İnanın kızı çok seviyordum fakat nefrete doğru gidiyor bu sevgi .Konuya girişte gelin o kadar çok övülmüş ki "alala sorun nerede" diyene kadar gelin "yüzsüze" dönüştü :)
Şaka bir yana herkesin söylediği gibi sorunların kaynağı abiniz. Anne ve babasına bu şekilde davranmayı içine sindirebiliyorsa merhametli biri değildir zaten. Eşi de ileride çekecektir bu durumdan. Ama anlamadığım özellikle babanızın sessiz kalması. Kıza yansıtılmasına gerek yok ki, insan evladını karşısına alıp konuşamaz mı? Bu derece mi uzaklık var arada? Bu kadar uzaklık varsa da kız niçin her gün geliyor, her gün sizdeler? Kızın ailesi aynı şehirde mi, abiniz de onlara gidiyor mu? "Biz ev kuruyoruz, masraf yapmamamız lazım" diyip mi evde görüşüyorlar acaba?
Kıza laf etmedi yanlış anladınız sizAbin saygisiz bir insan bence de. Kendine cekiduzen vermesi lazim.
Annen kiza "size gelmem" diye sacma bir laf etmis, kiz da bozulmus haliyle. Yine de saygisizlik yapmamis cikmis gelmis. Burada bir suclu varsa o da annen.
Bulasik konusuna gelince o misafir. Gelin diye bulasigi neden yikasin? Boyle seyler bekleme.
Onun evine gidersen de sen yikama.
Bence abi kardes anne olarak tavirlarinizi degistirmeniz gerekecek.
İnanın birsey olmadı .Ben israrla tekrar soruyorum, öncesinden ne oldu da bu durum gerceklesti. Yoksa anneniz babaniz hep cok iyiydi de, kiz durduk yere mi böyle davranmaya basladi?
İnanın birsey olmadı .
Ailem kendi kızları gibi ona o rahatlığı verdiler.
Yemin ediyorum size hatamiz olsa yazardım söyle şöyle oldu bundan böyle yapıyor diye ama yok.
İlk gün tanışmaya geldiği günden beri rahat bır kız .
Ailesinin yanında öyle değil belki de ondan mi yapıyor bilmiyorum.
Yüz göz olduk anlayacaginiz.
Hep dedim anneme babama samimi olmayın biraz mesafeli durun diye ama biz kimseye kötü olamayiz kızım dediler
Bugün annem le tartistim sizin beni dusundugunuz falan yok diye. Olan kadına oluyor üzülüyor fakat artık bende gaddar olacağımBu rahatlığı annen baban abine vermiş, şimdi de sonucunu yaşıyorlar, açıkçası annene babana üzülmedim. Sen mümkün olduğu kadar derslerine çalışıp kendi hayatını kurup uzaklaşmaya çalış bu ortamdan, sonra da çok yüz göz olmamaya çalış, gürültü olduğunda süngerden kulak tıkaçları oluyor, onlardan kullan çok işe yarar.
Mrb sevgili bayanlar.
Abim nişanlı ve bütün masrafı kendileri karsiliyorlar. Çünkü babamin düğün yapacak durumu yoktu. Onlarda biz yapacağız dediler. Neyse sıkıntı yok yani yine güzel elimizden geldiğince destek oluyoruz.
Nisanlisiyla iyi anlasiyoruz iyi bır kız neşeli,içi dışı bir ve sosyal bır insan.
Abimin anneme olan dengesiz ve terbiyesiz çocukça tavırları davranışları oluyor kızın yanında .
Örneğin; kız acı yiyemiyor ve o gün yemek acı olduysa kızın yanında sanki babammis gibi annemi azarlayip bozuyor "hep bunu yapiyosun sen niye böyle! !" Gibi.
Kadın ağzının payını veriyor tabi çok abartmadan kavga çıkmasın diye "haddini bil" diyor.
Annem babam melek gibi insanlar ve kızın hicbiseyine laf etmezler çok narin yapılı insanlar.
Kızı seviyoruz yani ve ufak tefek şeyleri annem babam laf edip büyütüp te huzursuzluk cikarmiyorlar.
