- 21 Mayıs 2010
- 17.971
- 41.061
- 798
Aayyy cok tatlı maşallah deden hayattaysa Allah uzun omur versin...
Asucum bende bugün ilk defa fizik tedavi aldım.leslie yi tam yapamıyorum.ama yapabildiğim kadarını yapmak ta kendimi iyi hissetmemi sağlıyor... Yarın yürürsün dışarıda ama gel acalım karşılıklı yerimizde sayarak yürüsek bile iyidir ...
Haklısın canım sağol desteğin için
Bu ok. mi demek . Bak benimde cayasim var.sen yaparsan bende yaparım :)
bencede alma zaten acayıp ağır oluyo o btlar yazda geliyor çocuğa ezıyetayy bende aynen öle oldumm aldığımız spor ayakkabısıyla daha düzgün yürüyo ev içinde bi ortapedik bot almalıyım evdede betona basmasın direk
hahh bu çok iyi olduu akşamda bişey yemem demişin yaa azmini tebrik ederimmm
seni geçme konusunda kızım ben senin eline su dökemem valla bi sıktınmıı hepimizi tek geçersin asuuu ben seninn çankayadan kızılaya saatlerce yürüdüğünü bilirim
oyy kıyamam yaaa vallla yakın olsakta sana böreklar açsam dermişim
ben demedim sen dedin:)))))))))
çok teşekkür ederimmm benim ailemde eşimin aileside ankarada ahh ahh angaraya bi atasam kendimiii yaramı deştin özledimmmmmmmmmmmm ayazını angaramın
:))) haklısın da şu an zaten evde geometri dersi var benim zaten kolumu kaldıracak Halim yok sen de bugün daha fazla zorlama kendini istersen canım bir de gerçekten dizime güvenemiyorum ben
Bahanem çok anlayacağın :))
Çok gittim diyetisyene ve zayıfladım da. Fakat guatr hastalığım çıktı ve fazla fazla geri aldım hepsini. Çok zor kilo verebiliyorum çok spor yapmam gerekiyor ama günlük yaşamım spor yapmaya uygun değil. Çok yoğun çalışıyorum. Kendimce Callanetics egzersizlerini uygulamayı uygun buldum.Yine bu sitede okumuştum.Fakat videoyu bulamıyorum
Anlıyorum canım o yüzden hastalıklarina uygun bir beslenme ile zayıflayabilirsin.
Bencede insülin direnci ve yüksek tansiyon var ama çok şükür endkronoloji uzmanı takibiyle kilo vererek hastalıklarimida yenmeye çalışıyorum
Salo canım yorumun için...domates ilkkez yedim Kıştan sonra onuda annem almış...mevsimsiz hiç bişey yenemeye özen gösteririm.ben çok uzman değilim ama öğrendiğim kadarıyla (bugün uyarıldım) mevsimi olmadığı için domates salatalık biber vs yasak
nescafe(hazır olduğu için) ve patates (glisemik indeksi yüksek olduğu için yasak)
işte böle
Salo ablacım geçer ınsaAllah...nerdeyse 3 haftadır hastayım...Evet çağdaş market var yenacım bana yakında var ona bakarım teşekkürler canım
Ben artı da değildim eksi de bugün
Evet gelelim bugün ne yediğime :) bir parça peynirli bir parça da kıymalı pide yedim kereviz salatası yeşil salata tatlı da yedim bol da çay içtim
Akşam bişey yemedim yemem de herhalde ama su içmedim bugün ve hala gerginim
Hemşerim sen iyileş toparlarsın inşallah bu nursena da beni geçecek gibi görünüyor
Nevincim sana da şifalar dilerim
Yarın yürümeyi umut ediyorum inşallah
Çok uzanmış Allah kolaylık versin.ben şikayet etmiyim hiç 20 km mesafe için.Ben heryerindeyum desem yeridir. Başakşehirde oturuyorum a kartalda çalışıyorum. Sende istanbul damısın, neresindesin
Selam kızlar.. nasılsınız
bugun yediklerimi paylasayim
Diyetime uymaya gayret gösteriyorum, çok ara öğün var bu haftada kastan verirsem yağda azalma olmazsa eski diyetisyenime dönerim belki. Ama bu diyetisyenle ışyerinde çok kişi var kilo veren. O yüzden birebir uygulamaya çalışıyorum
06:30 1dilim tam bugday ekmeği 1kibrit kutusu peynir
09:30 beyaz peynirli tam buğday ekmeğine sandvich 3zeytin şekersiz çay
10:45 3ceviz
12:30 1kepce brokoli corba,yağsız salata, yarım dilim ekmek, dana rosto
14:45 bir avuc cig badem
16:40 1kutu süt 1armut
18:30 bir bardak ayran
20:30 enginar yoğurt salata 1dilim ekmek
Ben eve gec geldiğim için akşam yemeklerim geç saatte oluyor:18:
Spor 50dk 5km yürüyüs+ 10dk eliptik bisiklet+10dk aletlerle hareket
küçük kızı dr a götürcem ayağını içe basıyo ortapedi den randevu aldık bakalım ne dicekler o zamana kadar yemeğimin hazırlıklarını yapayım zira evden çıkınca giresim gelmiyo girince çıkasum:))
patlıcan közlücem
merhaba işten çıkmadan size bakayım dedim...
