- 21 Mayıs 2010
- 17.971
- 41.061
- 798
iyi aksamlar kizlar , ben 3 sene kadar önce bu sayfada bi 20 kg a yakin kilo verip 71 kilolara inmis biriyim , ayrica polikistik over liyim , bir kizim oldu su an 16 aylik , 100 kg ile doğuma girdim , sonrasinda 82 de uzun süre kaldim ama su 2-3 aydir yine baya bi kilo aldim , 90 + yim ama tartilmaya korkuyorumnasil yapicam nerden başlicam bilemedim , bebegimi halen emziriyorum o yüzden tavsiyelerinize ihtiyacim var , YENA cim herkes gider sen gene burdasin dimi :)) cok sevindim burda olmana
çocuklar için yapıyorum keki.. ben pek yemiyorum. ama sabah yarım dilim kek akşam çay yanında 3 parça kurabiye...cıssss .... çok fena...
artık kendime gelmem gerek...
hoş geldin...
hoşbuldumçocuklar için yapıyorum keki.. ben pek yemiyorum. ama sabah yarım dilim kek akşam çay yanında 3 parça kurabiye...cıssss .... çok fena...
artık kendime gelmem gerek...
hoş geldin...
Hoşgeldin tekrardan canım Allah bağışlasın kızını
Emzirmeyi avantaj olarak düşünebilirsin bence hadi kolay gelsin yine verirsin
Ben de çocuklar için yapıyorum da az da olsa yiyoruz işte yine
FactorB hosgeldin aramiza!!!
Karatay Diyeti, Prof. Dr. Canan Efendigil Karatayın en son yapılan araştırmaları esas alarak geliştirdiği sağlıklı beslenme sistemidir.
Tercüme diyetlerde olduğu gibi bir kibrit kutusu, bir kaşık gibi kavramlar yerine doyana kadar doğru besinler (glisemik indeksi düşük gıdalar) yeme esasına dayanıyor. Kalori hesabı yok Uygulaması çok kolay. Ara öğünler yok. Tercihen iki öğün yiyorsunuz.
YASAKLAR(Glisemik indeksi yüksek gıdalar yani yenildiğinde çok çok az yenmesi gereken ya da yenilmemesi gerekenler)
1) Her türlü tahıl unu ve bunlardan yapılmış gıdalar (Ekmeğin her çeşidi) - Kavrulmuş kuru yemişler
2) Her türlü şeker, şekerli her türlü gıda, her türlü tatlandırıcı ve diyabetik ürünler
3) Pirinç, patates, pişmiş havuç, Karpuz, kavun, üzüm, incir, muz
4) Markette satılan tavuk, yumurta ve markette satılan fabrikasyon her türlü ürün ile sucuk, salam, sosis
5) Her türlü meşrubat (diyet light ürünler dâhil), meyvalı yoğurt, Nescafe, her türlü alkollü içecekler
6) Ayçiçek yağı, mısırözü yağı, margarin, Öğütülmüş tahıllar
7) Saat 19:00 - 20:00 den sonra bir şeyler yemek veya atıştırmak.
8) Sofradan aç kalmak, az ve sık aralıklarla yemek, ara öğünler
9) Hareketsizlik
SERBESTLER(Glisemik indeksi düşük gıdalar)
1) Ceviz, kavrulmamış fındık, badem ve fıstık
2) Glisemik indeksi düşük kuru meyveler, örneğin günkurusu kayısı (3-5 ad), kuru erik vb.
