- Konu Sahibi kenan_derya
-
sagol canim hosbuldum. Bugun duzenim cok bozuldu aksam eve gelurken oyle bir usudumki bifepek bisi yiyemedim bugun hemen sicak bi corba yapayim dedim ama sekerim dustu galuba corbayi daha koyarken kendimi tutamadim baya bisiler yedim. Biraz sekerli ama daha cok acili seylerdi. Kendi menumu guzel bi sekilde yapip ac kalmamam lazim ki sekerim dusunce asiri derecede yiyorum ya offff
Merhaba kizlar. Bende aranizda olacagim bundan sonra insaallah. Bana aykurt derseniz sevinirim boyum 1.78 ama kilom 99-100-101 arasinda oynuyo. Oldum olasi iriyimdir ama bu seneye kadar bu kiloya cikmamustim. Kemikli bi yapim oldugu icin de en zayif ve rahat olabilecegim kilolar 80-85 arasi. Dugunumde 87 idim ve cok rahatti vucudum. Evlendim ve 5-6 ay icinde 13 kilo birden aldim. Son bir yildir adrt duzenim cok kotuydu. Doktota gittim ve polikistik over im oldugunu ogrendim. Zaten pko kilo yaparmis ve kilo aldikca da po devam efermis. Bebek istiyorym artik. Doktor simdi hamile kalirsan 30 kilo birden alirsin ve veremrzsun dedi. Spora basladim cok guzel seyrediyorum ama doktorum adet duzenleyici bi ilac vrdi 3 ay kullan dedi ve hormon hapi olunca cok istah aciyor. Yani sporda vdriyom ama hapla geri aliyorum diyebilirim. Birde 2 aydir spora gidiyorum ama hic diyet yapmadim. Cunku diyet yapinca cabuk etkiliyor bir haftada 4 kg verdigimi bile bilirim ama sonra 2 hafya falan yatiyorum cok halsiz dusuyorum. Kemijlerime kadar agriyor doktor vitamin mineral kalsiyum ne bulduysa veriyor bu seferde verdigim kilolar hooop geri geliyor. Onun icin yavas yavas ama duzenli bir yeme duzeni istiyorum.
sabah 9kadar kahvaltı 1 kibrit kutusu kadar peynir 5 zeytin2 ince ekmek
kuşluk yani 10 da 1 bardak yağsız süt veya yoğur 1 meyve adet
öğlen 3 parça et yemek 4 kaşık tanelerinden suyu yok 2 ince dilim ekmek 2 yemek kaşığı pilav veya makarna
ikindi süt veya yoğurt 1 adet meyve
akşam 2 et 4 kaşık yemek sebze
2 dilim ekmek 2 kaşıknpilav veya ne varsa gece 8 de yani 1 süt ve 1meyve
günde 3 lt su içilcek 1 saat kesintisiz yürüyüş
ya ben bu gün çok kaçırdım kızcaksınız ama öğlen arkadas kafamı yedi iki lahmacun yedim ardından 2 tane küçük çikolata sonra şekersiz çay içtim eve geldim iki şekerli kahve sonra az önce dayanamadım yarım ekmek yedim :)))) nazar ettim kendime bir günde 1 kilo verirsem olacagı bu:))))))))) şimdi napmalıyım bunun erimesi için bu saatte harekette yapamam üff:))
sabah 9kadar kahvaltı 1 kibrit kutusu kadar peynir 5 zeytin2 ince ekmek
kuşluk yani 10 da 1 bardak yağsız süt veya yoğur 1 meyve adet
