Abim ve nişanlısı

Allah abine kendisi gibi bi evlat verirse başa çıkabilecek mi acaba? Annesi ile sorunu varsa kızın yanında konuşmasın tavır yapmasın annene... Abini çok çocukça buldum, kız da nereye çekersen oraya gidecek gibi en azından insan der nişanlısına, annene öle deme mahcup etme kadını diye... Benim de eşim herşeyi kendi aldı bir kısmını da annem aldı, ailesi 2 yıl sonra ev alırken destek oldu, ha evlenirken bi iki parça şey de aldılar.. Ben üstüne dedim ; kimse bişey almasın ki yarın öbürgün biz yaptık demesin. Annesine kırgın olduğum zamanlar da oldu, ama eşimle konuştum o konuyu annesiyle uygun bir dille o konuştu... Eşim bazen babasına çok konuştun vs der. ona bile kızarım... Bence sen görümcelik et, bu durumda hiç zararı yok... Koy tavrını, senin hayatın derslerin daha önemli...

1. Anne baba evladını büyütür okutur vs. Herkes kendisi evlenir evlenecek yaşa geldiyse Anne babadan maddi olarak birşey beklenmiceğini düşünecektir,
2. Saygısızlığı özellikle kızın yanında hadsizce davranışları çok yanlış aynı saygısızlığı yarın bir gün o kız da göstericek Sen ailene değer vermezsen kimse vermez! Yani

3.bulaşık vs semişsin birde,sen evde hergün mutlaka bulaşıkla vs. Ugraşıyorsundur bu senin işin kimse yapmak zorunda değil, yani böyle beklenti içine girersen çok sinirlenirsin

Biraz siyasetçi olmazsan bu gelin adayı ile gün geçmez, sana tavsiyem

acaba abin kızın ailesinede mi böyle davranıyor hayır tabiki abiniz elden gitmiş geçmiş olsun kendi abimi ve gelini gördüm biz umursamıyoruz çokta muhatap olmuyoruz yüzde vermiyoruz anneniz babanızda bu şekilde davransın bu yaşa getirmişler durumları olsa zaten yardım ederler kalkıp laf etmesi olmamış kendi dünyalarına bırakın düğünden sonrada bu şekilde davranırlarsa baban devreye girsn lafını söylesin

Okuyunca bir an tereddüt ettim ben mi yazdım acaba diye. konular o kadar benzer ve isimlerimiz aynı ben uzunca süre konuşmadım ikisiyle de şimdi 1 ay kaldı evlenmelerine diye yalandan konuşuyoruz abimle ve nişanlısıyla. Ve onların düğünü de benim sınav haftamda. Bu kadar benzerlik olur

abin evlendiği için abini kıskanıyor olabilirmisin acaba. benim kardeşim ve küçük yeğenimde ben evlenirken hiç istememişlerdi. özellikle küçük yeğenim olayları biraz yanlış anlamış, düğün günü gelinlikle beni görünce ben seni bidaha göremiycem ya son görüşümde çok güzel olmuşsun demiştide gülmekle ağlamak arası saçma bir hal almıştık :)

birde sanırım sınav haftası düğün yapmalarına bozulmuşsun ve bu durumu henüz atlatamamışsın. o yüzden üstüne üstüne devam ediyor her şey. yoksa güldüler sohbet ettiler rahatsız oldum demezdin. aksine mutlu olurdun.

abinin annene saygısızlıklarına gelince. abin hanım köylü olmuş geçmiş olsun

annen abine bugüne kadar bu rahatlığı vermeseydi şimdi böyle olmazdı.
bizim toplumda erkek evladın bir dediği iki edilmediği ne yapsa alttan alındığı için böyle tepenize pisleyebiliyorlar.
geline değil abinize tepkili olun olacaksanız, onun birsuçunu göremedim ben.
11 yıllık evliyim daha kayınvalidemin evinde bir bulaşık yıkamış değilim, neden nişanlı kız sizin evde bulaşık yıkasın ki...

Ben kızın bulasik yikamamasina bozulmaniza takildim. Size zaten kızın yaptıgı her hareket batıyor abinizden cok ona toz kondurmuşunuz. Ayrıca telefonda ben de öyle duysam bende gelmem derdim bunun yanlıs yöne cekmekle alakası yok. Cok rahatsiz oluyorsan konusma. Annende abine büyük tepki koysun yoksa abin durulmaz tepenize cikar.

Kütüphane şansın varsa git kütüphanede çalış bence, saygısız ve düşüncesiz insanlara geleceğini feda etme. Sınava gerçekten odaklansan böyle aile içi olaylar, dedikodular, boş beleş işler seni demoralize etmezdi, umrun bile olmazdı. Ne sınavına çalışıyorsun bilmiyorum ama aklıma tanıdığım birisi geldi, sessiz, gariban, çok çocuklu bir ailenin oğlu. Hem üniversite okudu hem sokaklarda seyyar satıcılık yapti kpss ye çalıştı şimdi aslanlar gibi müfettiş olmuş. Hepimiz gurur duyuyoruz kendisiyle. Umarım sen de engel olan herseye inat verirsin sınavını.

