- 20 Ocak 2010
- 50.312
- 200.692
- 1.223
- 44
- Konu Sahibi Zahmet olmazsa
-
Ha bide salakça diyede kendi güzel uslubuyle belirtmişboş vakitlerinde hobi olarak buraya beğenmedim atmaya gelen ve kendisi gibi düşünmeyen insanlarla aynı dünyada yaşadığı için utanan kişi yine kendisine yakışır yorum yapmış ...
Valla hic de öyle olmuyor biliyor musunuz ? Benim babam erkenden vefat etti. - Bir iki mesaj once anlattigim hikaye - Kardesimi kayirarak verdigi paralar arti tenezzul etmeyerek kardesime devrettigim miras haklarimla alinan isyeri, kisa sürede har vurup harman savrularak batti, kardesim asgari ucretle kit kanaat yasanan bir hayata iniş yapti.Bu size haksızlık. Parayı abınız yer
Yaşlanınca da siz bakarsınız.
Bu hep böyledir
Bence durumunuz yoksa isteyebilirsiniz. Ama durumum olsa ben farklı şehirde olsam istemezdim. Aynı şehirde olsanız o dairelerden birinde oturmanıza izin verirler herhalde. Sonuçta o kira gelirleri onların, nasıl ailenizin maaşlarında Hak görmüyorsanız kira gelirinde de hak sahibi olacaksınız diye bir şey yok. Ben zor durumda olmam dışında kesinlikle kira gelirlerini talep etmem onların parası.Babamın kendi oturduğu haricinde kira geliri 6-7 bin arasında değişen 4 dairesi var. Abim evlenecek ve bu dairelerden birinde oturacak. Abim ve eşi çalışıyor. Babamla aynı şehirdeler. Ben farklı şehirdeyim. Evliyim. Eşim de ben de çalışıyoruz. Kiradayız. Sizce ben de bir dairenin kira ücretini almalı mıyım? Yoksa hiç sesimi çıkartmayayım mı?
Bayılıyorum bu örneklereBu ciddi bir toplumsal sorun aslında, Ege’de erkek evlatlara zeytinlikler verilmiş hep, zeytin değerli diye, kız evlatlara da deniz kenarında topraklar kalmış, öyle ya kim ne yapsın deniz kenarında çorak tarlayı ! Sonra tabii deniz turizmi oluşuyor, bilhassa mübadele ile Ege’ye gelenler yaşam kültürünü de beraberinde getiriyor, deniz kenarı değerleniyor kızların arazisine oteller, plajlar, tesisler yapılıyor, oğlanlar da zeytin hasatı derdinde, iki sıkım yağ çıkacak da geçinecekler :) diğer bölgeler Ege kadar şanslı değil tabii, bazı yörelerde kız çocuklara “hiç” düşüyor. Siz yüce gönüllü yaklaşmışsınız ama kız çocuklarımızın geleceği için böyle adaletsizlerin karşısında durmamız gerekiyor.
Özelde mi çalışıyorsunuz bilmiyorum ama ailenize kirayı ödemekte çok zorlandığınızı laf arasında bi çıtlatın bakalım ne diyecekler..kızlar anneye daha yakın olur,sonra annenize de ayrı bir zamanda konuyu açın ..offf yaa nefret ediyorum erkek evlat kayırmacılığından...dikkat edin evi abinin üzerine yapmasınBabamın kendi oturduğu haricinde kira geliri 6-7 bin arasında değişen 4 dairesi var. Abim evlenecek ve bu dairelerden birinde oturacak. Abim ve eşi çalışıyor. Babamla aynı şehirdeler. Ben farklı şehirdeyim. Evliyim. Eşim de ben de çalışıyoruz. Kiradayız. Sizce ben de bir dairenin kira ücretini almalı mıyım? Yoksa hiç sesimi çıkartmayayım mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?