çok sağol evt cevap vermiştim ayvalıkta oturuyorum.....
dafi çok sağol...amin hepimizin evlatlarına inşallah...aynen öyle bende dev gibi köpekti katırrrrtttt diye bir ses geldi ayyyy gitti hayvan diyorum bakamıyorum yolun ortasına nasıl üzüldüm anlatamam birde arabadan ibdikki arabanın önü gitmiş oda bizi mahvedip kaçıp gitmiş...
çok teşekkürler.....
çok sağolun aynen benim kızımı anlatmışsınız ne meyva suyu içer ne yemek yer ne ıhlamur içer .aslında zencefil ve bal kesiyor ama içiremiyoruz çok zorlarsamda kusmaya başlıyor aldığını uğraşmıyorum bende.....birtek makarna nohut patates bu sırada mercimek çorbasına bayılıyor....
hayırlı geceler kızlaaarr
öncelikle merak eden ve salamımı alan güzellere teşekkürlerimi ve sevgilerimi iletirim
ben yokken gelenler hoş gelmşler.
zeynepcim kızının doğum günüydü sanırım. Allah hayırlı uzun ömürler versin.
egedeniz hoş geldin. nerelerdesin bir gittin pir gittin.
ben sessiz değil yoğun ve yorgunum.yoğunluğuma rağmen hergün okudum yazdıklarınızı.
4 gündür yatılı misafirim var ve aynı kişiler değil. 4 ayrı gün 4ayrı misafir. tam temizlik ve mevlit haftası yatılı misafirlerde tuz biber oldu. bu arada birde akika kurbanı kestik. onunla uğraştım. cumartesi ve pazar günü yemek yaptım. 100 kişilik yemek pişirdim.ve tek başıma yaptım yemekleri. sağolsunlar gelinlerden 2 si servise yetiştiler.tam sayıyı bilmiyorum ama aşağı yukarı 80 kişi falan vardı yemekte.köyde cenaze vardı aynı gün. cenaze olmasa dahada kalabalık olurdu. inegölden gelen misafirlerin içinde yeğenlerimde vardı servis başlarken onlarda yetiştiler. servis esnasında bana iş düşmedi.yemekten sonra namazını kılan mevlite gitti onlarla birlikte bende gittim. gelinler biraz geç geldiler mevlite. mevlit sonrası kalan misafirleri alıp yemeğe getirdim. eve bir girdim sanki onca insana bu evde yemek verilmemiş. her yer tertemiz. süpürge yapılmış. bulaşıklar yıkanmış.göğsümü gere gere buyur ettim misafirleri. akşam yemeğindede çok misafir vardı. demekki 100 kişilikten çok yapmışımgözüm doymazki hiç kalan yemeklerden gelinlere verdim. ama daha iki üç günlük yemek var dolapta son misafirlerimde 1 saat önce gitti. ama tabii benim evde temizlik diye bir şey kalmadı. bismillah deyip yarın tekrar başlarım artık.
ben izmirdeyken baharatçıdan yeşil kahve aldım. orada çektirmek istedim, değirmende kavrulmuş kahve olduğu için çekmediler. evde havanda döv veya robottan çek dediler. ikisinide yaptım ama olmadı bugün-yarın internetten kahve öğütme makinası alcam. aldığımdan beri kahveler öyle köşede duruyorsüpersinyoğurt detoksunun etkisidir belki
aynen takılmış durumdayım gine yeşil kahveyi araştırıyorum bende bakalım :26:
Eki Görüntüle 996443 aynen böleeeeee çok hoşuma gitti alıntı yapıverdim
aynen benimkide dolap bekliyor ama öğütmüdende demliyerek içebiliyormuşsunslm kızlar nöbetten çıktım geldim.