Annem mutfakta yedigimiz yemegin bulasiklarini toplarken yikarken ben hayatta yerimde oturamam. Misafirlige gittigimde de ev sahibi yapsin oturayim diyemem o koltuk bana diken gibi batar valla. Kayinvalidemde de aynen. O da hape yanimda olur birlikte yapariz işleri. Saygi degil düşünmektir bence bu.
Ama kaynanamla nisanliyken hic icli disli olmadim asiri samimiyeti o donem lerde gereksiz buluyorum. Abinin yetistirilme tarzi iyi degil bence. Ya da karakteri bilemiyorum ama kizin yaninda annene bu davranisi hic hos degil. Bence o yuzden kiz hakkinda boyle dusunuyorsun ama sorunlu olan abin.
Ayrica annen telefonda size gelmem falan niye dedi acaba durduk yerde denilecek bi soz degil.

Annesine küfür eden adamdan korkarım. Nişanlıysam nişanı atmayı ciddi ciddi düşünürdüm herhalde. Gelin adayınızı buraya üye yapın. Hayatı kaymadan kk kadınları ona biraz akıl versin.

sadece ilk sayfayı okudum

abinin söyleyiş tarzını bilemem ama ben de kızarım yani acı yiyemediğini bildiği biri geleceği zaman hep acı yemek yapıyorsa

kız çay doldurmaz bulaşık yıkamaz vs demişsiniz de buna da karışamazsınız

en fazla sizden çay isteyince kendiniz alın deyin olsun bitsin

burada her konuya yazarım 10 yılı aşkın zamandır evliyim kv nin evinde iki kere bulaşık yıkadım

tarzım bu görümcelerim buna kızabilir onların sorunları bana neden yıkamıyorsun diyen olmadı diyen olursa da herkes kendi evinde işini yapar, ben misafirim der geçerim

bizim orda bir laf var ... düşkünü diye abin için ne kadar da uygun bir söz. sen kızın gözüne gircem diye anneciğini azarla hiç olacak iş mi

Nişanlı kızın her gün sizin evde ne işi var?
Tama gidilir ama her şeyinde bir adabı vardır.

Annene çok üzüldüm.abin çok yanlış yapıyor gözü kör olmuş ne yaptığını bilmiyor . nişanlısı da akıllı kız olsa abine çeki düzen verir doğru konuş diye. sayglı ol diye.

Benim bir kaynım var. Aynı bu şekilde annesine herşeyi söyler dost, düşman,akraba, yabancı demez yanında kim olursa olsun. Ki eltim de aynı şekilde oğlu kadar değil ama küfür etse adamlara daha az yaralarlar o derece. Ki Bursa suç bence kaynım da.

Sizin meseleniz de böyle suç abinde adam gibi insan gibi davransa. O kız nişanlısının annesine, babasına saygı duyar. Ama Bursa pek saygı görmedim.

Birbirlerini bulmuşlar
Bugün anasına saygısızlık yapan yarın karısını hiç sallamaz
Onlar evlenene kadar sık dişini
Yok be canım öyle olmuyor, hepsi çeşit çeşit.
Bizim bir komşu var, 4 erkek evlat sahibi kadın koca apartman bırakmışlar oğullarına hepsi aynı binada oturuyor.
O dönem kimin paraya ihtiyacı varsa o alıyor kadını evine.
Kadıncağızı eve alırlar, pencereleri değiştirirler.
Onun borcu biter, hop bir kavga gürültü kadını evde kovarlar, öteki oğlana gider.
Bu kez mobilyalarını yeniler, onun borcu bitince yine kadıncağızı kovalarlar. V.s.
Bu yıllarca böyle sürdü gitti, kadının kocasından kalan emekli maaşı var, demek ki elinde parası olmasa sokağa atacaklar.
Kadıncağız bütün gün parkta oturuyordu sırf tantana olmasın diye, akşama doğru ekmek v.s. alıp eve geliyordu.
Birde evleri kirlenmesin diye pardösü'sünü apartman girişinde çıkarıp oraya asıyordu.
En son küçük gelini " ayyyyhh X, anasını tuttu kolundan koydu kapının önüne, off be ben mi uğraşıcam" gibi bir cümle kurmuştu.
Hayretler içinde kaldık, annem yapma kızım bak sende evlat yetişrtiriyorsun kimin ne olacağı belli olmaz v.s. dedi ama anlayan kim. Ve kocası bu kadın için deli oluyor. Tabii ki karı koca bir birlerine değer versin iyi geçinsinler ama anayı babayı da itip kakmasınlar.

Nedense ben gelin haminin hersey ve herkes iyiyken durduk yere böyle bi tavir alindigina inanamadim. Mutlaka derinlerde yatan baska biseyler olmustur diye düsünüyorum....

Allah kimseyi kimsenin eline düşürmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…