ay çok sağol canım yapmışkadar oldunohh şükür sonunda 2,5 saat süren ütü faslını bitirdim...ve mutfaktan bir ayva kapıp yorgun adımlarla pc ye geldim...az takılam birazdan eşim gelir zaten..çok şükür yemeğimde hazır...
dafi ablacım göndereydin senin iki parça ütünüde yapardım başlamışken...
süperr bir aşk hikayesii...
nihalcim sabahları ve öğleleri çok az yemiyor musun? ben kuruyemişi hergün 1 çay bardağı yiyorum ve yanında bir sürü şeylebugünkü menüm
sabah 6-7 fındık+1 mandalina
öğlen bir poğaça+çay
akşam:1 tabak nohutlu et(dün akşamdan bitti artık)+4 ince dilim sucuk+1 küçük tb hoşaf
çay filan içerim bitki çayı olabilir.
sende mi karatay yapıyorsun liste ona bayağı uygun :)menüm:
kahvaltı:2 haşlanmış yumurta,3 tane ceviz,3 küp kaşar,1 tatlı k.labne, 1 kupa yeşilçay....
öğle:büyük bir kase salata,bikaç kaşık yoğurt....1 kupa yeşilçay.....
ara:3 tane ceviz,1 kupa 9lu çay..
akşam:1 porsiyon pırasa,1 kase yoğurt...1 kupa yeşilçay....
pırasayı accık bulgurla yaptım...az öncede 10 tane çekirdek çitledim...görünce dayanamadım...:26:
nihalcim sabahları ve öğleleri çok az yemiyor musun? ben kuruyemişi hergün 1 çay bardağı yiyorum ve yanında bir sürü şeyle
sende mi karatay yapıyorsun liste ona bayağı uygun :)
25/12/2013 MENÜ;
SABAH: peynir, zeytin,1 haslanmis yumurta, biraz bal, 2 dilim tam bugday ekmegi, 1 bardak cay
ÖĞLE: 6 izgara kofte, 1 dilim kepekli ekmek, ayran (yaninda 1 tk aci kirmizi biber sosu ve 1 adet biber tursusu)
AKŞAM: 6 küçük nugget (firinda isitildi), bol salata (gobek marul, domates, biraz peynir), 1 kase yogurt, 1 dilim tb ekmek
BUGÜN DIGER GUNLERDEN FARKLI OLARAK DAHA BIR ACTIM..
İSTAHIM ACILDI BIRDEN, KENDIMI ZOR TUTTUM..
Yarina duzelirim umarim..
anladım tabi pembe dizili entrikalı olunca anlamayacagım şey yokayyyy anlatma anlatma vallahi midem kalktı yahu... sen bu dediklerini her yemekten önce yazda yemeden içmeden kesilelim mümkünse :))))
teşekkür ederim canım :) sen üniversitedeyken bunları yaptıysan bizde bunları yaptık :) ben çocuk öyküleri yazardım boş zamanlarımda hatta yıllığımda bile yazar
özlem okula neden gelirdi? yanıt: öykü yazmaya :)
eee şimdi yaş ilerleyince pembe dizi versiyonuna geçtik tabi nereye kadar çocukluk yahu :)
eee tamam güldün güldün de anladın mı bari bu kez :) gül hep inşallah
yaaaa benden sorulur bu hikayeler :)
bende öptümmmmmmmmm
istemeden karatay olmuş seninkibir ara karataya niyet edip becerememiştim....ama şuan elimdeki malzemeye göre yedim özellikle yapmadım yanii...
bugünkü menüm
sabah : 1 dilim ekmek, 1 küp peynir, 4 yeşil zeytin, 1 tk.bal, 1 tk. kaymak, birkaç gün kurusu
ara : 1 trabzon hurması
öğle: 1 dilim ekmekten tost, 1 kaşık yoğurtlu patlıcan, 2 bardak çay
ara : 1 mandalina, yarım nar
akşam : 2 minik dilim beyaz ekmek, 1 porsiyon ızgara hamsi, yeşil salata
ara : 1 fincan kahve
2 litre su
şmdi 1 bardak süt içmeyi düşünüyorum.
