- 27 Haziran 2022
- 570
- 2.162
- 33
- 34
- Konu Sahibi Zahmet olmazsa
-
Bence vermez .buzamaana kadar vermemis bundan sonrada vermez gibime geliyor .lakin biraz daha beklesin gecenemiyoriz diye citlatabilir annesine. malum aglamayana meme yok .derdini soylemezsen baban bile gormezBen olsam bir şey söylemez babamın ne yapacağına bakardım. Babanız adil biriyse, abiniz evlendikten ve o eve yerleştikten sonra, zaten birinin de kirasını size vermeyi düşünüyor olabilir.
Haklısınız hani dedim belki çok adil bir babadır da o oturuyorsa sen de kirayı al gibisindenBence vermez .buzamaana kadar vermemis bundan sonrada vermez gibime geliyor .lakin biraz daha beklesin gecenemiyoriz diye citlatabilir annesine. malum aglamayana meme yok .derdini soylemezsen baban bile gormez
Aglamayana meme yok kizi kursa vs gondericem ama yetisemiyorum bi annenize diyin bakalimHaklısınız hani dedim belki çok adil bir babadır da o oturuyorsa sen de kirayı al gibisinden
Bu ciddi bir toplumsal sorun aslında, Ege’de erkek evlatlara zeytinlikler verilmiş hep, zeytin değerli diye, kız evlatlara da deniz kenarında topraklar kalmış, öyle ya kim ne yapsın deniz kenarında çorak tarlayı ! Sonra tabii deniz turizmi oluşuyor, bilhassa mübadele ile Ege’ye gelenler yaşam kültürünü de beraberinde getiriyor, deniz kenarı değerleniyor kızların arazisine oteller, plajlar, tesisler yapılıyor, oğlanlar da zeytin hasatı derdinde, iki sıkım yağ çıkacak da geçinecekler :) diğer bölgeler Ege kadar şanslı değil tabii, bazı yörelerde kız çocuklara “hiç” düşüyor. Siz yüce gönüllü yaklaşmışsınız ama kız çocuklarımızın geleceği için böyle adaletsizlerin karşısında durmamız gerekiyor.Benim babam cok benzer bişey yaptı. Biz iki kiz kardes hic ses etmedik, sonucta kendi malidir. Icimiz kirildi ama. Babam vefat etti, evler, nakit paralar biseyler kaldi, inanir misiniz ordan payima düsen paralara da elimi sürmedim..Erkek kardesim bir dükkan acmak istiyordu, ona verdim hakkimi. Çünkü, yarim saatligine babam öbür taraftan gelip ayarlasa, hepimizin payimizi erkek kardesimize hibe etmemizi saglar, oyle geri dönerdiKendiniz kazanirsiniz, Allah neler verir. Eger babaniz -hatta abinizin de söylemesi lazim- teklif etmezse hic agzinizi bile acmayin. İnanin degmez.
Tabi ki yok saymak kan bağına asla inanmiyorum ben bana boyle davranan anne baba olsa ne olmasa ne sırf sevişip beni yaptılar diye minnet etmem böyle birilerineCherry benim babam ve annem de bu sekilde en son artik 2 aydir hic gorusmuyorum evlat ayrimlarini neler yaptiklarini yazsam bin sayfa konu cikar. Bizimkiler kendi varliklarini hep ogullarina harcar, birak bize harcamayi daha bizden alir onu da ogluna harcar tipler.. benden aldigi paralar su gunun parasi 1 milyona yakindir.
Ama simdi dusunuyorum da ;
haksiz adaletsiz olsalar da gorustugun yuz goz olmadigin anne baba olmasi mi iyi
Yoksa onlari artik yok saymak mi Iyi karar veremiyorum. Zor durumlar
Şu yoruma neden beğenmedim atılır yabenzer durumdayız ,yalnız bizde fark annem oğluşcu babamda bana düşkün. annem tüm mal varlığını abime harcadı ,kalan çok büyük mirasıda abimle yediler ,biz babamla onlara afiyet olsun dedik sadece... zaten onlardan kimse birşey beklemiyorda... abime ablalık yaptım. onun çok borcunu ödedim ama annemin oğluna tapan tavrı abimden de soğumama neden oldu ,zaten bir baltaya sap olamayan biri. annemle görüşmeyi kestim. babamla görüşüyorum babam bana kızım sana ev almak istiyorum annenle abin çok ev parası yediler zaten kimsenin sana birşey demeye hakkı yok dedi ama ben yine de kabul etmedim . aslında kabul etmeye hakkım var ama babamı da evlat kayıran durumuna düşürmek istemiyorum, çirkef abim çirkinleşir . genelde de öyle olur zaten. konu sahibi para istesin ailede ondan kötüsü olmayacakyok saymak dünyanın en zor şeyi daha zor. en yakının çünkü . kimse o duruma gelsin istemem kendim yaşadığımdan biliyorum.
