Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

inşaallah ablacım.....
çok geçmiş olsun ayrıca, diş zor malesef.....

sanada çok geçmiş olsun canım.....

dafi ablacım tüm paylaştığın bilgiler için çok teşekkürler, hepsi şahane bilgiler.....

Son düzenleme:
Son zamanlarda mısır ekimi yaygınlaştı. Çiçeklenme zamanında mısır püskülleri görülmeye başlar. Bitkinin şifalı bölümü işte bu püsküllerdir. Çiçeklenme zamanı Temmuzdan Ağustosa kadar sürer. Mısır püskülleri, döllenme başlamadan önce kesilir ve gölgede kurutulur.

Güvenilir bir idrar sökücü gerektiğinde, aynı zamanda etkili ve başka hiçbir zararı olmayan zayıflatma ve bedendeki yağı azaltma ilacı olarak kullanılan mısır püskülü çayı içebilirsiniz. Mısır püskülü tam olarak kurutulmadan uzun süre saklandığında, idrar söktürücü özelliğini yitirir ve dışkılamayı kolaylaştırır. Mısır püskülü çayı, taş yapıcı idrar yolları hastalıklarında, kalp ödeminde ve başka ödemlerde olduğu kadar, böbrek iltihabı, mesane nezlesi, romatizma ve gut hastalığında da başarıyla kullanılabilir. Ayrıca, çocukların ve yaşlıların yatağa işeme hallerinde ve böbrek sancılarında da yardımcı olur. Tüm bu rahatsızlıklarda, her 2-3 saatte bir yemek kaşığı dolusu çay alınmalıdır.

Mısır Püskülünün Faydaları ve Kullanım Alanları:

İdrar yollarını temizler ve idrar söktürür.
Zayıflamaya ve vücuttaki yağları eritmeye yardımcı olur.
Böbrek iltihabı, romatizma ve gut hastalıklarına karşı yardımcıdır.
Ödemleri gidermeye yardımcı olur.
İdrar yollarındaki ve mesanedeki taşları düşürürmeye yardımcıdır.
Sinirleri yatıştırır ve sakinleştirici etkisi vardır
Bedeni güçlendirici bir toniktir.
Üretrit (idrar yolları enfeksiyonu), sistit (mesane enfeksiyonu) ve prostatit (prostat bezi enfeksiyonu) tedavilerinde yardımcıdır. Bu durumlarda, özellikle Civanperçemi ile birlikte kullanılırsa daha etkili olur.
Çocuklarda ve yaşlılarda görülen altını ıslatma sorunlarının çözümünde faydalıdır.

Çay hazırlamak: Bir tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış mısır püskülü, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır, 3-5 dakika demlendikten sonra süzülür. Tatlandırılmadan günde 3 bardak içilir.
( alıntı )

Son düzenleme:

Mısır püskülünü genellikle kiraz sapı ile karıştırırız. Böylece ödem atıcı etkisini artırmış oluruz. Eğer her gün, her ana öğün sonrasında düzenli olarak mısır püsküllü bir bitki çayı içersek, ödem tutma sorunumuz ortadan kalkar. Hiç ödem tutmadığımız için şişkinlik ve gereksiz ağırlık sorunumuz da oluşmaz. Mısır püskülünü mate çayıyla birlikte içmek ayrıca çok etkilidir. Her yemek sonrası mate çayıyla demlenerek içilebilir.

Mısır püskülünün faydaları neler, mısır püskülü çayı zayıflatır mı, mısır püskülü nasıl demlenir ve nasıl içilir, diyet yaparken mısır püskülü çayı içmek işe yarar mı, mısır püskülü nedir, nereden alınır ve nasıl içilir? Mısır püskülü aktardan alınır. Rutubetli ve kokulu olmamasına dikkat edilir. Rutubetli mısır püskülü aflatoksin etkisi gösterebileceğinden dolayı tehlikelidir.

Mısır püskülü çayı nasıl yapılır : 2 tatlı kaşığı kadar kıyılmış mısır püskülünün 1 su kupa kaynamış suda 4-5 dakika demlendikten sonra ve genellikle yemeklerden önce günde 2-3 kez içmek faydalıdır. Mısır püskülü çayı, zayıflamaya yardımcı bir diğer bitki olan kiraz sapı ile birlikte de kullanılmaktadır.

Mısır püskülü çayı ne işe yarar : İdrar yollarını temizler ve idrar söktürür. Zayıflamaya ve vücuttaki yağları eritmeye yardımcı olur. Çocuklarda ve yaşlılarda görülen altını ıslatmaların tedavisinde faydalıdır. Böbrek iltihabı, romatizma ve gut hastalıklarına karşı etkilidir. Ödemleri giderir. İdrar yollarındaki ve mesanedeki taşları düşürür. Sinirleri yatıştırır.

