Abim ve Eşinin Davranışları

Yanlış anlamayın konu sahibi, konudan bağımsız olarak söylüyorum, "gelin" dediğimiz kişiler bize yardım etmek zorunda değil. Nasıl ki damatlardan yardım beklemiyorsak gelinlerden de beklememeliyiz.
Öyle deme nerde kaldı gelinliğimiz, nerde kaldı aile terbiyemiz, nerde kaldı edep adap bilmemiz.
Beklerler beklerler.
Bu devran değişmesi için kaç neslin adam gibi üni okuması gerekiyor.

normal bir abi kardes iliskiniz vardidiysa ve boyle olduysa bir seylere darilmis soylemiyor demektir.
zaten hep soguksa hanim koylu olmus sizle isi bitmis demektir.
nisana dugune davet edilmemis olmaniz cok sacma daha ne oturup da tatli muhabbet edebilirsiniz ki?
ben sasirmiyorum artik burada bir uye daha yazmisti. abisi evlenince bunlarla isi bitmis. ugramaz olmus anne babasina.. var demek boyle insanlar.

Öyle deme nerde kaldı gelinliğimiz, nerde kaldı aile terbiyemiz, nerde kaldı edep adap bilmemiz.
Beklerler beklerler.
universite cahilligi aliyor, eseklik baki kaliyor. keske cozum olsa.. alakasi bile yok.

Evinize ilk defa gelen insan hakkında meyve tabaklarını taşımama yardım etmedi diye konuşmanız tarzınızı az çok belli ediyor,bence bu sebepten sizden uzak duruyorlar. Hatayı biraz kendimizde aramak lazım. Kimse kimsenin evine gitti diye yardım etmek zorunda değil,kaldı ki ilk gidişte..

Beklerler beklerler.
Çok haklısınız... Nefret ediyorum bu durumdan. Yahu erkek neden yapmıyor, erkeğin anne babası değil mi? Yok alttan al, yok hizmet et, yok telefonla ara konuş, yok iyi davran, yok yaşlanınca bak. Çok sinirim bozuluyor. Neden partnerimizin ailesine kölelik yapıyoruz anlamıyorum.

Çok haklısınız... Nefret ediyorum bu durumdan. Yahu erkek neden yapmıyor, erkeğin anne babası değil mi? Yok alttan al, yok hizmet et, yok telefonla ara konuş, yok iyi davran, yok yaşlanınca bak. Çok sinirim bozuluyor. Neden partnerimizin ailesine kölelik yapıyoruz anlamıyorum.
Kız kalkıp işe koşsa buldumcuk derler bu sefer. Daha gelin bile olmamış.

Tüh keşke bizi çağırsaydınız bir meyve tabağı taşırken bu kadar yorulmasaydınız. Bazı insanlar gerçekten açık aramak için saçma sapan bahaneler arıyor sonra da komik duruma düşüyor. Ya olayları eksik anlatıyorsunuz ya da kendinize hobi bulamadınız da oraya buraya sarıyorsunuz. Abinizle aranızda zaten bir bağ yokmuş ben böyle davranılmasına hiç şaşırmadım. Konu sadece abiniz ve sizin hareketleriniz bence gelininiz olmadan önceki hayatınız gibi. Gelinin gelmesiyle her şey sarpa sarmış gibi yazmışsınız.

Evdeki diger kisilerden nasilsa ogrenirim nisani diye soylememis. Cocugu olacagini da ayni sekilde. Ben tipki annemi diger kardesimi aradigi gibi beni de aramasini istiyordum
ya ben bir seyi anlamadim siz ailenizlemi yasiyorsunuz, yoksa evli falanmisiniz yada tekmi yasiyorsunuz, evdeki diger kisilerden ogrenirim nasilsa diye dusunmus yazinca kafam karisti

Siz evli evi yolu ayrı iseniz hakkınız var
Ama anne baba ile bir evde yasayan ekar biri iseniz davete hacet yok.

Meyve tabaklarına yardım etmedi derken demek istediğiniz hiç yeni gelin sıcaklığı guleryuzlulugu yok insana uzak uzak biri demek istediniz diye anlıyorum bunda da haklisiniz anlattıklarınıza göre öyle enerji aldım.

Abinizle sorununuz yokmuş, ama samimiyetiniz yokmus gibi geldi yani dumduz ayni anadan dogma iliskisi , bu da bi sorun göstergesi bence.

Uzak ol
Gitme
Hayır yok onlarda.

