- 25 Ocak 2014
- 7.161
- 28.947
- 598
*Ye eti ( yağlıyı)
iç suyu donarsa donsun,ye tatlıyı içme suyu yanarsa yansın ..
Hekimlik hayatımda en çok kullandığım ve beğendiğim atasözüdür. Bugün tıp ilminin yeni farkına vardığı olayı atalarımız yüzyıllar önce fark etmiş, tecrübe etmiştir. Yenilen etteki protein ve yağın sindirimi için su kolaylaştırıcıdır. Ama toplumun genelinin yaptığı gibi tatlı sonrası su içmek zararlıdır. Dondurma arkasına su, baklava arkasına su, diğer tatlıların arkasına su içmek yanlıştır.
Tatlıyı yedikten sonra içtiğimiz su ile şeker sulanmaktadır. Sulanan şeker direkt ve hızlı bir şekilde emilip kana karışmakta hızla insülin salgılanmakta ve şeker dengemiz bozulmaktadır. Hızlı ve çok miktarda salgılanan insülin ters etki yaparak kan şekerimizi hızla düşürmekte, herkesin bildiği gibi hipoglisemi (kandaki şeker seviyesinin düşmesi) yapmakta ve bizim hızla acıkmamıza neden olmaktadır. Hızla acıkınca daha çok yeriz ve üstelik şeker gibi karbonhidratlı gıdalara saldırırız. Buda kilo ve hastalıklara neden olur.
Ayrıca insülin depolarımız hızla tüketilir. Şeker hastası olmamız kolaylaşır ve bunun sonucu erken yaşta şeker hastası oluruz.
Kolalı içeceklerin ve hazır glikozlu meyve sularının , gazozların şeker hastalığına davetiye çıkarma mekanizması budur.Yani tükettiğimiz şekerli içecekler patlamaya hazır saatli bomba gibidir. Hepsi ilerleyen yaşlarımızda sağlıksız ve kısa bir hayat sürmemize davetiye çıkarmaktadır. Birde bunları TV ve Bilgisayar başında hareketsiz tüketirsek katmerli yandığımızın resmidir. Bu nedenle bu atasözünü yetkim olsa bütün pastanelerin ve lokantaların duvarlarına asma zorunluluğu getirirdim.
Sayende bişey daha öğrenmiş olduk nursenacım
kızlar anca girebildim
akşam bakla ve şehriye çorbası yedim. baklanın üzerine biraz ceviz serpiştirdim dahada güzel oldu
Eki Görüntüle 1039131
kan tahlillerim iyi çıktı gökçecim
maşallah turp gibiyim :26:
kilo:92 bel çevresi:90 basen:127 çıktıkaydımı yaptılar 1 ay sonra kontrole gitcem
şimdi geçmişe bakayım azıcık
günaydınlaar rahatsızım biraz evde yatıyoruum
dün kardeşimin evini toparladım ona yemek yaptım bayağı yoruldum aslında bu gün dışarı çıkmam lazımdı ama bu karın ağrısı ve bel ağrısıylaa çıkamıyacaam günümü dinlenmeye ayırdım :)
nusena kahvaltı süper olmuş
Hayirli gunler kizlarrr!!! sonunda bu sabah tartildigimda gectigimiz cumanin kilosunu gordum... offff yaaaaaturkiye'de kilo alicam korkusuna doymak bilmiyorum kac gundur... offff turkiye'de nasil yapicam kilo almamak icin... kilo almak istemiyorum ben!!!!
Canım çok gecmis olsun .umarim baban tez zamanda iyileşir . Eski sağlıklı günlerine kavuşur..Yumurta ve et türevleri eşimin değerler yüksek çıkınca doktor önce proteini azalt demişti yumurtayı yasaklamıştı...o yüzden kafam karışık ama bazı doktorlar asıl fruktozun ürik asidi yükseltiğini söylüyor...
babam 1aydır ara ara 3 er gün yattı çıktı sonra dinlendi.
şimdi 15-20 gün yada 25 gün süreli hastaneye yattı ve de karantina şeklinde yani göremiyoruz.asla hastaneden çıkamıcak enfeksiyon riski yüzünden..kök hücre nakli gerçekten zor bir tedavi imiş ama sonrasındada kendine iyi bakarsa tamamen bu hastalıktan kurtulmak için bir şans...ilgin için saol canım...
benim annem 1 aydır yanımda evlendim ilkkez böyle rahatım yemek filan yapmıyorum...
bencede olabilir.çok olumlu sonuçlar almış herkes...senin bebk için tedavi olduğunu anımsıyorum bende tüp bebek tedavisi görücem büyük ihtimalle...
Tekrar selamlar arkadaşlar. Yazdıklarınız okuyamadım, sıze tekrar merhaba dedıkten sonra kötü bi haber aldım.
