Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

bilmiyorum ama aşırı karamsar davrandım galiba biraz daha düşüneceğim ve sabredeceğim bu arada teşekkür ederim öneri ve destekleriniz için.. Bursa'dayım..

canım bunu böylece tükettiğimizde yanındaki yoğurt kalkmalı

malum yumurta peynir aynı grup ama sabah kavaltıda muhakkak yapıcam

timus deyince internette biraz baktım karşıma böyle bir şey çıktı sizinlede paylaşayım.

timüs bezi üzerine

Genç ve sağlıklı olmak ve kalmak için Timüs'ü eşşek sudan gelinceye kadar dövmek lazım. Timüs bezi, tiroid bezinin altında, göğüs boşluğunda ve soluk borusunun önünde bulunur. Bu bez insanın bağışıklık sisteminin merkezidir. Yani bütün bağışıklık sistemi buradan yönetilir. Timüs bezi ne kadar çok titreşirse kişi o kadar sağlıklı ve bağışıklık sistemi sağlam olur. Anadolu’da ağıt yakan kadınların göğüslerine vurduklarına hepiniz şahit olmuşsunuzdur. Bu refleks kaynaklı basit bir el hareketi değildir. Bu beynin otomatik gerçekleştirdiği bir davranıştır. Kişi göğsüne vururken Timüs bezini titreştirir. Bu sayede üzüntü kaynaklı bağışıklıkta meydana gelen direnç azalmasının önüne geçmeye çalışır. Bu bez ne kadar sıklıkla titreştirilirse kişi o kadar genç ve sağlıklı yaşar ayrıca geç yaşlanır. Sizde parmaklarınızla göğsünüzün ortasına yapacağınız küçük vuruşlarla timüs bezini titreştirebilirsiniz. Yada daha basit bir yolu kullanırsınız. "KAHKAHA" atabilirsiniz. Çünkü kahkaha da göğüs kafesini oynattığı için bu bezi harekete geçirir. Hani yıllar geçerde aradan bir arkadaşımıza rastlarız neşeli halleriyle tanıdığımız bu insanı görünce "hiç değişmemişsin, ne gamsızsın..." deriz ya, işte timüs bezinin gücü. Sonuç olarak kahkaha bağışıklık sistemini güçlendirir ve sizi genç tutar. Bir de Google'dan bakalım: Mutluluk ve Timus bezi .. "Mutluluk bir seçimdir. Mutsuzluğumuz kadere, şansızlığa ve talihsizliğe inancımız ölçüsündedir."

Mutlu duyguların hissedilmesinde hormonların rolü büyük.Bedenimizde o hormonları salgılayan salgı bezlerinden minicik ama çok güçlü bir salgı bezi var: timus. Timus uyarıldığında salgıladığı hormonlar kişide haz ve mutluluk duygusu yaratır.Çünkü timus aktive olduğunda bedenin kimyasının değişimine neden olur. Bu değişiklik sinir sistemini sakinleştirir ve beyin fonksiyonları nı hızlandırır. Bu da kişide rahatlama duygusu yaratır. Avustralyalı Nobel ödüllü kanser araştırmacısı Sir MacFarlane Burnet timus bezinin aktif hale getirilmesiyle insan bedeninin kendisini kanserden koruyabilme yeteneğine sahip olacağını savunuyordu. Çocuklarda iri olan timus ergenlik döneminde bir ceviz kadar irileşiyor. Ama yas ilerledikçe bir bezelye tanesi kadar küçülüyor, yaşlılıkta ise tamamen köreliyor. Ama bazı insanlarda ileri yaslarda bile hala ceviz büyüklüğünü koruması, bilimin henüz çözemediği alanlardan biri. Timusun sağlığımız üzerindeki önemli yararlarından biri de T hücrelerini üretiyor olması. T hücreleri denilen lenfositler bedene zarar verebilecek zararlı hücreleri yok ederler. Bu küçük T hücrelerine yaşamımızı borçluyuz. AIDS gibi bağışıklık sistemini çökerten hastalıkların ölümcül olması T hücrelerinin haberleşme hatlarını öncelikle kesmelerinden kaynaklanıyor. Timus göğüs kafesinin üst kısmının tam arkasında, göğsün tam ortasında yer alıyor. Timusu uyarmanın üç basit yolu var: Timusu uyarmanın birinci yolu gülmek.Yani gerçek, içten, sıcak bir gülüş, bir kahkaha. Her gülündüğünde timus bezi aktive oluyor. Her aktive olduğunda bedenimize kimyasal dalgalar göndererek kendimizi iyi hissetmemizi sağlıyor. 1993 yılında California Üniversitesi' nde Dr.Paul Ekman tarafından yapılan araştırmada gülmenin timusu ve beynin değişik haz bölgeleriyle bağlantısı olan kasları harekete geçirdiği ve insanda haz duygusu yarattığı kanıtlanmış. Timusu uyarmanın ikinci yoluiki parmakla timusun üzerine gelen noktaya vurulması, yani elle uyarmak.Timusu uyarmanın üçüncü yolu ise dilin üst dişlerin arkasında damağa ve ağzın tavanına değdirilmesi. Dr. John Diamond ve ekibi dilin bu pozisyona getirilmesi ile sol ve sağ beyin küresi arasında denge oluşmasını sağladığını tespit etmiş.Bu da insanin daha iyi düşünmesi ve kendini daha iyi hissetmesine yardımcı oluyor.

