sağol canım . inşallah . akşam kızgınlıkla gelinin yanında konuştum biraz. ''biliyorum kaynananın oyununu, aptal zannetmesin beni, enayi avınada çıkmasınlar herşeyin farkındayım sadece ağzımdan çıkan herşeyi abartarak kp. ye yetiştirdiği için susuyorum. oda korkudan değil, bu yaşta adam üzülmesin diye '' dedim. şimdi duyunca eltim kp. ye kim bilir nasıl aktaracak bunları. gelincede başım ağrımazsa iyidir.İyiyim diyelim iyi olalım daykocum dertsiz insan yok işte
Allah sağlık afiyet versin en mühimi o
Kolay gelsin sen yine yoğunsun döndükten sonra rahatlasan bari
sağol canım . inşallah . akşam kızgınlıkla gelinin yanında konuştum biraz. ''biliyorum kaynananın oyununu, aptal zannetmesin beni, enayi avınada çıkmasınlar herşeyin farkındayım sadece ağzımdan çıkan herşeyi abartarak kp. ye yetiştirdiği için susuyorum. oda korkudan değil, bu yaşta adam üzülmesin diye '' dedim. şimdi duyunca eltim kp. ye kim bilir nasıl aktaracak bunları. gelincede başım ağrımazsa iyidir.
estağfirullah canım. bildiğim kadarını söyliyeyim.selamün aleyküm...
naber bebikler napıyonuz bakıyım: )
ben kahvemi yudumluyorum: )
dün çok yoğundum gelemedim hiç, gerçi bugünde yapacak işim yığınla: )
dün komşum kahvaltıya çağırdı oraya gittim öğlenin ortasına kadar, sonra başka komşum sıkılmış bir kahveye dolaştı bana onla oturduk birazda, sonrada iş güç derken akşam oldu eşim geldi.
bir baktımki balık almış kızart yiyelim diye, yarın yapıyım dedim olmaz canım çekti dedi, hadiii ona giriştim sonrada.
hamsi olunca temizlesi uzun sürüyor ya.
neyse 2saatte onla uğraştım.
ev de balık koktu..... halada kokuyo: )
dafi ablaaaa sana bişey sorcam, sen iyi bilirsindir: )
ya dün hamsiyi kızartırken çok sıçradı yağ, yüzüme falan sıçradı, hatta balığın birini dışarı atmış sıçratmaktan, heryerde feci battı: (
kapak kapatmadım birde hiç kızartırken, eşim bazen işime çok karışır "hayır hayır kapak örtme sakın" dedi, aşırı anlar ya beyefendileri, bende belki kızarmaz falan diye örtmedim, pek balık yemediğim için balık menüleriyle aram yoktur, bilmiyorum ondan pek yol yordam bu konuda.
vesselam hamsiyi kızartırken kızartma yağını bol koymakmı gerekli acaba sıçramaması için, ben az koymuştum yağı, sanki yağ azaldıkça daha çok sıçradı gibime geldi.
bir diğer sorumda hamsiyi kızartırken kapağını örtsek bi sorun olmaz değilmi?
bunları engin tecrübene bir danışıyım dedim: )
merhabalar ben geldiiim umarım herkezler iyidir
dün dayanamayıp özelde kulağımı temizletim ve bayağı rahatladım biraz kurcalandığı için şu anda kulağım ağrıyor ama temizlenmeden önceki haline göre çok iyi dr. 5 gün su deydirme dedi ama bakalım becerebilecekmiyim baş dönmem ve mide bulantım kulakdan dolayı değilmiş : ( ve tahlil sonuçlarım çıktı maalesef kanım düşük demir eksikliği çıktı kolestrolümde fazla çıktıı puufff kan hapı verdi 3 ay kulanıp sonra yeniden tahlil yapıcakmışız. yarında cildiyede randevüm var. kasım ayındada memegrofi ve simir tahlilerimi yapıcam aile hekimi bayağı sıkıştırıyor. kasımı beklememin nedeni 40 yaşına giriyor oluşum 40 yaşından sonra memegrofi çektirebileceğim için kasımda git dedi.
bendeki durumlar böyle akşama kına var kaşlarımı haledip saçlarımı boyamam lazım yarında düğün var. kuzenimle konuştum şimdi kan hapları işthını açar dedii : ( tartı durumu kötü artı çıkıyorum ama bugün kendime 46 beden bir bluz aldıım bendeki durumlar bunlar kahvemi içerken size anlatayım dedim şimdide biraz sizlere bakayım ...
estağfirullah canım. bildiğim kadarını söyliyeyim.