çok şükür rahat geçti bir sıkıntı olmadı.
geçmişe baktım birazcık
birazdan yatarım herhalde
gece girebilirmiyim bilmiyorum
sonra görüşürüz
maşallah alnının akıyla misafirlerini ağırlamışsın. Allah kolaylık versin
ben izmirdeyken baharatçıdan yeşil kahve aldım. orada çektirmek istedim, değirmende kavrulmuş kahve olduğu için çekmediler. evde havanda döv veya robottan çek dediler. ikisinide yaptım ama olmadı bugün-yarın internetten kahve öğütme makinası alcam. aldığımdan beri kahveler öyle köşede duruyor
ayyy çok hoşuma gitti
sağol hasibecim. çıktım çok şükür.çocuklarda çok beğendiler gelinler eve götürdüler. akşamda büyük eltimin gelini yemekten önce geldi .( herkesin yemeğini yemez ) birlikte yedik akşam yemeğini. sonrada birlikte gezmeye gittik. kalan yemeklerden götürürüm. çok beğenerek yedik götürdüğümü dedi. benimde hoşuma gittislm kızlar nöbetten çıktım geldim.
çok şükür rahat geçti bir sıkıntı olmadı.
geçmişe baktım birazcık
birazdan yatarım herhalde
gece girebilirmiyim bilmiyorum
sonra görüşürüz
maşallah alnının akıyla misafirlerini ağırlamışsın. Allah kolaylık versin
ben izmirdeyken baharatçıdan yeşil kahve aldım. orada çektirmek istedim, değirmende kavrulmuş kahve olduğu için çekmediler. evde havanda döv veya robottan çek dediler. ikisinide yaptım ama olmadı bugün-yarın internetten kahve öğütme makinası alcam. aldığımdan beri kahveler öyle köşede duruyor
ayyy çok hoşuma gitti
Kizlarrrr ne coook konusmussunuz oyle!!! butun gecmisi muntazam bir sekilde okuyamadim... ama gozden gecirdim... eger kacirdigim birsey olduysa kusuruma bakmayin...
iyi geceler herkeze...benim zilliler şimdi uyudu bende hemen size bakayım dedim gece çok uğraştırıyorlar beni ikiside uyumak bilmiyoır...
geçmişe bakayım dedim ama fazla bakamadım ,kızların cadılığından bahsedilmiş aynı benimki herşeye ağlar , hele kardeşini çok kıskanıyopr büyün gün ağlatıyor çocuğu yanağından bir makas alıyor koparıyor yanaklarını çocuğun sürekli hırpalıyor ağlatıyor saçını çekiyor geçen gün çok sevdiler gezmekte nisayı farkına vardı eve geldik kızın ayaklarının üzerine bastı iyiki gördüm kıracaktı çocuğun ayaklarını...offf offff tamda yaramı deştiniz kimseye bişey diyemiyorum çok aradın ya sesin çıkmasın diyorlar ama çok bunaldım gerçektennisada tombik sürekli gülen çok uslu bir bebek herkezde aşırı seviyor çocukta haklı.....bugün eltimin kızının doğum günüydü eşim aradı kutladı sen bizim ilk göz aprımızsın dedi seni çok seviyoruz babasına top fırlattı sürekli tekmeledi tokat attı ,sinirinden öldü çok kıskanç, inş geçicidir....
kızımın bir aydır yine alerjik öksürüğü başladı dün sağlık ocağına götürdüm ciğerlerini dinledi hemen hastaneye götürün dedi çok korktum bende edremite özel druna götürelim dedim eşime yola çıktım yolda karşımıza dev gibi köpek çıktı arabaya çarptı arabanın önü dağıldı eşim geri döndü biz yola kzımla devam ettik minübüse binerek ,bir sürü masraf çıktı Allahtan bize bişey olmadı diyoruz bu sıra hepsi üst üste geldi allah beterinden korusun....kızımın kulakları sıvı dolmaya başlamış tekrardan iki ay öncede vardı zaten geçmişti, antibiyotik tedavisine başladık bir sürü şurup dünden beri kan idrar büyük abdest tahlili hep onlarla uğraştım akciğer filmi sinüz filmi, parmağımın kırklığıda hiç geçmemiş tabii hiç oturamadımki iki çocukla....
selamun aleyküm kızlaarr
hepinize hayırlı bol eksili bir gün diliyorum.
