Abim ve nişanlısı

çay ve bulaşık mevzusuyla ilgili merak ettiğim konu: ben anlamadım siz gelin mi hizmetçi mi arıyordunuz? gelin nezaketen birşeyler yapabilir; ama yapmak zorunda da değil. Bu onun ahlaki yapısının göstergeci de değildir. abiniz de bu durumdan rahatsız değilse, başka kimseye laf söylemek düşmez.
abinizin annenizle konuşma tavrını ben de onaylamıyorum; ancak bu olaydan öncesini merak ediyorum. Yani abiniz birden bire mi bu tavırlarına başladı? Evlilik hazırlıkları öncesinde herşeye "tabii anacım, olur anacım" diyen bir tipti de değişti mi?

Konusahibinin bir önceki konusunu da okudum. Abisi ve nişanlısı sürekli evde takılıyorlar. Yeyip içip ses yapıp kendisini rahatsız ediyorlar. O evde o kadar vakit geçiriyorsa bir zahmet iş de yapsın. Çay da koysun, bulaşık da yıkasın. Evin bir bireyi gibi birşey olmuş zaten.

tamamen bu düğün masraflarindan kaynakli bu zaten kız tarafı için bi buyuklenme sebebi abinizin bu hareketleri de iyice fırsat veriyor onlara abiniz de bu düğün masraflari meselesinden dolayi nisanlisini ve ailesini sizden çok daha fazla sahiplrnmis
gözü kör olsun o paranın her iş onda bitiyor

İnanın kızı çok seviyordum fakat nefrete doğru gidiyor bu sevgi .
Kız tek başına kalıyor ve ailesi 1 saatlik mesafe olan bır şehirde kalıyor.
Kız tek olduğu için getiriyor bize her gün yemek yiyoruz zaten boşa masraf olmasın diye.
Ama her gün 6 da gelip akşam gece 1 e kadar oturuyorlar ve konuşurken de hiç sessiz olalım esra dersi var demiyorlar.
Kız herseye gülüp kahkaha atan biri .
Ve böyle gergin bır zamandan geçerken ben onun sesi bana bazen işkence gibi geliyor.
Babama gelirsek babam da çok anlayışlı çok iyi kalpli bır insan.
Ve herseyi abim evde olmadığında aramızda konuşup analiz ediyoruz.
Diyor ki ben şimdi abine yaptığı hataları desem yüz göz olacaz ve zaten maddi destek olmuyorum sanki kızı istemiyoruz gibi anlayacak diyor.
Abim konuşulacak biri değil.
Güya eğitimci ama annem babam la konuşurken bağırıp üste çıkan dinlemeyen benim dediğim doğru diyen biri.
Önceden böyle biri değildi.
Kız hayatına girdikten sonra değişti. .....

tam bi saygısızlık yaptığı anda hadi oradan hanim köylü seni diye bir çıkışta bulunmak var da olmaz işte daha beter cemkirir sizinki

Ben israrla tekrar soruyorum, öncesinden ne oldu da bu durum gerceklesti. Yoksa anneniz babaniz hep cok iyiydi de, kiz durduk yere mi böyle davranmaya basladi?

Kıza laf etmedi yanlış anladınız siz
Abim telde annemi aramış ti işte gel temizliğe yardım et gibisinden anneme gülerek gelmem dedi . Hatta abim tepki vermemiş ve gülmus geçmiş sakalasmislar.
Kız ordan abimin telini niye dinliyor acaba ????
Bu nasıl bır is buna da cvp verin lütfen.
Anne oğul aralarında sakalasiyorlar sen niye kadını cephe alıp da tavır yapıyorsun ki.
Geliyorum diyip de gelip trip atma cesareti ne alaka.
Ayrıca onluk hiçbir durum yokken ana oğul arasına nifak sokan bır durum bence

Ben israrla tekrar soruyorum, öncesinden ne oldu da bu durum gerceklesti. Yoksa anneniz babaniz hep cok iyiydi de, kiz durduk yere mi böyle davranmaya basladi?
İnanın birsey olmadı .
Ailem kendi kızları gibi ona o rahatlığı verdiler.
Yemin ediyorum size hatamiz olsa yazardım söyle şöyle oldu bundan böyle yapıyor diye ama yok.
İlk gün tanışmaya geldiği günden beri rahat bır kız .
Ailesinin yanında öyle değil belki de ondan mi yapıyor bilmiyorum.
Yüz göz olduk anlayacaginiz.
Hep dedim anneme babama samimi olmayın biraz mesafeli durun diye ama biz kimseye kötü olamayiz kızım dediler

Bu rahatlığı annen baban abine vermiş, şimdi de sonucunu yaşıyorlar, açıkçası annene babana üzülmedim. Sen mümkün olduğu kadar derslerine çalışıp kendi hayatını kurup uzaklaşmaya çalış bu ortamdan, sonra da çok yüz göz olmamaya çalış, gürültü olduğunda süngerden kulak tıkaçları oluyor, onlardan kullan çok işe yarar.

O zaman ya aileniz kiza bu rahatligi vermis, yada benim aklima gelen, artik nasil dendiyse biz maddi destekde bulunamicaz diye, sorun ordan cikmis.

Benim kv de zamaninda demisti ben size maddi destekde bulunamam diye, hic istemedik zaten, esimle en basindan kendimiz halledicez diye anlasmistik. Ama kv neler neler yapti. Esime neler neler dedi benim icin. Bu yüzden sorguluyorum. Benim bildigim hic bir gelin durduk yere kötü olmak istemez. Tabi terside vardir....