çok sıçraması balığı iyi süzmediğinden olabilir. suyla yağ birleşise sıçrar. ben balığı yıkayınca süzgece koyarım.iyice süzülünce tuzlayıp mısır ununa bulayıp sıkca dizerim tavaya. sadece yapışmayacak kadar yağ sürerim. balık kızarmaya başlayınca bıçağın ucuna biraz tereyağ takar tavanın etrafında gezdirerek erimesini sağlarım. eriyen tereyağ balıkların altına doğru akar.altı iyice kızarınca kapakla çevirir diğer tarafını aynı şekilde kızartırım. yani tavadaki yağ çevrilirken akmayacak kadar az olur. kapağınıda kapatmam.
eğer kızartacağım balık çok minik balıksa ( Kraça ) gibi. küçük derin bir kaba bol yağ koyar kızgın yağa balıkları atar süzgeçli kepçeyle alır kağıt üzerine koyarım
sağol canım . inşallah . akşam kızgınlıkla gelinin yanında konuştum biraz. ''biliyorum kaynananın oyununu, aptal zannetmesin beni, enayi avınada çıkmasınlar herşeyin farkındayım sadece ağzımdan çıkan herşeyi abartarak kp. ye yetiştirdiği için susuyorum. oda korkudan değil, bu yaşta adam üzülmesin diye '' dedim. şimdi duyunca eltim kp. ye kim bilir nasıl aktaracak bunları. gelincede başım ağrımazsa iyidir.
artık ne olursa olacak yapacak birşey yok. sadece o yaşlı adam üzülürse üzülürüm gerisini takmam. duyurmasalar üzülmez ama duyurur mutlaka hemde ilaveli olarak.yani kaç yaşına gelmişsin sen ablacım, artıkmı kimin kim olduğunu bilmeyesin....
bazen gerektiği yerde gereken lafı söylemekte gerekiyor, iyi etmişsin sanki bunu demeklede, nasıl olsa her 2türlüde canın yanacaktı ama yinede başını ağrıtmazlar inşaallah dediğin gibi.
bazen insanlarla uğraşması çok zor...
neyse hepsi imtihan inşaallah bizler için, bunu bilince daha mutlu oluyor insan ablam...
kara gün insanın üzerine kararıp kalmıyor, elbet birgün güneş doğuyor....
kıyamam sana
canım çok geçmiş olsun bir daha bu durumu yaşamazsın inşallah. kontrollerinide yaptır için rahat olur. sağlığın iyi olsunda kiloları verirsin yinemerhabalar ben geldiiim umarım herkezler iyidir
dün dayanamayıp özelde kulağımı temizletim ve bayağı rahatladım biraz kurcalandığı için şu anda kulağım ağrıyor ama temizlenmeden önceki haline göre çok iyi dr. 5 gün su deydirme dedi ama bakalım becerebilecekmiyim baş dönmem ve mide bulantım kulakdan dolayı değilmiş : ( ve tahlil sonuçlarım çıktı maalesef kanım düşük demir eksikliği çıktı kolestrolümde fazla çıktıı puufff kan hapı verdi 3 ay kulanıp sonra yeniden tahlil yapıcakmışız. yarında cildiyede randevüm var. kasım ayındada memegrofi ve simir tahlilerimi yapıcam aile hekimi bayağı sıkıştırıyor. kasımı beklememin nedeni 40 yaşına giriyor oluşum 40 yaşından sonra memegrofi çektirebileceğim için kasımda git dedi.
bendeki durumlar böyle akşama kına var kaşlarımı haledip saçlarımı boyamam lazım yarında düğün var. kuzenimle konuştum şimdi kan hapları işthını açar dedii : ( tartı durumu kötü artı çıkıyorum ama bugün kendime 46 beden bir bluz aldıım bendeki durumlar bunlar kahvemi içerken size anlatayım dedim şimdide biraz sizlere bakayım ...
canım ben bütün kızartmalarımda çok sıçrarsa kağıt havlu koyuyorum. annen doğru söylemiş o aklıma gelmemişti benim. birde çok sıçrayınca altını biraz kısarsın. hamsi küçük olunca buğulamasıda güzel olur.( gerçi büyüğün buğulaması daha güzel ama. küçüklerle uğraşmak zor gelince buğulama yapıyorum kolay oluyor. )severseniz buğulamada yaparsın hem pişirmesi kolay, hem kokusu az olur.hımm tamam ablacım teşekkür ederim, evet benim balıklar küçüktü hamsi olunca, yağ az geldi, yani derin kap bol yağ lazımdı sanırsam tahmin ettiğim gibi, suyunu iyice süzdürdüm bende balıkların.
