Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

tavuklu mantarlı krep
1 nescafe fincanı un
1 nescafe fincanı süt
2 yumurta
3 çorba kaşığı erimiş yağ
1 çay kaşığı tuz
12 parça tavuk kalçası
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı tuz
Yarım kilo süt
1 büyük paket mantar
Kaşar peyniri
Kırmızı biber

HAZIRLANIŞI
krep malzemeleri blendırda karıştırın.Teflon tavaya biraz yağ koyun ve kızgınlaşınca üzerine parça parça dökün ve alt-üst ederek krepleri pişirin.
İçinin yapılışı: Tavukları haşlayın sonra didikleyin. Mantarları tavada çok az suyla pişirin.Teflon tavada orta ateşte 1 yemek kaşığı margarin eritilir sonra üzerine yavaş yavaş un ekleyin, sütü ve 1 çay kaşığı tuzu da ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırın. Eğer topçuklar oluşursa çırpma aletiyle bunları yok edebilirsiniz. Sosumuzu tavukla ve mantarla karıştırın. Sonra pyrex çıkarıp kreplerin arasına bu karışımı döküp sonra kare bohça gibi sararak pyrexte yanyana dizelim.Üzerine kaşar peynir rendeleyip biraz da kırmızı biber serptikten sonra fırında 180 derecede 40 dakika pişirin.

bu tarifte süper oluyor tavsiye ederim

[/B]
ekleyeblirsin tabi
en son yaptıgıma et atmadıgım halde süper olmuşş
hatta yiyen arkadaş et ilemi yaptın dedi
yaarsam yakında resimlerini çekerim
sende tabiki ekleyebilirsin sitene ne demek cnm
birde et yemegi tarifi istiyorums enden
ama şey
iye​
bilirsin pirzola deniyo sanıırm onun fırında şöle sklu degişik varsa tarifi

canım börek olarakta avcı böreği veya paçanga böreği güzel olurcokacimcoook

Günaydın kıslarrrrr,
anam topic misss gibi yimek kokuyoooooooooooooo o ne güzel tarifler ööle yağmurgözlü,citol senin mercimeği de deniycem bi ara...cokacimcoook
Kızlar şimdiden hepinizin bayramını kutlarım ...
bi haber daha ben bugün tartıldım biz resmi bildirimi 5 aralıkta yapcez biliyom ama haber vermek istedim 1.1 kilo daha gitmiş 82.6 yım...:lepi:

slmlar herkeze kaç gündür giremedim. misafir bayram temizliği derken fırsat bulamadım tabii misafir gelince kaçamak yapmakta kaçınılmaz oldu zorla ağzıma tepmediler ama kayınvalidem mantı börek yapıp getiriyor alt katımda oturuyor kendileri zayıf ne yeseler kilo almıyolar ben zayıflamayayım diye yapıp yapıp getiriyor bunlar kilo aldırmaz diyor yağlı değil. anlatamıyorum kadına hamur daha nesi kilo aldırmayacak.offf offff yani bu hafta hiç kilo veremeyeceğim heralde birde bayram geliyor kaynvalide yarın yine baklavaları yapacak nasıl tutacağım kendimi bilmem şimdiden strese girmeye başladım şu bayramı atlatırsam kilo almadan başka bişey istemiyorum. vermemeye razıyımda.
kızımda çok yoruyor beni bu sıralar gece 3 te 4 te kalkıyor bir türlü uyumuyor tam 2 saat beşik sallıyorum gündüzde sersem gibi dolaşıyorum karnını doyur altını aç çamaşırını yıka ütüle sonra tekrardan aynı işlemler ne kadar zormuş çocuk büyütmek boşuna dememişler anne olmadan annelerin kıymeti bilinmez diye geliyorum makineye bir tabak koyuyorum ağlıyor gidiyorum yanına 10 dakikada olacak işleri 2 saatte yapıyorum kucağımdan inmiyor .birde bugün ana kucağından düştü yüzüstü o kadar korktumki bişey olacak diye bende ağladım onunla beraber nasıl ağladı yavrum kıyamam

bugünkü menüm sabah her zamanki gibi iki dilim kepek ekmeği peynir beş yesil zeytin domates salatalık 3 tane ceviz
arada elma ve kuru kayısı[tatlı isteğimi gideriyor]
öğle misafirim vardı kısır yapmıştım ondan yedim
akşamda etli nohut yemeği ve 4 kaşık pilav tabi altıdan sonra bişey yemiyorum bugün 6 30 u buldu yemeğim şimdide kızımın birsürü ütüsü var onları yapayım hazır uyuyorken .