anladım tabi pembe dizili entrikalı olunca anlamayacagım şey yok
midesi kalkmışmış ben onları yiyip içtim ya. çöplük gibi midem vardır söylemesi ayıpcikolatalı peynirim cok güzeldi aslında köy peyniri cok tuzlu olunca olmadı. labne ile nutellayı kavanozda birbirine karıştır bak ozaman göreyim ben seni... ya da karıştırma nutella bu sakata gitmeyek
istemeden karatay olmuş seninki
sabah: peynir zeytin elma
ögle : salata
ara: 3 tane ceviz
akşam : çiğköfteç ( az yemeye çalıştım (!) )
öpüyorum iyi gecelerrr
nihalcim sabahları ve öğleleri çok az yemiyor musun? ben kuruyemişi hergün 1 çay bardağı yiyorum ve yanında bir sürü şeyle
menün gayet güzel görünüyo canım....regl dönemi falansa iştah açılması normal....görmezden duymazdan gelmeye çalış....
bugün yediklerim :)
SABAH:
zeytin
peynir
3 kuru kayısı
1 bardak tarçınlı süt
1 çay bardağı badem
ÖĞLE:
kabak yemeği
yoğurt
AKŞAM:
nohut yemeği
salata
yarım soğan ( Türk filmlerindeki gibi kırmadım hasöğüş )
BUGÜN:
oğluşum kurabiye istedi yaptım ,eşim poğaça istedi yaptım ama hiçbirinden yemedim
benüm menüler her hafta değişiyor canımabla senin sassyli şaşili bir su vardı ne oldu o ?
TARİFİN YENİ VERSİYONU :)
malzemeler:
1 bardak bulgur
4 bardak yoğurt
dereotu
taze soğan (yeşil kısımları )
15-20 ceviz
tuz
pulbiber
yağ
3-4 diş sarımsak
YAPILIŞI:
1. aşama: yoğurt ve bulgur geniş bir kapta karıştırılıp dolaba konur ve bu süper ikili 4-5 saat burada takılırlar .birbirlerine alışınca büyük bir aşk yaşarlar. ve nihayet o 4-5 saat geçer şimdi aralarına yabancılar girecek belkide bu mükemmel aşka engel olacaktır. tam da denildiği gibi olur araya birileri girer ve aşk çıkmaz bir hale girer :)
2. aşama: yoğurtlu bulgurun aşkından ölen dereotu ve taze soğan yapan kişinin kafasına uygun miktarda doğranır ve onların bulunduğu kocaaaaaaaaa kaba konurlar :)
3.aşama: eee tek aşk bunlarınki değil ya sarımsakta yağa aşıktır. bunun farkına varan ev sahibi onları hemen tavada buluşturuverir. ancak çoooook severken bir araya geldiklerinle aslında hiçte birbirlerine uygun olmadıklarını görürler çok acı çekerler acaba neden ? üzerlerine bir miktar acı pulbiber dökülmüş gibidir ondan olabilir mi, sanki :) hep bu ev sahibi var ya bulsam dövecem aşka mani oldu bak :)
4. aşama: yahu benim neyim eksik diyen tuz da koca kapta yerini alır :)
5. aşama: cevizler ,bizi niye ezikliyorsunuz bize de yer açın derler ve kırıla kırıla eklenirler kocaaaaaaa kaba :)
6.aşama: zaten biz hiç birbirimize göre değilmişiz diyen ve aynı tavada bile kalmaya dayanamayan sarımsak ve yağda kendilerini koca kaba atarak intihar ederler :)
bizim hain ev sahibi de onları hepsine bir güzel karıştır eeee herkes birbirine aşık olunca sıkıntı olmaz ve enfes bir tada ulaşırlar .tabi bu aşk biraz soğuğa denk gelir ve onlar daha sımsıkı sarılırlar birbirlerine . dolap soğuktur neticede değil mi :)
E HADİ AFİYET OLSUN BARİ :) ha yoooook bu da olmadı derseniz kafanızı kırarım ha :)
hımmmmmmmmm krema filan diyince aklımda değişik seyler türedikahve delisiyim abla bende ama ben filtreye bayılıyorum ya. happy moons die bi yer acılmıs kadıköyde ya da ben yeni gördüm muhteşem yapıyorlar ya ilk defa filtre kahve nasıl bişeymiş onu anladım, tattım.. nefissssss eve kahve makinesi almayı düşünüyorum içesim geldiginde hergün kafeye gidip o kadar para veremem batarım.
