Abim ve nişanlısı

İlk defa böyle bi saygısızlık yaptı gelin
Çünkü abimden alıştı
İnanın dün odamdan çıkıp kızla kavga edecektim.
Sen ne diyosun haddini bil diye
Ama Rabbim sabır verdi sabır çektim yapmadım

bence sorun abinde. kendini ne zannediyor ki kızın yanında annene bagırıyor. hep erkeklerdeki bu sacma güc gösterisi merakı iste. aman neyse bosver cok sallama ama kızdan da cok sey bekleme bence sonucta o gelininiz gidip bulasık yıkamak cay doldurmak zorunda degil ben olsam ben de yapmam. yardım edeyim mi diye nezaketen sorarım sadece. ama dedigim gibi suc abinde o öyle davrandıgı icin kız da ondan cesaret almıs. saygısızlıgı marifet sanıyorlar iste yazık.

Ya inanin yazdıklarınızı ailem de söylüyor bizde biliyoruz esra tüm bunları ama daha şimdiden eğer laf carpitip arayı acarsak sonra abinle kızın arasını bozmuş olacağız diyorlar.
Neyse dün akşam ben baya tavırli davrandım baktım olmuyo 2 yüzlü gibi bişey yokmuş gibi konuştum mecburen. fakat kız da bır çene bır yüzsuzluk sanki birsey olmamış gibi davranıyor falan böyle arada garip garip laf sokmalar.
Sabaha kadar zor uyudum az önce gittiler dışarı .
Annemle onların yanında konusamamistim
Anneme dedim anne artık yeter niye kızın yüzüne güldün neden böyle yapıyorsun diye.
Annemle kavga ettim şimdide.
Esra biz herseyin farkindayiz evlensinler defolsun gitsinler bende o zaman yapacağımı biliyorum diyor ama olan bana oluyor sinirden kendimi yiyip bitiriyorum

Yok inanin ben kendi işimi bulasigimi yapıyorum sonuçta annem babam canlarim tabiki en fazla 1 tabak bardak fazla oluyor.
Benim garibime gidiyor .
Sonuçta kayinvalidenin evi . Babamın bardağı boşaliyor mesela yarım saat bekler üstüne battaniyeyi de çeker ayağa kalkmaz.
Öyle saygısız ki .
Sabri kalmadı artık tahammül edemiyorum patlayacagim artik

Yok yok yok yapmıyor ya yapmıyor
Deli etti kadın beni ama bilmediginden değil sadece araları açılmasın diye görmezden geliyor herseyi

Bn, 6 yıllık gelinim. Bi ben böyle rahat olamadım galiba
Evet işte bende gelin oldum ve ailemden böyle gördüm. Tabi ayrıldım fakat ayrıldıktan sonra bile hep derlermis esranin saygısı kimsede yok diye.
Bende eğitimci biriyim yani asla kayinbabamin yanında yayilmam.
Çayı bittiyse tetikte olur doldurrum .
Bazı arkadaşlar yapmak zorunda değil yazmış ama gelin ailenin üyesi oluyorsa o evin bır bireyi gibi davranmalı misafir gibi değil

Yok yok yok yapmıyor ya yapmıyor
Deli etti kadın beni ama bilmediginden değil sadece araları açılmasın diye görmezden geliyor herseyi
kimle araları açılmasın diye görmezden geliyor? kendisiyle oğlunun arası açılmasın diye mi? yoksa oğluyla gelininin arası açılmasın diye mi?

annene çok üzüldüm ya. ben senin yerinde olsam abiyi bir güzel bozardım, dua etsin annen bir şey demiyormuş, saygısız.
Canim dün abim eve geldiginde odama girdi bişey sordu konusmadim sinirli sinirli yüzüne baktım
Çok uzun zamandır soğuk davraniyorum ve değişen birsey yok.

ama mesela ben evlenip gittiğim yerde ailenin bireyi gibi davranırsam kimsenin çayı bitti mi diye tetikte olmam çünkü evde olmuyorum, bu kişi babam da olsa çayı biten istiyor dolduruyorum, hatta bazen herkes kendi dolduruyor

Annende hata. Bana böyle davranacak çocuğu kapı eşiğimden içeri almam, bırak nişanlısını yani.
Annem eğer dün lafını esirgemeseydi abim de haddini bilirdi susuyor birsey yapmıyor.
Ben kuduruyorum sinirden ve aman ha yanlış birsey yapma diyorlar