ooyy gülüm ya sen anlatırken ben geçmişe gidip kendimi gördüm, bebek zor tüm zamanını alır, ben bebeği olanların evinde zibiller yürüse bile çok normal görürüm benim velet küçükken helede az ayaklandığında günde 4 defa süpürge çalıştırdığımı bilirim uykusuzluğu diğer işleri hiç demiyorum bile ...onun için anaların hakkı ödenmez derler ya rabbim sana güç kuvvet versin ki bebişine daha rahat bakabilesin, daha çok düşüp kalkıcak alışman lazım sende onunla ağlamışsın kıyamam sana canım, sen en iyisi şimdiden evde viks bulundur bir yere çarparsa hemen sürünce morarmayı ve şişkinliği engelliyor.....şimdiden bayramda kilo alırım diye endişelenip kendini şartlandırma yoksa yemesen bile kilo alırsın beynin neye inanırsa ona göre vücudun hareket ediyor..ay çok uzun yazdım he he he

selam hatuşlar uzun bir aradan sonra ben geldim :kedi:
inanın o kadar meşgulüm ki bakıp çıkmak için bile uğrayamadım kurs spor ev işleri birde cuma gecesi üvey babam vefat etti senağlama
gelmek istiyorum ama bir türlü olmuyor hepinizi candan kucaklıyorum kendinize çok iyi bakın hayırlı bayramlar geçirmenizi diliyorum
kilom 99.200 öptüm hepinizi:1hug:a.s.

başınız sağolsun rabbim kalanlara sabır ve uzun ömürler versin

hanımlar merhaba...
bi selam verip çıkıcam....
hepinizin bayramını en içten dileklerimle kutluorum....

günaydın kızlar
akşam eşime kızdım sen beni motive etmiyosun
her verdigim kiloya 5 tl ver
azmim artsın dedim
oda 20 verim sen nasılsa veremessin akannehir
dedi
bakalım para için zayıflayabilecekmiyim :roflol:

cuma günü kilo bildirim günü
ama malum bayram
herkesin işi başından aşmış olabilir
bildirimi 5 aralık cuma günü yapalım uygun görürseniz tabi

birde show tv yemekteyiz programına katılmak için müracat ettim :roflol:
ben yemek seçerim
ben onu yemem -- daha öncede yemezdim--şimdidie yemem
zaten güzel olmamış--- :dilcikar:
süper dimi
şaka bi yana
ben önüme konan tüm tabakları siler süpürürmüşüm sonrada begenmedim dermişim :D:D

aldığın paraları harcama biriktir, bu erkekler hep böyle motive etmezler, benim kide aynı.. hadi hayırlısı inşallah seçilirsin, sabırlımısın peki dayanabilirmisin, ben yarışmacıları izlerken bile sinir oluyoru, tabi canım yarışma bu beğensende bir bahane bulucaksın bizde sana seyirci oyu göndeririz alkisalkisalkis

Hiçbiri Bizim Değil!

Daha çok para kazanması gerektiğini yana yakıla anlattı arkadaşım. Plazma televizyon alacakmış, bir de salonu dört dönen ses sistemi beğenmiş. Mutlaka almalıymış!
Kazandığı paranın kendine yetip yetmediğini sordum. Hamdolsun, idare ediyorlarmış. Ek iş yapacakmış. O televizyonu mutlaka alacakmış. Bir saate yakın konuştuk telefonda hatırlıyorum. Bu konuşmanın üstünden sadece 2 ay geçmişti ki, dün gece hastaneye kaldırıldığını öğrendim. Yazık! İyileşecek mutlaka ama hasarlar kalacak. Kalbi de, ruhu da yorgun. Ne için? Televizyon!

