Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Eki Görüntüle 945382

Diyet yaparken porsiyon kavramı her zaman kafa karışıklığına neden olur. Hangi besinden ne kadar tüketmeniz gerektiğine bir tülü karar veremiyorsanız, kendi elinizi ölçü olarak kullanın.
Yumruğunuz, avuç içiniz ve parmaklarınız aslında ne kadar yemeniz gerektiğinizi anlamanıza yardımcı olacak. Örneğin;
* Et tüketmek istiyorsanız, kendi avuç içinizi ölçü olarak almalısınız.
* Tereyağı, başparmağınızın ucunu geçmemeli.
* 1 porsiyon dondurmanın ideal ölçüsü kendi yumruğunuz kadar olmalıdır.
* Beslenme uzmanlarının bahsettiği 1 kibrit kutusu peynir, iki parmağınızın kalınlığı kadardır.
* Yerfıstığı ezmesi tutkunuysanız, yalnızca iki başparmağınız kadar tüketin.
* Makarna yemeden duramıyorsanız, en ideal ölçü yine kendi yumruğunuz kadar olandır.
* Karbonhidratlı besinler daima bir yumruğunuzun boyunu geçmemeli.
* Salatalarınıza ekleyeceğiniz zeytinyağı ise 1 tatlı kaşığını geçmemeli. Unutmayın, 1 yemek kaşığı zeytinyağı 135 kaloridir.
* Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi krepler ise 1 CD boyutu kadar olmalı.
Porsiyonlarınızı küçülterek daha hızlı kilo verebilirsiniz. Kendi elinizi ölçü alın ve diyetinizi daha istikrarlı sürdürün!

Doktora gittik. muayene esnasın da doktorun ''nilüfer hn. siz ayakta durabiliyormusunuz.?'' demesi beni çok güldürdü )
Aşırı ödem oluşmuş..röntgen istedi, epey bir lifleri koparmışım bir de yaygın topuk dikenim varmış evlere şenlik..
1 hafta düzenli olarak 10-15 dk. soğuk suda tututucam ..Şişlik inince 8 bandaj diye bişey satılıyormuş medicaller de sabitleyici çorap tarzı onu kullanıcakmışım...
Durum bu ..İlginiz için çok mersi...Seviyorum hepinizi...

Ben de yediklerimi paylaşayım...

Sabah;

1,5 pastana poaçası kaşarlı olanından...
hem düşerim hem yerim )

Ara;
3 benimo
sütlü kahve

Akşam;
1 tbak kıymalı karnıbahar
yarım tabak bulgur
salata

:) yazik olmus canim.. o kadar ugras sonrada aninda dagilsin... ah bu adamlar yokmuu

Ah canimmmm gecmis olsun... insallah önemli birsey degildir...

öküz insanlar ya... insan bir yardim eder... ben olsam hemen yardim ederim...
bir keresinde bir tane yasli adamin basi dönüyordu. fark ettim bunu. tutmaya calistim adami... ama sunu anladim yaslilarin kemikleri coook agir oluyor her halde... cunku adam zap zayifti ama coook agirdi...

gecmis olsun canim... neyseki kirik yokmus... soguk suya koyman coook iyi gelecektir emin ol bundan ayagina fazla yüklenmemeye calis... (demesi cok kolay ama yapmasi zordur biliyorum :))

Bugunku menüm

sabah: 2corba kasigi yulaf, sut, kiwi

ara: muz

öglen: mantarli kiyma, sebze karisik (misir,barbunya,fasulye,biber,sogan)

ara: elma

aksam: corba, yarim dilim tam bugdayli ekmek

ara: havuc

form cayi icerim

3litre suyumu tamamlarim...

merhaba arkadaslar, aglayacak durumdayim su an bugun oglene kadar her sey superdi taki oglenden sonra ara ogunumde 420 kalorilik cikolatali bir tatli yiyene kadar tabi onunla kalmadi gelsin gazozlar yaninda, aksam uzeri tam toparladim derken yine bir albeni ve gazoz daha

İyi akşamlar arkadaşlar.....

Hepiniz çok iyisinizdir inşallah...Ben diyetimi doğru düzgün yapamadığım için menü yazmıyorum.Paylaşırsam hepinize kötü örnek olmaktan

çekiniyorum..Yolunda gidenleri olumsuz etkilemek istemem...

