Günaydın kızlar gününüz güzel ve hafif geçsin...
Dün yurmurtalıköfte yedim çiğköftenin yumurtalı versiyonu..Çok sevdiğim bir tat ama öldüm. midem feci rahatsız oldu dünden beri kıvranıyorum...geçmiş oslun bana
ÖZlemcim senin tarif çok leziz bişey cevizsiz yemiştim ben ama ceviz iyice bomba yapar kesin ve tüm gün tok tutucu hale gelir
bir öğün yedinmi tamamsın
Meyracım eşinle mutluluklar dilerimaslın da bir haftayı iyi değerlendirin soğukta elele sinema ya gitmek güzeldir...salep içmeye gidin miisss gibi tarçın kokusu eşliğin de..
Ben çok özledim eşimle elele yürümeyi
Nasıl adaletsiz bir dünya..Kimi soğuktan ölüyor kimi de örneğin Ebru gündeş.. kocasının naaptığı belli tvde acıtasyon yapıp ağlıyor...Her karanlık gecenin sabahı var diye..
acaip kızıyorum serdar ortaç ve ebru gündeç ikilisine ezelden beri ahmet kaya olayından beri bu olay iyice tuzu biberi oldu...
Hayırlı günler
Yenacım miden için geçmiş olsun
Ben de dün kalan bulgur pilavını kısıra dönüştürüp turşuyla yedim sonra da yatıp uyuyunca midem ve ben acayip yandık tüm akşam geç vakit uyuyunca da sabah kadar uyuyamadım
Hastalıktan sonra uyku düzeni iyice uçtu halbuki ne kadar düzenli uykum vardı
Sabah kızlara kalkınca yine 1 Trabzon hurması yedim bikaç da kuru kayısı
Öğlem bir arkadasa gideceğim kızına şal başlayacağız muhlama eşliğindebugünkü tek ve önemli öğünüm bu olacak akşam da geçiştireceğiz mecburen
selamun aleyküm kızlaarr
bugün nasılsınız
yena yumurtalı köftenin, asu turşuylan bulgurun azizliğine uğramış yazık sizeçok geçmiş olsun
ve aleykümselam hayriyecim
kolay gelsin
buda o semtin insanlarının ayıbı
insanlar mallarının zekatını gerçek ihtiyaç sahiplerine verseler, bu manzaralar kalkar ortadan.
bizim kapıcı dairesinde oturan birisi vardı, genç kocası çalışmıyor, kadının iki çocuğu var birisi bebekti.kadını her hafta temizliğe çağırdım. ben bebeğe baktım kadın temizlik yaptı. akşam parasını alıp gitti.
apartmanda gün yapıyorduk, güne gittiğimde komşular bana güldü'' hem bebek bakıyorsun, hem para ödüyorsun'' dediler.''gencecik adam gitsin çalışsın karısına çocuklarına baksın'' dediler.kadında istiyor kocası çalışsın ama çalışmıyor. zamanında yapmış bir hata kaçarak evlenmiş.ailesi sahip çıkmıyor '' ayrılsam iki çocukla dul kadının yaşaması daha zor hiç değilse çocuklarım biraz büyüsün'' diyor.ben ona hiç iş yaptırmadan da yardımcı olabilirdim, ben yemeğime 1 tas su fazla koysam onlarda doyardı biliyorum ama bu o kadını hazırcılığa alıştırırdı. ve benim yanıma geldiğinde hep kendisini bana karşı borçlu hissederdi.onun için iş verdim.komşulara dedim. adam çalışmıyor diye bu masum çocuklarımı cezalandıralım? bunların günahı ne ? bu çatı altında bu çocuklar açlıktan, soğuktan hasta olursa bu burada oturanların ayıbı günahı olur dedim. elektriği , gaz ı kesildi. havalandırmadan aşağıya kalın bir ara kabloyla elektrik verdim, elektrikli sobayıda verdim, hem çocuklarını ısıt, hem bir ampul tak idare et dedim. ben fazla elektrik ödedim diye fakir olmadım. o çocuklarda hasta olmadı.vijdanım rahat.bir süre sonra (biz burda yokken) adamın bazı kötü hareketlerinden dolayı apartmandan kovmuşlar.kadın kabloları toplayıp kapıya bırakıp gitmiş.