İnternet de ki bu bilgiyi paylaşayım istedim,benim dikkatimi çekti de. İçimizdeki olumsuzluk tortularını bir nebze olsun dezenfekte ederse tebessüm edebilme nedenlerimiz genişleyebilir ümidiyle...

Uygulamadan, önermeden önce, araştırın.
Ben sadece aktarıyorum...
Sevgi ve saygılarımla

Yalanlamak ve reddetmek için okuma.!
İnanmak ve her şeyi kabullenmek için de okuma.!
Konuşmak ve nutuk çekmek için de okuma.!
Tartmak, kıyaslamak ve düşünmek için oku.!
F. BACON

bana da 42 yeter sanırsam...:44:

ablacım iş yapmamış olmuyokii..kızıma gulgur pilavı yaptım kendimede salata yaptım sofram hazır eşimi bekliyom birazdaha gecikirse ben yicem...aslında geç bile kaldım...o dediğin göğsünü dövme olayını ben genelde panik atak nöbetlerinde yaparım ve iyi gelir gerçekten...ama alışkanlıkla yaptığım için çokta farketmiyodum sen böyle anlatınca düştü jetonum...

ay allahım bu yamyam ömrümü yedi ablasıyla oyun oynuyolardı bi an garip garip bakış atıp kafamı karıştın kızz dedi ablasınaa...nerden öğreniyo bunları birbilsem..ben güldüm diye aynı şeyi tekrarlıyo şimdi..

ah ahh bilmemmi o derdi benim kızım küçükken millet aynen şöyle diyordu

ihh 4 cümü geliyor hoş şimdide torunmu diyorlar

canım hiç sevmem yapılan işe çomak sokmayı ama inan amcamın oğlu bu diyeti yaptı karaciyer değerleri fırladı gut hastalığının eşiğinden

döndü hakkını helal et yinede sen bilirsin gencecik kadınsın biraz dikkat etsen verirsin

ıyı aksamlar kızlar bugun sabah spora dıe evden bı cıktım yenı geldım belım kopuo...menumu paylasayım hemen
8:00 beyaz ekmek,peynır,salatalık
11:00 muzlu sut
14:00 tavuklu bulgur pılavı,salata
15:00 10fındık,meyve suyu
....ac degılım sanırım bır meyve yerım....

takma o kötu ınsanları kendın ıcın saglıgın ıcın yap dıyetını sporunu ...

94 üm geleyim mi:)

durma gel pılını pırtını topla gelll hergun gelll...

bende bu zayıf olupda bızım gıbı kılolulara dıyete ne gerek var dıyenlerı anlamıorum bosver sen ne kılonu ne dıyet yaptıgını kımseye soleme moralını bozmasınlar...

sen aşmışsın gecen kıs kılo verdıgım donemde onu bende yapabılıodum hep canım ne cekerse esımınkınden kucuk bı ısırık alıodum sımdı kendıme engel olamıorum ve tatlı sevmeme ragmen dayanılmaz bır tatlı ıstegı var...

hosgeldın sende

ben bugunun persembe oldugunu unutmusdum hatırlatmasaydın iidi

Slm kızlar epeydir girememistim.diyetimde kacamaklarim oldu biraz ama fena degil sanki yaklasik 3 kg gitmis.moralim duzeldi biraz o kacamaklarla iyi vermisim gene:))

tebrıkler basarılarının devamını dılerım bol kacamaksız gunler...

gecmıs olsun teraflu soguk algınlıgında gecıcı bır ıylesme saglıyor ...

bilmiyorum ama aşırı karamsar davrandım galiba biraz daha düşüneceğim ve sabredeceğim bu arada teşekkür ederim öneri ve destekleriniz için.. Bursa'dayım..

düşünme hemen harekete gec yarın yuruyuse basla en azından bır baslangıc olur...:122:ben cok pısmanım daha gencken su kılolarımdan kurtulmayıp yıllarımı heba ettıgım ıcın dıyetısyen arastır kendıne memnun kalmazsan pes etme mutlaka sana hıtap eden bır dıyetısyen bulursun...