Derin çok geçmiş olsun.anne babaların imtihanıda çocuklarıyla oluyor. Allah yavrularına sağlıklar versin.
araba içinde geçmiş olsun. köpeğe vurmak çok kötüü. bir keresinde bizimde başımıza gelmişti. köyden gelirken çalının arkasından aniden arabanın önüne atladı ne olduğunu anlamadan verduk. ben ay gitti hayvancık dedim köpek acı çeker gibi ses çıkarttı ah vitti hayvancık derken baktım köpeğin hiç bir şeyi yok. kalkıp yoluna devam etti. indik arabanın önüne bir baktık ikiye katlanmış içine çökmüşşok olduk. az masraf açmamıştı bize
ruyamda bile diyet yapiyordum bugun orda bari gonlumce yiyeydim iyiydi.
essselamun aleykum
hayırlı sabahlar güzeller naparsınız ben dun kv kaçırdım sanırım offf tutamadım boğazımıkendime çokk sınır oluyorum böyle zamankarda neyse bugun ekmek yok cezab:20olsun bana
YENAM tebrikler kutlarım senı mantıya hayır demişsin harıkasın
meyracım bende üzüldüm kedi için ama köpek kedi gibi olmuyor. çok sağlam kemik yapısı var . araba pert oluyor köpek biraz ıyklayıp yürüyüp gidiyor.
çok geçmiş olsun canım kızın içinde kaza içinde, belki bu kazada da vardır bi hayır.
ayyy ablacım sende köpeğe çarpmıştık bizde diyince aklıma babam rahmetli sağken yaşadığımız bişey geldi
bilirsin kediyi ben çok severim, annemde aynı benim gibidir, babamda severdi rahmetli bizim kadar olmasada.
birgün babam annem ben alışverişe gidicez arabayla, mahalle arasında ve yavaş yavaş ilerliyoruz mahalle arası diye, babam sürüyor arabayı, derken önümüze genç bir kedi çıktı, resmen kedi aniden atladı arabanın önüne, halbuki çok yavaştık ve kedi kendi atladı birden, ve hepimiz gördük bunu, hatta kemiklerinin kırıldığını bile duyduk üzerinden geçerken(( 14:
hala unutamam o olayı.... bizim bi hatamız hiç yoktu.
durduk baktık acaba yaşıyormu, yaşıyorsa veterinere götürelim diye ama ölmüş
1saat falan şok gibi olmuştum ben üzüntüden, bu kadar kediyi çok sevdiğim için....
ay öfff içini kararttım hakkını helal et.....
yine hatırlayınca tüylerim diken diken oldu şuan....
rüyanı yesinler:)
canım seni arkadaş olarak ekledim dün ama sen pc den pek anlamıyorum dedinya oyüzden göremedin galiba arkadaşlık isteğimi:)
ve aleyküm selam canım...
bende soracaktım, naaptın kvlerde diye, olsun bakalım canım üzme kendini, diyet genelde malesefki 2ileri 1geri giden bişey, önemli olan hiç yılmadan yola devam etmek hep....
kocaman öpüyorum, sıkma canını
senin burcun ne özel olmazsa? öylesine sordum.
heeeyyyy beni de ekleyin 27 ağustos kızımın doğum günü ve o zaman 80 kilo olmak istiyorum :) daha düşükte olursam olur ama şimfilik hedefim 80başlangıç kilom 95.1 :)
kızlar dayanamadım bugün tartıldım
94lere düştüm çok şükür
biraz bakındım şimdi çıkcam yarın nöbetçiyim
işlerim var halledeyim gece tekrar gelirim
öptüm
hatunlarım nasılsınız bakayım özledim hepinizi
bende kaçtım malumunuzbiraz kendimi topluyorum. yeniden doğuyorum bir nevi. karayiplerde hava sıcakmış dönesim yok şimdilik
canlarım bişey sorucam eliptik bisiklet kullanınız var mı aranızda? alıcam ben bu aralarda dogru dürüst bişey arıyorum tabikide uygun fiyatlıönerebileceğiniz marka model var mıdır?