Düşündüm de ne kadar hızlı koşuyoruz, nereye koşuyoruz zaten? Biraz hayatın frenine basmak lazım! Ömür dediğin geçiyor. Kim kazık çakmış dünyaya? Derler ya Sultan Süleyman’a kalmadı diye, doğru, kalmadı işte!

Biraz daha az tüketmeye başlasak, biraz daha ruhlarımızı beslesek, olmaz mı? Bu hırsımız ne zaman durulacak? Hep daha fazlasını isteyen egomuz, hep daha yüksekte gözü olan inadımız ne zaman bitecek?

Bu dünyada hiçbir şey bizim değil. Koltuk takımları, son model arabalar, buzdolabı, bir üst model cep telefonları, hatta satın aldığımız evler bile bizim değil. Bizim olsa giderken yanımızda götürmez miydik? Yetinmeyi bilmiyoruz!

Ruhumuzda öyle büyük açlıklar var ki, bunları maddi değerlerle kapatacağımızı zannediyoruz. Pek çok insan evini zor geçindirirken, sahip olduklarımızın farkına varamıyoruz. Kalplerimiz boş bir arsa, ruhlarımız çöl gibi ama evimizde son model televizyonumuz var. İyi de, yalnız başına ve sevgisiz seyrettikten sonra, istersen salonun bir duvarını plazmayla kapla ne fark eder?

Daha fazla para kazanmak için harcanan zaman, sizi sevenlerin vakitlerinden çalınmış değil midir? Çocuğunuzdan, eşinizden, sevgilinizden, dostunuzdan çalınmış saatlerle, son teknoloji çamaşır makinesi alsan, ne yazar?

Paylaşmaktan, sevmekten, sahip olduğunun değerini bilmekten daha büyük varlık var mı? Hasta olduğunda, çorbayı yeni aldığın koltuk takımı mı pişiriyor? Aşkın boşluğunu dolduracak bulaşık makinesi icat edilebilir mi? Sevdiğine sarılarak uyumanın tadını hangi surround sistem verebilir?

Yaşamak için yeterli para kazanıyorsan, kalan zamanı sevgiye ayırmalısın. Bir dostla kahveyi, annenle güzel bir filmi, çocuğunla oyun oynamanın zevkini yaşamalısın. Hepsini boş versen bile, kendin için hırslarından, egondan uzaklaşmalısın.

Sahip olduğumuz hiçbir şey bizim değil. Uğrunda bir ömür harcadığımız bütün eşyalar, sonunda bizi terk eder. Doğurduğunuz çocuk gün gelir büyür, evinden uçar gider. Ve başka bir gün gelir, seni yıllarca taşıyan bedeni de sen bırakıp gidersin. O yüzden bilmelidir ki insan, sevgiden, dostluktan, aşktan daha büyük zenginlik koyamaz cebine. Herkes sevebildiği kadar yaşamıştır ve sevildiği kadar anılacaktır. Gerisi hikaye….

ellerine sağlık canım daha dün akşam aynı şeyi eşimle konuştum şu hayattaki en önemlişey sağlık ve huzurmuş diye insana dünyayı cehennemede, gül bahçesinede çeviren şey kanaat etmek ve huzur..

güzel tariflerden sonra açıktım saat 7.40 da yarım dost yemiştim şimdi gidip kalan yarımını yesem mi :))) şimdiden hepinizin bayramını kutluyorum, sevdiklerinizle bayramın tadını çıkarın ben memlekete gitmedim bu bayramın tadı pek olmaz ..

günaydın herkeseee..

ben artık 80 küsür kilo bir bayanım hııhhşakkıdı 89.5 amasırnaşık şeydelikafadulden 80leri gördüm kızlarr!!
:içelim:

Mercimek çorbasına bayılırım..Menün güzel..ara soğuk börek olabilir..
Yaş pasta iyi fikir..benim fiks pandispanya tarifim var çok güzel oluyo onunla..
yazarım bir ara..

