Hoşgeldin meyra evine...
selamun aleyküm güzeller
bugün menümü yazmaya utanırım en iyisi yazmayayım.
köyde bizim ve kp nin dışında iki kişi vardı ona göre yemek yapacaktım. sonra tek tek çoğalmaya başladık.
sayı arttıkca menüye bir çeşit daha ekledim derken tatlıyla birlikte 9 tencere olmuşbende şaştım ne zaman yaptım diye ama yapmışım işte :44: birer ikişer kaşık derken hesabet bir öğünde yediklerimi
kahvaltıyı hiç saymıyorum bileonu zaten abartmıştım
artık detoxmu yaparım ne yaparım bilmiyorum.
iyi geceler canım tekrar hoşgeldin. uzun zamandır görünmeyince aslı gibi evlendiğini düşünmüştüm
meyracım evine hoşgeldin canım. artık ucundan kenarından menü paylaşmaya başlarsın değilmi
bamyayı kısmetse önümüzdeki sene çok yapmayı düşünüyorum. sende dene istersen ben çok sevdim.
bir gün aşure yiyip ertesi gün detox yapıcaz zeynepcim
slm ben geldimm gece uyumadım hiç 3 te yattım 4 te eşimi göreve çağırdılar geri yatayım dedim uyumam 5 i buldu 5 bucukta eşim geldi geri 7 de okul ,için kalktık sersem gibi oldum küçük cimcimeye 1 bardak süt içirip uyumuşşum 1 satt sonra dışarı çıktık öğlene ekmek almaya kargo vardı yolladık geldik kızımla
büyük kızı la eşim okuldan geldi yemeklerini yedirdim büyüğü okula bıraktım geldim şimdi az dinleniyorum ev temizlenecek heryer her yerde halıları verdim yıkamaya yarın akşama getiriceklermiş temizleyeyimde seriveririm gelir gelmez
akşama tarhana çorba biber dolma menüm 2 tane biber bi kase çorba yerim salata yla
slm millettt geçmiş yapamadan yazem bugun annemler geliyo ist dan oyuzden hazırlıklarım var kalamiciim yani
bu hafta pek gelemeyebilirim hbr edeyim dedim herkescikleri öptüm simcik ben kaçar işler beni bekliiii
ayyy dafi ablamm denemelisin...meryeem senin şu çaylı sütü bende bir deniycem birgün çok merak ettim. ben süt severim. ne sevmem acaba
Selamün aleykümm....
yaşasın eski günlere dönüyoruz galiba bir gün giremedim bir sürü sayfa birikmiş...gece çok geç geldik eve kızlar uyumadılar epeyce sabaha karşı yatıncada 11 de kalktık...çocukları yedirdim...kendimde 2 dilim ballı ekmek yedim 1 fincanda süt içtim...güne böyle başladım işte...aslında bende oruç tutmayı isterdim ama nasip işte....ya bide aşure geliyo napcaz...bende çok seviyorum yapmıyayım desem olmaz eşim istiyo çünkü..of offf toparlanmamak için bir sürü bahane var yaa...
neyse bende kaçayım gidip bi çorba yapayım...yanınada bişeyler düşünmeliyim...
ayyy dafi ablamm denemelisin...
ben sütü 4 yasımdan beri hiç içmemişim ama böle çok seviyorum..
bak yeniden tarif geceyim yarın sabaha belki lazım olur :))
Tarifi 2 Su Bardağı süt kaynatılıp, içine Rengi Koyulaşınçaya kadar Demlenmiş çay ilave edilir. daha sonra tuz ve bol karabiber eklenir ve içine ekmek doğranarak afiyetle yenilir.not:daha çok tatversin diye tereyağı katılır.
yanına domates biber de pişiriyorum ben ohh canım cekti yine:)
aşureye ben de bayılırım..ama yapmayacağım bu sene..
kv ye gider 1 kase yerim artıkevde olursa girer çıkar hepsini yerim
not ettim canımayyy dafi ablamm denemelisin...
ben sütü 4 yasımdan beri hiç içmemişim ama böle çok seviyorum..
bak yeniden tarif geceyim yarın sabaha belki lazım olur :))
Tarifi 2 Su Bardağı süt kaynatılıp, içine Rengi Koyulaşınçaya kadar Demlenmiş çay ilave edilir. daha sonra tuz ve bol karabiber eklenir ve içine ekmek doğranarak afiyetle yenilir.not:daha çok tatversin diye tereyağı katılır.
yanına domates biber de pişiriyorum ben ohh canım cekti yine:)
aşureye ben de bayılırım..ama yapmayacağım bu sene..
