- 6 Mart 2013
- 1.417
- 621
- 178
selamun aleyküm kızlaarr
bugün nasılsınız
yena yumurtalı köftenin, asu turşuylan bulgurun azizliğine uğramış yazık sizeçok geçmiş olsun
ve aleykümselam hayriyecim
kolay gelsin
buda o semtin insanlarının ayıbı
insanlar mallarının zekatını gerçek ihtiyaç sahiplerine verseler, bu manzaralar kalkar ortadan.
bizim kapıcı dairesinde oturan birisi vardı, genç kocası çalışmıyor, kadının iki çocuğu var birisi bebekti.kadını her hafta temizliğe çağırdım. ben bebeğe baktım kadın temizlik yaptı. akşam parasını alıp gitti.
apartmanda gün yapıyorduk, güne gittiğimde komşular bana güldü'' hem bebek bakıyorsun, hem para ödüyorsun'' dediler.''gencecik adam gitsin çalışsın karısına çocuklarına baksın'' dediler.kadında istiyor kocası çalışsın ama çalışmıyor. zamanında yapmış bir hata kaçarak evlenmiş.ailesi sahip çıkmıyor '' ayrılsam iki çocukla dul kadının yaşaması daha zor hiç değilse çocuklarım biraz büyüsün'' diyor.ben ona hiç iş yaptırmadan da yardımcı olabilirdim, ben yemeğime 1 tas su fazla koysam onlarda doyardı biliyorum ama bu o kadını hazırcılığa alıştırırdı. ve benim yanıma geldiğinde hep kendisini bana karşı borçlu hissederdi.onun için iş verdim.komşulara dedim. adam çalışmıyor diye bu masum çocuklarımı cezalandıralım? bunların günahı ne ? bu çatı altında bu çocuklar açlıktan, soğuktan hasta olursa bu burada oturanların ayıbı günahı olur dedim. elektriği , gaz ı kesildi. havalandırmadan aşağıya kalın bir ara kabloyla elektrik verdim, elektrikli sobayıda verdim, hem çocuklarını ısıt, hem bir ampul tak idare et dedim. ben fazla elektrik ödedim diye fakir olmadım. o çocuklarda hasta olmadı.vijdanım rahat.bir süre sonra (biz burda yokken) adamın bazı kötü hareketlerinden dolayı apartmandan kovmuşlar.kadın kabloları toplayıp kapıya bırakıp gitmiş.
ben her zaman türk kahvesini tercih ederim
Ay daficim keske herkes sen gibi olsa canim... Herkes sen gibi olsa zorluk ceken olmaz canim...
Yenacim yazdigin habere coook uzuldum ya... dicek bir sey bulamiyorum...
herkese hayırlı günler yıllardır kiloyla mücadele ediyorum ama sonuç hep hüsran artık bu işi bitirmek istiyorum ALLAHIN izniyle benide aranıza alırmısınız yardımlarınıza desteyinize ihtiyacım var.adım elif 32 yaşında,6 yaşında 1 oğlum var veeeeeee 91 kiloyum.
Hosgeldinnnn
TARİFİN YENİ VERSİYONU :)
malzemeler:
1 bardak bulgur
4 bardak yoğurt
dereotu
taze soğan (yeşil kısımları )
15-20 ceviz
tuz
pulbiber
yağ
3-4 diş sarımsak
YAPILIŞI:
1. aşama: yoğurt ve bulgur geniş bir kapta karıştırılıp dolaba konur ve bu süper ikili 4-5 saat burada takılırlar .birbirlerine alışınca büyük bir aşk yaşarlar. ve nihayet o 4-5 saat geçer şimdi aralarına yabancılar girecek belkide bu mükemmel aşka engel olacaktır. tam da denildiği gibi olur araya birileri girer ve aşk çıkmaz bir hale girer :)
2. aşama: yoğurtlu bulgurun aşkından ölen dereotu ve taze soğan yapan kişinin kafasına uygun miktarda doğranır ve onların bulunduğu kocaaaaaaaaa kaba konurlar :)
3.aşama: eee tek aşk bunlarınki değil ya sarımsakta yağa aşıktır. bunun farkına varan ev sahibi onları hemen tavada buluşturuverir. ancak çoooook severken bir araya geldiklerinle aslında hiçte birbirlerine uygun olmadıklarını görürler çok acı çekerler acaba neden ? üzerlerine bir miktar acı pulbiber dökülmüş gibidir ondan olabilir mi, sanki :) hep bu ev sahibi var ya bulsam dövecem aşka mani oldu bak :)
4. aşama: yahu benim neyim eksik diyen tuz da koca kapta yerini alır :)
5. aşama: cevizler ,bizi niye ezikliyorsunuz bize de yer açın derler ve kırıla kırıla eklenirler kocaaaaaaa kaba :)
6.aşama: zaten biz hiç birbirimize göre değilmişiz diyen ve aynı tavada bile kalmaya dayanamayan sarımsak ve yağda kendilerini koca kaba atarak intihar ederler :)
bizim hain ev sahibi de onları hepsine bir güzel karıştır eeee herkes birbirine aşık olunca sıkıntı olmaz ve enfes bir tada ulaşırlar .tabi bu aşk biraz soğuğa denk gelir ve onlar daha sımsıkı sarılırlar birbirlerine . dolap soğuktur neticede değil mi :)
E HADİ AFİYET OLSUN BARİ :) ha yoooook bu da olmadı derseniz kafanızı kırarım ha :)
Tarif super olmus canim