hoş geldin :) iyiyizde sen niye bizi dövüyon ki bak dersimizi çalışıyoruzselam millet ben geldim nasılsınız bakalımmmm
hoş geldin :) iyiyizde sen niye bizi dövüyon ki bak dersimizi çalışıyoruz
Canim paylasim icin tesekkurler emegine saglik gayet yararli bilgilerKışa hazırlık: Metabolizma hızlandırıcı besinler
Metabolizma, vücudun temel fonksiyonlarını devam ettirebilmek için yaktığı enerji miktarıdır. Metabolizma hızını belirleyen faktörler, vücuttaki kas ve yağ oranı, beslenme ve fiziksel aktivitelerdir. Metabolizmanızın yavaş olması, üşüme, düşük tansiyon, kuru bir cilde neden olurken, yüksek metabolizma hızı, enerjik olmamızı sağlar, kilo almamızı engeller.
Dengeli beslenmek, az ve sık yemek metabolizmayı hızlandırır. Tüm bunların yanında tükettiğimiz besinler de metabolizma hızını etkiler. Uplifers olarak, kışa hazırlık için, metabolizma hızlandırıcı besinler listesini sizler için hazırladık.
1. Brokoli
Brokolinin içeriğindeki C vitamini ve kalsiyum, yağ yakımını hızlandırır. C vitamini kalsiyum alımını arttırırken, kalsiyum metabolizmanızı harekete geçirir. Brokoli ayrıca antioksidan ve diyet lifleri bakımından da zengindir.
2. Çorba
Sağlıklı bir katı ve sıvı karışımı olan çorba, iştahı azaltır ve tok tutar. Metabolizmanızı ve yağ yakımını hızlandırır.
3. Yeşil çay
Yeşil çay, lezzeti ve sunduğu bir çok faydanın yanı sıra, metabolizmayı da hızlandırır. Yeşil çayda bulunan kafein, kalp atışını hızlandırırken, EGCG(kateşin) sinir sistemini uyararak yağ yakımını arttırır. Çok miktarda antioksidan içerir.
4. Baharat
Pul biberden tarçına, zencefilden karabibere, birçok baharatın metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır. Baharat tüketimi, öğün başına 50-100 kalori fazladan yakılmasını sağlar. İçeriğindeki kapsaisin, yemek sonrası kalori yakılmasını, uzun süre devam ettirir.
5. Narenciye
Narenciyeler, içerdikleri yüksek C vitamimi oranıyla, insülinin düşük seviyelerde tutulmasını sağlayarak metabolizmayı hızlandırır. Düşük insülin seviyesi, besinlerin daha hızlı ve etkili şekilde sindirilmesini ve işlenmesini sağlar. Böylece vücudunuz daha az yağ tutar.
6. Badem
Badem, yüksek kalorili olmasına rağmen, metabolizmayı hızlandıran gerekli yağ asitleri ve lifler bakımından çok zengindir. İnsülin seviyesini düşürür ve tokluk hissi verir.
7. Yoğurt
Güçlü bir Protein ve kalsiyum deposu olan yoğurt, metabolizmanızı en çok hızlandıran besinlerdendir. Gün içerisinde ihtiyacınız olan enerjiyi sağlar, sindirimi düzenler. İçeriğindeki probiyotikler, besinlerin daha etkili işlenmesine yardımcı olur ve karın bölgesindeki yağlanmayı kontrol altında tutar.
8. Ispanak
Antioksidanlarla dolu ıspanak, yıpranmış kasların onarılmasını ve serbest radikallerin sağlığınıza zarar vermesini engeller. Demir, C vitamini, potasyum ve magnezyum içerir.
9. Yumurta
Yumurta, en kaliteli protein kaynağıdır. Açlığı bastırarak gereksiz yağ alımını önler ve daha hızlı yağ yakımı sağlayarak metabolizmayı hızlandırır.
10. Su
Yemek yedikten yaklaşık bir buçuk saat sonra su içmek, metabolizmayı %24 oranında hızlandırıyor. Su, vücudumuzu arındırmasının yanı sıra, vücut ısısını düzenleyici etkisi sayesinde metabolizma hızının artmasına yardımcı olur.
11. Avokado
Daha hızlı bir metabolizma için, damarlarınızın temiz olması gerekir. Avokadoda bulunan tekil doymamış yağlar, yağ asitleri ve antioksidanların muhteşem kombinasyonu, bunu sağlamak için birebirdir.
12. Fasulye
Nişasta ve lif bakımından çok zengin olan fasulyenin sindirimi, ekstra çaba gerektirir. Ayrıca fasulyenin içeriğindeki lifler, insülin seviyesini kontrol altında tutarak, vücudun yağ tutmasını engeller.
13. Kahve
Kahvenin içerdiği kafeinin uyandırıcı etkisi, metabolizmanız üzerinde de etkilidir. Kafein, kalbinizi sağlıklı tutar, konsantrasyonu arttırır. Faydaları zararlarından daha fazla olsa da, günlük kahve tüketimi 2-3 bardağı geçmemeli.
14. Somon
Leptin hormonunun artışı, kilo aldırır ve metabolizmayı yavaşlatır. Bunu dengede tutmanın yolu, balık tüketiminden geçer. Somon ve ton balığı gibi balıkların yağı, leptin seviyesini düzenlemeye yardımcı olur. Ayrıca balığın içerdiği omega-3, kortizol seviyesini kontrol altında tutarak, yağ depolanmasını engeller.