çok teşekkür ederim tekrar ablacım, kocaman öpüyorum.
bu arada az önce telde annemede danıştım bu konuyu, halamda balık kızartırken buğu yapmaması için kapak yerine gazete kapatırmış: ) bak bu da iyi fikir dedim kendimce: )
ama gazeteyi yakmamaya çalış dedi annem.
sanada Allah kolaylık versin canım. gerçekten böyle giysiler falan devede kulakta en sıkıntılı zamanda bir iki bin liralık ihtiyaçlar sıralanınca canım sıkıldı. 500 lira vermiş sadece yatağa yaa yola çıkıcaz biz. normalde takmam böyle şeylere ama kızdım işte. tefekkürümün az olduğu zamana denk geldi demekki. onlarda alışık değil benim para için kızdığıma şaşkınlık oluşur mutlakadafi seni çok iyi anlıyorum okudukça kendi dertlerim depleşti : ) bizdede bu tür olaylar fazlasıyla oluyor. eşim ailesine çok düşkün bütün kayınlarım ve görümcelerim de bir birine tutkun! bende inş. ilerde çocuklarımda bana böyle olurlar diye kendimi avutmaya çalışıyorum...
artık o kadar çok alıştım ki bayramda kayınbabama aldığım değerli yün hırkayı ( bayağı pahalıya aldım hem yün olsun diye hemde yaşlı hasta geleni gideni oluyor üzerinde ağır dursun kaliteli olsun dedim ) kaynım bu hırka benim olsun diye alıp giymiş eşim söyledi ama o yaşlı hırkası ona gitmezki dedimse de artık hırka kanımın olmuş. bu en basit benim artık sinirlenmiyeceğim devede kulak bir örnek neler yaşıyorum sen tahmin et.....
dafi seni çok iyi anlıyorum okudukça kendi dertlerim depleşti : ) bizdede bu tür olaylar fazlasıyla oluyor. eşim ailesine çok düşkün bütün kayınlarım ve görümcelerim de bir birine tutkun! bende inş. ilerde çocuklarımda bana böyle olurlar diye kendimi avutmaya çalışıyorum...
artık o kadar çok alıştım ki bayramda kayınbabama aldığım değerli yün hırkayı ( bayağı pahalıya aldım hem yün olsun diye hemde yaşlı hasta geleni gideni oluyor üzerinde ağır dursun kaliteli olsun dedim ) kaynım bu hırka benim olsun diye alıp giymiş eşim söyledi ama o yaşlı hırkası ona gitmezki dedimse de artık hırka kanımın olmuş. bu en basit benim artık sinirlenmiyeceğim devede kulak bir örnek neler yaşıyorum sen tahmin et.....
artık ne olursa olacak yapacak birşey yok. sadece o yaşlı adam üzülürse üzülürüm gerisini takmam. duyurmasalar üzülmez ama duyurur mutlaka hemde ilaveli olarak.
canım çok geçmiş olsun bir daha bu durumu yaşamazsın inşallah. kontrollerinide yaptır için rahat olur. sağlığın iyi olsunda kiloları verirsin yine
canım ben bütün kızartmalarımda çok sıçrarsa kağıt havlu koyuyorum. annen doğru söylemiş o aklıma gelmemişti benim. birde çok sıçrayınca altını biraz kısarsın. hamsi küçük olunca buğulamasıda güzel olur.( gerçi büyüğün buğulaması daha güzel ama. küçüklerle uğraşmak zor gelince buğulama yapıyorum kolay oluyor. )severseniz buğulamada yaparsın hem pişirmesi kolay, hem kokusu az olur.
kızlar benim ütülerim duruyor daha. gidip halledeyim. götüreceğim hediyelikleri paketledim. birsürü baharat çeşitleri falan hazırladım onları paketleyip streçledim. salça kavanozlarını önce poşetledim sonra kağıt havluya sardım sonrada yine streçledim. hep yumuşak şeylerin aralarına yerleştirdim kavanozları. köyden taze bal almıştım onlarıda koydum. üzerlerine yine yumuşak şeyler dizdim. inşallah kırılmadan götürebilirim. kavanoz olarak sadece kestane şekerleri kaldı. onlarıda gideceğimiz gün alırız taze olsun. valizin birisi ağzına kadar doldu. daha giyeceklerimizi hazırlayıp yerleştirmedim.
kızlar benim tartı günüm bugün ya, ben bugün tartıldım kilo vermişim, oyüzden mutluyum: )
ama bu hafta bir dün hariç hep yaptım diyetimi, hatta bu hafta 2günde yeşilçayımı içebildim, bugünde iyi gidiyor şükür diyetim....
bu hafta 3,5kilo gitmiş çok şükür, ama daha çoook yolum var: )
geçen hafta birde rgldim ondan da artı çıkmıştım birazda, şişlik artısı yani....
Asumancim sen nasilsin biz pek bi dertlendik daficigimle
İyiyim diyelim iyi olalım daykocum dertsiz insan yok işte
Allah sağlık afiyet versin en mühimi o
Kolay gelsin sen yine yoğunsun döndükten sonra rahatlasan bari
AAA ne kadar güzel yaa tebrikler canımçok sevindim gerçekten haftaya düğüne gidersen inceldiğin bayağı farkedilecek bence senin için de değişiklik olur :)
midem kötü olduğu için 2 haftadır bende yeşil çay içemiyorum kilo vermekde yeşil çayın etkisi çok büyük gerçekten ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?