Abim vefat etti eşi başkasıyla evlenmek istiyor

yeezus

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2015
275
454
103
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben ve ailem işin içinden çıkamadık bu yüzden size danışmak istedim.

Abim 5-6 ay önce erken yaşta vefat etti. Şu an eşiyle birlikte yaşayan iki tane çocuğu var. Geçenlerde eşinin biriyle konuştuğunu ve evlenmek istediğini öğrendik. Şunu söyleyeyim maddi açıdan çok problemi yok hem biz yardım ediyoruz hem de kendi ailesi yardım ediyor. Çocuklara bile bakıyorlar. Sorun zaten evlenmek istemesi değil, evlenebilir ileride. Sorun, abim vefat edeli daha 6 ay geçmemişken biriyle görüşüyor olması. Ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum ama bana doğru gelmiyor bu durum. Eşi daha bizim öğrendiğimizi bilmiyor. Karşımıza alıp henüz erken olduğunu söylemek istedik ama kararsız da kaldık aynı zamanda.

Siz olsaydınız ne düşünürdünüz? Ne yapardınız?

Oncelikle basiniz sagolsun.
Ne demis sevgili Nazim, yirminci yuzyilda olum acisi bir yil surer.
6 ay dahi olsa bir zaman gecmis. Tabii sizin icin 6 yil bile gecse erken gelir.
O da yoluna bakmak istiyor olabilir, sizin aileniz, kendi ailesi ne zamana kadar destek olabilir.

Bence de erken ama o kararini vermis. Size ancak cocuklarla ilgili durum icin konusmak duser, gerisine karisilmaya hakkiniz olacagini sanmiyorum.

6 ayda nasıl tanıstı da evlenıyor.bana cok enteresan geldı eskıdende tanıdıgı bırı demek hoslandıgı yada ondan hoşlanan ama ayıp yaptıgı esını seven ınsan bunu yapamaz boyle erken

canım simdi senin için erken ama mesela dinde bile yas suresi ve esin 3 ay sonra baska biri ile evlenebilecegi yazıyor.

cevrwmdw biri vardı kocası vefat eden cocuksuz daha cenazede insanlar ona birilerini bulmaya calıstı tabi o o sıra ilgilenmedi ama sonra direk talipler arttı.
bırakın istediğini yapsın

Başınız sağolsun...

Gelinde nedir bu acele? İnsan bi sindirir, acısını yaşar. Kolay mı öyle gencecik insanı toprağa verip de hemen hayat kurmak? Üstelik evlatları da var. Bu kadar kısa sürede ne kadar tanımış da evlenmeye karar vermiş. Yazık...

Basiniz sag olsun. Kendi karari kendi bilir ama bana da cok erken geldi. Samimi gelmedi. Bilemedim ya ne bu acale yani.

Tamam da kendisi demedi diyorsunuz nasıl öğrendiniz? önceden vardı belki demek günah almak olur ve kısa sürede olunca da anlaşılır yani. Belki düzgün efendi biri çıkmıştır karşısına daha henüz tanımaya alışıyordur hem el yardımıyla nereye kadar yürüyebilir başında bir erkek olsun kimseye yük olmasın isteyebilir ama daha resmi bir şey yok ortada bence başkalarının demesiyle böyle şeyler düşünmeyin kendisinden isin aslını öğrenmeden.

Başınız sağolsun. Ama neden yengenizden"eşi" diye bahsediyorsunuz anlayamadım.

Üzücü bir durum elbette, şaşırmakta da çok haklısınız. Peki ne diyeceksiniz? Kimseyle görüşme, konuşma da denmez ki bir yerden sonra. Yaşı kaç yengenizin, çok mu genç? Tutunacak bir dal arıyordur belki, tamamen psikolojik de olabilir. Ama dediğim gibi, bildiğinizi de bilse ne diyeceksiniz mesela? Çok zor bir durum iki taraf için de.

ohaaaaaaaaaaaa..yangın ayşe derler böyle birine.insaf be ..az toprağı soğusaymış....abiniz neden vefat etti..kafama cok takıldı

Başınız sağolsun

Yas çok kişisel bir süreç. Herkes farklı tempoda yaşıyor bunu. 3 ay, 6 ay, 1 yıl, 10 yıl...Bu kişiye göre değişir. Demek ki kendisi artık hayatına devam etmek istediğini fark etmiş. Umarım evlenmeyi düşündüğü kişi iyi bir insandır.

Canım çok açık olmasın, tanıdık biri okur diye çok fazla detaya girmek istemedim. Nasıl anlatacağımı bilmiyorum ama öğrendiğimiz kişi kendisi sayılır. Kendisinin de söylediği ufak tefek şeyler var yani.

Dediğim gibi sorun evlenmesi değil. Ömür boyu yalnız kalmasını istemiyoruz hiçbirimiz. Sadece çok erken olduğunu düşünüyoruz. Çocuklar var her şeyden önce. Biri babasını hatırlayabilecek kadar büyük hatta.

Başınız sağolsun. Henüz 6 ay geçmiş, tabiki erken bir karar olmuş doğrusu. Fakat şunu da göz önünde bulundurmak lazım: Yasayan bilir ne yaşadığını uzaktan yargılamak kolaydır O yüzden belki bozuk ve endişeli bir ruh haliyle böyle aceleci davranıyordur. Daha sağlıklı kararlar alması için biraz beklemesi yönünde yapıcı bir konuşma yapmanız bence iyi olur. Sonuçta yeğenleriniz var onları da düşünerek bir söz hakkınız var elbette.

Herkes 1 sene yas tutacak değil.
Kimi insan 3 ay tutar kimisi 5 sene.

Kime gore neye göre erken?
Herkesin kendi duyguları.

Ayrıca iki çocukla zor oluyordur.
Ne yaşadığını ne hissettiğini bilmiyoruz ki?

Daha 3 ay olmuş eşini kaybedeli, adamın ablaları ve yengeleri psikolojisi bozulmasın diye ona yeni bir es arıyorlar. Kimse de adam yasını tutsun ne evlenmesi demiyor.
Halk arasında bunlar normal şeyler.

Kk da garipseniyor.

Ha ben olsam 5 6 ay acımı içimden atmamış olurdum. Ancak 6 ay çokta kısa bir süre değil.
Kadını eleştirmek kolay da yerine geçmek zor.

biraz daha beklesin bence de bu duygu yoğunluğu ile onu teskin edeni adam sanmasın belkide görüştüğü kişinin tek özelliği teskin etmektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…