Son düzenleme:
canım bunu böylece tükettiğimizde yanındaki yoğurt kalkmalı

malum yumurta peynir aynı grup ama sabah kavaltıda muhakkak yapıcam

yoğurt yazmamışım ama yemiştim :)
haklısın fazla protein oluyor
bugün de arkadaşla bol acılı ve lorlu kabak mücver yaptık yedik
ayrıca sabahları aynı mantıkla kabaklı yumurta da çok güzel oluyor
daficim kızımın dolguları daha bitmedi maalesef az az da olsa çok dolgusu var
20likleri de şimdilik aldrımayı düşünmüyoruz
bende de nohut var aynı seninkiler gibi çok çabuk pişti ve de çok lezzetli ama şöyle yanında turşuyla oturup yiyemedim kaç gündür hep ikindi civarlarına karnımı doyurunca akşam hafif geçirmeye gayret ediyorum
bakalım tartı yarın ne diyecek bu hafta artık artı olmayım nolur yaa

Asamadim canim yaa asmis olsam hala 90 li kilolarda olmazdim

ben daha şimdi yedim biraz geç oluyor ama ne yapayım eşim geç geliyor.
bak şu cimcimeye artık hergün şaşırtacak sizi
bende bugün gitmedim sanırım yarın bebiş bize gelicek yıkanıcak

çok çabuk gitmiş dişleri kıyamam yaa
bende çok erken kaybettim dişlerimi ama benimki uzun süren hormon tedavisinin yan etkileriymiş. yemek yerken ağzımda ufalanıyordu.
neyseki hemen müdahele ediliyor yol yakınken tedavisi yapılıyor kızının.

Menumude yazivereyim bu arada
kahvalti
1 harslanmis yumurta
3 siyah zeytin
1 tatli kasigi bal
1 dilim peynir 2 dilim tam bugday ekmegi
ara 2 sekersiz neskafe
ogle 8 kasik yogurtlu kereviz salstasi( guzel oluyormus cok sagolun)
1 dilim tam b. ekmegi
ara 10 findik
1 tane sekerleme( yemeyeydim eyiydi)
Aksam 1 kase corba 1 kase yogurt
2 kasik makarna
1 saat yuruyus birazdanda form cayimi icicem 10 tane findikla beraber

yok yoğurt yazmıyordu zaten ama sen sabah öğlen diye bahsedince

şimdi sen diyetisyene gitttiğin için söyledim aynı bu dr lar

birini yiyince öbürünü yeme dengelensin diyor

ne güzel arkadaşında bol acılı kabak çok severim kabak olan herşeyi afiyet olsun canım

sen böyle dikkat ettikce tartı seni hep mutlu edr inşallah kızın için geçmiş olsun zor o öyle durumdayken ahh bu kızlar benim kızımda

seninki gibi izn vermiyor kilomu söylemeye sadece kendisi biliyor birde burası başaka kimse bilmez kilomu

Son düzenleme:
walla bak ınana bana dıorum ya gecen kıs senın gıbı dusunup 8 ayda 20 kılo verdım ben dogru yoldasın bunu dusun mutlu ol ve devam et...

Canim yaa moralimi bozmuyorum ve tabiki devam ediyorum ama 1 haftadir tarti ac karina da tok karninada 90.0 gosteriyo ben hic 80 leri goremiyecek miyim diye dusunmeye basladim kabus gibi

Canim yaa moralimi bozmuyorum ve tabiki devam ediyorum ama 1 haftadir tarti ac karina da tok karninada 90.0 gosteriyo ben hic 80 leri goremiyecek miyim diye dusunmeye basladim kabus gibi

bır aydır aynı kılodan 1 adım ılerı gıdemedım bende ya bazen vucut dırenıo o zaman bırsey yapmak gerekıyor dıyetısyene gıdıyormusun benım dıyetısyen bana 2gunluk bır dıyet lıstesı vermısdı o ıse yaramısdı bende yıne onumu yapsam dıorum

Diyetisyene gidiyorum ama gecen sefer gittigimde 3 haftada 2 kilo vermistim o yuzden degisiklik yapmadi sali gunu randevum var ama gidemiyecek gibiyim maasi vermediler daha eee birde ikizler madden cõktük gibi gisey allah bundan kotu etmesin bu gunumu de aratmasin rabbim bu arada senin diyetisyen ne onermisti

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…