kv ye gider 1 kase yerim artıkevde olursa girer çıkar hepsini yerim
bende menümü paylaşayım
gece : 1,5 dilim ekmek, bir tabak kavurma, küçük 1 elma,1 fincan yeşil çay
akşam : 1 tabak barbunya yemeği, 1 dilim ekmek, iki kaşık pilav, 3 köfte,2 kaşık yoğurt, 1 dilim ekmek kadayıfı, 1 fincan türk kahvesi
esraa nerelerdesin kaç kalori almışım
selamlar,
bugün çok yoğundum. geçmişe bakabilir miyim bilmiyorum. yarın annemi doktora götüreceğim, yarın da gelemeyebilirim. menümü yazayım diye uğradım bi :)
kahvaltı
2 dilim kepekli ekmekle tost
1 tane domates
yeşil çay
ara
tek şekerli türk kahvesi
10 gr sticks çikolata
öğle
6 kaşık zeytinyağlı taze fasulye
100 gr yoğurt
1 dilim kepekli ekmek
ara
10 gr yaban mersini kurusu
beyaz çay
akşam
6 kaşık fırında zeytinyağlı patlıcan
100 gr yoğurt
1 dilim kepekli ekmek
ara
1 fincan sütle kahve
suyum 3 litreyi geçmiştir. hareketli bi gündü ama hala spor yapamıyorum malesef.
esracım menün pek dengeli..anneni doktora gtrceksin demek,umarım iyi haberlerle gelirsiniz.
bizimle paylaştığın dua da ne güzel oldu..teşekkür ederim..
sen nasılsın canım?
eşimin pcde işi vardı, başka işi çıktı da kaldı pc bana yaşasın :)
Zeynepcim seni görüyorum aşağıda. sen nasılsın?
sağol canım iyiyim...bi yandan büyük kızla oyun oynuyoz facede dalmışım....şimdi babasının yanına gitti artık ben takılayım birazda demi yanii...
esracım çok teşekkür ederim canım hem yardımın için hem güzel duan için.ablacım yettim :)
menün iyi görünüyor taş çatlasın 1300-1350 kalori eder. afiyet olsun Allah kabul etsin :))
------
son sayfaya baktım da oruç tutanları oruçları kabul olsun inşallah. ben çok geç farkettim ama dua ettim bol bol. bi dua varmış 3 kere okunması tavsiye edilen, onu okudum. buraya da ekleyeyim.
Elizcim maşanı güle güle kullan fıstık :)
geçmişe bakamıyorum, aklım sizde. inşallah çarşamba görüşürüz
"Her kim, Muharrem ayında ( tercihan ilk gün) bu duayı okursa (3 kere), Allah o kimseyi bir yıl boyunca bütün belâlardan emin kılar.
Sihâbuddîn-i Sühreverdî'den menkûl bu hadîs-i Şerîfin altında yer alan notta ayrıca şunlar yazılıdır.
Her kim, Aşûre gününde bu duayı okursa (3 kere), ölümünden de emîn kılınır. Zîrâ o yıl ölümü mukadder olan kimseye bu duayı okumak nasîp olmaz.
MUHARREM AYI DUASIBismillâhirrahmanirrahim
Elhamdulillâhi Rabb-il 'âlemin Vesselâtu vesselâmu 'alâ Seyyidina Muhammedin ve 'alâ âlihi ve sahbihi ecma'in
Allahümme entel ebediyyul kadîm El hayyul kerîm El Hannân El Mennân ve hâzihi senetün cedîde, es'eluke fîhel 'ismete mineşşeytânirracîm
Vel 'avne 'alâ hâzihin nefs-il emmâreti bissûi vel iştigale bimâ yukarribûnî ileyke Yâ zel celâli vel ikrâm Birahmetike yâ erhamerrâhimin Ve sallallahu ve selleme 'alâ seyyidinâ ve nebiyyinâ Muhammedin ve 'alâ âlihi ve sahbihi ve ehlibeytihi ecma'in
MEÂLEN TERCÜMESİ: Kendinden evvel hiç bir varlık bulunmayan, varlığı - hayâtı - Kullarına keremi çok - merhameti, nîmetler bağışlaması SONSUZ DEVAMLI olan yalnız ve yalnız sensin ALLAH'ım,
Bu yeni yıl boyunca; Senden, huzûrundan kovulmuş şeytandan beni korumanı ve kötülüğü emreden nefsimi yenmem için yardımını, beni sana yaklaştıran işlerle meşgul olmamı dilerim Ey Celâl ve İkram sahibi ALLAH'ım.."
dinle biraz kafanı, tüm gün yoruyorlardır seni. az da babaları ilgilensin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?