SAT'a göre 8, doktora göre(gec dollenme oldugu ıcın) 6.5 haftalık hamıleydım. Bebek gorunmedı bu pazar doktora gıttıgımde, zaten lekelenme olmustu korkuyla gıtmıstım, meger gelısmeyen bos gebelıkmıs dusuk yaptım, bu hafta raporluyum ıse gıtmedım, moralım bozuk anlıyacagınız, kasım ayında da kımyasal dusuk yasadım ama onda kese gozukmeden dusmustu, doktorlar onu dusukten saymıyor, tekrar deneyın bı sorun yok herkesın basına gelır dıyolar ama neden benım basıma geldı dıye uzulup duruyorum
Bu arada 82 kıloyum arkadaslar. Hamıleyken sıskınlıkten 86ya kadar cıktım ama vucut su toplamıstı, hedefım 2 ayda 6 kılo vermek, tekrar bebek calısmalarına basladıgımda en azından 70lı kılolarda olurum
Herkes ıyıdır umarım, bıraz gecmısı okuyayım ben
kızlar sabah kahvaltıdan sonra temizlik yapmaya başladım şimdi dinlenme molası verdim form çayımı içiyorum. çayım bitince işime devam. işlerimi bitirebilirsem sporumu da yapıcam
sabah kahvaltıda önerileriniz üzere cevizi artırdım 1 çay bardağı koydum ama hepsini bitiremedim. kuymak yaptım tavadaki 1 yemek kaşığı mısır unuyla (ev yapımı) yaptım yarısını yedim ben. kaçamağın büyük küçüğü olmaz ama çok seviyorum ben bunu
Eki Görüntüle 1040282
öğle yemeğinde dün akşam yemiğimdeki aynı şeyleri yedim. bakla ve çorba. sabahtan kalan cevizlerim ve 3 kayısı, 5 hurma
Yinede seni taktir ediyorum ... Ben bir taneyle bas edemiyorum.sen ikizler bir tane daha var sanirim.... Maşallah sana. Tatlimmm...Hayirli gunler cancagizlarim bu gunlerde cok yogunum cocuklar hic durmuyo surekli agljyorlar sebebini de bilmiyorum hasta falanda degiller offf hic boyle yapmazlardi beynim uyustu artik cocuk sesinden surda sizinlede iki tatli muhabbet edemiyorum bunaldim dogrusu
diyette iyi gidiyo ama tartilmiyorum yarin supriz banada sonuc ne olacak bakalim
canım ben ildiğin aynı hayat...aylardır bende kopmuştum babam ve annem yanımaTesekkur ederım canım. Isım aynen devam canım hatta daha streslı oldu, baska arayıslar ıcındeyım ama daha bısey yok, ozel sektör bızım hep böyle o yuzden daha kurumsal bı yer bakıyorum, belkıde yasadıgım bu stres basıma bunların gelmesıne sebep oluyor
Sen kac kılosun canım, senın nasıl gıdıyor ıs hayatı? Bı degısıklık varmı görüşmeyeli
İşlerinde kolaylıklar dilerim....selamün aleyküm.....
kızlar bu aralar o kadar çok yapmam etmem ve gitmem gereken şeyler varki....
hepsini nasıl halledicem anneme gitmeden diye plan yapıyorum habire kafamdan.
neyse hallederim inşaallah güzelce hepsini.....
bazen böyle herşey üst üste gelir birikir ya.......
sağol canım benim
hoşgeldin özlemcim...
çok geçmiş olsun canım, rabbim korkularını yersiz çıkarsın bir daha vermesin inşaallah canım böyle bi durumu.
korkma sen, doktorlar bilirler, korkma diyorsa doktorun vardır bir bildiği, ama senin şuanki psikolojinide anlıyorum, zamanla daha güzel düşünceksin bence.
kocaman öpüyorum, allaha emanet ol...
saolasın Allah razı olsun bütün hastalara şifa versin...Canım çok gecmis olsun .umarim baban tez zamanda iyileşir . Eski sağlıklı günlerine kavuşur..
Tesekkur ederım asumancım, sımdı sadece endıse ve korku var ıcımde, acaba tekrar olacakmıs bır sorun varmı sureklı bunları dusunuyorum
Senın saglıklı beslenme nasıl gıdıyor
Kızlar benide aranıza alın.2013 ekimde doğum yaptım.Doğuma 105 kq girdim.Şu an 91,4 kiloyum.Hazirana kadar 68-65 kilo olmam gerekiyor(((
Geçmiş olsun canımgünaydınlaar rahatsızım biraz evde yatıyoruum
dün kardeşimin evini toparladım ona yemek yaptım bayağı yoruldum aslında bu gün dışarı çıkmam lazımdı ama bu karın ağrısı ve bel ağrısıylaa çıkamıyacaam günümü dinlenmeye ayırdım :)
nusena kahvaltı süper olmuş
maltape-tuzla arası gitgel....işyerinde spor imkanı ne güzel. nerde çalıştığını tahmin ediyorum zaten o kadar yol başka türlü çekilmez...
benim iş saatlerim dengesiz yani giriş belli çıkış iş bitimi..
Tekrar selamlar arkadaşlar. Yazdıklarınız okuyamadım, sıze tekrar merhaba dedıkten sonra kötü bi haber aldım.
