- Konu Sahibi mutluluk_06
-
biz aldık bugün.
12 ekimde salacaklarmış eşimin orası.
ama direkt bizim şehre yok otobüs. önce hatay izmir
sonra izmir balıkesir yapacak mecburen.
16 saat sürüyor hatay izmir
3 saat de balıkesir.
pazar öğlen ancak gelebilecek evine.
bizimkinin daha ilki ins iyi gecer canım bakalım gelince zormu kolaymı anlariz allah hepisinin yardımcısı olsun
herseyin bi zorlugu var onlarda asker üstesinden gelir insallah allahım koruyup kollasın gidip donsunler
neden tartıştınız canım? okuyamadım da geçmişi :26:
Ben şimdi öylesine otobüs biletlerine bir bakiyim dedim hiç boş yer yok nasıl gelcekler bilmiyorm :S
nasıl zaman geçireceğimizi şaşırıyoruz halbuki.
onlar bir şekilde oyalanıyorlar, yat kalk sürün derken.
bence beklemek daha zor
inş cnm iyi gecer
aminn tatlım öyle böyle biticekte sag saglım dönsunler yeter
ben yurtdışında 15 günlük bir projeye katılabilirim dedim diye kızdı, küstü.
Ben de ankarada 4 sene okudum
hacettepede.
sen?
şimdi çalışıyor musun?
bu arada ben de hande.
23 yaşındayım. eşim hatayda.
Eşimcim aradı, 12 ekime bana bilet ayırt dedi.
başka bişey diyo musun dedi, demiyorsan kapatıyorum dedi, kapattı.
bu da bişeydir.
15 gün aramıyordu güya
Onlari askeriye ayarliyo canim onlar direk alaydan arabaya binecekler benim esim oyle soylemisti ama
Onları da anlıyorum ben evet zor. Kesinlikle hiç birimiz de demiyoruz ki siz çok rahatsızsınız da biz değiliz diye. Senin eşinin yaşında gitmediğini biliyorum, benim erkek arkadaşım da aynı şekilde yaşıtlarıyla değil ve bir çoğumuzda da böyle aslında durum. Eminim ki çevrelerindekiler onlara çocuk olarak geliyordur. Birilerinden emir almak hatta kendilerinden yaşça küçük kimselerden emir almak zorlarına gidiyordur. Sonra bizlerden, evlerinden, sevdikleri her şeyden uzaklar. Bunlar zor evet ama biz bunları inkar etmiyoruz zaten. Ama onlar anlayamıyorlar buradaki durumu. Bekleyen olmak ne demek bilmiyorlar. Benim günüm bu sorularla geçiyor : uykusunu alabildi mi , yemek yiyebildi mi, su içebildi mi, teri sırtında soğumuş mudur acaba yine, gözü kötüleşti mi tekrar acaba, gribi nasıl oldu iyileşti mi, akşam arayabilecek mi, arayamadığında acaba hastalandı da hastaneye mi götürdüler acaba, ceza mı aldı acaba, komutanlarıyla mı takıştı acaba, göreve falan mı gittiler acaba, acaba, acaba, acaba... Daha da uzar gider bunlar. Onunla yatıyorum onunla kalkıyorum. Annem diyor ki kızım annesi babası senin kadar düşünmüyordur diye. İşte onlar bizim bunları yaşadığımızı bilmiyorlar. Ve işin ilginç yanı dışarıya istediğimiz gibi çıkıyor olmak onların gözünde tamamen özgürlük.
Ben o yüzden onun için tuttuğum deftere bunları da yazmayı ihmal etmiyorum. Okursa belki anlar diye. Ve siz de eğer ki defter tutuyorsanız yazın bunları. Kırgınlıklarınızı da yazın ki okuduklarında kafalarına bir şey dank etsin. Her şey göründüğü gibi kolay değil öyle bilsinler
Daha bugün bir arkadaşım dedi ( erkek kendisi ) Vay bee demek asker mi bekliyorsun şimdi sen, hem de uzun dönem diye. Sonra da ekledi valla ben kız olsam bekleyemem diye. Beyefendilerin değerimizi anlaması lazım. Bunu da yazıcam bugün.
