- 7 Mart 2016
- 139
- 331
- 18
- 38
- Konu Sahibi DukaneLLa86
-
İşte takdir edilesi davranışMerhabalaar,
Dün benim için resmen sınavdı. Akşam yemeğe misafirlerimiz vardı ve sofrada bir tek ben yoktum :) Fırın sütlaç bile vardıAma elimi sürmedimm :) Kaçamaksız bir şekilde 16. günüme girdim ve şimdi köftemi yiyorum :) Şimdiye kadar en az 2-3 kez bozmuştum eski ben olsam. Ama bu sefer azimli kararlıyım. Hatta misafirler gittikten sonra 10 dakika eliptik bile yaptım :)
Yarın kilo bildirimi yapacağım.
Boy : 1,76 cm
07.03.2016: 91,1
13.03.2016 : 86,1
15.03.2016 : 85,1
17.03.2016: 84,6
18.03.2016: 84,4
İLK HEDEF 76 KG OLMAK , HEDEFE KALAN GÜN 69 GÜN.
Slm cnm bende bugün dukan atak yapmaya basladim. 1 hafta yapmam lazim ama ben ne kdr dayanabilirim bilemiyorum. Suan 87 kilo civariyim. Bakalim 1 hafta sonra nasil sonuc alicam. Destegini bekliyorum.Herkese merhabalar,
Bugün reglm bitti ve nihayet normale döndü karnım biraz. Sabah eczaneye gittim pastil almak için, yeni bir tartı almışlar, illa dene dediler :) Ben de dayanamadım tartıldım, normalde artık çarşambadan çarşambaya tartı günüm ama :) bugün diyetimin 19. gününde 82,7 kiloyum. şu 3 kg'yi de verince değmeyin keyfime :)) Bunu da sanıyorum 2 haftaya hallederim :)
Burdan kendime not, 2 hafta sonra, yani Nisanın 8'i, 79.9'u görmen lazımmm dukanellaa :))
Eğer böyle gidersem, ilk hedefim olan 76 kiloyu da Mayıs 15'te tamamlarım gibi. Hep 1 Haziran diye düşünüyordum ama biraz erken olabilir bozmazsam, bakalım :)
Boy : 1,76 cm
07.03.2016: 91,1
13.03.2016 : 86,1
15.03.2016 : 85,1
17.03.2016: 84,6
18.03.2016: 84,4
23.03.2016: 83,3
25.03.2016:82,7
İLK HEDEF 76 KG OLMAK , HEDEFE KALAN GÜN 66 GÜN.
İlk Hedef : 76 Kg.
Son Hedef : 69 Kg.
KENDİME NOT :
İlk hedef için başlangıçtan itibaren verilmesi gereken kilo : 15,1 Kg
İlk hedef için verilen kilo :8,4 Kg
İlk hedef için kalan kilo : 6,7 Kg
Bana şu dukan biri anlatabilirmiii okuyorum okuyorum kafa almıyor
Slm cnm bende bugün dukan atak yapmaya basladim. 1 hafta yapmam lazim ama ben ne kdr dayanabilirim bilemiyorum. Suan 87 kilo civariyim. Bakalim 1 hafta sonra nasil sonuc alicam. Destegini bekliyorum.
Saol cnm. Benim sorunum şu ki en basta cok kararli olup sonrasinda neden diyet yaptigimi unutup diyeti anlamsiz bulmam. 77ye düsmüstm birkac ay önce simdi yine 87 oldum. Bu defa basarmaliyim. Yaz geliyor dügünler var bu kiloyla olmaz bu kiloyla istedigim gibi giyinemem kendimi iyi hissedemem. Umarim bu kez amaca ulasirim seninde yardiminla.Benden tam destek! :) Ben hep buralardayım, siz de gelin, birlikte zayıflayalım. inanın başta bunalıma bile girdim karbonhidratsızlıktan :) Ama şimdi, bugün, diyetimin 20. gününde, verdiğim 8 kg ile çok mutluyum. Hiçbir diyette 20 günde 8 kilo veremezdim. 3 hafta önce 91'in üstündeydim, şimdi 82,7'yim bu muhteşem bir duygu. biraz sabır gerekiyor. Lütfen atakta kaçamak yapmayın, farkı görünce motivasyonunuz tavan yapacak zaten. Sinirleriniz bozulduğunda buraya yazın, ekmek diye ağlayın, pizza diye sayıklayın ama yemeyin! :)
Saol cnm. Benim sorunum şu ki en basta cok kararli olup sonrasinda neden diyet yaptigimi unutup diyeti anlamsiz bulmam. 77ye düsmüstm birkac ay önce simdi yine 87 oldum. Bu defa basarmaliyim. Yaz geliyor dügünler var bu kiloyla olmaz bu kiloyla istedigim gibi giyinemem kendimi iyi hissedemem. Umarim bu kez amaca ulasirim seninde yardiminla.
