Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Son düzenleme:

Haftasonu çocuklarla kacirdim ipin ucunu pek de toparlayamadim :s

Bende yapiyorum simdi donuste gorusuruzzz

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hosgeldin canım neymiş o diyetsiz kalıcı zayiflama???

merhaba, diyetsiz kalıcı zayıflama Dr. Ozan Tunçer'in bir kitabında okuduğum ve genel olarak şu ilkelere dayanan bir yaklaşım.(benim de deneyimlerim ile birlikte aktarıyorum)
Der ki;
her vücudun kendisine göre bir besin ihtiyacı var, hepimizin bedeni bu ihtiyaçlara göre acıkır ve doyar. (malum hastalık durumları hariç hiç kimse obez olarak doğmuyor) yani her vücut beslenmesi gerektiği zamanı ve doyduğu zamanı biliyor zaten ve bu durumda ne yediğin önemli değil.
hayatımızın bir yerinde bu algıları ortadan kaldırabiliyoruz. bu algının ortadan kalkmasına neden olan en önemli şey de diyet yapmak arkadaşlar.
ben genetik yapım ve kemik iriliğim dolayısıyla hiçbir zaman çok zayıf bir insan olmadım. ama üniversitede yaptığım bir diyete kadar da hiçbir zaman 65 kilonun üzerine çıkmamıştım. şimdi ise o kilom bana hayal gibi geliyor.
temel prensip; acıkınca ye, doyana kadar ye...
acıkma algısını hissetmek (ya da yeniden hissetmek) daha kolay. ama doygunluk algısını oturtmak daha zor oluyor. kitapta da böyle niyordu ve ben de aynen katılıyorum.
bir örnekte şöyle açıklanıyor. ortalama kilosunda, normal hayatını sürdüren bir kişi düşünelim. (onlar bu kişyle konuşuyorlar) bu kişinin bir akşam yemekte fazla kaçırdığını düşünelim. bu kişi o yemekte fazla kaçırınca panik olup diyete başlamıyo, ya da yediklerini çıkartma yoluna ya da daha fazla spor yapma yoluna gitmiyo. çünkü o akşam fazla yemişse ertesi sabah çok da aç olmadığını bilinçsizce farkediyo ve kahvaltı yapmayabiliyo veya normalden daha az yiyo.
bu algıları oturtmayı başarabilirsem ben de normal hayatıma dönebilirim diye düşünüyorum.
geçen haftadan itibaren uygulamaya başladım. ancak regl dönemi dolayısyıla tatlıya hayır diyemiyorum şu an...

Yeni buldum simdi yapacam gittim bennn

banada yolla eşlik ediyim

Anammm ne hamlamisim 10 gunde butun kemiklerim catirdadi iyi terletiyo ama son bolum bildigin kiviriyo
Tv den aciyorum ben canim ondan sordum ne yaziyosun diye o bayanin baska videolarida varmis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…