Mısır püskülü çayı zayıflatırmı : Mısır püskülü çayı içerek kilo verilir mi, mısır püskülünün zayıflamaya etkisi var mı? Mısır püskülü tek başına değil genellikle pek çok faydalı bitki ile karıştırılarak içilir. İçine yeşil çay, kiraz sapı, mate ve funda eklendiğinde mısır püskülünün iyi bir zayıflama çayı etkisi vardır.

Mısır püskülü çayı ve sağlık için faydaları : Mısır püskülünden son derece güvenilir, herhangi bir yan etki riski bulunmayan zararsız bir idrar artırıcı olarak özellikle çeşitli etkenlere bağlı böbrek ve idrar yolları sorunlarında yararlanılır.

Güvenilir olması nedeniyle çocuklarda böbrek ve idrar yolu sorunlarında tercih edilir.
Tek başına veya diğer bitkisel ürünler ile birlikte sistit, üretrit, prostatit gibi idrar yolu yangılarında, idrar yolu tahrişlerinde, böbrek ve idrar yolunda taş/kum gibi oluşumların düşürülmesinde de kullanılması tavsiye edilir.

Yan etki riski bulunmaması nedeniyle detoks ve zayıflama rejimlerinde vücuttaki ödemin uzaklaştırılması amacıyla yararlanılır.

Bu kadar güvenilir bir ürün olmasına rağmen vücutta sodyum ve potasyum dengesini olumsuz etkileyebilir, dolayısıyla kalp hastalarının mutlaka uzman denetiminde kullanması gerekir.

Kiraz sapı ise hem kiraz hem de vişne meyvelerinin kurutulmuş sapından oluşuyor.

Bileşimi polifenolik maddeler ve potasyum tuzları bakımından zengin olan kiraz sapı detoks ve zayıflama rejimlerinde vücuttaki ödemin atılması amacıyla potasyum dengesini koruyabilen bir idrar artırıcı olarak değerlidir.

Mısır püskülü çayı zayıflama : Tek başına değil, kiraz sapı ve yeşil çay ile demlediğinde daha etkili olacaktır. Biraz da mate çayı ekleyiniz. Böylece tesirini artırınız.
( alıntı )

kendime bugün sabah çok güldüm.
Ne zencefil kalıyor,elma sirkesi,bal tarçın tost hazırla greyfurt suyu sık derken sabah bir 45 dk erken kalkmam lazım
bütün gün iş yerinde bitki çayı süz limon sık,karbonatlı su ayarla su şişesi stok yap.
akşam evde aerobikti yok yine çay hazırla.amannn ne yorucu bütün gün diyete göre yaşa.
hayır memnun olmadığımdan değil ama sürekli birşeyler hazırlıyorum.
arkadaşları bile kendime göre yemek yenecek yere götürüyorum.

iyi işte bak etrafınada faydalı oluyorsun
sayende arkadaşlarında sağlıklı besleniyor

Merhaba arkadaşlar,

Geçmişi okumadan selam vereyim istedim daha sonra vakit bulunca okurum...
Herkes iyidir bir yaramazlık yoktur inşallah...

Kendinize iyi davranın öpüyorum sizi şap şup...

Merhaba arkadaşlar,

merhaba yenacım özlettin yine kendini
gerçi herkes özletti kendini. inle cinle tek kale maç yapıyoruz

Herkese hayirli günler.... yarin insallah hepimiz eksilerde oluruzzzz

hosgeldin daficim :) helal olsun vallahi !!! Ben olsam girerdim :S yerdimde :S hayranim hepinizeeeee sizlerdeki olan iradenin %30u bende olsa super olur

birde bu arada yazdigin guzel bilgiler icin sagol hepsini okuyamadim vaktim yok suan... ama bir ara vaktim olunca okurum!!!

Gecmis olsun asucum...

hayırlı günler canım
sende yaparsın yapıyorsun yapıcaz hep birlikte başarıcaz inşallah

sabah:greyfurt suyu bir bardak
peynir+salatalık+roka+domates kepekli ekmek ile tost+ayran