Bana gelirse zaten bır ton dersle uğraşıyorum hergün bunların kahrindan sabır çekip dersimi calismaya çalışıyorum. Çok gürültü yapıyorlar ve her akşam bunlar yüzünden calisamiyorum .
1 değil 2 değil kızın yanında sürekli ufak birşey de anneme saygısızlık yapıyor .
Ben hizmetciyim zaten .
Esra çay getir esra şunu yap.
Ve işin garip tarafı gelin adayı Aslı diyelim ismi.
Oturur çay May doldurmaz öyle ki rahat biri.
Ailem bu rahatlığı samimiyeti verdi ona.
Neyse yani bulasikdi falan birlikte yaparız ama bazen ben odadan cikmiyorum gidip te o bulaşıga dokunmadigi oldu 1 kere. Çok garipsedim çünkü ben utanirdim.
Hiç istemeden Görümcelik yapmaya başlıyorum sanırım fakat bu Görümcelik mi bilmiyorum.
Ağzımi açıp ters birsey diyemeyen laf cakamayan biriyim.
Hatalı bile olsalar birsey yok gibi davranıp 2 yüzlü davranıyorlar abimle.
Bugün ise bi olay oldu minik.
Kız abimin yanindaymis duymuş teli.
Annem Şakayla gelmem size demiş bu kızda yanlış anlamış kavga etmişler.
Abim geri annemi arayip kızın yanında bır ağız gitti küfürler. ..
Annem çok Üzgün çok kırdı annemi hergün yapıyor bunu büyük nedir bilmiyor.
Neyse kız demişki gitmiycem ben .
Gelmiyoruz biz akşam yemeğe.
Neyse canımız sıkıldı kızın bu tavrına sinir olduk çünkü.
1 saat sonra zil çaldı geldiler.
Kapıda girişte kiz diyor ki anneme "gelmeyecektim de kandil diye geldim"....
Lafa bak !
Ben odamdayim bu lafı duyunca sinirden catladim.
Gidip bozacaktim çünkü artık abimin hallerinden etkilenip bununda burnu kalktı.
Ya sabır dedim odadan cikmadim sakin olmaya çalıştım ve sonra baktım annem bişey yok gibi davraniyo kıza bende mecbur hosgeldin dedim .
Ne sacmaliyosun sen diyeceksiniz belki ama artık çok yoruldum.
Yordular. Eski konumdada biliyosunuzdur sınav haftası düğün yapacaklar. Kendi kendime öfke patlaması yaşıyorum Ağlıyorum sonra kıza gülüp 2 yüzlü olmak zorunda kalıyorum. Biktimmmm.....
Bugün tavırli davrandım ama baktım kizda ciddi duruyo tavirli.
Oysa ki abimin telini duyupta olayı yanlış tarafa çekip yanlış anlayan kendisi ve niye anneme öyle diyosun nasıl bır yüzsuzluk bu.
Sadece paylaşmak istedim çok mutsuzum.
Bencilin teki abim kimseyi düşünmüyor.
Kızın yanında anneme diyoki destek olmuyonuz bari köstek olmayın.
Hayır her zamanki annem ne zaman kaynanalik yapıda kızın yanında böyle davranıyorsun .
Odama çekilip dersimi çalışayım diyorum kahkahalarla yüksek sesle sohbetleriyle içine ediyorlar odaklanamiyorum
Benim de kayinvalidem, arkadasim, annem ya da kim olursa olsun ben gelmem derse ve bir sekilde duyarsam ben de tavir yaparim.Kıza laf etmedi yanlış anladınız siz
Abim telde annemi aramış ti işte gel temizliğe yardım et gibisinden anneme gülerek gelmem dedi . Hatta abim tepki vermemiş ve gülmus geçmiş sakalasmislar.
Kız ordan abimin telini niye dinliyor acaba ????
Bu nasıl bır is buna da cvp verin lütfen.
Anne oğul aralarında sakalasiyorlar sen niye kadını cephe alıp da tavır yapıyorsun ki.
Geliyorum diyip de gelip trip atma cesareti ne alaka.
