Abim, iddaa bağımlılığı, evlilik

Öncelikle bu konudaki duyarlılığınızdan dolayı sizi çok tebrik ediyorum... Anneniz bir umut düzelir belki diye düşünüyor ama gencecik kızın başını yakacağının farkında değil.. Şu durumda annenizi ikna etmeniz zor gibi sanki, bir de üstüne siz kötü olabilirsiniz.. Bence babanıza odaklanın, aynı şey bana yapılsa vicdanın rahat olurmuydu, üzülmez miydin, ileride ortaya çıktığında kıza ve ailesine karşı mahcup olmayacakmısın gibi ikna etmeye çalışın.. Belki babanız abinize karşı daha net ve kesin bir tavır takınırsa daha holay çözülür

Abinize tanışmak istediğinizi söyleyin,belki isimden arkadaşlarından bulabilirsiniz. Hatta direk numarasını isteseniz tanışma amaçlı vermez mi abiniz?

Kardeşinize ailenizin madem ciddi bir ilişkin var artık sana para yok paranı biriktir de evlen demesi lazım. Ailenize bu şekilde söyleyin. Siz de kumar oynadığını bile bile çanak tutuyorsanız düğün günü dahi olsa söylerim şimdilik susacağım diyin.

Bence kardeşinizin sevgilisine bu şekilde söylemeniz kız tarafından da aileniz tarafından da ters anlaşılır. Ben olsam ben de dayanamaz söylerdim ama en başında değil. Belki kardeşiniz değişme konusunda aldım atmıştır/atıyordur.
Babamla ve diğer abimle konuştum ikiside tepki gösterdi bu duruma , babam tanışmaya istemeye gidip vebal almam ben konuşup ikna edicem abini dedi.
Yani gerçekten istese ve değişse keşke..Ama bu öyle istedim oldu gibi birşey değil bunu biliyorum en azından. Daha geçen ay babam kredi kartını ödemiş 15.000 TL bugün öğrendim babamdan. Evlilik kararı aldıklarına göre belli bir zamandır birlikteler abimde hiçbir değişim yok.

Bir de artık arkasını toplayıp durmasalar iyi olur bence.Bu konuda da konuşsaydınız babanızla.Konuşmak tekbaşına yeterli gelmez.Adam alışmış iyice ailesi nasıl olsa hallediyor borcu.

Yıllardır diyorum ben de bunu aslında, babam o kadar çok borcunu ödedi ki abimin.. Biliyor ki biraz sıkışınca babam el atacak duruma, hiç zorluk yaşamadı. Abimle bu yüzden çok iyi değildir aramız,. borç ister benden mesela asla vermem, verdiğim paranın nereye gideceğini biliyorum çünkü.

Babamla, diğer büyük abimle konuştum mevzuyu ikiside tepki gösterdiler. Konuşacaklar abimle kıza durumunu söylemesi için, inşallah ikna edebilirler. Babam ben istemeye falan gitmem , o vebali almam diyor inşallah annemden etkilenmez.

İnşaallah. Belki evlatlarının bataklığa tamamen batmalarına gönülleri razı olmuyor ama böyle devam ederse abinizin kesinlikle düzelmeyeceğinin farkına varmaları gerek. Babanızın ellerinden öpüyorum buradan.

Anneniz nasıl size kolayca hakkımı helal etmem diyorsa, siz de ona böyle bir vebale ortak olamayacağınızı karşı tarafa gerçek söylenmez ise isteme, söz, nişan, düğün gibi şeylere katılmayacağınızı, o kızın gözünün içine baka baka yalan söylemeyi vicdanınızın kaldırmayacağını ve başkasının evladına kıyan bir anneyi hayatınızda istemediğinizi, söyleyin. Çok ağır sözler belki ama annenizin yapmaya niyet ettiği şeyden daha ağır değil. Ablamın benden benim hayatım ile ilgili bir şeyi sakladığını diğer ablamdan öğrendim çok sevmeme, hakkımı helal etmeme rağmen yaptığını hayatım boyunca affedemeyeceğim. Aramız gayet iyi ama ne zaman aklıma gelse yüreğimden derin bir ah çekiyorum. Allah ona ne acı, ne üzüntü yaşatsın dayanamam ama unutamıyorum -ki el kızı asla affetmez.