Oğluyla gelinin arası açılmasın kavga etmesine diye
ya açılırsa açılsın söyle annene biraz da kız düşünsün ''nişanlımla aram açılmasın annesine saygılı olayım'' diye düşünmek zorunda kalsın biraz da.

ama o kız da çok heveslenmesin annesine böyle davranıp beni tutuyor diye. annesine bu saygıyı göstermeyen yarın bir gün cicim zamanları geçince eşine de göstermez. kadına değer verecek karakterde olan adam en başta annesine değer verirdi.
ha bu demek değil ki anneci olsun, asla bunu söylemiyorum, ama her şeyin bi ayarı bi dozu var.

Aynen öyle. Bardak dolu mu boş mu diye gözümle izlerim kaynpederm kaynanamn misafirliğe onlara gidince bile :) ne biliyim gelin bana göre kız kadar yakın olacak ama kızdan daha tetikte olacak.
Bu arada ayrılmışsın. Rabbim halknda hayrlısını versn bacım. Arkandan bile iyiliğin kpnuşuluyor bak :) ne güzel.

Abinizle konustunuz mu hiç? Sen ne hakla annemle böyle konuşuyosun diye
Konusmadim hiç .
Dün kızarak gidip gelinin yanında siz ne yaptiginizi saniyorsunuz diyecektim ama yapamadım.
Ağzıma doluyor laflar yüzüme yansıyor huzursuzlugum ve konusamiyorum.
Babam kalp hastası ve tansiyonu hep yüksek kavga çıkacağından eminim
O yüzden sus esra diyorum.
Ama bugün eve tek gelirse konuşacağım.
Çünkü artık sabredemiyorum.
Annem konuşmuyo ama ben bır volkan gibiyim patlamazsam olan bana olacak

Çok teşekkürler canım
Allah razı olsun

bu modeli hiç sevmem.
abin kızı ezdirmemek için sacma hallere tavırlara girmiş
kızda el üstünde tutuldugu ve abin tarafından da korundugu için triplerde.
mesafe iyidir.
hatta ben abin gibilere cok kaba birşey derim de... onu burada yazamam muadili olarak ' buldumcuk ' olmuş abin.
annen ile baban konuşsun : cocugum anlıyoruz kızı seviyorsun koruyorsun, bizim ona yanlış hareketmiz varsa lütfen bunu bizimle paylaş. yapıcı konuşmalar hepimize iyi gelir. farklı insanlarız ve sorunlara sıkıntılara aynı bakamayız. siz bize söyleyin biz size. ama hayır derseniz de mesafeli olalım. biz daha fazla istemeden, bilmeden yaptıgımız şeyler yüzünden azar işetmek istemiyoruz desinler. sizleri de cok seviyoruz eklesinler. hatta bunu kızın yanıonda bile diyebilrler.
yüzünü mimiklerini görürler ki kesin samimi bulmayacaktır kız :) bu yuzden şunu da konuşmaya ekleyin.
ltfen konuşacaklarmızı başa tarafa cekmeyin. acık ve net birşekilde sizinle konuşacagız desinler :)

Davet etmiyoruz ki abim sağolsun her gün yemek hazır mı diyip kızı getiriyor.
Estağfurullah ben kültür farkı olanlara saygısız demiyorum.
Tabiki her dakika ayağa kalkilmaz sadece dizini bacağını yaya yaya otururken bi toplanır.
Hani kaynana kayinbaba mi gelmiş yoksa liseden arkadaşları mi belli değil.
Ben asla hizmet beklemiyorum ondan ailemde.
Herkes kendine yakışanı yapar
Demek ki şimdiden böyle evlenince hiç saygısı olmayacak
Teşekkürler yorum için

Ama iste öncesinden ne oldu ki, abisi kizi koruma geregi duydu.

Abin saygisiz bir insan bence de. Kendine cekiduzen vermesi lazim.
Annen kiza "size gelmem" diye sacma bir laf etmis, kiz da bozulmus haliyle. Yine de saygisizlik yapmamis cikmis gelmis. Burada bir suclu varsa o da annen.
Bulasik konusuna gelince o misafir. Gelin diye bulasigi neden yikasin? Boyle seyler bekleme.
Onun evine gidersen de sen yikama.
Bence abi kardes anne olarak tavirlarinizi degistirmeniz gerekecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…