15. Kereviz
Kereviz gibi besinlerle yapılan “negatif kalori diyetini” duymuş olabilirsiniz. Bu besinler, sindirim aşamasında, sahip oldukları kaloriden daha fazlasının yakılmasını sağlar. Aynı zamanda büyük oranda su içeren kereviz, kilo almanızı engeller.
Hosgeldin bize katil hem kafan dagilir hemde motive olursun buranin ortami cok guzelSelam hanimlar bende 93 kiloyum bunaldim iyice ne yapacagimi bilmiyorum
Gecmis olsun canim Insallah cabucak toparlanir oglusunselam kizlar.iki haftadir yokum ama oglum bronsit oldu tam iki hafta hastayiz simdi de hastanede yatiyoruz.Beni bu cuma da izinli yazarsaniz sevinirim cunku tartilamiyorum.Haftaya insallah evde oluruz artik ve kilo bildirilerle devam edecegim.
hoş geldin aktif olarak bu başlıkda olursan, incelme adına günlük ne yaptığını bizimle paylaşırsan senin içinde iyi olur düşüncesindeyim .:)Selam hanimlar bende 93 kiloyum bunaldim iyice ne yapacagimi bilmiyorum
selam kizlar.iki haftadir yokum ama oglum bronsit oldu tam iki hafta hastayiz simdi de hastanede yatiyoruz.Beni bu cuma da izinli yazarsaniz sevinirim cunku tartilamiyorum.Haftaya insallah evde oluruz artik ve kilo bildirilerle devam edecegim.
Canim paylasim icin tesekkurler emegine saglik gayet yararli bilgiler
neden olmasııınselamün aleyküm...
kızlar ben şimdi kahve yapmaya gidiyorum, 15dkdan gelirim, birlikte içmek isteyen varsa hadi yapsın gelsin: )
neden olmasııın
geldim meyracım geldimben geldim kahvemlen: )
hadi ozaman hemen yapta gel balım birlikte olsun: )
ben yavaş içiyom bak seni bekleye bekleye: )
dayko bence temizlik yapıyordurdaykom nerelerdesin? nassın bacım?
sesin çıkmayınca ameliyatmı oldu acaba dedim içimden acil olarak yani... ama değil galiba.
ayrıca ameliyat olmadan önce bizede söylede dua edelim canım rahatcacık geçsin diye....
geldim meyracım geldimyaa benim bir arkadaşımın kızı hala liseye yerleşemedi onun için uğraşıyordum bir kaç tanıdıkla görüştümde ilçe milli eğitim çocuğu imam hatibe yerleştirmiş. çocukda okumam diyor 15 gündür evde dersler başladı çocuk evde bunalım yaşıyor elime doğdu ben büyütüm nerdeyse onun için uğraşıyordum ....
dayko bence temizlik yapıyordurdafide salı gelicem demiştii kararlıda yok. asuda gelmediii bide bonus nerelerdeee bilmiyoruz arzuda yok yine servisden fian yazıyorduu
nerdesiniz kızlaar
selam millet ben geldim nasılsınız bakalımmmm
Selam hanimlar bende 93 kiloyum bunaldim iyice ne yapacagimi bilmiyorum
canım telefon çalınca şimdi cevap yazabildim kusura bakma.
ne oldu halloldumu peki çocuğun okul işi?
imam hatibi okumak zor, isteyerek okumak bile çok zor....
istemiyorsa çocuk okul hayatından soğur hem yani....
kuzenimden biliyorum, isteyerek okuyor imam hatibi ama ne kadar zorluk yaşıyor, başarılı çalışkan bir öğrenci ama çok zor.
yok canım yarın kesin belli olucak gibii çevremde birçok çocuk istemiyerek puanı sadece imam hatibi tutuyor diye imam hatip lisesine gidiyoryazık bu çocuklara okularınıda sevmiyorlar özelikle memleketteki kaynımın oğluna çok üzüldüm bu çocuğun yeteği vardı elektironik işlerine bir bakıyordum havada uçan bir pervane yapıyor ,bir bakıyordum normal oyuncak bir arabaya bir motor takıp uzaktan kumandalı bir araba yapıyor evde sadece bir vitrini var içi tornavida,tel, pil büsürü tamirat malzeme dolu bikeresinde orta 2 ye giderken saç kurutma makinesi bozuldu mert bunu yaparmısın dedim yaparım dedi herkez şaşırdı daha çok bozucak diyee bende daha çok bozarsa size yenisini ben alıcam dedim vee çocuk makineyi tamir etti birde eski kademesiz üfleme yapan bir makineyi kademeli üfler haline gitirmişti işte bu çocuğu imam hatibe göndermişler ben olsam uğraşır bir eloktronik bölümü olan meslek lisesine yazdırırdım o kadarda annesine dedim git meslek lisesi müdürleriyle görüş benim oğlumun yeteneği var de dedim ama ailesi napalım puanı ancak imam hatibe yetiyor dedi gerçekden sistem çok adaletsiz eskiden de öyleydi, şimdide öyle daha da kötüye gidiyor üstelik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?