İnşaallah. Belki evlatlarının bataklığa tamamen batmalarına gönülleri razı olmuyor ama böyle devam ederse abinizin kesinlikle düzelmeyeceğinin farkına varmaları gerek. Babanızın ellerinden öpüyorum buradan.

Anneniz nasıl size kolayca hakkımı helal etmem diyorsa, siz de ona böyle bir vebale ortak olamayacağınızı karşı tarafa gerçek söylenmez ise isteme, söz, nişan, düğün gibi şeylere katılmayacağınızı, o kızın gözünün içine baka baka yalan söylemeyi vicdanınızın kaldırmayacağını ve başkasının evladına kıyan bir anneyi hayatınızda istemediğinizi, söyleyin. Çok ağır sözler belki ama annenizin yapmaya niyet ettiği şeyden daha ağır değil. Ablamın benden benim hayatım ile ilgili bir şeyi sakladığını diğer ablamdan öğrendim çok sevmeme, hakkımı helal etmeme rağmen yaptığını hayatım boyunca affedemeyeceğim. Aramız gayet iyi ama ne zaman aklıma gelse yüreğimden derin bir ah çekiyorum. Allah ona ne acı, ne üzüntü yaşatsın dayanamam ama unutamıyorum -ki el kızı asla affetmez.
Diğer abimin eşi vefat ettiğinden yeğenlerim annem bakıyor ikiside kız, babama dedim mi biz bugün o kızın hakkına girersek yarın gözünden sakındıgınız torunlarından bu ahın çıkmayacağını nereden bilebiliriz, zaten öyle de deyince asla müsade etmem akşam annenle de abinlede konuşucam dedi, bakalım ne olacak.

Ben borçlarını ödememe konusunu hep söyledim aslında ama abim ağlayıp sızlayıp her seferinde işini halletti. Yok haciz gelir, işyerinde duyulur falan duygu sömürüsü yapıyor maalesef öyle olunca da babam mecbur hissediyor kendini.

Diğer abimin eşi vefat ettiğinden yeğenlerim annem bakıyor ikiside kız, babama dedim mi biz bugün o kızın hakkına girersek yarın gözünden sakındıgınız torunlarından bu ahın çıkmayacağını nereden bilebiliriz, zaten öyle de deyince asla müsade etmem akşam annenle de abinlede konuşucam dedi, bakalım ne olacak.

Ben borçlarını ödememe konusunu hep söyledim aslında ama abim ağlayıp sızlayıp her seferinde işini halletti. Yok haciz gelir, işyerinde duyulur falan duygu sömürüsü yapıyor maalesef öyle olunca da babam mecbur hissediyor kendini.
İkizler burcu olan kişiler alınmasın ama abinizin ikizler burcu olması ve abimle aynı zamanlar içinde doğmuş olması muhtemel olabilir mi? Kendi büyük abimi okuyormuş gibi hissediyorum da.

Babanız en doğrusunu yapıyor. Doğru olan bu çünkü. Rabbim yiğenlerinizin yüzünü hep güldürsün, güzel insanlarla karşılaştırsın ömrü hayatları boyunca inşaallah. Hepimizin evlatlarını tabii. Çok zor bir durum. Ne kadar kızarsan kız, kardeş. İnsan sevgiyi söküp atamıyor. Ailesi ile olan bağlarını koparabilen insanlara hep hayret etmişimdir. Allah yardımcınız olsun.

İnşaallah abiniz kumar illetinden kurtulurda hepimizin yüzü kara çıkar.

İkizler burcu olan kişiler alınmasın ama abinizin ikizler burcu olması ve abimle aynı zamanlar içinde doğmuş olması muhtemel olabilir mi? Kendi büyük abimi okuyormuş gibi hissediyorum da.