Kizzzzlarrrrrrrrrr ben cildircam yaaaaa!!!!
Bu aksam kayinvalidelerle kamerayla gorustuk...
sohbet ediyorduk... sonra börekten laf acildi, pastadan acildi, ben onlari coook iyi yaparimda :)
hanimefendi demezmi, bu yil ben mutfaga girmiycem bile herseyi gökçe ye birakcam, istedigini pisirsin etsin karismiycam diyor ya!!!! offfff deli etcek beni!!! kp de diyorki tabikide yapicak baska caresi yok. ondan sonra moralim bozuldu konusmadim bir daha, kapatirken iyi geceler dedim sadece o kadar... ya zaten okula git gel evle ugras cocukla ugras herifle ugras anam agliyor benim burda... 3hafta tatil yapayim diyorum, hdicem...animefendi anlasilan icine sicicak... offffff cooook sinirliyim ya!!!!
hadi tamam borek yaparim 2-3 kere basit is, pastayida yegenin dogum gunu var o zaman yaparim yeter, hani bana deseki dogum gunu pastasini sen yap seve seve yaparim ama anlayis yok iste yok... ustelik benim o tatilde derste calismam lazim, cunku haziran sonu yazili sinavlarim var...
napcam ben ya??? yine kavga cikicak bu gittigimde...
Helloo....
İyi akşamlar güzeller..
Hatırladınız mı ben
meyracım bende üzüldüm kedi için ama köpek kedi gibi olmuyor. çok sağlam kemik yapısı var . araba pert oluyor köpek biraz ıyklayıp yürüyüp gidiyor.
bizimde gecenin karanlığında farları görünce bir anda önümüze atlamıştı. insan birşey yapamıyor elinde olmayan birşey.
bir keresinde eşimde 40 la gidiyordu mahalle arasında bir sokağın arasından bir çocuk topa vurup topun arkasından öyle bir fırlıyorki yandan ön tekerlekle arka tekerleğin arasına giriyor. eşim frene basmış ama durana kadar arka teker çocuğun ayağından geçmiş. eşim hemen inip çocuğu almış bağırmış çocuğu tanıyan varmı diye kimse tanımıyor.bakkala demiş çocuğu x hastahaneye götürüyorum arayan olursa söylersin demiş. çocuğun ayağı kırılmış. film çekildi. sonra ailesi gelmiş eşime küfürler sayarak. bir arkadaş eşimi ordan uzaklaştırmış.sonra karakola götürdüler. komser demiş seni biraz burda misafir edelim. çocuktan iyi bir haber alıncaya kadar burda daha güvendesin demiş. neyseki birşey olmadı.çocuk istanbuldan annesiyle birlikte anneanneye gezmeye gelmiş. hastahaneden çıkınca hergün gidip çocuğu pansumana götürdük. tedavisini yaptırdık. sonra çocuğun babası geldi. teşekkür etti. aslında herkese sordum. hata benim çocuğumdaymış ama yinede çok ilgilemişsiniz dedi. halâa daha dua ederim. Allah korudu ya çocuğa birşey olsaydı diye. beterin beteri var.
hoşgeldin canım:)
inan merak ediyordum seni, hatta heralde bizi unuttu diyordum içimden senin için:)
iyi olmana ve tekrar dönmene sevindim canım benim, kocaman öpüyorum, görüşürüz
güzeller nasılsınız.. pek sakin geçiyor bu gün benim açımdan
Geldim Meyracım.. unutmadım hiç birinizi. ama çok yoğun günler geçirdim. telaşem bitmedi henüz ama sanırım artık daha da rahat olacağım. gün içinde burada olurum... neler oldu burada neler yaşandı bilmiyorum. merak ediyorum. umarım hep iyi haberler olmuştur..