Bunun farklı bir seyini hatayda yaşayan bir tanıdığım var ama kız erkek ayırımı değil di kurada çıkmıştıBu ciddi bir toplumsal sorun aslında, Ege’de erkek evlatlara zeytinlikler verilmiş hep, zeytin değerli diye, kız evlatlara da deniz kenarında topraklar kalmış, öyle ya kim ne yapsın deniz kenarında çorak tarlayı ! Sonra tabii deniz turizmi oluşuyor, bilhassa mübadele ile Ege’ye gelenler yaşam kültürünü de beraberinde getiriyor, deniz kenarı değerleniyor kızların arazisine oteller, plajlar, tesisler yapılıyor, oğlanlar da zeytin hasatı derdinde, iki sıkım yağ çıkacak da geçinecekler :) diğer bölgeler Ege kadar şanslı değil tabii, bazı yörelerde kız çocuklara “hiç” düşüyor. Siz yüce gönüllü yaklaşmışsınız ama kız çocuklarımızın geleceği için böyle adaletsizlerin karşısında durmamız gerekiyor.
Neden kabul etmediniz? Keşke kabul etseydiniz. Sizin çoluğunuzun çocuğunuzun hakkını neden abiniz yesin, afiyet de olmasın, hakkınızı helal etmeyin. Onlar yerken hak hukuk mu düşündüler? Deliriyorum böyle haksızlıkları gördüğümde, oğulcu anneler toplumun kanayan yarası, yaşlılıklarında görmek isterim o oğulları gelinleri.benzer durumdayız ,yalnız bizde fark annem oğluşcu babamda bana düşkün. annem tüm mal varlığını abime harcadı ,kalan çok büyük mirasıda abimle yediler ,biz babamla onlara afiyet olsun dedik sadece... zaten onlardan kimse birşey beklemiyorda... abime ablalık yaptım. onun çok borcunu ödedim ama annemin oğluna tapan tavrı abimden de soğumama neden oldu ,zaten bir baltaya sap olamayan biri. annemle görüşmeyi kestim. babamla görüşüyorum babam bana kızım sana ev almak istiyorum annenle abin çok ev parası yediler zaten kimsenin sana birşey demeye hakkı yok dedi ama ben yine de kabul etmedim . aslında kabul etmeye hakkım var ama babamı da evlat kayıran durumuna düşürmek istemiyorum, çirkef abim çirkinleşir . genelde de öyle olur zaten. konu sahibi para istesin ailede ondan kötüsü olmayacakyok saymak dünyanın en zor şeyi daha zor. en yakının çünkü . kimse o duruma gelsin istemem kendim yaşadığımdan biliyorum.
Adil olmalıBabamın kendi oturduğu haricinde kira geliri 6-7 bin arasında değişen 4 dairesi var. Abim evlenecek ve bu dairelerden birinde oturacak. Abim ve eşi çalışıyor. Babamla aynı şehirdeler. Ben farklı şehirdeyim. Evliyim. Eşim de ben de çalışıyoruz. Kiradayız. Sizce ben de bir dairenin kira ücretini almalı mıyım? Yoksa hiç sesimi çıkartmayayım mı?
Istediginde verecekler mi? Evlat ayiran anne babalara ne desem az. Bende de var aynisindan. Her halti.yiyen kardesim bastaci. Ben ne yapsam gorunmuyoBabamın kendi oturduğu haricinde kira geliri 6-7 bin arasında değişen 4 dairesi var. Abim evlenecek ve bu dairelerden birinde oturacak. Abim ve eşi çalışıyor. Babamla aynı şehirdeler. Ben farklı şehirdeyim. Evliyim. Eşim de ben de çalışıyoruz. Kiradayız. Sizce ben de bir dairenin kira ücretini almalı mıyım? Yoksa hiç sesimi çıkartmayayım mı?
Ben beğenmedim attım buyurun bozun ağzınızı. Bir kardeşe verildikten sonra diğerinin ay ben istemem tavrını sevmiyorum. Beğenmedim. Haksızlığa çanak tutmak olarak görüyorum bunu çünkü. Başkası kendim kazanırım ihtiyacım yok der, ben aile eşit davranmak zorunda, davranmiyorsa ben davranmalarını sağlarım derim. Yorum yorum açıklama yapmak zorunda değil herkes size, baska fikirler olabilir kabul edin isterseniz. Pazar pazar ağzınızı bozacaginiz kadar sizi ilgilendiren bir şey olmamalı begenmedim atmam.Şu yoruma neden beğenmedim atılır yapazar pazar ağzım bozulacak gene.