Babanız en doğrusunu yapıyor. Doğru olan bu çünkü. Rabbim yiğenlerinizin yüzünü hep güldürsün, güzel insanlarla karşılaştırsın ömrü hayatları boyunca inşaallah. Hepimizin evlatlarını tabii. Çok zor bir durum. Ne kadar kızarsan kız, kardeş. İnsan sevgiyi söküp atamıyor. Ailesi ile olan bağlarını koparabilen insanlara hep hayret etmişimdir. Allah yardımcınız olsun.

İnşaallah abiniz kumar illetinden kurtulurda hepimizin yüzü kara çıkar.
Abim oğlak burcu ama benim burcum ikizler :)
Duaniza yürekten amin diyorum yüzüm kara çıksın yeter ki abim düzelsin, neredeyse 20 yılını heba etti kumar için insan üzülüyor..

Bence kızla abınızı ayırmaya çalışacağiniza, kiza durumu anlatin bilsin. Belki o ikna edecek abinizi tedavi için. Belki işi evlilik aşamasına gelmeden elbirliğiyle çözeceksiniz. Ha istemez ugrasmayi ayrılır, o başka.
Ama kız ayrılmazsa ailesine söyleyeceğim vs. Kısmi abarti geldi bana. Kiz 16 yaşında değil ki kurtarmaya çalışıyorsunuz. Durumu bir şekilde iletin kıza, aksi günaha girmek olur zaten, sonrasında müdahale etmeyin bence. kızı düşündüğünüz kadar abinizi de düşünmelisiniz, belli ki ailesiyle tanistiracak kadar deger vermis bu kiza. Kiz ayrılmazsa ailesine söylerim ne demek...kiza soyleyin bence, gerisi kızla abiniz arasında...

Bence kızla abınızı ayırmaya çalışacağiniza, kiza durumu anlatin bilsin. Belki o ikna edecek abinizi tedavi için. Belki işi evlilik aşamasına gelmeden elbirliğiyle çözeceksiniz. Ha istemez ugrasmayi ayrılır, o başka.
Ama kız ayrılmazsa ailesine söyleyeceğim vs. Kısmi abarti geldi bana. Kiz 16 yaşında değil ki kurtarmaya çalışıyorsunuz. Durumu bir şekilde iletin kıza, aksi günaha girmek olur zaten, sonrasında müdahale etmeyin bence. kızı düşündüğünüz kadar abinizi de düşünmelisiniz, belli ki ailesiyle tanistiracak kadar deger vermis bu kiza. Kiz ayrılmazsa ailesine söylerim ne demek...kiza soyleyin bence, gerisi kızla abiniz arasında...
Ayırmaya çalışmak değil derdim zaten kızın abimin durumunu bilmesi sadece, daha geçen ay abimin ödeyemediği Kredi kartı borcunu ödemiş babam 15.000 TL evlilik kararı alacak kadar değer veriyor ama yine tüm maaşını bu oyunlara harcıyor, öyle az bir maaş da almıyor, abim mühendis ve aldığı dünya maaş 2-3 güne bitiyor.
Abimi elbette düşünüyorum belki de onu düşündüğümden şuan evlilikte firkrinin onun için çok yanlış olduğu kanaatindeyim. Daha önce tedavi olsun diye defalarca doktor buldum ben randevu aldım birkaç tanesine beraber gittik hatta ama olmadı keşke olsa, du hep düzelmesi yönünde.

Kızın ailesine söylemek son aşama, tanımıyorum kendisini ve abimin oynadığını bile bile kendi ailesine söylemeden evlilik isteyebilirsiniz belki sevdiği için insanların verdiği kararların her zaman mantık çerçevesinde olmuyor maalesef. Umarım durum oraya varmaz.

Kızla ilgili şuan hicbirsey bilmiyorum, sadece adını biliyorum. Abimin sosyal medya hesaplarına o yüzden baktım belki bir paylaşımından bulurum kızı diye ama bulamadım, yoksa mesaj atacaktım bende.
evin içinde telefonunuzu saklayıp abinizden telefonunu isteyin sanırım düşürdüm bi versene arayayım kendimi falan diye o sırada rehberden alın numarayı

Merhaba hanımlar

35 yaşında lise zamanından bu yana at yarışı, iddaa oynayan, aldığı tüm maaşı bir iki gün içerisinde bu oyunlarda hiç edecek derece bağımlı olan bir abim var.

