Günaydın canım Ankara'da da hava çok güzel
Kabanlar çıkınca fazlalıklar da görünecek malesef
günayydııııııııııııııınnnnnnnnnnnnnnnnEki Görüntüle 1034886 kızımla benim kahvaltımızzz
Afiyet olsun canim sen nerde yasiyordun
iyi gecelerr okadar yemenin üzerine koşu bantında yarım saat hızlıca yürüdümm eritmemişimdirde vijdanen rahatladımm yena dukan ekpres diyeti sence iyimiiiiii
kizlarrrrrr yarin vize sinavlarim var... pratik ders... torna, ve saat tamiri... dua edin... carsamba gunude devam edicek...
Bu gun esim ve cocuklarimla ve kople butun ailem ile piknige gittik ordan geldik esimle cocuklari aldik birde carsi yapalim dedik cocuklara giysi falan aldik
selamün aleyküm.....
napıyonuz bakıyım:)
ben bugün hiç yazamadım buraya:)
nilüfer ablam ıspanaklı fellah köftesinin tarifini aldım annemden, yazıcam şimdi, inşaallah eksiksiz almışımdır tarifi.
ISPANAKLI FELLAH KÖFTESİ
ıspanak harcının malzemesi
1kg ıspanak
1/2çb nar ekşisi
1yk biber salçası
2tane limonun suyu
1çb zeytinyağı
5diş sarımsak
biraz tuz
köftenin malzemesi
2sb köftelik düğü
2/3sb un
2/3sb irmik
1yk biber salçası
biraz tuz
2sb kaynar su
köftenin yapılışı
düğüyü unu ve irmiği bir kaba al üzerine 2sb kaynar suyu dök,
iyice karıştırıp üzerini kapatarak 5dk beklet.
sonra içine salçasını ve tuzunu ekle. bunu iyice yoğur.
sonrada küçük küçük köfteleri yuvarla.
sonra bu köfteleri haşla süz ve bir tabağa al.
ıspanak harcının yapılışı
ıspanakları ayıkla yıka ve sonra ince ince doğra. sonrasında haşla
ve bir kevgire al, kevgirde suyunu iyice sık, sonra sıkılmış bu
ıspanağı bir tabağa al.
büyükce bir tencereye zeytinyağını at, üzerine sarımsakları rendele.
sonra bunları biraz kavur, sonra salçayı at biraz kavur, sonra
sıkılan ıspanakları at kavur, sonrada tuzunu limon suyunu ve nar ekşisini
at ve çok azda bunları kavur ve tencerenin altını kapat.
sonra bu ıspanak harcına tabağa alınan köfteleri ekle ve güzelce karıştır,
ve olay bitmiştir afiyet olsun:)))
azırlıyor çamaşırlarını yıkıyor evi toparlayıp tekrar geliyor.
kızıma bakmak için inekleri vardı sattı. Allah razı olsun gözüm arkada kalmadan işe gidebiliyorum.
günayydııııııııııııııınnnnnnnnnnnnnnnnEki Görüntüle 1034886 kızımla benim kahvaltımızzz
Gunaydin bugun yine antalyada yazi hatirlatan guzel bir gun var buda ne demek biran once kuculmeliyiz guzeller tehlike canlari calmaya basladi
bu gün iş yerinde biraz yogunum.. arkadaşlar..sabahki menümü yazayım...
çeyrek açma ve ceyrek simit yedim..
1 çatal peynir..
2 zeytin.
1 haslanmış yumurta...
eşim asker geziyoz doğu batı şimdilik yakınım sana muğla
hakkaten dün denize girecektimm nerdeyse 27 dereceydii soyundukca çıkıyı yağlarımız
Gunaydin yenacim aynen cok cabuk isindi havalar yaa bunu hesaba katmamistim ben pofffGününüz aydın olsun güzeller...
Bir beden küçüleceğimiz güzel bir hafta geçirelim hep beraber...
Canım hiç duymadım ben..Senden sonra baktım da bir hafta yapılıyormuş..
Hurma yoğurtzedeleri gördük Bence yapma..
Kolay gelsin canım...Allah zihin açıklığı versin...
İYi günler de kullanın cicilerinizi..
Sağol meyracım..yordum seni...
Allah razı olsun kaynanandan...
nihayet nursena döndü...Çok sevindim canım...
MAsa örtüsünü yisinler senin
Günaydınnn..Burası da 22 derece ne gerek var ki bu kadar ısınmaya havanın..