bende bayılırımmmm eşim fala sevmez ama içer yinede...dana diz kapağı iyi geliyor demek sağol canmmercimek çorbası bizimde ailenin en sevdiği çorbadır:) sizin ayağınızın kırığı içinde dana diz kapağı alıp düdüklüde haşladıktan sonra suyuna çorba yapsanız çok iyi gelir ve tabikiii kele paça nında iyi geldiği söyleniyor. kızım içinde geçen pazar komşum bendeydi öksürdüğünü görünce abla ayağının altına viks sür çorap giydir yatır dedii daha önce duymuştum böyle bişey ama denememiştim aldım yaptım hakatten işe yarıyor öksürüğü bayağı azaldıı ...
kızım iştahsız değil aksine bana çekmiş çok iştahlıda işde yaklaşık bir haftadır özeliklee yemeklerde bir inadı tutdu ilaa istediğini yiyecek bakalım bende fazla üstüne gitmiyorum düzelir umarım
sağol yenacım sorma küçüğün hastalığı parmağımın kırılması nazın hastalığı derken üst üste geldi naz canım şu anda öksüren 9 aydır böyle canım burada götürüyordum hiç keslmiyordu 20 gün iyi şuruplar bittikten sonra yine hastalanıyordu alerjik bronşit deniliyor şimdi güzel bir dra gidiyoruz baklaım bu nasıl gelecek oda özel gerçi ama napalım yeterki düzelsinde ...ventolin şurubu çok sık kullandık canım tıkanması yok çok şükür....Tünaydınlar ,
Mutlu çarşambalar
Derinciğim çok geçmiş olsun..ÜZüldüm..Dediğin gibi bazen öyle oluyor herşey üst üste gelir..Allah beterinden korusun..
Senin küçüğünmü öksürüğü var..Tıkanıyormu.?? Ventolin koklatıldımı.? Alerjik olduğunu nasıl anladınız..
Sağol canım..akşam hiç öyle düşünmüyordum ama oğlum hakkın da
Çok takılma gayet iyi besleniyorsun..kilo değişikliği normalmiş..
hayriye sen den öğrendim reddetmeyi yoksa hamur olacak ve ben yemeyeceğim))
benim kız da öyleydi malı çok kıymetli benim tam tersim..bende bayılırım dağıtmaya..
Burhaniye bize yarım saat çok yakın..ayvalık benim memleketim canım herkezin kendi memleketi tabii ama ben başka yerde yaşayamam izmire bile gitsem sıkılırım aslında kışın ayvalıkta hiçbişey yok ama seviyorum yinede....canım sıkılsa deniz kenarına gider gelirim o bile yetiyor , tabii ben şu anda çocuk büyüttüğüm için herşeyden mahrumum iki çocukla olmuyor...Pardon cnm ya hic hatirlayamadim ayvaligi ben bu gecmisi okurken cok kafam karisio kacirdim herhalde yazdigini ailem burhaniyede bnde esimi kandirmaya calisiorum edremite yerlesmek icin orda isinma jeotermalli ya o yuzden ben beceremem soba falan yakmayi esim istemio ama sikiliriz orda dio kisin neler yapiosun ayvalikda nasil vakit gecio
çok geçmiş olsun canım kızın içinde kaza içinde, belki bu kazada da vardır bi hayır.
ayyy ablacım sende köpeğe çarpmıştık bizde diyince aklıma babam rahmetli sağken yaşadığımız bişey geldi
bilirsin kediyi ben çok severim, annemde aynı benim gibidir, babamda severdi rahmetli bizim kadar olmasada.