Haklısın.
Allah'tan ben hiç biri ile görüşmüyorum da aramızda ekstra sorun çıkmıyor 😂

Siz oyle bir anlatiyorsunuz ki gelini şimdiden dislamissiniz bile. Bu abinizin sorunu davetiye size gelmek zorunda değil zaten ailedensiniz sonuçta anne babanız deseydi telastan unutulmuş demek. İsyanı soğuk ve uzak durarak siz baslatmissiniz. Ayrıca kadın hamileymiş bunu ilk anda duyurmak istememiştir. Abiniz sizi aramamis gelin değil. Hamile haliyle en doğru kararı verip ortama girmemiş belki yorgun belki halsiz en önemli covid.

Kütük gibi oturmak mı uygun olanmış misafiriz ama insanız da zaten bütün gün yemekti tatlıydı uğraşan ev sahibine sofra kurulurken yardım edilmez mi ki restoran değil sonuçta önünden boşlar kalksın kahven gelsin sende seyret :KK57:
Ne bileyim yardıma ihtiyaç var mı diye de insan sormaz mı? Meyve tabağı taşımayla hizmetçi mi olunuyor eee o zaman ev sahibi köle filan herhalde
Bu bildiğin öküzlük
Kendini köle gören misafir çağırmasın o zaman evime yeni gelmiş insanın benim mutfağımda ne işi var önlerine iki tabak koyamayacak kadar acizsem evimde kimseyi ağırlamam üstelik öküz diye de hakaret etmem üslubunuz çok itici

Kendini köle gören misafir çağırmasın o zaman evime yeni gelmiş insanın benim mutfağımda ne işi var önlerine iki tabak koyamayacak kadar acizsem evimde kimseyi ağırlamam üstelik öküz diye de hakaret etmem üslubunuz çok itici
ben misafirim otururum ben ev sahibiyim mutfağıma almam her işi yaparım bana çok ilkel ve bencilce geliyor yardımlaşma varken bu kadar kasıntı olmak niye

ben misafirim otururum ben ev sahibiyim mutfağıma almam her işi yaparım bana çok ilkel ve bencilce geliyor yardımlaşma varken bu kadar kasıntı olmak niye
Bana da tam tersi hem oğlum abim gelsin aman içli dışlı olalım yemeğe çağıralım ama yemeği ikramı geline yaptıralım kafası çok ilkelce geliyor dediğiniz gibi adı üstünde YARDIM.. Yani içten gelen bir şey bir mecburiyet söz konusu değil. Hem evime misafir alayım sonrada yardım etmedi diye dedikodu edeyim bu mudur ileri görüş... Eğer öyleyse evet ben ilkelim

Abiniz de soylemis zaten herkesi tek tek aramadim diye hatirlamiyorum demis evli falan misiniz bekarsaniz ayni evdesiniz zaten konusulurken ortamda yokmuydunuz nisanda da bulunmaliydiniz yani dugun zamanlarinda insanlar stresli olur davet beklememeliydiniz bence kuzeniniz degil sonucta kardesiniz cagrilmadim diye trip atip kinaya gitmemissiniz ben sizi hatali gordum kusura bakmayin dugunde de anlasilmistir memnuniyetsizliginiz
Yengeniz de alinmistir kendince

sanki böyle bir konu yok muydu ya hamile olduğumu söylemedim görümcem alınmış gibi ona benzettim konuyu :-)
bence sizin ailede genel bir kopukluk var. abin seni arayıp özellikle nişanlanacağını söylememişse bile sizin ailede bir nişan telaşı olmadı mı, ailen seni işin içine katmadı mı. benim annem daha nişanlanacağını öğrendiği gün beni arar ortalığın anasını ağlatırdı neler yapacağız diye:-)anne ve babanın sana haber vermemesi de garip, sonuçta abin annen ve babanla paylaşmış. ikinci olarak evine davetiye getirmişler, meyve tabağı muhabbetini es geçiyorum yardım etmek isteyebilir de istemeyebilir de bu kişinin kötü olduğunu göstermez. siz de davetiye sonrası kınaya gitmeyince düğünde de oturunca garip karşılanmış olabilir. şayet gelin olarak düşünürsem görümcemin kınaya gelmemesini çok abes karşılardım. sonuçta tüm çekirdek ailenin bence kına ve düğünde olması gerekir. sanırım zihniyetiniz kına kız tarafınındır yönünde böyle bile olsa görümcem gelmese yine silerim. nişanın söylenmemesi abinizle aranızda problem ama siz yengeyle aranızda problem yokken kınaya gitmeyerek problem yaratmışsınız. bu yüzden hamileliği özel arayıp haber vermemeleri beni şaşırtmadı

Back
X