Günayıdn..
tam işyeri kahvaltısı olmuş..afiyet olsun...
ayy asuuu yena yaparda ben yapamammı:) hıhhhh karatay da neci tek geçerim:95::95::95::95::95::95::95::95::99::99::99::99::99::99::114::114::114::114::114::114::114::114::114::114::114::114::114::114::114:
Gunaydin yenacim aynen cok cabuk isindi havalar yaa bunu hesaba katmamistim ben pofff
Nursena sen yaparsın karatayı havada karada ama gezmeyeceksin bacım piknik gezme yok sana :)
Pikniğin zararı yokki istediği kadar et yesin..
Ama cola yok.zero dahil..
Asuu hadi gel sen de aramıza..
Ben hep aranızdayım zati
Ben kolayı bıraktım şükür hiç içmiyorum artık gazoz vs de sevmem zaten dün akşam eşime kural koydum bundan kelli eve asitli içecek tatlı çekirdek alınmayacak
Meyve sebze et süt yoğurtla beslenilecek dedim :)
İnşallah uyacak
Esprini yirim senin...Ben de herşeyi yiyorum bu sabah) Açım zaar...
İyi yapmışsın posta koymakla...Benim eşim beni dinlemiyor..Ev de her daim kola yahut gazoz vardır...
Dur sen akşama gelen de çemkireyim bi güzel..
Sıkma canını.. iyileşmen önceliğin olsun...
Sen hepimizden hızlı vereceksin.tek başına 3 çocukla uğraşıyorsun ve çok gençsin..
Yena dediydi dersin)
Kısss bu gazdan sonra zayıflamazsan olmaz bak..
verirsin canım takma taktıkca daha çok alınıyo kilooooooBurasida 24 dereceydi off icim sıkılmaya basladi yine su hastaligim olmayaydi hizli hizli veriyordum ne guzel off simdi hizlanmam lazim nasil olcak bilmiyorum sok diyetlerde o an icin veriyorsun sonra misliyle aliyorsun ne yapsak ki
he ana nurtay diyyeee çevirisini yaptıydımmm sonra kaynanamın gelmesiylee gözlemeler aldı yerini:)))))) sonrası 90 kiloYürü be kim tutar seni...
Hakkını yemeyeyim ilk sen başlatmıştın topiğimiz de karatayı diye hatırlıyorum...
offf offf sormaaa tam bunu okurken tel çaldııı yarın gezme var ama dedim kesinlikle salata harici yemiyorumm diye posta koydumm zaten haşhaşlı bükme sevmem:)))Nursena sen yaparsın karatayı havada karada ama gezmeyeceksin bacım piknik gezme yok sana :)
kız yenaa buralar koruma altında mangal yasak bacımm yaz sezonu kısın yakılıyoda yazında tüplü serbestPikniğin zararı yokki istediği kadar et yesin..
Ama cola yok.zero dahil..
Asuu hadi gel sen de aramıza..
[
verirsin canım takma taktıkca daha çok alınıyo kiloooooo
elmalı bi metobolizmayı hızlandıran çay vardı tarifi bulamda ondan içekk
he ana nurtay diyyeee çevirisini yaptıydımmm sonra kaynanamın gelmesiylee gözlemeler aldı yerini:)))))) sonrası 90 kilo
offf offf sormaaa tam bunu okurken tel çaldııı yarın gezme var ama dedim kesinlikle salata harici yemiyorumm diye posta koydumm zaten haşhaşlı bükme sevmem:)))
onu asuu yesinnnn de ben geçeyimm onuuuuu kalsın öleee
kız yenaa buralar koruma altında mangal yasak bacımm yaz sezonu kısın yakılıyoda yazında tüplü serbest
genelde pide yaptırıyorum çocuklar bayılıyoolar açık havada hafta sonları götürüyoz löp löp
dün ıspanaklı ve patatesli yemedim desem yalan olurr şuurumu kaybettimi hatırlıyorum ne kadan yedim bilemiyorummm
amma velakiinnn çok pis hırs yaptımmm bak asuyu geçti nursena diyee alkış alacammmm haberin ola:))))))))))))
nası olsa yolcuda dıkandııı onuda sollyıveririm arada kaynarrr
dafiii zaten köy e böle sık gidip gelirse onu hepten sollarımmm
köy ekmeği kaymakları göüre dursun:)))
yasemin hanımm saldı iş çok ayağınaa yemezlerrr sanki geçen sene çok rahattı işi
o çerez bana
varmı daha meydan okuyacağım aceppp bulamadııımm:=)))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?