öğlen 3 parça et yemek 4 kaşık tanelerinden suyu yok 2 ince dilim ekmek 2 yemek kaşığı pilav veya makarna
ikindi süt veya yoğurt 1 adet meyve
akşam 2 et 4 kaşık yemek sebze
2 dilim ekmek 2 kaşıknpilav veya ne varsa gece 8 de yani 1 s
günde 3 lt su içilcek 1 saat kesintisiz yürüyüş
Canim ben daha once o listeyi uyguladigim icin biliyorum bisey desem inanirmisin ilk bir hafta disini bi siksan varya sonrasinda o liste sana cok bile geliyor. Bak en basiti baskalari diyet yapsrken gunde 2-3 dilim ekmek yiyo sana 6 dilim vermis ne guzel. Benim durum farklimiydi bilmiyom ama bana 9 dilim yazmisti doktor). Birde sana bi kitapcik vermolmasi lazim o kitapcikta degisik alternatifler var tatlim. Mesela bir dilim ekmek yerine yiyebilecegin seyler var. Yada diyelim pilav yememk istemiyorsun ekmek yersin. Eekmek yerine galeta ye etimek ye. Yada meyve vs olabiliyor. Bide mesela ben soguk hazir sut icemem koy sutunude kolayca bulamam ama ayran ve ypgurdun hastasiyimdir. Bir bardak sut yerine gececek seyler var lustede ben onlari tuketiyorum mesela. Yine deneyimlerimden ogle yemeginde 3 kifte kadar et falan yazar. Hadi bulamadik eti. Oglen yemek yiyemeyecegim bi isim var mesela bende bakardim listeye et yerine ne yaziyo mesela ger bi kifte kadar et yerine 3 kasik cokelek diyo. Hah evde varsa yasadim. Dusunsene 3 kofte kadar et yerine tam 9 yemek kasigi cokelek peyniri ohoooo.
canimben standart menuden yana degilim hep degistirirdim. Bide evde ne varsa yada canim ne isterse ina gire yerdim.
Simdi diyceksin belki niye vernedin kilo diye. Ben bu diyeti 5-6 sene once yaptim ve bir bucuk ayda 7 kilo vermistim ama bazi seyleri eksikmi yaptim nedir bilemiyorum cok vitamin felan kaybetmisim sanirim doktora gittim doktor hemen dedi diyetmi yaptin diye evet ama cok rahattim dedim demekki benim bunye hemen ani kilo vermeyi kabul etmiyo. Doktor 2-3 tane vitamin yazdi kalsiyum falan yazdi da 2 haftada kendime zor geldim. Sen beni bosver canim her bunye bir olmaz ama eskiye gore bu yil daha direnliyim demirime baktirdim baya baya yuksek bu yil. Eskide 35 lerde gezerdi cok halsiz olurdum simdi gozlerime unanamadim tam 113 lerde. Artik kendimi diyete hazir hissediyorum. Baktim halsiz dusuyorum biraz ara veririm ne yapayim.
Sunuda soylemek istiyorum damdan dusenin halinden damdan dusen anlarmis bizlerde yaklasik ayni kilolardayiz insaallah birbirimize destek olup verecegiz kililari herkesede yardim edecegiz bu yolda insaallah kilosu ne olursa olsun dusukvyada yuksek.
ooooooooo kımlerı goruyorum.