oh menüler fotolar harika...
malasef tekrar hastayım boğazım yine şiş..aman takmıycam ...adaçayı ıhlamur bi kaç gün kendi yöntemlerimi denicem. ilaçtan bıktım...en son çare doktora
bugün karatayımsı bir başlayış yaptım sabah kahvaltısı 07,30
2 yumurta
2 kaşık lor peyniri
beyaz peynir
1 çb ceviz
dereotu domates
7 zeytin
ara
3 kuru kayısı içine ceviz ve çay
ikindi gibi (mecburen gecikti ama)
4-5 parça patates +5-6 parça kuşbaşı etl,i yemek
4 kaşık bulgur pilavı salata
az önce
1 şekersiz nescafe
yarım çb kadar beyaz leblebi...
aslınada kafama göre oldu. sanırım kitabı okumak lazım..karataycı bacılarım menüme bi el atın hele...
ben şimdik eve kaçtım.
Evet çağdaş market var yenacım bana yakında var ona bakarım teşekkürler canım
Ben artı da değildim eksi de bugün
Evet gelelim bugün ne yediğime :) bir parça peynirli bir parça da kıymalı pide yedim kereviz salatası yeşil salata tatlı da yedim bol da çay içtim
Akşam bişey yemedim yemem de herhalde ama su içmedim bugün ve hala gerginim
Hemşerim sen iyileş toparlarsın inşallah bu nursena da beni geçecek gibi görünüyor
Nevincim sana da şifalar dilerim
Yarın yürümeyi umut ediyorum inşallah
çok saol canım bağışıklık sistemim çökük benim :)) sık hastalanıyorum diyet modundayken hele hemen kapıyorum diyet değilde sağlıklı beslenmek diye düşünmemiz lazım.
iyi akşam lar güzelelr bugün biraz daha iyiyim ama diyeti toparlıyamıyorum.düzene oturtmaadım.işe evden bişeyler götürmem lazım hazırladıklarımıda evde unutuyorum sabah aceleyle(
Yenam eğitimdemisin??
eşim bekar arkadaşlarına kağıt oynamaya gitti gitmedende götürmesi için 1 kalıp kek ve puaça yaptım anam onası bi koku portakallı portakallı koktu eve 4 dlm buraktım ama yemedimm puaçayıda 1 adet ceviz büyüklüğünde yaptım tadına bakmak için onu yedim 1 haftadır ilk dafa ekmek tarzı yemiş oldummm
ama ceza olaraktan lasly yapıcam şimdi
Kuzummm Hoca 23 e kadar kalır en fazla. :) ama yinede sen bilirsin . Gecen Cumartesi bende kendimi zorladım 4. Gun bacaklarım ağrıdı zaten bende kararsızım hala...
teşekkür ederimm bizde tatlıyı yedikmi suya dayanırız yanlışmış*Ye eti ( yağlıyı)
iç suyu donarsa donsun,ye tatlıyı içme suyu yanarsa yansın ..
Hekimlik hayatımda en çok kullandığım ve beğendiğim atasözüdür. Bugün tıp ilminin yeni farkına vardığı olayı atalarımız yüzyıllar önce fark etmiş, tecrübe etmiştir. Yenilen etteki protein ve yağın sindirimi için su kolaylaştırıcıdır. Ama toplumun genelinin yaptığı gibi tatlı sonrası su içmek zararlıdır. Dondurma arkasına su, baklava arkasına su, diğer tatlıların arkasına su içmek yanlıştır.
Tatlıyı yedikten sonra içtiğimiz su ile şeker sulanmaktadır. Sulanan şeker direkt ve hızlı bir şekilde emilip kana karışmakta hızla insülin salgılanmakta ve şeker dengemiz bozulmaktadır. Hızlı ve çok miktarda salgılanan insülin ters etki yaparak kan şekerimizi hızla düşürmekte, herkesin bildiği gibi hipoglisemi (kandaki şeker seviyesinin düşmesi) yapmakta ve bizim hızla acıkmamıza neden olmaktadır. Hızla acıkınca daha çok yeriz ve üstelik şeker gibi karbonhidratlı gıdalara saldırırız. Buda kilo ve hastalıklara neden olur.