Ayrıca onluk hiçbir durum yokken ana oğul arasına nifak sokan bır durum bence
Düğün kpss haftası .Dügün ne zaman? Nerde otturacaklar? Kiz madem tek basina yasiyor, devamli sozde olmalari garip
Her mesajını okumadım ama annen biraz oğlumdur yapar kafasında sanırım, abini de şımartmış, abin de kendine göre bir kız bulmuş gibi, seni de kullanıyorlar. Çok müdahil olup kötü görümce olma, sonra sen suçlu olursun, bırak kimin ne hali varsa görsün. Sen derslerine odaklan, boşvermeyi öğrenmek gerekiyor, hepsi yetişkin insanlar, başlarının çaresine bakabilirler, senin ders çalışmanı, sınavını ailen önemsemiyorsa sen de onları umursama. Biraz bencil olmak gerekiyor hayatta.Bugün annem le tartistim sizin beni dusundugunuz falan yok diye. Olan kadına oluyor üzülüyor fakat artık bende gaddar olacağım
Gerçekten ben bu sorunlarla ugrasmak istemiyorum.
Ben adam akıllı ders çalışmak istiyorum kendime vakit ayırmak istiyorum.
1 aydır bunlar yüzünden odaklanamama sorunu yaşıyorum. Kulak tikaclari biri daha dedi sağolun bakacağım dışarı çıkınca .
Ben kimseye gorumce olmak istemiyorum tek derdim sinavlarim.
Ne halleri varsa görsünler diyorum fakat aynı evin içinde olunca olmuyo
Davet etmiyoruz ki abim sağolsun her gün yemek hazır mı diyip kızı getiriyor.
Estağfurullah ben kültür farkı olanlara saygısız demiyorum.
Tabiki her dakika ayağa kalkilmaz sadece dizini bacağını yaya yaya otururken bi toplanır.
Hani kaynana kayinbaba mi gelmiş yoksa liseden arkadaşları mi belli değil.
Ben asla hizmet beklemiyorum ondan ailemde.
Herkes kendine yakışanı yapar
Demek ki şimdiden böyle evlenince hiç saygısı olmayacak
Teşekkürler yorum için
Kıza laf etmedi yanlış anladınız siz
Abim telde annemi aramış ti işte gel temizliğe yardım et gibisinden anneme gülerek gelmem dedi . Hatta abim tepki vermemiş ve gülmus geçmiş sakalasmislar.
Kız ordan abimin telini niye dinliyor acaba ????
Bu nasıl bır is buna da cvp verin lütfen.
Anne oğul aralarında sakalasiyorlar sen niye kadını cephe alıp da tavır yapıyorsun ki.
Geliyorum diyip de gelip trip atma cesareti ne alaka.
Ayrıca onluk hiçbir durum yokken ana oğul arasına nifak sokan bır durum bence
İnanın kızı çok seviyordum fakat nefrete doğru gidiyor bu sevgi .
Kız tek başına kalıyor ve ailesi 1 saatlik mesafe olan bır şehirde kalıyor.
Kız tek olduğu için getiriyor bize her gün yemek yiyoruz zaten boşa masraf olmasın diye.
Ama her gün 6 da gelip akşam gece 1 e kadar oturuyorlar ve konuşurken de hiç sessiz olalım esra dersi var demiyorlar.
Kız herseye gülüp kahkaha atan biri .
Ve böyle gergin bır zamandan geçerken ben onun sesi bana bazen işkence gibi geliyor.
Babama gelirsek babam da çok anlayışlı çok iyi kalpli bır insan.
Ve herseyi abim evde olmadığında aramızda konuşup analiz ediyoruz.
Diyor ki ben şimdi abine yaptığı hataları desem yüz göz olacaz ve zaten maddi destek olmuyorum sanki kızı istemiyoruz gibi anlayacak diyor.
Abim konuşulacak biri değil.
Güya eğitimci ama annem babam la konuşurken bağırıp üste çıkan dinlemeyen benim dediğim doğru diyen biri.
Önceden böyle biri değildi.
Kız hayatına girdikten sonra değişti. .....
cocıugunşahit oldu annesi veya babasının kv ve kp leri ile olan tartışmaları kfasınsa yer edip. her kv damadını sevmez gelini sevmez fikri yerleşmiş olabilir.Ama iste öncesinden ne oldu ki, abisi kizi koruma geregi duydu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?