Nihahahaha
evet kesınlıkle katılıyorum. sen ne demek oldugunu bılemezsın anlamazsın sen en azından kendı sehrındesın ben bılmedıgım bı yerde falan ohoo daha neler neler kotu laf sokma anlamında olmasad neler soyluyolar . bızımkı cok daha zor bence
Onları da anlıyorum ben evet zor. Kesinlikle hiç birimiz de demiyoruz ki siz çok rahatsızsınız da biz değiliz diye. Senin eşinin yaşında gitmediğini biliyorum, benim erkek arkadaşım da aynı şekilde yaşıtlarıyla değil ve bir çoğumuzda da böyle aslında durum. Eminim ki çevrelerindekiler onlara çocuk olarak geliyordur. Birilerinden emir almak hatta kendilerinden yaşça küçük kimselerden emir almak zorlarına gidiyordur. Sonra bizlerden, evlerinden, sevdikleri her şeyden uzaklar. Bunlar zor evet ama biz bunları inkar etmiyoruz zaten. Ama onlar anlayamıyorlar buradaki durumu. Bekleyen olmak ne demek bilmiyorlar. Benim günüm bu sorularla geçiyor : uykusunu alabildi mi , yemek yiyebildi mi, su içebildi mi, teri sırtında soğumuş mudur acaba yine, gözü kötüleşti mi tekrar acaba, gribi nasıl oldu iyileşti mi, akşam arayabilecek mi, arayamadığında acaba hastalandı da hastaneye mi götürdüler acaba, ceza mı aldı acaba, komutanlarıyla mı takıştı acaba, göreve falan mı gittiler acaba, acaba, acaba, acaba... Daha da uzar gider bunlar. Onunla yatıyorum onunla kalkıyorum. Annem diyor ki kızım annesi babası senin kadar düşünmüyordur diye. İşte onlar bizim bunları yaşadığımızı bilmiyorlar. Ve işin ilginç yanı dışarıya istediğimiz gibi çıkıyor olmak onların gözünde tamamen özgürlük.
Ben o yüzden onun için tuttuğum deftere bunları da yazmayı ihmal etmiyorum. Okursa belki anlar diye. Ve siz de eğer ki defter tutuyorsanız yazın bunları. Kırgınlıklarınızı da yazın ki okuduklarında kafalarına bir şey dank etsin. Her şey göründüğü gibi kolay değil öyle bilsinler
Daha bugün bir arkadaşım dedi ( erkek kendisi ) Vay bee demek asker mi bekliyorsun şimdi sen, hem de uzun dönem diye. Sonra da ekledi valla ben kız olsam bekleyemem diye. Beyefendilerin değerimizi anlaması lazım. Bunu da yazıcam bugün.
Nihahahaha
trip atıyo yani kendince sanaaaa hahaha ay olsun olsun ıyı ıste hehehearamıs baksana
evet kesınlıkle katılıyorum. sen ne demek oldugunu bılemezsın anlamazsın sen en azından kendı sehrındesın ben bılmedıgım bı yerde falan ohoo daha neler neler kotu laf sokma anlamında olmasad neler soyluyolar . bızımkı cok daha zor bence
heh işte demek istediklerimi sen yazmışsın.
ben de deftere yazıyorum.
okuyunca utanır belki dediklerinden.
bıze cok yakın demıssın merhabaa ızmırdemı oturuyorsun ay konuya daldım dırekte okuyunca merak ettımbenım evımın arkasıda
29 yaşında mı yani? bugüne kadar bitirseymiş keşke üniyi. bu saatten snra erteletme gibi bi imkanıda yok. mecbur gidecek..
üzülme tatlım ya başta zor oluyor tabiki ama zamanla alışılıyor insanoğlu nelere alışmıyor ki, Allah sabır güç veriyor. 1 aya alışırsın.
hem okulda varmış bak senin daha güzel vakit geçer senin için. bir an önce gitsin gelsinde kalksın en büyük engeli ortadan.
hem bu sene eski yıllara göre tehlikelerde yok ÇOK ŞÜKÜR ALLAHIMA!
ah vah etme destek ol canım..
evet balçova bebeğim
valla genel olarak konusmiyiim de senle benmki yani bizim ki daha zor ezgim100mtre yasağıı çalışmama yasağı valla bizim kadar boş olan yoktur izlemedğim film kalmadı bosluktan
heh işte demek istediklerimi sen yazmışsın.
ben de deftere yazıyorum.
okuyunca utanır belki dediklerinden.
tribi kısa sürdü.
bakalım yarın arayacak mı?
hala gideceğimi falan sanıyor galiba.
halbuki zaten gitmiyorum o projeye
Aynen canım kötü niyetle değiller ama kırıyorlar işte öyle dediklerinde. Dediğin gibi yakınıyorlar bazı şeylerden işte ben evimde değilim, kimse yok diye. Onlar öyle dediklerinde biz ahh aşkım, vah aşkım, tühh aşkım diyemeyiz ki. Alışırsın geçecek bitecek diye güç vermek zorundayız. İşte ahhlayıp vahlamayınca onları anlamadığımızı sanıyorlar fakat biz ağlaya ağlaya çoğu kez güç vermek için katı davranıyoruz alışırsın diyerek
işte zamanla anlıcaklar bebegım sımdı bırazda yenısınız ondan ama bı sure sonra sızın ne kadar buyuk destekcı oldugunuzun farkına varcaklar.. sımdı tam nazlı donemlerı bızde gectık dedıgım gıbı o donemlerden sımdı aradıgında dıyorum askım konusamadık aksama kadar olsun askım ben bılıyorum kı senın naptıgını zaten dıyo mesela. eskıden olsa ay ay naptın nerdeydın kımle konustun bılmemne beyın yıyordu resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?