Çok teşekkür ediyorum ugrastirdim sizide tam benlik diyet meyveyi ve sebzeyi hiç sevmem bunda meyve yok sebze var genede olsun :) dükkanın kendi sitesine girdim testi yapmak için ama kaldırılmış ne yazikki yapamadığım içinde başliyamiyorum malesef :/Hemen :)
Ama önce kitabını almanızı tavsiye ederim, kitabı okumadan bu diyeti özümsemek daha zor, tüm püf noktaları orda, ben ne kadar anlatırsam anlatayım mutlaka bir yerini eksik bırakırım istemeden.
Ama kısaca özetleyecek olursak, Dukan diyeti, protein ağırlıklı beslenmeye odaklı. Önce dukanın resmi internet sitesinden testini çözün, size kaç gün sadece protein ( ATAK DÖNEMİ ) , kaç gün sebze ile birlikte protein yiyeceğinizi veriyor bu test sonucunda. Test kişiye özel, kilonuz boyunuz yaşınız cinsiyetiniz ve daha önce diyet yapıp yapmadığınız, ailenizdeki şişmanlık eğilimi gibi sorular var. Google'a dukan yazınca ilk çıkan regimedukan isimli site bu bahsettiğim orijinal sitesi.
Atak döneminde, kısaca sadece protein alacaksınız. Light yoğurt, süt, peynir, tavuk, balık, et ( dana, yağsız) , (kuzu eti yasak), onun haricinde de dukanın olmazsa olmazı yulaf kepeği, atakta 1 bucuk yemek kaşığı, seyir döneminde yani sebzenin de girdiği dönemde 2 kaşık. Bu kepekle ekmekler yapabilir, muffinler yiyebilirsiniz. Sebzelerde baklagiller yasak, kuru fasülye, barbunya gibi.
Onun haricinde bence en zoru, meyve yasak. Hedef kilonuza varana dek ama. Bu kiloya gelince de güçlendirme dönemi başlıyor, burada sınırlı izinli.
Dukan 4 evreden oluşuyor
1) ATAK : vereceğiniz kiloya göre 2 ila 10 gün arasında sadece protein ve yulaf kepeği yiyorsunuz.
2) SEYİR : Vereceğiniz tüm kiloları verme dönemi. En zor, meşakatli dönem. 1 gün sebze protein birlikte yerken 1 gün sadece protein aynı ataktaki gibi. Meyve yasak. Yulaf kepeği 2 kaşık, her gün.
3) GÜÇLENDİRME : Güçlendirme evresinin süresi, verilen kiloya bağlı olarak hesaplanıyor. Vermiş olduğumuz her kilo için 10 gün diyeti temel alarak diyeti ne kadar sürdürmeniz gerektiğini belirliyoruz. Örnek olarak, eğer 10 kilo verdiysek, 100 gün güçlendirme evresine devam etmemiz gerekir.
4) KORUMA : Artık bunu hayat boyu yapıyorsunuz. Hayatımızın bundan sonraki dönemi için aklımızda tutmamız gereken birkaç ufak kural var. Her Perşembe, saf protein rejimi uygulayarak verdiğimiz kiloları geri alma riskinin önüne geçiyoruz.
Dukan, merdiven kullanın, asansörü unutun diyor. Her gün yarım saat yürüyün diyor. Onun haricinde zor bir diyet ama bugüne kadar gördüğüm en etkili ve bence sağlıklı diyet. Bir de meyve olsa tam aklıma yatacak ama onun da şekeri yüzünden bir müddet mahrum kalmamız gerektiğini söylüyor maalesef.
Bir de kuruyemiş yasak, kuru meyve, badem ceviz gibi
Anlatabileceklerim bu kadar, lütfen kitabı temin edin ve okuyun, sonra gelin birlikte zayıflayalım :)
Çok teşekkür ediyorum ugrastirdim sizide tam benlik diyet meyveyi ve sebzeyi hiç sevmem bunda meyve yok sebze var genede olsun :) dükkanın kendi sitesine girdim testi yapmak için ama kaldırılmış ne yazikki yapamadığım içinde başliyamiyorum malesef :/
163. 70.8 :)Boyunuz ve kilonuz nedir?
163. 70.8 :)
55 olmak istiyorum :) yeterlimidir 5 gun atak :)Bence siz 5 gün atak yapıp seyir dönemine geçebilirsiniz.
55 olmak istiyorum :) yeterlimidir 5 gun atak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?