ara şekersiz çay

öğlen:3 küçük dilim patates+2 kaşık ıspanak+1 adet kayısı kurusu

akşam:karnıbahar ve yoğurt olacak

karışım çay çay çay çay

Kiraz sapı, zayıflamak için eskiden beri kullanılan ve bitkisel çayı ile zayıflama, kilo verme olanağı sağlayan bir bitkisel çözümdür. Özellikle ülkemizde bolca yetişen kiraz meyvesinin tüketilemeyen sapları, özellikle kiraz sapı çayı kullanımı nedeniyle artık bir iktisadi değer olmaya başlamıştır. Kiraz sapının bu derece etkili bir zayıflama sağlamasında içeriğinde bol miktarda bulunan bitkisel kimyasallar, vitaminler ve mineraller yatmaktadır. Öncelikle kiraz sapının faydaları hakkında sizlere bilgi verdikten sonra kiraz sapı çayı yapımı tarifi de bu yazıda yer alacaktır.
Kiraz Sapının Faydaları ve Yararları
Kiraz sapı, antioksidan deposu olarak tanımlanabilecek bir bitkisel üründür. Kiraz sapının bu özelliği, antiaging, cilt gençleştirme ve bağışıklık sistemini güçlendirme amacıyla kullanılmasına olanak tanımaktadır. Kiraz sapı, A,B,C, D, E,K gibi önemli vitaminler ile tanen ve potasyum tuzları bakımından çok zengindir. Özellikle tanen ve potasyum elementi, metabolizmayı hızlandırıcı ve zayıflatıcı, iştah kesici bir takım özellikler arz etmektedir. Kiraz sapı, tek başına çay olarak içilebileceği gibi, mısır püskülü, mate yaprağı, defne yaprağı, adaçayı, avokado yaprağı, ısırgan otu gibi değişik zayıflatan bitkiler ile birlikte çay yapılarak ta tüketilebilmektedir. Özellikle son zamanlarda Sn. Ahmet Maranki ve Sn. İbrahim Saraçoğlu kiraz sapının faydaları hakkında oldukça açıklayıcı bilgiler vermektedirler.
Kiraz sapı zayıflatırmı
Kiraz sapı, aşağıdaki tarifte olduğu gibi çay yapılarak 14 günlük bir kür ile birlikte uygulandığında bölgesel ve kitlesel zayıflama sürecini hızlandırmaktadır.

kiraz sapının faydaları ve hazırlanışı
KİRAZ SAPI ÇAYI YAPIMI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:
* 50 gram kurutulmuş kiraz sapı,
* 1 litre su
KİRAZ SAPI ÇAYININ HAZIRLANIŞI VE KULLANIMI : Kurutulmuş kiraz sapları suya atılarak yarım gün bekletilir.
Kiraz sapı nasıl kaynatılır? 12 saat kadar bekletildikten sonra 15-20 dakika kadar kaynatılan bu su, yarım saat demlenmeye ve soğumaya bekletilir. Daha sonra Kiraz sapları süzülerek kiraz sapı çayı servise hazır olmuş olur.
Kiraz sapının kullanımı: Bu kiraz sapı çayını zayıflamak için günde 3 kez 5 er saat arayla içmelisiniz. İlk olarak sabah 9 gibi içmeniz gerekecektir. Kira sapı ile zayıflama kürü 2 haftadan daha fazla sürdürülmemelidir.

( alıntı )

kendim çalıp kendim oynayınca birşeyler paylaşayımda topik ayakta kalsın dedim

ablam benim:)

ilk başlarda öyle oluyo, bende öyle demiştim ilk zamanlarda, ben evde olduğum için bu ne mutfaktan çıkamıyorum yaa demiştimD
ama alışıyosun ve sonra mutlu bile oluyosun....
ve bence herşeyde olduğu gibi diyettede aynen; az olsun ama sürekli olsun bişeyler..... en faydalısı bu galiba bence.

burcun ne bacım özel olmazsa?

Merhaba arkadaşlar,

bende seni öpüyorum şap şup:))))

saraççoğlunu çok seviyorum ve takdir ediyorum kendini ama marannkiyi az seviyorum ben

tühhhhhhh bileydim bu yaz kiraz topladigimda yerken saplarini saklardim ( yazik oldu yawssss neyse bakalim :) seneye yaparim bende,.. gerçi seneye allahin izni ile zayif olmus olmak istiyorum o dönemde

[video=youtube;RHenP3j_Pvc]http://www.youtube.com/watch?v=RHenP3j_Pvc[/video]

çok tatlılar:))
videonun sonunda da kendilerini görüyo ekranda ve diyoki çocuk: "aaa bize bak":)))
yerim ben ikisinide......

dafi ablam bilgiyle bende gülümsetmeyle topiği ayakta tutmaya çalışıyoruz, yokmu arttıran.........

tühhhhhhh bileydim bu yaz kiraz topladigimda yerken saplarini saklardim ( yazik oldu yawssss neyse bakalim :) seneye yaparim bende,.. gerçi seneye allahin izni ile zayif olmus olmak istiyorum o dönemde

canım kiraz sapını aktarlarda bulabilirsin, satıyorlar özellikle.
yurtdışında durum nasıl olur bilemicem pek ama.....

offff epeydir hiç tartılmadığım için kilomu çok merak ediyorum:18::18:
artık yarın tartılmayı düşünüyorum, inşaallah.....
inşaallah çok yüksek bi rakam çıkmaz, hatta kilo vermiş olarak çıksa ne güzel olar
yarın belli olacak artık akkoyun karakoyun.........:18::18::18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…