ben her zaman türk kahvesini tercih ederim
canım bu bulgur çorbasını eskiden çapa yapmaya gittiğimizde kuşluk vakti pişirip tarlaya getirirlerdi.yada tütün ekilirken , çim yolup tarlaya gittiğimizde içerdik. soğukta içilebilen bir çorba olduğu için tarlada içerdik. çokta iyi gelirdi bize.değişik değişik takılıyorsun abla hiçbirini bilmiyorum bunların, sütlü bulgur corbasıda neymiş
yaa özleeeeeeeeeeemm bana laf diyorsun baksana burda daha değişik şeyler oluyor
TARİFİN YENİ VERSİYONU :)
malzemeler:
1 bardak bulgur
4 bardak yoğurt
dereotu
taze soğan (yeşil kısımları )
15-20 ceviz
tuz
pulbiber
yağ
3-4 diş sarımsak
YAPILIŞI:
1. aşama: yoğurt ve bulgur geniş bir kapta karıştırılıp dolaba konur ve bu süper ikili 4-5 saat burada takılırlar .birbirlerine alışınca büyük bir aşk yaşarlar. ve nihayet o 4-5 saat geçer şimdi aralarına yabancılar girecek belkide bu mükemmel aşka engel olacaktır. tam da denildiği gibi olur araya birileri girer ve aşk çıkmaz bir hale girer :)
2. aşama: yoğurtlu bulgurun aşkından ölen dereotu ve taze soğan yapan kişinin kafasına uygun miktarda doğranır ve onların bulunduğu kocaaaaaaaaa kaba konurlar :)
3.aşama: eee tek aşk bunlarınki değil ya sarımsakta yağa aşıktır. bunun farkına varan ev sahibi onları hemen tavada buluşturuverir. ancak çoooook severken bir araya geldiklerinle aslında hiçte birbirlerine uygun olmadıklarını görürler çok acı çekerler acaba neden ? üzerlerine bir miktar acı pulbiber dökülmüş gibidir ondan olabilir mi, sanki :) hep bu ev sahibi var ya bulsam dövecem aşka mani oldu bak :)
4. aşama: yahu benim neyim eksik diyen tuz da koca kapta yerini alır :)
5. aşama: cevizler ,bizi niye ezikliyorsunuz bize de yer açın derler ve kırıla kırıla eklenirler kocaaaaaaa kaba :)
6.aşama: zaten biz hiç birbirimize göre değilmişiz diyen ve aynı tavada bile kalmaya dayanamayan sarımsak ve yağda kendilerini koca kaba atarak intihar ederler :)
bizim hain ev sahibi de onları hepsine bir güzel karıştır eeee herkes birbirine aşık olunca sıkıntı olmaz ve enfes bir tada ulaşırlar .tabi bu aşk biraz soğuğa denk gelir ve onlar daha sımsıkı sarılırlar birbirlerine . dolap soğuktur neticede değil mi :)
E HADİ AFİYET OLSUN BARİ :) ha yoooook bu da olmadı derseniz kafanızı kırarım ha :)
arkadaşlar ben aranıza yeni geldim. yalnız çok mutsuzum çünkü şişkoyumben 74 kilo ile hamile kaldım bu arada boyum 1.72. 97 kilo ile doğuma gittim daha sonra kendimce bir sürü diyet yaptım ve en son 78 e kadar düştüm. ama daha sonra bunalımlı bir dönem geçirdim ve ha bira yedim şu anda 93 kiloyum ve çok mutsuzum lütfen bana destek olun benimle birlikte zayıflamak isteyen bana bu yolda eşlik eden kimse var mı. işin kötü yani kilo aldıkça daha bunalıma girdim ve şu anda hala yiyorumm inanın çok utanıyorum dışarı çıkmaya bile aynalara küstüm bir tane dahi kıyafetim bana olmuyor. çoğu akrabamızın imalı sözleri kilomla ilgili şakaları dahada bunaltıyor beni kırıyor velhasıl çok ama çok mutsuzum......
akşam için yemeğimi yaptım evide süpürdüm bılaşıklarda tamam...öğle yemeğimide yedimm ve yeşilçayımı kapıp geldim ama kimseler yok ben gene kendi kendime konuşuyomm....bu saatlerde nilay olurdu..nerelerdesin bacım....