nerelerdesın kız sen, neyapıyorsun anlat. ozledım senı yaaaaaaa
Doru goruyosun kuzum. Dun senin sayfayi inceledim baya ozemisum kiz. Ama sizin sayfayi rahatsiz etmek istemedim. Burdaki arkadaslar yeni basliyirmus onlarla baslamak istedim kuzum. Pko sorunum var ve kiko vernem lazim basliyorum insaallah sizin sayfadanda tuyolari alir gelir burda paylasirim artikun)))
yavrucugum sen gelırsın de ben sana kucak acmazmıyım daha once de sayfamıza geldın ama uctun gıttın be kuzucugum. burdakı arkadaslardan bazılarını tanıyorum hos sohbet ınsanlar. guzel bır arkadaslıgının olacagından emınım. benzer kıloda kısıler ıle olmak ayrıca bır avantaj olur. tecrubelı kılo vermıs arkadaslar var benım topıkte de. oyuzden ıstersen hem oraya hem buraya yazabılırsın ya da yazmayıp ınceleyebılırsın nasıl ıstersen yanı. bırsey sormak ıstersen bana yaz, ben onlara sorarım falan. yanı yardımcı olabılecegım ne varsa hazırım fıstık. sela hamıle buarada duydun mu ? sanırım 6 aylık. kızı olacakmıs. darısı basımıza. buarada bır pazar nevsehıre gelmeyı dusunuyorum musaıt olursan muhakkak gorusmek ısterım foruma gıdıp sınema ızleyelım beraber cene calalım :)))))))
pko sorunu olan cok ıyı arkadasım var ısmı duygu. duyfer dıye yazıyor topıkte. ondan ozellıkle bılgı alabılırsın. super bılgılı ve kılo vermıs bır bayan var. dogumda 90 gormus ama su an super bır fızıge ulastı
Kizlar ben hepimizin birbirimize yardimci olabilecegine cok inaniyorum. Bazi arkadaslarin diyet gruplarinda ilk basladigi kilo gecen haftaki kilosu ve buhafta ne kadar verdigi/aldigi seklinde tablolar var. Motive ediyor bazen. Ne dersiniz bizde yapalummi. Nasilsa biz bizeyiz kim gorecek hehe) ama degisik bi fikrim var bu konuda. Herkes pazartesiden pazartesiye yaziyo verdigi kilolari. Hadi pazar gunu esinle guzel bi kahvalti yapmak istedin. Arkadas kahvalti yapmasan esinle gecitecegin guzel bi andan mahrum kalacan. Yapsan butun hafta ugrastigin kilo vermissin ama geri alacan . Bu dusunce bile icini daraltiyor insanin. Ben diyorumki tabi sizde begenir ve onay verirseniz cuma gunleri yapalim bu kilo olcumlerini. C.tesi pazar kacirsak bile pazartesi tartiya cikicam stresi olnaz bide kacirsakta odul gibi hidsederiz ve onumuzdeki 5 gun dikkat ederiz vve cumaya daha rahat kilo veririz. Bu teklifime ne diyorsunuz kizlar yorumlarinizi bekliyorum.
Doru goruyosun kuzum. Dun senin sayfayi inceledim baya ozemisum kiz. Ama sizin sayfayi rahatsiz etmek istemedim. Burdaki arkadaslar yeni basliyirmus onlarla baslamak istedim kuzum. Pko sorunum var ve kiko vernem lazim basliyorum insaallah sizin sayfadanda tuyolari alir gelir burda paylasirim artikun)))
Acikcasi cok moralim bozuldu. Benim arkafasim oldugu halde onun topiginde degil bu topicte basladim ve dedigi gibi sagolsun beni cok destekler. Ve burdaki arkadaslardanda cok degerli arkadaslar hossohbet kisilerdir taniyorum fiye bahsetti sagolsun cok sevindim. Maalesef telefondan girdigim icin ozel mesaj atamiyorum umarim ilerleyen zamanlarda caresini bulutum. Kimsenin arasindaki olaylar beni ilgilendirmez. Pomo benim eskiden tanidigim ve hala gorustugum degerli bir arkadasimdir. Fakat sizi tanimadigim halde dedigim gibi ben bu topicte yoluma devam etmek icin tercoh yaptim vede devam edecegim ALLAH imin izniyle. Bu yolda gayet guzel ilerleyecegimizi biliyorum. Herkestende elimden geldigince oneri alip bu topicte paylasmak isterim. Cuma gunu meselesi de tamanen kendi fikrim ve de motive edecegine inaniyorum. Haydi hayirli yolculuklar hepimizede...
neye moralin bozuluyor anlamadım? benm topığime geldiğin için çok teşekkürler pomo eski arkadaşın olabilir ben ona karışamam sadece burada onun yazılarını görmek istemiyorum o yüzden dedim anlatabiliyor muyum? senle bi alakası yok yani..
buradaki amacımız birbirimize destek olup bildirim ve paylaşım olsun lütfen eski arkadaşlarla sohbet panosu deil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?