SAT'a göre 8, doktora göre(gec dollenme oldugu ıcın) 6.5 haftalık hamıleydım. Bebek gorunmedı bu pazar doktora gıttıgımde, zaten lekelenme olmustu korkuyla gıtmıstım, meger gelısmeyen bos gebelıkmıs dusuk yaptım, bu hafta raporluyum ıse gıtmedım, moralım bozuk anlıyacagınız, kasım ayında da kımyasal dusuk yasadım ama onda kese gozukmeden dusmustu, doktorlar onu dusukten saymıyor, tekrar deneyın bı sorun yok herkesın basına gelır dıyolar ama neden benım basıma geldı dıye uzulup duruyorum
Bu arada 82 kıloyum arkadaslar. Hamıleyken sıskınlıkten 86ya kadar cıktım ama vucut su toplamıstı, hedefım 2 ayda 6 kılo vermek, tekrar bebek calısmalarına basladıgımda en azından 70lı kılolarda olurum
selamün aleyküm.....
kızlar bu aralar o kadar çok yapmam etmem ve gitmem gereken şeyler varki....
hepsini nasıl halledicem anneme gitmeden diye plan yapıyorum habire kafamdan.
neyse hallederim inşaallah güzelce hepsini.....
bazen böyle herşey üst üste gelir birikir ya.......
kızlar sabah kahvaltıdan sonra temizlik yapmaya başladım şimdi dinlenme molası verdim form çayımı içiyorum. çayım bitince işime devam. işlerimi bitirebilirsem sporumu da yapıcam
sabah kahvaltıda önerileriniz üzere cevizi artırdım 1 çay bardağı koydum ama hepsini bitiremedim. kuymak yaptım tavadaki 1 yemek kaşığı mısır unuyla (ev yapımı) yaptım yarısını yedim ben. kaçamağın büyük küçüğü olmaz ama çok seviyorum ben bunu
Eki Görüntüle 1040282
öğle yemeğinde dün akşam yemiğimdeki aynı şeyleri yedim. bakla ve çorba. sabahtan kalan cevizlerim ve 3 kayısı, 5 hurma
Hayirli gunler cancagizlarim bu gunlerde cok yogunum cocuklar hic durmuyo surekli agljyorlar sebebini de bilmiyorum hasta falanda degiller offf hic boyle yapmazlardi beynim uyustu artik cocuk sesinden surda sizinlede iki tatli muhabbet edemiyorum bunaldim dogrusu
diyette iyi gidiyo ama tartilmiyorum yarin supriz banada sonuc ne olacak bakalim
Çok Gecmis olsun. Allah hayırlısi ile en kısa zamanda anne olmanı nasip eder inşallahTekrar selamlar arkadaşlar. Yazdıklarınız okuyamadım, sıze tekrar merhaba dedıkten sonra kötü bi haber aldım.
canım geçmiş olsunnn kilonu takma sen hepimize örneksin ara ara piskolojimizden dolayı alıp veriyoruz ama sen uzmansun artık sağlıklı yaşam konusunda verirsinnTekrar selamlar arkadaşlar. Yazdıklarınız okuyamadım, sıze tekrar merhaba dedıkten sonra kötü bi haber aldım.
bende garnitürlü yaptımda öle yiyen olmadı pek ama bunu çok sevdi eşim öğlen sofraya koyduğumda yemez sandımm valla bitirdii üzerinede limon sıktıkhakkımızda hayırlısı nasipte ne varsa o...
afiyet olsun bende garnitürlü yapmıştım ama karataya başlayınca dün yemedim enginarı...bundan sonra bende böyle sote şeklinde yapıcam...soğanla kavrulabilir, bol dereotu ile mis gibi olabilir...
Çok geçmiş olsun canım... tabiki olucak Allahın izniyle...moralini bozma....
fazlada almamışsın kilo sen bu işi biliyorsun artık...işinde çok stresli idi oturdumu artık düzene girdimi?
kolay gelsin i komşum da yemiştim kuymak denedim yapamadım ununu çok koymuşumm anam hamuru dönderemedim dahada yapmadımm olsa affetmem bende çocuklar için lezzetli besleyici aslındakızlar sabah kahvaltıdan sonra temizlik yapmaya başladım şimdi dinlenme molası verdim form çayımı içiyorum. çayım bitince işime devam. işlerimi bitirebilirsem sporumu da yapıcam
Eki Görüntüle 1040282
Yenacım bahsettiğin tavuğu eşim almış bugün tüm çağdaşlarda da yokmuş sadece Kızılay'da yani merkezdekinde varmış kilosu 10 lira az önce haşladım suyuna bulgur pilavı pişiyor şu anda düdüklüde 35 dk da felan pişmiş hatta fazla bile pişmiş lezzetine bakmadım henüz
Benim işime çok yarayacak eşim organik seviyor kızlar yemiyor bu herkesi memnun edecek gibi inşallah sağol ordan yetiştin bana valla
Nursena,
Enginar harika görünüyordu canım çekti valla..nasıl yaptın.??
sanada iyi akşamlarrNerden aklıma geldiniz bilmiyorum :) Biraz okudum. Pekte bir değişiklik yok :) Sadece biraz azalmışsınız..
sanada iyi akşamlarr
bizi çokk sevdiğinden aklına düşmüş olmayalımmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?