birgün babam annem ben alışverişe gidicez arabayla, mahalle arasında ve yavaş yavaş ilerliyoruz mahalle arası diye, babam sürüyor arabayı, derken önümüze genç bir kedi çıktı, resmen kedi aniden atladı arabanın önüne, halbuki çok yavaştık ve kedi kendi atladı birden, ve hepimiz gördük bunu, hatta kemiklerinin kırıldığını bile duyduk üzerinden geçerken(( 14:
1saat falan şok gibi olmuştum ben üzüntüden, bu kadar kediyi çok sevdiğim için....
canım seni arkadaş olarak ekledim dün ama sen pc den pek anlamıyorum dedinya oyüzden göremedin galiba arkadaşlık isteğimi:)
bende soracaktım, naaptın kvlerde diye, olsun bakalım canım üzme kendini, diyet genelde malesefki 2ileri 1geri giden bişey, önemli olan hiç yılmadan yola devam etmek hep....
ve aleykümselam zeynepcimSelamün aleykümm....
.
sağol yenacım sorma küçüğün hastalığı parmağımın kırılması nazın hastalığı derken üst üste geldi naz canım şu anda öksüren 9 aydır böyle canım burada götürüyordum hiç keslmiyordu 20 gün iyi şuruplar bittikten sonra yine hastalanıyordu alerjik bronşit deniliyor şimdi güzel bir dra gidiyoruz baklaım bu nasıl gelecek oda özel gerçi ama napalım yeterki düzelsinde ...ventolin şurubu çok sık kullandık canım tıkanması yok çok şükür....
.
doğru söylüyorsun fatmacım. o çocuğa birşey olsaydı on tane araba gitse ne olur. çocuklara çok dikkat etmek gerekiyor aslında çocuk topun arkasından öyle bir koşmuşki ara sokaktan çıkar çıkmaz arabayı farketmiş ama kendini durduramamış kayarak arabanın altına gitmiş. yandan girmiş arabanın altına. Allah korumuş yinede onunda bizimde verilmiş sadakamız varmış.zeynep aleyküm selam canım selamın havada kalmasın
meyra zor bir şey yaşadığın bende sana benzer şeyler yaşadım kardeşimle arabada giderken akşam karnlık birşeye bir vurdu göreme
dik ne olduğunu hemen inip baktıkki kedi Allahım kardeşim cenaze namazı kılmıştıo zama daha gençti
dafi canım seninki ayrı bir olay Allah cana vereceğine mala versin denir yaa
ben bir yağ yakma çayı öğrendim hanımlar yazayım isteyen yapsın
1 taze zencefil
5-6 yaprak nane
1 yeşil elma
1 limon
1 salatalık
1 kabuk tarçın
elma limon zencefil salatalık hepsini doğrayıp bir kaseye koyuyoruz 2 litre kaynamış suyu üstüne döküp ılıyınca içiyoruz bol bol yağlarımız erir inşallah:
hayriyecim atlatmışsınız çok şükür Allah bir daha yaşatmasın.derincim benim oğlanların ıkısındedevar alerjik bronşitti buyuk oğlumu bılemedıler 4 yaşında aanladık çok ta kolay bı tedavısı varmış 6 ay öksürürdü benimm oğlumda toz halinde bi ilaç kullandık 3 ay oymuş sımdı çok iyi kolayda hastalanmaz çok şükür kucugu hemen anladık abısınde olunca oda öksürünce buhar veriyotuz içine ventolin katıp başka hiçbirşeye gerek kalmıyor r
geçensene çok oldu ama busene 1 kere anca yaptık kızın bu seneyı atlatırsa seneye fazla olmayacaktır canım sabret bıde doktora danış derim ben buhar makınasını rapor çıkınca devlet bedava veriyo hem çocuk boşuna antibiyotik içmesin
hadi çizelgen hayırlı olsun sık sık değiştirirsin inşallah ibre hep aşağıya düşsünValla canim gercekten anlamiyorum nasil olacagini bilseydim baksrdim kusura bakma ay su kilo cizelgesini yapana kadar akla karayi sectim inan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?