Yıllardır anne ve babamı, maddi- manevi çok sömürdü bu hala da devam ediyor. Ben kendisine değil ama ona birgün düzelecek ümidiyle bakan ve her defasında hayal kırıklığına uğrayan annem ve babam için çok üzüldüm.

Abim bekar, bu hayatının içine evliliği dahil etmediği için mutlu oluyordum hep, kız arkadaşı oluyordu ama ciddiyete varan bir ilişkisi olmamıştı bu zamana kadar. Ama bugün annemlere sevgilisini getirmiş tanıştırmak için, kızın abimin kumar oynadığından hiç haberi yok maalesef. Annem benim bu duruma tepki göstereceğimi bildiği için bana söylememiş tesadüfen yeğenim söyledi ve ben o şekilde öğrendim.

Annemle ilk defa bu derece bir tartışma yaşadık ama 25 yaşında abimin yıllardır kumar oynadığından haberi olmayan gencecik bir insanın hayatını mahvedeceklerini kabul etmiyor bir türlü. Kızın mutlaka abimin kumar oynadığını bilmesi gerektiğini söyledim, bu büyük bir vebal anne nasıl göz yumacaksın, kızı ailesinden isterken vicdanın sızlamaz mı diyorum, oda bilmem kimin oğlu da kumar oynuyormuş da evlenince bırakmış abimde bırakırmış, bu kız abimi adam edermiş gibi nereden tutsam elimde kalacak şeyler söyledi.

Kızın yerine beni koy ,ister miydin kumar oynayan ve bunu gizlemiş biriyle evlenmemi diyorum birşey diyemiyor ona. Olayı sen abini zaten sevmiyorsuna getirdi ki neden sevmeyeyim,bende isterim kumar alışkanlığını bıraksın evlensin, daha normal bir hayatı olsun ama şu şartlarda onun evliliği sıkıntıdan başka birşey olmayacak. Annem abimin sevgilisine ,abimin durumunu söylersem annelik hakkımı sana haram ederime kadar getirdi olayı telefonda.

Ama ben ne olursa olsun sevgilisinin abimin iddia bağımlısı olduğunu bilmesi gerektiğini düşünüyorum, bilmiyormuş gibi yapıp onun hakkına girmek istemiyorum. Abimin sosyal medya hesaplarına baktım herhangi bir paylaşımına sevgilisini bulabileceğim birşeye denk gelmedim. Anneler tanışmadan bilmesi gerek abimin durumunu, zaten bilirse göz göre göre evlenecegini düşünmüyorum ki öğrenip yine de evlense kendi özgür kararı olacak en azından.

Abimin sevgilisini nasıl bulup abimin durumunu nasıl haberdar etmeliyim? Direk ben söylesem annem ve abim çok büyük tepki verecekler başka türlü de nasıl haberdar olacak bilmiyorum. Ben mi çok hassas yaklaştım ama göz yumabileceğim gibi bir konuda da değil bu.
Çok haklısınız size baştan sona hak veriyorum
Ama anneniz gerçekten hakkını size haram ederse bakın bu da çok büyük bir vebal

Öyle bir yöntem bulun ki söyleyen siz olmayın ama kız öğrensin ( söylersen demiş ya anneniz size yani öğrenmesini sağlarsan dememiş siz de söylemiş olmayın)

Çok haklısınız size baştan sona hak veriyorum
Ama anneniz gerçekten hakkını size haram ederse bakın bu da çok büyük bir vebal

Öyle bir yöntem bulun ki söyleyen siz olmayın ama kız öğrensin ( söylersen demiş ya anneniz size yani öğrenmesini sağlarsan dememiş siz de söylemiş olmayın)
Şuan ben birşey soylemeyeğim, babamla konuştuk o halletmeye çalışaak ilk etapta, abimle konuşmuşlar.

Anne hakkının önemini biliyorum ama annelerde istemedikleri birşey olunca hemen hakkımı haram ederim noktasına getirmeseler konuyu ne güzel olur.

Back
X