Abime ev verilecek peki ya bana?

Ehlıyet parası için bu lafı eden kira parasını verırmı sanıyorsunuz üzüldüğünüzle kalacaksınız yazıklar olsun böyle anne babalara ne denılebilirki baska

Babanız düşünse zaten abinize ev verdiğinde ayrımcılıkmış gibi düşünmesin diye size de verirdi. O yüzden söylesenizde değişmeyebilir. Ben adil olunmasından yanayım. Bazen aileleri anlamıyorum ölmeden paylaştırmıyorlar ev arsaları kardeşler birbirine giriyor. O yüzden kardeşlerin boşu boşuna aralarında polemik, soğukluk olmadan ailelerin düşünmesi gerek. Ama kendi ayaklarınızın üzerinde duruyorsunuz boşverin.

ne düşünürlerse düşünsünler çok mu önemli diyorum ben de, yıllarca beni çöpe saymış insanlar arkamdan kıskanç dese ne şahane dese ne
orası öyle tabiki ama şey kötü olmaz mı hem birşey alamayacak hemde araları bozulacak şimdi en azından ailesiyle görüşüyor sonra araya soğukluk girince kötü olursa

Ehlıyet parası için bu lafı eden kira parasını verırmı sanıyorsunuz üzüldüğünüzle kalacaksınız yazıklar olsun böyle anne babalara ne denılebilirki baska
Bu arada abim ehliyet alamadı geçemedi sınavları kardeşim aldı ama süremiyor. Bana da kocan göndersin dediler ama ben kendi paramla gidip öğrendim. Aktif kullanıyorum bu da ayrı konu tabi ama hayatımın özeti gibi hep kendim bir şeyler yaptım kendi tırnaklarımla

Niye versin ki kirasını?
Belki sen o şehre tasinsan 'bunca dairem var, kızım kirada mi oturacak' der, ya da 'milletin yüzüne bakamam' diye düşünür sana da evlerden birini verirdi.
Kira istemen çok yanlış olur çünkü su an o ev senin değil. Anne babanın evi. İsterlerse her şeyi satar srilankaya yerleşirler, isterlerse hepsini satar camii yaptırır 'hayrima dua okunur' der. Alınırken bir kuruş katkınız mi oldu da şimdi hak istiyorsunuz?
Ayrıca siz başka sehirdesiniz. o evlerde oturacak erkek çocuğu muhtelen anne babanın tüm işine kosacaktir. Hastane lazımsa çağırırlar, ısrarla eşini gündüz oturmasına çağırırlar, hastalaninca o-esi refakat eder, nazlarini onlar çeker, baba araba kullanamayacak duruma gelince getir götürlerini o yapar. Ve muhtemelen anne ya da babadan biri vefat edince diğeri gelip onların evine yerleşir. Yani bu işler böyle oluyor. Evi alan, her nazi çekiyor. Onlar o şehirde adamın her işine koşarken neden size maaş bağlanır gibi ev kirası verilsin ki?
Ben olsam konusunu bile açmam. Şükret ki kendilerine bakacak pasif gelirleri var, yarın bir gün hastalık vs gelse,yatılı bakıcı tutmak zorunda kalsalar senin-esinin maaşı onlara gitmeyecek. Ailenin kirasıni odemeyecksin,ev sahipleri kovmus stresi yasamayacaksin. Onlar hakkın rahmetine kavuşunca da hiç çalışmadan etmeden dünya kadar mirasa konacaksin.
Yani şimdi 'ona var bana niye yok' diye konu açmak mantıklı mı?
Bence değil

Ekleme; bir de kucuk kardesin varmış.
İyi baban 4 evin 3ünü dagitsin. Kalan bir evin kirasiyla aç kalsin,sizden para istemek zorunda kalsin

Son düzenleme:
İlahi adalet şaşmaz çünkü çok sevındim adınıza

Ya ben sozlendim sozde takilan bileziklerden caldi babam, rezil olmamak icin aldiklari kadar bilezik aldim kendime.
Borcum var diye delirdi babam 2 bin dolar verdim sussun diye dugunden once.
Dugunumde hicbirsey takmadilar. Asla degerli hissetmedim bir tane ceyizim yoktu. Cok uzgundum insan evladina bunu yapmamali hic kotulugumu gormeden neden bana bunlari yasattilar diye kendi kendimi yedim hep. Mutsuz gelindim ben ama ailem yuzunden.
Daha Cok sayilir ama bu babam ogluna unide araba Alan adam. Oglu evlenirken ev almaliymis ev esyalarini tam kurmaliymis. Ogluna cok iyi bir is saglama imkanim vardi vazgectim diye bana evlat degilsin dedi ben de eyvallah sen hiç baba olamadın bana dedim bitti.
Beddua etsen edemiyorsun sebep arasan bulamiyorsun. Aileyi yok saymak da baska bambaska bir sizi yasamayan bilmez.