Neden böyle oldum bilmiyorum.Görünür bir olumsuzluk yok hayatımda ama içimdeki yemek canavarı hiç uyumuyor...Allah yardım eder

de kısa zamanda normal insan normlarına dönerim inşallah...

Nilüferim;

Topuk dikeni çok bela bir şey canım...Topuk yastığı önerdi ise Dr'un mutlaka al..Çok rahat edersin...Bir de tamamen topuksuz babet tarzı ayakkabı giyme canım.Tüm ağırlık topukta oluyormuş.En az 2 parmak kalınlığında topuk olmalıymış.Gerçi biliyorsundur ama söylemeden geçemedim.Allah şifalar versin;tüm hastalara içlerinde bize de inşaallah...

neyse canim olan olmus!

ama yarin muhakkak toparla kendini!!!

Bende bazen senin dedigin gibi oluyorum! ama ertesi gun hemen toparliyorum!

İyi akşamlar
Yenacım geçmiş olsun canım şükür ki korktuğun gibi olmamış kendine çok iyi bak
Ben de diyet işinden iyice uzaklaştım malesef
Toparlanmam lazım muhakkak

Hayırlı akşamlar yine yoğun bigündü menümü paylaşıp spora geçicemm
Sabah:2 d tb ekmeği, 1 kk beyaz peynir, 3 zeytin, yeşillik, ara: Yeşilçay, 6 adet tuzsuz basem, Türk kahvesi, öğle arkadaşa davetliydik güçbela hayır dîye diye porsiyonları küçülttüm 2 kaşık mantı çorbası, 2 orta boyutta fırında pişmiş tavuk, 2 yk pilav, cacık, ara: yoğurt, 2 grisini , akşam: tarhana çorba, 1 tabak ta pırasa yemeği yoğurt salata, şimdide 1 Türk kahvesi daha içtim:) spor yapabilirim inşallah

Son düzenleme:

Bence bozma moralini bu yeme hissi öyle bi olay ki kimi zaman battı balık yan gider diyip daha da yiyoruz . Zararın neresinden dönsen kar bundan sonrasına dikkat eder telafi edersin inşallah

selamun aleyküm güzeller
nasılsınız kızlar.
yenacım çok çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm. ne olur ihmal etme dr. ne söylemişse uygula. kendine çok iyi bak canım.dinlenmen gerekiyorsa dinlen.kendi sağlığın ve çocukların için yap bunu. belki biraz sıkıntı olur ama iyileştiğinde hepsini unutursunuz.
ben bugün çok yoğun bir güm geçirdim.
sabah 5 te telefon çaldı köyde cenaze varmış. kalkıp köye gittik. cenazeden sonrada biraz bahçeye gittim. bakla ektim. yeşil soğan ektim. bir iki fidan vardı onları diktim. köyde hiç su içmedim. köyden döndük akşam yemeğini hazırladım. yemekten sonra bir hasta ziyaretine gittik. tabi hemen ikramda bulundular hatır için sadece 1 çatal ucu tatlıdan aldım gerisini eşime verdim. sonrada avatarımdaki cadının doğum gününe gittik. tabiki sadece 1 bardak şekersiz çay içtim. ama pastadan tatmadım diye az önce tabağımdakileri paket yapıp getirmişler. akşam yemeğinden sonra birşey yemediğini bildiğim için ısrar etmedim ama bunları kahvaltıda yiyceksin deyip tabağı bırakıp gittiler

bugünkü menüm

sabah : 1 dilim ekmek, 1 yumurta, 1 dilim kızarmış peynir, 1 çatal ucu kaymak, 1 ceviz, 1 bardak bitki çayı

ara : yok

öğle : 1 tabak çorba, 1 tabak yeşil mercimek

ara : yok

akşam : 1 dilim ekmek , 1 tabak arnavut ciğeri, yeşil salata , yoğurt, 1 fincan kahve

ara : 1 çatal ucu tatlı, 1 bardak şekersiz çay

neyse canim olan olmus!

ama yarin muhakkak toparla kendini!!!