Mantarlı et falan yapabilirsin..Birde püre yaparsan içine kaşar rendele nefis oluyor..

canım,benim en büyük hayalim bana ait bir cafe tarzı yerin olması..
Ama piyasadan farklı olucak daha otantik kütüphanesi olan falan işte..

Canım,seninde bayramın mübarek olsun..
eşinle ve ailenle nice bayramlara..

ewet pürreye peynir düşünüyorum
pandispanyayı bende güzel yaparım ama snein tarifide alıyım bakım
bu ara bende hep
üniversite yakınını ew yemekleri yapabilecegim ( çokda iyi bilmem ama)
kahvaltı agırlıklı çorba olabilir biryer istemişimdir
ufakmı kitaplıkta olabilir içine yani yerimseniben ( fikir hırsızıyım:D)
selam hatuşlar bikaçgndür giremiyım bende pek keyfim yok sallana sallana bayram temizliği yapıyorum kaç gündür perdesi tülü camı falan filan dahada dağınık oturuyorum ne bilimm yaa bi enteresanım şu arra nedense neyse canım bu arada ben toparlıyom iki dakka sonra oğlum sağolsun dağıtıyor yaa dağınık oturmakta çokkkk canımı sıkıyor aslında ama şu ev bi toplansa artıkınn mafoldumben neyse işte yarın biter bütün işim offfff çok sıkıldımmm :bbo:
bir işi yaparken zevk alcaksın biticek
süper olucak
degicekk
diceksin
ne kadar isteksiz ve sallanırsan o kadar işin yükü büyür üstünde
zor olur çekilmez olur
sizler tatlıdan söz derken ben ortamı ekşittim galiba :roflol: neyse kusura bakmayın hatuncuklarrrrrropuyorumnanaktan
:roflol: alemsin ya
GÜVEÇTE SEBZELİ KÖFTE
250 GR KIYMA
2 PATATES
1 HAVUÇ
1 SU BARDAĞI BEZELYE
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
2 DOMATES
4 PATLICAN
MAYDANOZ TUZ KARABİBER

Yapılışı
1) kıyma maydanoz tuz karabiberle yoğrulur top köfteler yapılır

2) tencerede sırayla yemeklik doğranmış soğan havuç patates kavrulur ve salçası ilave edilir suyu konur

3) kaynayınca top hazırlanmış köfteler ilave edilir

4) pişince toprak güveçlere bölüştür

5) patlıcanları kızart güveçlerin üzerine yerleştir domates dilimleri ve biberleride ilave et

6) güveçlerin üstünü alüminyum folyoyla kapat fırın tepsisine diz 20 dk fırında pişir

7) servis yaparken üzerine maydanoz serpilir

MANTARLI TAVUK SARMA
4 tavuk göğsü
8,10 mantar
2 domates
2 sivribiber
1 bardak krema
1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
tuz,karabiber,1 yemekkaşığı sıvıyağ

Yapılışı
Tavuk etlerini döverek inceltelim(kasabınıza yaptırabilirsiniz)
mantarları ve domatesi küçük doğrayalım ve sıvıyağda soteleyelim.
ince kıyılmış maydanozu tuzunu karabiberini ekleyip ocaktan alalım.tuvuk göğüslerinin üzerine bu karışımı yayıp,kaşar peyniride serpip rulo biçiminde saralım.üstüne dilimlenmiş domatesi ve biberi kürdanla tutturup,üzerine kremayı ekleyip orta ısılı fırında pişirelim.afiyet olsun herkese:)

tavuklu mantarlı krep
1 nescafe fincanı un
1 nescafe fincanı süt
2 yumurta
3 çorba kaşığı erimiş yağ
1 çay kaşığı tuz
12 parça tavuk kalçası
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı tuz
Yarım kilo süt
1 büyük paket mantar
Kaşar peyniri
Kırmızı biber