Ayrica canımcım sana baban ev alda kim bilecek kızin var alsın kimseye soylemek zorunda değilsiniz
Aynen öyle, utanıyorum, yorum da size değil istedigi evladına verir istemediğine vermez diyen kişiyeydi. Bunu diyen birini desteklemek mi gerekiyor, beğenmedim ve nü düşünce yapısının çocuklar arasında ayrım olduğunu, aile kardeş ilişkisini bozduğunu düşünüyorum. 2022 yılında bunun konuşulması beni utandiriyor. Sizinle ilgili kısım okudum, yanlış buldum ve beğenmedim geçtim, tek kelime etmedim, sizin hayatınız. Birisi gelip niye beğenmedim demişler ağzımı bozacam demiş, ona açıkladım. Bozabilir ağzını gerçekten beni hiç ilgilendirmiyor, o kadar önem vermiyorum. Bana kalsa anne baba ayrım yapsa bile insan kendi hakkını almalı ki bir yerde bu düzen bozulsun. Sizden utanıyorum demedim haksız buluyorum sadece, bence kardeşinizden kendinizi eksik hissettirmemeleri lazımdı. En azından babam düzeltmek için o teklifle gelse ven kabul ederdim siz etmemissiniz bu düzen devam etmiş. Bu kadar. Ama ailenin parasını istediğine vereceği düşüncesi utanç verici. Kendileri çocuklarına aynısını yapar mıydı acaba?boş vakitlerinde hobi olarak buraya beğenmedim atmaya gelen ve kendisi gibi düşünmeyen insanlarla aynı dünyada yaşadığı için utanan kişi yine kendisine yakışır yorum yapmış ...
haksızlığa çanak tutmak mıBen beğenmedim attım buyurun bozun ağzınızı. Bir kardeşe verildikten sonra diğerinin ay ben istemem tavrını sevmiyorum. Beğenmedim. Haksızlığa çanak tutmak olarak görüyorum bunu çünkü. Başkası kendim kazanırım ihtiyacım yok der, ben aile eşit davranmak zorunda, davranmiyorsa ben davranmalarını sağlarım derim. Yorum yorum açıklama yapmak zorunda değil herkes size, baska fikirler olabilir kabul edin isterseniz. Pazar pazar ağzınızı bozacaginiz kadar sizi ilgilendiren bir şey olmamalı begenmedim atmam.
istediği evladına verir lafı duruma göre değişir, abim gibi oğlunuz olsa bin kere düşünürsünüz emin olun , hatta o lafı haklı bile bulabilirdiniz , babamın bana ev alma isteği gibi ... artık oğlunun kendisini daha fazla sömürememesi için ,benim uğradığım haksızlığın eşitliği sağlaması için babam allah bilir ne planlar yapıyordur . dışardan bakınca oğluna bırakmamış gibi görünecek mesela . halbuki dünyaları yedi,yani tek bir bakış açısının veya sizin -bizim doğrumuzun genel geçer doğru kabul edilebilmesi imkansız, çünkü herkesin bir yaşadığı var ,birde dışardan görünen kadarı.Aynen öyle, utanıyorum, yorum da size değil istedigi evladına verir istemediğine vermez diyen kişiyeydi. Bunu diyen birini desteklemek mi gerekiyor, beğenmedim ve nü düşünce yapısının çocuklar arasında ayrım olduğunu, aile kardeş ilişkisini bozduğunu düşünüyorum. 2022 yılında bunun konuşulması beni utandiriyor. Sizinle ilgili kısım okudum, yanlış buldum ve beğenmedim geçtim, tek kelime etmedim, sizin hayatınız. Birisi gelip niye beğenmedim demişler ağzımı bozacam demiş, ona açıkladım. Bozabilir ağzını gerçekten beni hiç ilgilendirmiyor, o kadar önem vermiyorum. Bana kalsa anne baba ayrım yapsa bile insan kendi hakkını almalı ki bir yerde bu düzen bozulsun. Sizden utanıyorum demedim haksız buluyorum sadece, bence kardeşinizden kendinizi eksik hissettirmemeleri lazımdı. En azından babam düzeltmek için o teklifle gelse ven kabul ederdim siz etmemissiniz bu düzen devam etmiş. Bu kadar. Ama ailenin parasını istediğine vereceği düşüncesi utanç verici. Kendileri çocuklarına aynısını yapar mıydı acaba?
Bence kibar bir şekilde siz de bir kira kadar ücret isteyin. Ama vermek zorundaymış gibi davranmayın çünkü öyle bir zorunlulugu yok.Babamın kendi oturduğu haricinde kira geliri 6-7 bin arasında değişen 4 dairesi var. Abim evlenecek ve bu dairelerden birinde oturacak. Abim ve eşi çalışıyor. Babamla aynı şehirdeler. Ben farklı şehirdeyim. Evliyim. Eşim de ben de çalışıyoruz. Kiradayız. Sizce ben de bir dairenin kira ücretini almalı mıyım? Yoksa hiç sesimi çıkartmayayım mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?