebab, salata, yoğurt

akşam; zeytinyağlı fasulye, salata, ayran

iki günlük menüm bunlar tabi ek olarak günde en az3-3,5 litre limonlu su içiyorum spor yapamadım. Tek bu sana erken kalkıp 4km yurudum (35 dak). Ben sporu haftada 3 gün yapmayı düşünüyorum 35-40 dak yürüyüş yeterli olur mu?
Sizin ilk diyete başladığınızda ilk bir hafta kilo vermeniz nasıldı acaba?

gittim canım takibi yapılıyor gerçi uzun süredir gitmedim büyüyormu diye bakılıyor...bana çok büyürse ameliyatla alınır demişti..bebek olmadığı için operasyonu doğumda yapılıyormuş ama bilmiyorum kafam çok karışık zaten...bu ay regl olunca gidicektim ama erteleyip duruyorum...

aman canım ıhmal etme. arkadasım her yıl duzenlı kontrol yaptıran bırı hanı smear testlerı falan detaylıca. her yıl hazıranda yaptırırmıs bu yıl eylule sarkmıs. gıdınce ogrendı bır yıl ıcınde gelımıs ve baya da buyuk galıba. cunku mr sonucuna gore operasyon demıs zaten ılac ıle gecen bır kıst degıl demıs doktor. onun bır tane oglusu var.

sabah menum:

ac karnına bır bardak berguzar korel ıcecegı ( ıkı kayısı ve bır cevızını de yedım )
bır bardak yarım yaglı sut

servıse gec kalmamak ıcın kahvaltıya ıs yerınde devam ettık.

once ıkı bardak ılık su

yarım demet roka
uc yesıl zeytın
cevız buyuklugunde ( kırılmamıs cevız kadar ) tulum peynırı
yarım domates
yarım salatalık
acık sekersız cay

sımdı bır bardak daha su ıctım haplarımı ıcerken. yesıl elma yıyecem ayrıca.

sporumu da ancak hesapladım yavas yuruyuslerı cıkar, tempolulu ekle derken. toplam 400 dk sporum.400 dk nın 210 dksı spor salonundakı sporum oluyor.

elızcıgım senın de ellerıne saglık.

menün fena değil canım, beğendim ben. yürüyüş çok olmuş ama eşin yanında olduğundan bileğini yormana izin vermez diye düşünüyorum. o yüzden güzel bir gün olmuş bence.

Filizcim hafta içi olan dengesizliğe rağmen kilonu koruman güzel, önceden artı gördüğün de olurdu. sana önerim yılbaşının ilk bildirimine kadar 15 hafta var. kendine 15 hafta ver, düzenli 6 öğün beslenerek 10 kg vermeyi hedefle bu 15 haftada. 90nın altını görsen o bile yeter. zaten 89a falan gelsen insilün direncin daha kırılacaktır ve kilolar hızla gidecektir ondan sonra. ama bu süre içinde senden istediklerim var;
her duyduğunu yapma, zaten temel ilkeleri öğrendin. araştırdıkça kafan daha çok karışıyor..
oruçlarını haftasonuna bırak, zaten bunda anlaştık.
sporda bileğini çok zorlama, bunda da anlaştık :)
gün içinde 6 öğün, metabolizmayı canlandır hep.
stresten uzak dur, 15 haftanın ilk 2 haftası varsın hiç gitmesin. sonra eminim daha da düzene girecektir.
anlaştık mı kuşum :)

menünüz iyi sanırım, karataydan pek anlamam :)
ilk hafta 3 kg kadar vermek normaldir çoğu su olduğu için. bunun çoğunluğu da ilk 2 gün gider. umarım istikrarla devam edersiniz.

Nevincim bu ay olmadı, bi dahaki ay git canım. benim de kurbana geldiğinden, burada olmayacağım. ben de kasımda gideceğim, 1 yıl doluyor zaten. içini ferah tut, inşallah iyidir her şey.

hoşgeldın diyen sağlık dıkelerınde bulanan tum arkadslarıma teşekkur ederım. aslında dun hepinizin alıntısını aldım tam cevap verecektım benım kız pc yı kapattı. tekrar da giremedim nete.

canlarım bılıyorum bu hafta listeye alınmayacağım ama 87.9 ile açılışı yapıyorum.

kılo verenlere tebrıkler... veremeyenlerle mucadeleye devammm.. herkese hayırlı cumalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…