HAZIRLANIŞI
krep malzemeleri blendırda karıştırın.Teflon tavaya biraz yağ koyun ve kızgınlaşınca üzerine parça parça dökün ve alt-üst ederek krepleri pişirin.
İçinin yapılışı: Tavukları haşlayın sonra didikleyin. Mantarları tavada çok az suyla pişirin.Teflon tavada orta ateşte 1 yemek kaşığı margarin eritilir sonra üzerine yavaş yavaş un ekleyin, sütü ve 1 çay kaşığı tuzu da ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırın. Eğer topçuklar oluşursa çırpma aletiyle bunları yok edebilirsiniz. Sosumuzu tavukla ve mantarla karıştırın. Sonra pyrex çıkarıp kreplerin arasına bu karışımı döküp sonra kare bohça gibi sararak pyrexte yanyana dizelim.Üzerine kaşar peynir rendeleyip biraz da kırmızı biber serptikten sonra fırında 180 derecede 40 dakika pişirin.

bu tarifte süper oluyor tavsiye ederim
nerde yayınlanıyo kız nerde bu site ver linkini
benim roayaı bi hatım etmem lazım
dedigin gibi resim eklersen daha iyi olur
ben sana msn den anlatırım
[/B]

canım börek olarakta avcı böreği veya paçanga böreği güzel olurcokacimcoook
hep yapıyolar bunu ya
degişik bişi olsun isterim
Günaydın kıslarrrrr,
anam topic misss gibi yimek kokuyoooooooooooooo o ne güzel tarifler ööle yağmurgözlü,citol senin mercimeği de deniycem bi ara...cokacimcoook
Kızlar şimdiden hepinizin bayramını kutlarım ...
bi haber daha ben bugün tartıldım biz resmi bildirimi 5 aralıkta yapcez biliyom ama haber vermek istedim 1.1 kilo daha gitmiş 82.6 yım...:lepi:
alkisalkisalkisalkisalkisalkis
hanımlar merhaba...
bi selam verip çıkıcam....
hepinizin bayramını en içten dileklerimle kutluorum....
teşekkürler
aldığın paraları harcama biriktir, bu erkekler hep böyle motive etmezler, benim kide aynı.. hadi hayırlısı inşallah seçilirsin, sabırlımısın peki dayanabilirmisin, ben yarışmacıları izlerken bile sinir oluyoru, tabi canım yarışma bu beğensende bir bahane bulucaksın bizde sana seyirci oyu göndeririz alkisalkisalkis

ay bende dün ki programda tombik bi adam vardı
neydi o ya şaka gibii deli oldumm

günaydın herkeseee..

ben artık 80 küsür kilo bir bayanım hııhhşakkıdı 89.5 amasırnaşık şeydelikafadulden 80leri gördüm kızlarr!!

bende bi riştah patlaması yaşıyorum
herif gene haklımı çıkacak nee
tüh yaa
ne yapsamki
seni tebrik ederim bu ara

Günaydın,
yağmurgözlü madem on-lınesin..Hemen cevaplarsan sevinirim..

Şekerpare tarifin bayram tatlısı olarak önerirmisin..bende iki farklı tarif daha var..

Seninkinide deniyeyim..birde yaparsam tereyağ yerine margarin olurmu..??

günaydın herkeseee..

Tebrik ederim..:1closedeyes:
Kıskandımmı ne..
:roflol:

günaydınnnnnnn güzellerrrr mübarek arefe gününde gününüz aydın olsun işleriniz kolay gelsin ben çalışıyorum maleseffff:hulya:

Son düzenleme:
Günaydın,

Şekerpare tarifin bayram tatlısı olarak önerirmisin..bende iki farklı tarif daha var..

canım tabiki olur hemde hafif oluyor şekerpare bende margarinle yapıyorum opuyorumnanaktan

Günaydın,

sürekli yaptığım bir tarif daha var hiç şaşmaz hazır alınmış sanıyolar
2 yumurta
yarım paket margarin(bu 1 tepsilik ölçü)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı irmik
1 vanilya,1 kabartma tozu
şerbeti için
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
bir kaç damla limon suyu
tepsi de şerbette ılık olucak

GÜNAYDIN, topiğiğin zarif bayanları, gününüz aydın, işiniz kolay,
mübarek kurban bayramınız kutlu olsun.
En güzel günlere kavuşmamız dileğiyleopuyorumnanaktan