Bugün annem le tartistim sizin beni dusundugunuz falan yok diye. Olan kadına oluyor üzülüyor fakat artık bende gaddar olacağım
Gerçekten ben bu sorunlarla ugrasmak istemiyorum.
Ben adam akıllı ders çalışmak istiyorum kendime vakit ayırmak istiyorum.
1 aydır bunlar yüzünden odaklanamama sorunu yaşıyorum. Kulak tikaclari biri daha dedi sağolun bakacağım dışarı çıkınca .
Ben kimseye gorumce olmak istemiyorum tek derdim sinavlarim.
Ne halleri varsa görsünler diyorum fakat aynı evin içinde olunca olmuyo

kızın yanında annene öyle davranırsa kız da değer vermez suçlusu abin.
ama ilerde abin annene nasıl davranıyosa kıza da öyle davranacak..abinin insanlığı kötü çünkü. mutlu olabilirler mi bilmiyorum.
babanın dediği gibi evlensin gitsinler takmayın kafanıza

Benim de kayinvalidem, arkadasim, annem ya da kim olursa olsun ben gelmem derse ve bir sekilde duyarsam ben de tavir yaparim.
Anneniz de dikkat etseydi.
Boyle telefonda konusurken ya da mesaj atarken dikkat etmelisin. Kimin okuyacagi duyacagi belli olmaz. O da duymus iste.

Dügün ne zaman? Nerde otturacaklar? Kiz madem tek basina yasiyor, devamli sozde olmalari garip

Dügün ne zaman? Nerde otturacaklar? Kiz madem tek basina yasiyor, devamli sozde olmalari garip
Düğün kpss haftası .
Kız güya tek ama sonuçta çocuk değil her allahın günü gelmesi sıktı gerçekten kızı gördükçe bıkkınlık geliyor.
İşin kötü tarafı gerçekçi davranamamak yapmacık yapmacık gülmek zoruma gidiyor benligimi kaybediyorum
Olduğum gibi davransam sıkıntı çıkacak o kadar doluyum ki.

Her mesajını okumadım ama annen biraz oğlumdur yapar kafasında sanırım, abini de şımartmış, abin de kendine göre bir kız bulmuş gibi, seni de kullanıyorlar. Çok müdahil olup kötü görümce olma, sonra sen suçlu olursun, bırak kimin ne hali varsa görsün. Sen derslerine odaklan, boşvermeyi öğrenmek gerekiyor, hepsi yetişkin insanlar, başlarının çaresine bakabilirler, senin ders çalışmanı, sınavını ailen önemsemiyorsa sen de onları umursama. Biraz bencil olmak gerekiyor hayatta.

Ee o zaman kıza bilenmeyın hiç. Hergun hergun pat eve getiren abiniz, anneye saygısızlığın alasını yapan abiniz. Abinize laf söyleyemeyip mevzuyu kıza getırmeyın boşuna. Kendi oğlu anasına hakaret ederse başkasından ne bekliyorsunuz ki?
Ailen abine resti çekecek, kendine gel diyecek, hergun hergun getırmemesini söyleyecek gerekirse.

Yaşlı başlı kadına gel temizliğe yardım et mi dedi abiniz ? Kusura bakmayın ama abiniz buldumcuk olmuş. Ama bu ailenizin suçu tamamen. Bir höt demeyi bilseler, asla böyle edepsizlik yapamazdı. Bir an önce abinizin haddini bilmesi gerekiyor bence.

Açıkçası ben kızda yine hatanın büyük kısmını göremiyorum çünkü eve abiniz getiriyor her gün. Tek başına yaşadığına göre çalışıyordur. Hiç mi dışarda akşam yemeği yemiyorlar, arada kıza gitmiyorlar?

Valla ne yalan söyleyeyim sınava hazırlanmasam, evde yayılıp oturuyor olsam da her gün her gün misafir istemezdim evde ben. Sonuçta abimin nişanlısı bile olsa ev ahalisinden biri değil. İnsan rahat edemez yahu. Her dakika tepesinde biri varmış gibi olur, içim daralırdı benim de. Zaten nişanlı da olsa insan bu kadar yüz göz olmamalı ya. Hoş değil gerçekten.

Babanız ne kadar iyi niyetli olursa olsun olay onda bitiyor. Benim anladığım kadarıyla abiniz annenize saygı duymuyor. Bu hale gelmesine sebep olan belki yine ailenizdir bilmiyorum ama kesinlikle konuşulması gerekiyor bu konunun. Düğünün kpss haftası olması da kötü olmuş aslında ama iyi yanından bakın. Sınavım var, az kaldı diyip hengameden kaçarsınız.

Ben her gün evde bir yabancı olduğu için rahatsız olmanız konusunda sizi haklı buluyorum ama abinize kıyamıyorsunuz, kızda bir suç yok, abi hatalı. Umarım çözüme ulaşır. Sınavda başarılar, gönlünüze göre olsun her şey.

Ama iste öncesinden ne oldu ki, abisi kizi koruma geregi duydu.
cocıugunşahit oldu annesi veya babasının kv ve kp leri ile olan tartışmaları kfasınsa yer edip. her kv damadını sevmez gelini sevmez fikri yerleşmiş olabilir.
kız fiştekliyor olabilir ki bence oyle
yada kızı cok sevip begendi sacmalıyor. erkeklik göstericem ayagına nişanlıma deger verin oun sevdigi sevmediğpi şeyleri ögrenin vb.v.b.b.v.v.bb.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…