Abim ve Eşinin Davranışları

Benim bahsettigim konudaki gorumce evli. Yani yanlis alarm.hayret o kadar da cok benziyor ki mevzu..tabaklara yardim etmemek demek ki tum gorumceler icin buyuk problem🤣
Tanınmamak için minik detaylar değiştirilmiş olamaz mı :D

Nişana çağırılmamak değil de kimsenin sana abinin nişanlanacagını haber vermemesi galiba sorun...yoksa kimse kardeşine davetiye vermez...aileye soylenir zaten herkes duyar ya da ilk annesine soyler o da sana soyler gibi...

Senin de ben cagırılmadım diye nişana katılmaman ilginç..Annen baban zorlamadılar mı , nasıl gözyumdular ki katılmamana anlamadım..

İkincisi de hadi aranız bozulmus bu sebeple küsmüssün abine ama abin küçük erkek kardeşinin düğün nişanına falan neden katılmadı??

Peki nisandan annenizin babanızın hbri varmıydı varsa ekstra size neden söylesinler ki yani . Aynı evin içinde değilmisiniz.. meyve tabaklarını taşımaya neden yengeniz yardım etsin etmek istememiştir normal.. düğünde aynı şekilde aileye davetiye verilmez ki anne baba biliyorsa evin küçüğü de biliyordur yani. Abinizle sorununuz yoktu peki yengenizle oldu mu hiç belki ondan tepki veriyordur..

Haberiniz yok muydu nişan olacağından?
Anneniz babanız da mı söylemedi?
Ben de abimi ve yengemi nişanıma çağırmadım, çağırmam gerektiğini de düşünmedim ev sahibi sayılırlar.

Kardes nisana dugune davet edilir mi ki ya?
Tamam abiniz aramadi da anneniz babaniz da mi bir sey demedi?

Birkaç kez toplu görüşüldüğünde gördüm bire bir hiç görüşmedim. Bana geldiklerinde abimle beraber dedigim gibi cay meyve fasli falan yardimci olayim demedi bana. Birbirimizde telefon nolarimiz sosyal medyalarimiz falan yoktur iki yabanci gibi
Yeminle tam görümcesin bacım kusura bakma :skandal:

Demekki anneniz ilede mesafeniz yada olayınız varki kardeşinizin nişanını size söylememiş. Yoksa onlarda mı bilmiyordu ?

Evdeki diger kisilerden nasilsa ogrenirim nisani diye soylememis. Cocugu olacagini da ayni sekilde. Ben tipki annemi diger kardesimi aradigi gibi beni de aramasini istiyordum
Sen abiden önce evlendin ve abin kıskandı ama yine de insan söyler

İşiniz gücünüz yok mu yahu, sosyal deney yapılacaksa daha çekici bir konu seçilseydi, nedir bu konu 😂

Şahsen ben tanımadığım samimi olmadığım ve ilk kez gittiğim bir evde yardım da bulunmam zorunda da değilim kimse değil
Nezaketende olsa bi kalkma zahmetinde bulunur yani insan canim nasil yeni gelene hizmetci degil falan diyorsaniz ev sahibidr hamile hizmetci degil ikramda bulunmus insan bi yarfim eder ister 10 kere gidilmis ev ister 1 kere iste fikirler neyse zikirler o canim saygi duyuyorum fikrinize

Meyve tabaklarını ev sahibi olarak siz taşıyacaksınız zaten gelin diye ilk kez geldiği evde hizmetçilik yapmak zorunda değil normalde evinize gelen yabancı misafire ikram yaparken misafirden mi yardım bekliyorsunuz
Yani bi nezaketen bekliyor insan bence canimmm

Meyve tabaklarını taşımak zorunda değil zaten. Nişan için davet beklemeniz de garip. Siz ailedensiniz.üstüne kınaya kendi isteğinizle gitmemişsiniz ve düğünde de zoraki gittiğinizi belli etmişsiniz muhtemelen. Olayların sizin anlattığınızdan farklı bir yönü var gibi geliyor bana. Siz abinizin düğününe zoraki gitmişken, onun kardeşinizin nişanına gelmemesini neden garipsediniz anlamadım.

Eğer abinizle aranızda bir sorun yoksa geriye tek bir ihtimal kalıyor o da en başından beri abinizle aranızda olması gereken abi kardeş ilişkisi olmadığı,aranızda hep bir mesefe olduğu. Ne olursa olsun hiç bir abi/kardeş nişanını kendi kardeşine haber vermezlik yapmaz. Tabak taşıma mevzusuna gelince evinize ilk kez gelmiş sonuçta misafir sayılır yardım etmek zorunda değil ama bir teklif etse daha iyi olurmuş.

Nezaketende olsa bi kalkma zahmetinde bulunur yani insan canim nasil yeni gelene hizmetci degil falan diyorsaniz ev sahibidr hamile hizmetci degil ikramda bulunmus insan bi yarfim eder ister 10 kere gidilmis ev ister 1 kere iste fikirler neyse zikirler o canim saygi duyuyorum fikrinize
Adı üstünde misafir yani ikram ev sahibinin işidir ve dediğiniz gibi nezaketen yardım edilir isteğe bağlı yani bir mecburiyet değil. Misafirin önüne 2 tabak koydum diye de koşa koşa gelip burda dedikodu yapılmaz, bu daha ayıp

Normalde eve gelen herkes yardim ediyor bi bunda gördüm yardim etmeme ben, ilk kez de olsa aile olunacak sonucta yardim etmelidi bence
Hayırdır neden herkes size yardım ediyor ? Yaşlımısınız, eliniz ayağınız mı tutmuyor, herhangi bir engeliniz mi var ? Neden milletten yardım bekliyorsunuz. Ayrıca siz ne yaptıysanız abiniz de karşılık vermiş ama abi yapınca göze batıyor , siz yapınca ben haklıydım yaptım diyorsunuz.

Evdeki diger kisilerden nasilsa ogrenirim nisani diye soylememis. Cocugu olacagini da ayni sekilde. Ben tipki annemi diger kardesimi aradigi gibi beni de aramasini istiyordum
Siz yaşını başını almış insanlar gibi etrafınızdan sürekli saygı hürmet istiyorsunuz. Siz aileniZle yaşamıyormusunuz hanımefendi. Neden sürekli özel telefon bekliyorsunuz. Abiniz neden sizi arayıp eşim hamilee desin. Annenizden duymadınız mı ? Sizin arayıp hayırlı olsun demeniz lazım. Arkadaş kimseyi tek tek arayıp ta ben hamileyim demedim. Biri duyar be herkese söyler.

Back
X