Ayrıca insülin depolarımız hızla tüketilir. Şeker hastası olmamız kolaylaşır ve bunun sonucu erken yaşta şeker hastası oluruz.
Kolalı içeceklerin ve hazır glikozlu meyve sularının , gazozların şeker hastalığına davetiye çıkarma mekanizması budur.Yani tükettiğimiz şekerli içecekler patlamaya hazır saatli bomba gibidir. Hepsi ilerleyen yaşlarımızda sağlıksız ve kısa bir hayat sürmemize davetiye çıkarmaktadır. Birde bunları TV ve Bilgisayar başında hareketsiz tüketirsek katmerli yandığımızın resmidir. Bu nedenle bu atasözünü yetkim olsa bütün pastanelerin ve lokantaların duvarlarına asma zorunluluğu getirirdim.
Sayende bişey daha öğrenmiş olduk nursenacım
waayy spora bak beee maşşallahhhSelam kızlar.. nasılsınız
bugun yediklerimi paylasayim
Diyetime uymaya gayret gösteriyorum, çok ara öğün var bu haftada kastan verirsem yağda azalma olmazsa eski diyetisyenime dönerim belki. Ama bu diyetisyenle ışyerinde çok kişi var kilo veren. O yüzden birebir uygulamaya çalışıyorum
06:30 1dilim tam bugday ekmeği 1kibrit kutusu peynir
09:30 beyaz peynirli tam buğday ekmeğine sandvich 3zeytin şekersiz çay
10:45 3ceviz
12:30 1kepce brokoli corba,yağsız salata, yarım dilim ekmek, dana rosto
14:45 bir avuc cig badem
16:40 1kutu süt 1armut
18:30 bir bardak ayran
20:30 enginar yoğurt salata 1dilim ekmek
Ben eve gec geldiğim için akşam yemeklerim geç saatte oluyor:18:
Spor 50dk 5km yürüyüs+ 10dk eliptik bisiklet+10dk aletlerle hareket
hımm unutmuşumm etimekk ekmek gibi deilki ama yaaa minik kızımın dediği gibi atıştırmalık markete gittikmi öle der anne atıştırmalık ta alalımgeçmiş olsun ortopeidk ayakkabılarla düzelir...
Nevinciğim daha önce sormuştun kitabını okudunmu diye netten indirip okudum,yorumları çok okudum..Canan karatayın tv.programlarını yine netten takip ettim...yaklaşık bir iki yıldır da karatay topiğini hep takip ediyordum...Daha önceleri de söylemişimdir..Monti ve karatay bana çok uygun beslenme şekli, diyet demiyorum çünkü diyet değil onlarda öyle söylüyor...Doyuncaya kadar yeyip ara öğün yapmamak..
Birbuçuk ayda öğrendiklerimi nacizane paylaşayım...Sabah 10-15 adet zeytin öneriliyor zeytin şartmış..örneğin havuç dilimleri olabilir yine zeytinyağlı..
Ara yapmışsın olmamış..Sabah erken yediğin için 3 öğün yiyebilirsin...Patates,pişmiş havuç,pirinç,makarna yok..Bulgur 4 kaşık çok iyi.
Onun dışında nescafe yok..Yasaktan öte işlenmiş olduğu için önerilmiyor..türk kahvesi ben iş te filitre kahve de içiyorum ona bişey demediler...
Aklıma geldiğin de yine yazarım...
İzmir bayiliği kapanmış üzüldüm açıkçası ben de o markadan alırıdm...ve çok güvenilirmiş..
canım dün eğitimdeydim...
Sen neden iyileşemdin hala...Dinlenmen gerek ama nasıl olacak..
Bol meyve bitki çayı tüket canım...
Bugün üzeri yoğurtlu etimek yemiştin unuttun sanırım
YENAAAAA imdi senın ve ASU nu almbümüne baktı ayyyyyy nekadar güzelsiniz yalnız asu o bıtne 3 kısılı foto varya ordakı senmısın
valla e vde enginar var ama nası yapaılacağını bilmeyen ben bakalım napıcak onlarıBugün yediklerim..
Sabah,
1 çaybardağı fıstık
2 yumurtadan tereyağlı omlet
peynir
12 zeytin
maydanoz ve havuç
3 günkurusu
Akşam,
Yalancı paça çorbası (tavuklu)
Kereviz yemeği
Salata
45 dk.yürüyüş
walla hafiye gibiYenacım bu tavuk işini öğrendiğim çok iyi oldu Allah razı olsun organikler hem pahalı hem benim kızlar yemiyor inşallah iZmirde de bulursun sen
Nursena bak etimekler kaçmamış yenanın gözünden :)
Sağol canımevet ortadaki benim yanımdakiler de kızlarım :)
ayyyy anlamadım kardesın gibi duruyor acık olan sensın dimi dumur oldum çokkk güzel zayıflamışsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?