3) Bulgur, pişmemiş havuç, (abartmamak kaydıyla)
4) Elma, armut, ayva, portakal, mandalina, şeftali, çilek, erik, kiraz vb (Günde 1 porsiyon)
5) Serbest dolaşan tavuk, doğal her türlü ürün ve yumurta ile pastırma
6) Maden suyu, ayran, yoğurt, bol su (günde en az 2 litre), bitki çayı, Türk Kahvesi, filtre kahve
7) Tereyağı, zeytinyağı, fındık yağı,
8) Et, balık, sebze, salata, bakliyat,
9) 19:00 - 20:00 den sonra hiçbir şey yemeyip sadece sağlıklı içecekler tüketmek. (su, kahve, çay, bitki çayları, ayran, soda)
10) Doyana kadar yemek ama öğünler arasında 4,5 - 5 saat geçirmek(Leptin hormonu 4 saatten sonra salgılandığı için 4,5-5 saat ara şart), tercihen 2 öğün yemek (2,5 veya 3 öğün de olabilir)
11) Günde en az yarım saat açık havada yürüyüş, dans, hareket vs.
Not: Herhangi bir öğünden sonra 5 saatten kısa sürede acıkıyorsanız ya yanlış (glisemik indeksi yüksek gıdalar) yemişsinizdir ya da çok az miktarda yiyip sofradan doymadan kalkmışsınızdır.
hoşbuldum...! hep beraber kurtulucaz inşallah bu margarin paketlerinden , eskiden 1 kg verince 4 paket margarinden kurtulduk die hesap yapiyorduktao geldi akliıma ama margarincilerden kimse kalmamış gibi sanki :44: toksin buralardamı acaba uğruyormu hiç kızlar?
margarincilerden ben varım şekerim
burada yaklaşık 52 margarin verip gittim
32 sini geri alıp döndüm...
şimdi hedefte 88 margarin vermek var...
hadi hepimize kolay gelsin
margarincilerden ben varım şekerim
burada yaklaşık 52 margarin verip gittim
32 sini geri alıp döndüm...
şimdi hedefte 88 margarin vermek var...
hadi hepimize kolay gelsin
ayyy çok hoşuma gitti bu margarin hesabı
ahhhh bu margarinler yokmuuuuvermeside gene kolay korumasindan , koruması daha zor demi? ömür boyunca uğraşcakmıyız biz bu margarinlerle yahu , millet uzaya gidiyo :))) bulsunlar bi çare şu kilocuklara , haksızmıyım ama :26:
ayyy çok hoşuma gitti bu margarin hesabı
güzel bisey iyi motive ediyor insanı :)) 1 paket margarin 250 gr ya 1 kilo verdiğinde 4 paket margarin gidiyor vücuttan , normalde 1 kilo diyip geçeriz ama 4 paket margarini düşününce ne büyük bir iş başarmışız ortaya çıkıyor
eh yeniden hoş geldin o zamaniyi aksamlar kizlar , ben 3 sene kadar önce bu sayfada bi 20 kg a yakin kilo verip 71 kilolara inmis biriyim , ayrica polikistik over liyim , bir kizim oldu su an 16 aylik , 100 kg ile doğuma girdim , sonrasinda 82 de uzun süre kaldim ama su 2-3 aydir yine baya bi kilo aldim , 90 + yim ama tartilmaya korkuyorumnasil yapicam nerden başlicam bilemedim , bebegimi halen emziriyorum o yüzden tavsiyelerinize ihtiyacim var , YENA cim herkes gider sen gene burdasin dimi :)) cok sevindim burda olmana
Zeynepçim netten baktık arçeliğin 100 küsura var bir modeli yarın gelicek..
Yaptırmak istemedim yenisi olsun artık...
Görümcen kaç yaşın da .?
Selam canlarim!!! bugun dune bakarak coook coook daha iyiyim, dunki gibi akmiyor burnum :) mesir macunu cayi cok iyi geldi tahmin ettigim gibi :) bu aksamda icerim yarina birseycigim kalmaz...
ama bugun butun gun okulda ogretmenler konustukca masal gibi geldi... gozlerim kapanip kapanip durdu
aynı ağırlıktaki yağ ve kas kütlesi...
midem bulandı akşam akşam ..
taşıdığım onca ağırlıktan tiksindim.
kendime acıdım..
yarın sabah uyanınca tekrar bakayım bu resimlere...
iyi geceler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?