O yuzden konu sahibi eger mesele bi ev kirasi kadarsa cok da yuz goz olma ama hep yapilan bir ayrimsa yok saymayi goze alip yola cik

bi kere bunu buraya yazıyorsanız muhtemel babana bana kira ver yada bende gelcem dediginde sana yok dicektir cunku sana bunu hissettirmisler kac anne baba evi varken hemde 1 den fazla kızını uzaga yollar elli kere damata der gelin ev bos o yuzden ailen seni gözden cıkarmıs ,,
hee sen dersen ben bi kere kavga edicem zaten birsey vermiyrlar en azından yuzunu görmüs olursun

işte bende sana bunda bahsediyorum sana 5000 tl ehliyet parası vermeyen kira mı verir daire mi bosuna kavge ettiginle kalır birde esine rezil olursun sakın bu ailenen seni tutmamalarını esine anlatma bugun iyisin yarın kötü olursun der baban bile sana sahip cıkmadı diye

Onu yapın bunu yapın diyemem ama en azından istediği evladına verir istemediğine vermez fikrinin bu kadar ne kadar yanlış ve salakça olduğunu söyleyebilirim. Doğmayı seçmemiş eşit iki çocuk arasında ayrım yapmayı bu kadar normal gören insanlara inanamadım. Bunlarla beraber yaşıyor olmak çok utanç verici. Seçiyor olsanız sanki kendi ailenizi secerdiniz. Aile çocuklara eşit şartlar sağlar, onlar bunu iyi kullanır ve ya kullanmaz o kısım kimseyi ilgilendirmez.
Bir de bu istese parasını yer bitirir kimseye vermez diyenler var. Evet ama o zaman da çocuğun kalbinde, ben kız doğduğum için ben değersiz miyim hissi oluşmaz en azından. Çocuğun psikolojisini korumak bu kadar önemsiz mi gerçekten? O kadar kendisini düşünüyorsa çocuk da yapmayıp tamamını kendisine harcayabilir- ben de öyleyim ve çocuk yapmıyorum. Ama iki üç çocuk yapıp biri erkek biri kız diye ya da başka şekillerde ayrım yapmayı hala bu kadar normal görmek sadece ayıp yani ötesi yok.

Ben yerinizde olsam sesimi çıkartırdım. Anamın babamın malı onların üzerine diye öyle evlat ayrımı yapma haklarına sahip değiller. Canı isterse abime ev verecek, bana hak vermeyecek? Oldu başka? Abim evlatsa bende evladım. Benim hakkımı yerlerse bende evlatlık yapmam hiç kusura bakmasınlar.

Hukuken de öyle bir hak yedirme, haksızlık yapma hakkına sahip değiller zaten.

Tabi ki almalisin

bence şimdi lafını etmeyin bu doğru olmaz. aileniz vefat ettiğinde(elbet tecelli edecek) mal paylaşım davası açın ki abiniz çökmesin üstüne. babanız istediği kadar dağıtsın evlerini. sizin her zaman payınız var. onlar vefat ettiğinde eşit şekilde haklarınızı alırsınız. ama tekrar ediyorum şimdi böyle bir şey istemeniz doğru olmaz, hakkınız da değil.

Bizde de benzer durum vardi. Benim de aklıma istemek gelmedi açıkçası. Ki babam kardeşime ev dışında daha büyük şeyler de yaptı. Rabbım kimseye muhtaç etmesin, kendi emeğimizle, kazancımizla hayatta kalabilmeyi nasib etsin.

Benim ailem de aynı şehirde olsak bana dairelerden birinde oturun derdi, hatta bunu teklif de ettiler, tayin isteyin gelin, orada oturun dediler. Ama biz şehir dışında kiradayız, tutup da kendi kiralarını bize göndermek akıllarına gelmez bile. Çünkü niye gelsin, bizim ona ihtiyacımız mı var? İki kişi çalışıyoruz şükür.

Erkek kardeşim evlendi, ona da teklif ettiler aynı şeyi. Onların kurulu düzeni olduğu için annemlerin dairelere geçmediler ama ileride geçebilirler. Bu durumda ben asla kira falan istemezdim, aklımın ucundan bile geçmezdi. Bu biraz ailenizin zihniyetiyle alakalı. Erkek-kız ayrımı yapıyorlarsa boşuna isteyip de kendinizi küçük düşürmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…