hüzünlenme sen kıyamammmm
özlem kafamı kırsa yeri valla
turşu acıktırmıştır yime onu yimeee
üniversitede fonksiyonel gıda diye bir ders vardı. yeni ürün bulup deniyorduk ordan kaldı bu abuk subuk fikirler. üzümlü ayran yapmış insanım ya
ya o değilde neden evde kaldıgımı anladım şimdiben olsam bende benle evlenmem. zehirlenir ölürüz yaa
ay çat kapı misafirim geldi.
inegölde oturun yeğenimin bebeği olmuştu. gelin doğum yaptı bir ay sonra yeğenim yüz felci geçirmişti. kontrole gelmiş test sonuçları geç çıkacakmış. bebeğide aşıya getirmişler.
sonuçlar çıkıncaya kadar bebek perişan olmasın diye bize gelmişler.bende hemen birşeyler hazırladım. geçengün dondurucuya kaldırdığım lahmacunlar iyi gelditostta yaptım tam buğday ekmeğinden.çay demledim. birşeyler daha koydum. onları doyurdum. bende onların yanında çorbamı içmedim 1 dilim ekmeği ikiye katlayıp tost yaptım onu yedim.
kızlar hatırlayanınız varmı bilmiyorum yazın salça yaparken patlıcan yaptım demiştim.'' patlıcanları soyup cam kavanoza koydum, salça kaynarken üzerinin köpüğünü patlıcanların üzerine döktüm biraz tuz atıp kapattım'' demiştim.''nasıl birşey olacak bizede yaz'' demiştiniz.hatta yena turşu gibi olur herhalde demişt.bu hafta köyden gelirken 1 kavanozunu alıp getirdim. ablam kavanozu görünce ''açınca bizede söylersin güzel birşey olursa bizde yaparız'' dedi. bende hemen kavanozu açtım , küçük küçük doğradım kızarttım.sofraya koydum. tadı güzeldi biz beğendik.biraz mayhoş turşu kavurmasını andırıyor. yoğurtlayınca dahada güzel oldu. gelinde çok beğendi.ablama ''anne buyaz yaparsan banada yapalım dedi.
54:
selam kızlar:)
eşim izinli olduğundan gelemedim bugünde hiç, ey gelemiyom gerçekten:)
yarında KVler geliyor hastane için, ne vakit muayene sonlanır, ne vakit evlerine dönerler bilmiyorum
bi iznimiz vardı 1hafta zaten, eşimle yalnız kalmak istiyorum ben yaaaa
neyse vesselam izin bitip, misafirleride uğurlayınca ancak kkya düzenli bakabileceğim galiba, gidişat bunu gösteriyor şuan canlarım.....
hadi öptüm hepinizi, görüşürüz
anladım tabi pembe dizili entrikalı olunca anlamayacagım şey yok
midesi kalkmışmış ben onları yiyip içtim ya. çöplük gibi midem vardır söylemesi ayıpcikolatalı peynirim cok güzeldi aslında köy peyniri cok tuzlu olunca olmadı. labne ile nutellayı kavanozda birbirine karıştır bak ozaman göreyim ben seni... ya da karıştırma nutella bu sakata gitmeyek
değişik değişik takılıyorsun abla hiçbirini bilmiyorum bunların, sütlü bulgur corbasıda neymiş
benüm menüler her hafta değişiyor canımbu hafta sarımsak turşusu çayı var her sabah 1 tatlı kaşığı sarımsak turşusu içiyorum.
önümüzdeki hafta günde üç defa birer kaşık içicem . bu hafta nohut çorbası içtim. haftaya sütlü bulgur çorbası var listemde.
günaydın abloşşş,Gününüz aydın olsun sevgili arkadaşlarım..
filitre kahve çok sert.. ivana sert..
Labne ve yumurta sarısını karıştırıp çocuklarına yedirmiş anne kişisiyim ben de
elmadan oluşan kahvaltıma ambargo uyguladı hatuna bakk sentamam tamam peynir zeytin filan yicem
hazırla geliyoruz toplanıp
iletilerim senden oluşmuş yaaa bi kaç ileti daha olcaktı burda yaasonunda gördün mü beni cennete giriş biletin benden hade bakalım begendigine sevindim bende alıştım gibi ilk kez bu kadar açtım
beyzuş ablaaaaaaaaaaaaaaaaa lokumummm seni seviyoruuuzz.
zeyzey buranın tadı tuzu havası baska ya. insanın kalbinde yer ediyor.
bugün çok kötü beslendim. öncekilerde kötüydü biliyorum ama bugün vahimdi bişey yemedim desem yeri.
haydin gittim ben ay lav yuu beybilerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?