hoşgeldin...diyet sabır işi canım...öncelikle milletin ne dediğini boşver...zayıflamaya kendi sağlığın için karar ver ve başla....burayı bulmanda ayrıca güzel...hepimizin derdi aynı çok güzel destek motivasyon var...arkadaşlar sağolsun...burdan ayrılmadığın sürece elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız sana canım....hadi yolumuz açık azmimiz daim olsun...
arkadaşlar ben aranıza yeni geldim. yalnız çok mutsuzum çünkü şişkoyumben 74 kilo ile hamile kaldım bu arada boyum 1.72. 97 kilo ile doğuma gittim daha sonra kendimce bir sürü diyet yaptım ve en son 78 e kadar düştüm. ama daha sonra bunalımlı bir dönem geçirdim ve ha bira yedim şu anda 93 kiloyum ve çok mutsuzum lütfen bana destek olun benimle birlikte zayıflamak isteyen bana bu yolda eşlik eden kimse var mı. işin kötü yani kilo aldıkça daha bunalıma girdim ve şu anda hala yiyorumm inanın çok utanıyorum dışarı çıkmaya bile aynalara küstüm bir tane dahi kıyafetim bana olmuyor. çoğu akrabamızın imalı sözleri kilomla ilgili şakaları dahada bunaltıyor beni kırıyor velhasıl çok ama çok mutsuzum......
Meyracım oğlan anası potansiyel kaynana olarak az çemkireyim sana
ne var oğlunun evine gelmesinmi kadın..
öptüm seni şap şup..
selamun aleyküm güzeller
bugün köye gitme ihtimali var.eşime gitmek istemediğimi söyledim ama bakalım ne olucak. köyü dağınık bırakıp geldim. aslında bende gidip toparlamak istiyorum ama mutfakta dondurucuyu mutfağın ortasına çektik, buzdolap bile açılmıyor. dondurucuyu koyduğumuz yerin kalebodurlarını kırdılar. o kalebodurlar yapılmadan dondurucuyu yerine koyamam. haftasonu gidelim kırık yeri yaptıralım temizliğimi yapar gelirim dedim. köye gidince gelen giden olucak mutfakta birşey yapamıycam benim için çok zor olucak.yarında eltimin gelinini bebek mevliti var. gitsek bile yarın gelmem gerekecek. akşam tekrar gidicem. ay bilmiyorum işte sesli düşündüm şimdi.
akşam için yemeğimi yaptım evide süpürdüm bılaşıklarda tamam...öğle yemeğimide yedimm ve yeşilçayımı kapıp geldim ama kimseler yok ben gene kendi kendime konuşuyomm....bu saatlerde nilay olurdu..nerelerdesin bacım....
hastayııııım bacım boğazım ağrıyo sanırsam akşam dr yolu gözüküyo banaaa:18: kırgınım kımıldıycak halim yok kuzumm bi bakam dedim seni yazmış görünce yazam dedim afacanda şimdi uyandı oyy oyy çocuk oyun ister ilgilenmek ister ama anne yatmak isteeer oy anam oy neyse bacım ben çıkayım yarın gelmeye çalışırım öptüm seni kocaman kızçelerinide öptüm herkescikleri öptüm hasta hasta size bulaşmasa bari
hoşgeldin :)
fakat hiçbişeyi kafana takıp mutsuz olmana gerek yok istediğin kiloya düşebilirsin sadece neyi nasıl yapıcağını öğrenmen lazım
şuan 93 kilosun ve hedefin kaç kiloya düşmek ?
slm arkadasım durumumuz aynıymış ama benim kilom biraz daha fazla.. bende yeni katıldım aranıza bu siteye zaten üyeydim ama bi süre takip edemedim burda birbirimize moral ve destek vererek süper zayıflayacagımza inanıyorum.. ben 16 aralıkta diyete basladım ve kafamda bitirdim olayı ZAYIFLAYACAGIM die .. bir kız bebegim var yürüyüse cıkamıyorum leslie sansone pragramı var youtube da 1 mil ile ona basladım ve kendime göre bir yemek programı cıkardım sporumuda yapıorum yemegimi meyvemide yıorum ama cok dikkat edıyorum .. boyum 1.73 kilom 105 di suanda 103 ... boyum oldugundan dolayı kilom göze carpmıyordu ama bigun aynada kendime dikkatli bakınca cok cirkin göründüm gözüme.. utandım resmen kendimden.. ve karar verdim sende öyle yap karar ver karar vermek ve azmetmek cok önemli ben inanıyorum sende inan...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?