Bende bazen senin dedigin gibi oluyorum! ama ertesi gun hemen toparliyorum!

valla bende olan olmus mantigiyla bitirdim hepsini zaten bugun kahvaltim iyi gecti bakalim sonuna kadar gidebilecekmiyim

Bence bozma moralini bu yeme hissi öyle bi olay ki kimi zaman battı balık yan gider diyip daha da yiyoruz . Zararın neresinden dönsen kar bundan sonrasına dikkat eder telafi edersin inşallah

insallah canim, gece zaten bin pisman oldum, bide uzun zamandir yemiyordum ondan yoksa pismanliktan midir nedir feci midem bulandi. sabah da dayanamadim tartildim, arti 200 gram olarak geri donmus evdekiler deliriyor artik ben her gun tartilinca

günaydın güzellerrr

hepimize hayırlı bir gün olsun canlarr

hastalarımıza deva şifa getirsin rabbim,inşallah yarın eksiler eksiler görürüz

Toksinleri yok eden detoks içecekler

Elma ve Armut
Bu lezzetli detoks içeceğini öğünlerinize eklemeye çalışın. Vücudunuzda birikmiş olan toksinlerin dışarıya atılmasını sağlamak için tek yapmanız gereken şey bir blenderda 2 elma ile 2 armutu karıştırmak. Meyvelerin sadece suyunu sıkmanıza gerek yok. Sadece küçük parçalar halinde olması yeterli. Bu içeceği günde 2 kere almanız detoks sürecini başlatacaktır.

Salatalık ve Limon
Günlük yediğimiz salatalarımızda bolca bulunan salatalık ve limonun mükemmel birer antioksidan olduğunu biliyor muydunuz? Diyetinizi aynı zamanda detoks yaparak uygulamaya karar verdiyeseniz bir salatalık ve yarım limon ile yapacağınız içeceğinizi günde iki kere içmelisiniz. Bütün hafta boyunca içmenizi tavsiye ettiğimiz bu içecek, sizi enerjik ve bağışıklı sistemi kuvvetli biri haline getirecek.

Greyfurt ve Limon
2 greyfurt ve 1 limon ile yapacağınız C vitamini, magnezyum ve kalsiyum bombası içeceğiniz, vücudunuzda var olan zararlı toksinleri atacaktır. Biraz ekşi bir içecek olmasına karşın oldukça faydalı.

Kendime detoks içeceği yaptım bende 1 greyfurt 2 salatalık ve yarım limondan yaptım sabah aç karnına 1 lt su içtim bide aç karnına suyu deneyeyim dedim en zararsızı o Şimdi detoksumu yudumluyorum tadı güzel oldu :126:

Bu arada yaptım içecek 93 kaloricik

Sizlerle paylaşmak istedim

Bacilar gunaydinlar olsun dun migrenim tuttugu icin giremedim bugunde tam gecmis deil ama kafami kaldirdim azimle diyetime dvm ediorum insallah yine kotu olmam bi tuttumu 2-3 gun suruo

Selamün aleykümm....

çok şükür bugün gelen 300 grmdan kurtulmuşumm....şimdi tost yedim ve yeşilçayımı içiyorum...

evimizin hemen karşısında iki bloklu yurt vardı yaklaşık 20 gündür onun yıkımıyla uğraşıyolar...amma sağlam binaymış biz arada deprem gibi sarsılıyoruz gürültü fenaa...kafamız davul oldu...ortalık fena batıcak sanmıştım ama tanklarla su getirip sürekli ıslatarak yıkıyolar....oyüzden korktuğum kadar kötü olmadı...ama yolu falan kapattılar koca koca parcalar yerle bir olup tuz buz oluyo..içim bir fena oluyo ozaman...neyse böyle işte...

günaydın arkadaşlar ilbatum hoşbulduk canım
yenacığım geçmiş olsun canım ben çok çektim topuk dikeninden 6 aydır ama bu sıra fazla ağrım ıyor spor yaptığım içinmi acaba ben emzirdiğim için ilaçta kullanamadım çok acı çektim resmen dikenlerin üzerinde yürüyormuş gibi oluıyordum mebur ayakta duruyorum iki çocuk ev işi bazen ağlıyordum canımın yanmasından inşallah sen çabuk atlatırsın..

dunku menu :
bir adet meyve,kahve,bitki cayi
diet sandvic
diet bar, kahve
prasa yemegi,salata ve bir dilim ekmek
hurma toplari,patlamis misir

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…