Abime ev verilecek peki ya bana?

Eğer aynı şehirde yaşadıkları için ailesiyle daha çok ilgileniyor ihtiyaçlarına hep o kosuyorsa biraz anlayabiliyorum babanızı.

Evi abinizin üstünüze yapsalar veya aynı şehirde olsanız siz oturmak isteseniz olmaz deseler haksızlık olduğunu düşünürdüm ama şu an pek öyle görmüyorum. Yaşarken ailenin kendi malını dağıtması bana doğru gelmiyor. Zaten Allah gecinden versin ailesiniz hayatını kaybettiğinde her şey sizin ve abinizin olacak. Maddi olarak sıkıntınız varsa paylaşın ailenizle bir kirayı size verebilirler mi diye sorun açıkça ama kendilerinden teklif etmelerini beklemeyin derim.

Bence bunu babanızın düşünmesi lazım ama kesinlikle vermeli. Diğer türlü çocukları arasında ayrımcılık olur yaptığı.

4 daire var. Siz kaç kardeşsiniz? Eğer 4 kardeşten fazla değilseniz babanızın 1 daireyi direkt üzerinize yapması gerekir, normalde böyle olmalı. Gelin yani el kızını direkt getirip hazır eve kondurup kızımı mağdur etmezdim. Türkiye de benim memleketim dahil çoğu yer kız çocuğuna miras vermiyor, nasıl bir zihniyetse. Sonra elden ayaktan düşünce o rahat ettirdikleri el kızı bakmıyor, kızların başına kalıyorlar. Doğruya doğru konuşmak gerekiyor. Benim anne baba hayatta değil, hayatta olsalardı, böyle bir şey yapsalardı yolda görsem selam vermezdim.

Bu size haksızlık. Parayı abınız yer
Yaşlanınca da siz bakarsınız.
Bu hep böyledir
Valla hic de öyle olmuyor biliyor musunuz ? Benim babam erkenden vefat etti. - Bir iki mesaj once anlattigim hikaye - Kardesimi kayirarak verdigi paralar arti tenezzul etmeyerek kardesime devrettigim miras haklarimla alinan isyeri, kisa sürede har vurup harman savrularak batti, kardesim asgari ucretle kit kanaat yasanan bir hayata iniş yapti.

Ha, öbür tarafta calisip para biriktirmek diye bisey varsa 20 yildir calismistir epeyce tutmustur. Yarim saat gelip gidiverse, o parayi yine kardesime verir, kardesim yine iki sene altindan girer üstünden cikar.

Kendi yapmaniz gereken seylere odaklanin, kendi evlatlariniza dogru sekilde davranin, bunlarla enerjinizi bos yere tüketmeyin.

sizde kiradaymışsıniz adil davranırım diyip verecek olan zaten verirdi, ben bunu düşünerek istemezdim. ayrıma maruz kaldığım üzülürdüm ama vaziyet bu şekildeyken isteyemem.

Gelini rahat ettirsinler bakalım gelin onları kendi evlerinde rahat ettirir mi göreceğiz . Bu aileler hala erkek evladı ayırıyor ya hiç anlamadım anlamayacağım . Bir kizim oldu oğlum olacak ona ev vereceğim de kızımı mağdur edeceğim aklım almıyor ya . Elalemin kızı rahatça otursun diye ugracagim kendi kızima yok neden anlamıyorum

Bence durumunuz yoksa isteyebilirsiniz. Ama durumum olsa ben farklı şehirde olsam istemezdim. Aynı şehirde olsanız o dairelerden birinde oturmanıza izin verirler herhalde. Sonuçta o kira gelirleri onların, nasıl ailenizin maaşlarında Hak görmüyorsanız kira gelirinde de hak sahibi olacaksınız diye bir şey yok. Ben zor durumda olmam dışında kesinlikle kira gelirlerini talep etmem onların parası.

Bu mal mülk konuları gerçekten çok su götürür . Benimde benzer bir olayım var 20 yıl önce babam elinde avucunda ne varsa satıp ablama ev aldı. Bizim 16 yas var aramizda. Bende 8 yıl once evlendim . Ablam anneme kızınıza çeyiz yaptınız bana da ev aldınız hiç bir hakkınız yok diye geziniyor yıllardır. Ki ona da zamanında en mükemmel çeyizi yapmışlar. Yani şu ki 20 yıldır kira vermiyor ev sahibi olmuş bana yapılan çeyizin hesabını yapıyor . Babam 2 yıl önce vefat etti anneminde dünya umrunda değil benim hesabım öbür dünyaya kaldı yani. Şimdi kalan mirasın hepsine ablamda benim gibi ortak .

Bayılıyorum bu örneklere
Tam bir ilahi adalet
Bu arada kız çocuğun daha zengin olup zamanla erkek kardeşten daha iyi duruma gelmeside şaşmaz.

Babamın evleri bir kaçında abilerim oturuyor ben uzakta yaşıyorum ailem bir evin kirasını da bıraktı. Bizim aile de kız- erkek ayrımı yok isteyen evinde oturur isteyen kirasını alır.

İnşallah kardeşiniz evde oturmaya başlayınca size de bir evin kirasını verirler.

Zahmet olmazsa al tabiki pipili bireye yapılan ayrıcalık pipisiz bireye de yapılmalı.Bunu o ç.ktapar ailene öğretsen iyi olur

Özelde mi çalışıyorsunuz bilmiyorum ama ailenize kirayı ödemekte çok zorlandığınızı laf arasında bi çıtlatın bakalım ne diyecekler..kızlar anneye daha yakın olur,sonra annenize de ayrı bir zamanda konuyu açın ..offf yaa nefret ediyorum erkek evlat kayırmacılığından...dikkat edin evi abinin üzerine yapmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…