- 21 Mayıs 2010
- 17.971
- 41.061
- 798
afiyet olsun yaramasınİyi akşamlar
Nursena yedik hamsileri 2 kilo hamsi 4 kişiye zor yetti nerdeyse enişte sağolsun :)
Bir dahakine 3 kilo alayım diyor
Ben aşırı yemedim
Bu arada hepsini kızarttım 2 büyüktavayla yaptım çabuk oldu
Yoruldum ama bugün hemçarşı hem evde koştur yeğenler maşallah çok hareketliler
Benim kızlar balık yemiyor onlara köfte kızarttım yeğenim de kahvaltı türü istedi ona da sucuk kızarttım kaşar felan yedirdim herkes ayrı alem yani:)
valla hamsii hamsi dediniz benimde canım istedi 1 haftadırr varsa balıkçıda bende alayımmmafiyet olsun yaramasın
bak benimde fikrim geldi. yarın pazar bizim evin önüne kuruluyor.bende balık alsam diyorum :44:
ooo nursenada gelmiş
hoş gelmiş safalar getirmiş
Gececiyiz biz geç gelirler belki :)asuuu bugün kimseler uğramıyor
Al benden de o kadar canım hani face de var ya yorgun hissediyor felan ben her akşam öyle hissediyorum nerdeyse :)))ohh afiyet olsunnn asuuu
ya ben bu aralar çok yorgun umutsuz hissediyorum kendimiii
bahrdanmıdır nedir anlamadımm
afiyet olsun yaramasın
bak benimde fikrim geldi. yarın pazar bizim evin önüne kuruluyor.bende balık alsam diyorum :44:
uyuttum uyuttum.uyumasada odasına geçtivalla hamsii hamsi dediniz benimde canım istedi 1 haftadırr varsa balıkçıda bende alayımmm
bizim cadı kızlarda tamamen kılçıksız yiyolar yemesi 5 dakka ayıklaması 1 saat sürüyoo
hoşbuldukk dafiii kayın babayı uyuttunmu
banada az önce görümcek müjde verdi eli kulağında kaynanam kayınbabam ve görümce 3ü bir arada torunları özlemişler geleceklermişş haftaya falan gelirler sanırım
hiç salyalanmadı ben çok sevdim.sade sirkeyle kurmadım dur ekleyeyim tarifini.dafii hani bamya turşusu dediydin ya buranın bamyalarıda büyük büyükk sade sirkeyle kuruyosun demi denemek lazım salyalanmadımı bide ayıkladınmı kafalarını
geçen modacı cemil ipekçi varya bi proğramda bamya dolması yaptını söyledi filketeyle çıkarıyomuş içinii
Ben bu sene hiçbamya yiyemedim(
yok yok ben almayayımBAMYA DOLMASIbak bunu buldum zor ama lezzetli olur bamya candır:))
Eşim son bikaç senedir yemeye başladı ama hiç denk gelmedi nedensenedenkii asuum evdekiler yemiyomu
bende bamyanın iç anadolu yöresindeki gibi minik minik kurusundan çorbasını severimm
burdakiler çok büyük kızartıp yoğurtluup yiyolar
kıyamaaam çok şey kaçırmışsınBen bu sene hiçbamya yiyemedim(
ohh ellerine sağlıkk denemek lazımbu cahideden aldığım tarif
***Taze Bamya Turşusu***
Malzemeler ( 1 kg.lık konserve kavanozu için)
Yarım kg. taze Bamya
1 çay bardağı sirke
2 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı limon tuzu
5-6 diş sarmısak
Bamya turşusu nasıl yapılır?
Bamyaları yıkayıp, başlarını koni şeklinde kesin.
Sarımsakları ayıklayın. Kavanozun dibine ortadan ikiye bölerek 2 diş atın.
Bamyaları kavanoza yerleştirin. Aralarına ve en üstüne de sarmısak koyun.
Tuzu, limon tuzunu, ve sirkeyi bamyaların üzerine dökün.
En son kaynar haldeki suyu bamyaların üzerine çıkana kadar doldurun.
Ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin.
Bir saat sonra kavanozu tekrar düz çevirebilirsiniz.
Bamya turşunuzu yemek için en az 10 gün bekleyin.
Turşunuzu açtıktan sonra dolapta veya soğuk bir yerde muhafaza edin.
Cahidenin notu: Bamya turşusunun suyu kurulduktan sonraki ilk 10 gün içinde salyalı olur. 10 günden sonra giderek su normal turşu suyu halini alır.
Turşu suyunu sıcak koymamızın sebebi, bamyaların yeşil rengini korumak içindir. Eğer soğuk su koyarsanız ertesi gün bamyalarınızın sapsarı olduğunu görürsünüz. Sıcak su bamyaların bozulmasını da önlüyor.
Ben bu tarifi soğuk suylada denedim. Fakat bugün turşumun ekşidiğini farkettim. Bu yüzden soğuk suyla değil, mutlaka kaynar suyla kurun.
bu tarife göre malzemeyi koydum kaynar suyu üzerine döktüm kapağını sıkıp ters çevirdim sonra sabah dolaba kaldırdım.
bende kızartırım ama yoğurtlu hiç yemedim. unlayıp kızartıp,üzerine domates sos dökerim.Eşim son bikaç senedir yemeye başladı ama hiç denk gelmedi nedense
Kurusunu alırım artık
Kızartıp yoğurtlamak da ilgimi çekti
O da olur tabiibende kızartırım ama yoğurtlu hiç yemedim. unlayıp kızartıp,üzerine domates sos dökerim.
iyi gecelerr minik yatalım anne diyooo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?